Ömer Karacar Dün saat 08:50 Paylaş Dün saat 08:50 Ford mondeo 2012 1.6 tdci selective 175 binde Aracımda yaklaşık bir süredir sağ arka ufak bi çukur veya bozuk yola denk gelince , özellikle ufak çukur ve bozuk yollardan geçerken, “tık / tıkırtı” şeklinde bir ses geliyor. Ses şöfür kabininde önden geliyormuş gibi hissediliyor fakat arka koltukta oturunca duyulmuyor. Yapılanlar: Aracı iki farklı ustaya gösterdim: alt takımda sorun yok denildi. Arka koltukları yatırdım, kilit mekanizmasına bez bant sardım → ses devam ediyor. Stepneyi söktüm, sıkılığını kontrol ettim, altına sünger koydum → değişmedi. Pandizotu elleyerek ve vurarak test ettim → net bir tepki yok, ama şüpheli. Bagaj içindeki tüm plastik parçalar kontrol edildi → boşluk yok denildi. Araç çalışmadan sallama testi yaptım → ses yok. Yolda sadece sağ arka teker küçük çukura geldiğinde, ses önden geliyor gibi duyuluyor. Arka koltuk altındaki havalandırma ızgarasında çok hafif boşluk var, bir ihtimal oradan şüpheleniyorum ama emin değilim. Sorun şu: Ses arka sağdan geliyor gibi, ama kabin içinde yansıma yapıyor. Ustalar alt takım temiz diyor fakat ses hâlâ var. Aynı sorunu yaşayan veya Mondeo’da bu tarz tıkırtının klasik çıktığı bir nokta varsa, önerilere açığım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 08:54 Paylaş Dün saat 08:54 arka amortisör toz plastiğine lifte alıp boşa çıkarıp bir bakmalı. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Dün saat 08:54 Paylaş Dün saat 08:54 Bir eksper firmasına giderek süspansiyon testi yaptırarak sesi duyabilirsiniz bence Yorum bağlantısı
Ömer Karacar Dün saat 09:02 Yazar Paylaş Dün saat 09:02 aslında bende düşündümde eksper firmasına gitmeyide bakalım çok sinir bozucu bi durum yolda giderken özellikle sağ arka lastik bozuk yola girince sesi nasıl tarif etsem karton bardak içinde taşın titremesi gibi ses geliyor ama arka sağ koltuktaki sesi duymuyor şöför koltuğunda ses duyuluyor Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Dün saat 10:48 Paylaş Dün saat 10:48 Arka teker kol takoz burcu ya da torsiyon takoz burcu içindeki kauçuklara bakın. Kopmuşsa çukura düşünce tak diye vurur, sizinki tam kopmamış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Dün saat 11:00 Paylaş Dün saat 11:00 (düzenlendi) Mustafa Yanar yazdı: Arka teker kol takoz burcu ya da torsiyon takoz burcu içindeki kauçuklara bakın. Kopmuşsa çukura düşünce tak diye vurur, sizinki tam kopmamış olabilir. benim mondeo da olmuştu bu lastik değişince o ses gidiyor. orijinalini almanızı tavsiye ederim diğeri 1-2 yıl dayanıyor tecrübe ile sabit. Dün saat 11:01 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Dün saat 12:22 Paylaş Dün saat 12:22 (düzenlendi) Yalnız bu parçayı adam akıllı değiştirecek ustayı bulmak da zor iş, forumda bir arkadaş değiştirmek için gerekli parçaları alıp kendi değiştirmişti.Benim araçta zamanında değiştirmek için gerek olmamasına rağmen parçanın üzerinde bulunduğu kolu sökmüşler kolu sökmek için de komple arka alt takımı dağıtmışlardı. Dün saat 12:22 tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Dün saat 13:01 Paylaş Dün saat 13:01 Mustafa Yanar yazdı: Yalnız bu parçayı adam akıllı değiştirecek ustayı bulmak da zor iş, forumda bir arkadaş değiştirmek için gerekli parçaları alıp kendi değiştirmişti.Benim araçta zamanında değiştirmek için gerek olmamasına rağmen parçanın üzerinde bulunduğu kolu sökmüşler kolu sökmek için de komple arka alt takımı dağıtmışlardı. Bunu sökmek ve takmak için bir aparat var 4-5 bin liraya satılıyor yurtdışında. O aparat olmazsa bu kolu sökebilmek için tüm arka takımı dağıtmaları gerekiyor ki 4-5 saat süren bir işlem nerdeyse hatta eğer arka takımı sökerken kaynamış vidalar varsa 1 günü buluyor iş ve bu iş için 5-6 bin tl işçilikten başlayıp 10 bine kadar gidiyor işçilik rakamı. Ancak o aparat olunca iş maks 1 saate bitiyor işçilik parası da az oluyor tüm arkayı dağıtmaya da gerek kalmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Karacar Dün saat 14:11 Yazar Paylaş Dün saat 14:11 hocam fikirleriniz veda tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim galiba sorunu buldum sağ arka çamurluğun ordaki tamponun içten bi tırnağı kırılmış söktüm yapıştırdım ondan galiba ama bi ustaya gittim sizin dediğiniz parçayı baktı yıpranmış ama bundanmıdır kesin diyemem dedi resimde eklicem Bura titriyordu vurarak test edince bu kaza resmi olunca tamirciye yaptırmıştım galiba sökerken tırnak kırmış Mustafa Yanar yazdı: Yalnız bu parçayı adam akıllı değiştirecek ustayı bulmak da zor iş, forumda bir arkadaş değiştirmek için gerekli parçaları alıp kendi değiştirmişti.Benim araçta zamanında değiştirmek için gerek olmamasına rağmen parçanın üzerinde bulunduğu kolu sökmüşler kolu sökmek için de komple arka alt takımı dağıtmışlardı. doğru ustada bana dedi tüm gün sürer diye değiştirmesi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Karacar Dün saat 14:22 Yazar Paylaş Dün saat 14:22 akşam giderken test edeceğim eğer sorun oysa en azından bilgi olur başka yaşanan birine çözüm olur 4 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 1 saat önce Paylaş 1 saat önce El freni halatlarına bakın kelepçesi kırılıp boşa çıkıyo sallandıkça karasore vurup ses yapıyo daha önce başıma geldi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts