İçeriğe Yönlendir

208 Hangi Yıldan Sonra Zincir Kullanılıyor?

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Özgür ÇETİNKAYA

Merhaba,

Tasarım olarak çok beğendiğim bir araç olarak yağlı kayış vakasından sonra takibi bıraktım. Bu zincir olayı hangi yıldan itibaren başladı. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Geçenlerde peugeot opel citroen satan bayii ye gitmiştik. Üst gurup araçlarda 2023 den itibaren dedi. Corsa larda da bu yıldan itibaren kullanılacak dedi yanlış anlamadıysam. Corsa öyleyse 208 de öyle olabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Tayfun Aydın yazdı:

Geçenlerde peugeot opel citroen satan bayii ye gitmiştik. Üst gurup araçlarda 2023 den itibaren dedi. Corsa larda da bu yıldan itibaren kullanılacak dedi yanlış anlamadıysam. Corsa öyleyse 208 den öyle olabilir..

Tasarım olarak çok beğendiğim bir araç. Bana göre ne polo ne Clio 208 tek derdim ama aradan geçen bunca zamana kadar halen çözülmesi gerçekten tuhaf

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Hibrit modeller hariç tüm 1.2 purtech motorlar yağlı kayış.50.000 km de triyer değişirim derseniz sorunsuz kullanılabilir.Koyulacak yağında spesifikasyonları karşılayan yağ olması lazım.Bende kullandım o motoru ve kayış yüzünden biraz masraf yaptım malesef. Ama genel olarak kayış harici güzel motordur sorun çıkartmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arkadaş 2025 Corsa 1.2T aldı triger zincirli dendi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Ahmet Türedi yazdı:

Hibrit modeller hariç tüm 1.2 purtech motorlar yağlı kayış.50.000 km de triyer değişirim derseniz sorunsuz kullanılabilir.Koyulacak yağında spesifikasyonları karşılayan yağ olması lazım.Bende kullandım o motoru ve kayış yüzünden biraz masraf yaptım malesef. Ama genel olarak kayış harici güzel motordur sorun çıkartmaz.

motoru güzel sınıfına göre performanslı araç ( biraz dar ve bagaj küçük) ama yıl 2025 ki bu olay 2023 modellerde bile olmamalı idi

Metin Akbal yazdı:

konuyu açtıktan sonra bende araştırdım 136hp yani hibritlerde yok deniliyor 208 de hibrit var mı onuda göremedim sarı sitede

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl
Emrah Altun yazdı:

Sadece Avrupa'da ülkemizde böyle bir uygulama başlamadı diye okudum.

bizde başlamış avrupalılara tazminat ödüyorlarmış bizde sadece garanti yi 10 yıl 180 bin km ile sınırlamışlar ama şartlarıda var tabi servis bakımlı olmak veya tse belgeli yerlerde günü gününe bakımlarını yaptırmış olmak.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Metin Akbal yazdı:

Hibrit modelini aldıysa doğru ama  direk benzinli model ise yağlı kayış var.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Hibrit modeller dışındakiler yağlı kayış 1.2 psa grubu motorlarda. 

Kaliteli yağ kullanıp 2 bakımda bir trter sökülüp yağ pompasi filtresi temizlenir trigerde 50 bin civarı değiştirilirse yağlı Kayış'tan yanada sorun yaşanmaz ama fazladan bakım baliyeti demek onuda geçtim 2. Elde bu durumu bilenler sizin nasil araca baktığınınıza emin olamiycagi için serviste yapilmamissa islemler hep bir tereddüt icinde olcak buda satışı zorlaştırır gibime geliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...