İçeriğe Yönlendir

Focus 3 Soğuk Motorda Çalıştırmada Yaşanan Sorun

Berke Malçok

Recommended Posts

Berke Malçok

Herkese iyi günler,

Focus 3 2012 benzin lpgli otomatik aracımda şöyle bir sorun yaşıyorum motor soğukken ilk çalıştırmada vites pde iken gaza dokununca veya d ye alıp hareket etmeye çalıştığım da araç gaz yemiyor ve sürekli devir dalgalanmasi olarak araba stop edecek duruma geliyor. Aynı zamanda bu süreçte patlatmalar meydana geliyor. Fakat çalıştırıp 1dakika boyunca gaza dokunmadan vitrs p konumunda bekleyip 1dakika sonunda d ye alıp devam ettiğimde sorunsuz şekilde devam ediyor. Bu durumdayken regülatör değişti gaz enjektörleri değişti durum ayni, 2 3 gün benzinde bindim yine aynı fakat arabayi benzine alıp pcm beynini sıfırlayıp 3 4 gün benzinde bindiğimde bu sorunu tekrarlamadi. Daha sonra tekrar gazda kullandigimda sabah bu sorun yine başıma geldi 2 kere yolda gaz ayari yaptirdim ayrıca direkt gazda çalıştırınca da bu sorunları yaşamıyorum.Daha önce aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Berke Malçok yazdı:

benzine alıp pcm beynini sıfırlayıp 3 4 gün benzinde bindiğimde bu sorunu tekrarlamadi.

zira enjektör haritası tam düzene binmişti, lpg ile kullanıca o harita bozulur, 5 depo lpg de 1 tam depo benzin de kullanın. düzelme olmuş sa böyle devami olmamış ise ilk olarak karter havalndırma sistemi kontorl edilmeli emme manifoldunda yağ buharı katmanı oluşmuş olabilir .tüm lpg li araçlarda aynıdır bu durum.

otomatik vites daha belirgin hale getirir. 

Yorum bağlantısı
Berke Malçok
(düzenlendi)

Çağlar Bayur yazdı:

zira enjektör haritası tam düzene binmişti, lpg ile kullanıca o harita bozulur, 5 depo lpg de 1 tam depo benzin de kullanın. düzelme olmuş sa böyle devami olmamış ise ilk olarak karter havalndırma sistemi kontorl edilmeli emme manifoldunda yağ buharı katmanı oluşmuş olabilir .tüm lpg li araçlarda aynıdır bu durum.

otomatik vites daha belirgin hale getirir. 

Önceden böyle bir sorun yoktu ne kadar lpgde kullanirsam kullanayimm Galiba ayar tam olmadığı için benzinin de yakıt değerlerini bozuyor tekrar ayar yaptıracağım umarım düzelir 

Sani Gerşon yazdı:

Kaç km'de aracınız?

274.000

tarihinde Berke Malçok tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Berke Malçok yazdı:

274.000

Ben subaplardan yana şansımı kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...