Mehmet Ozyurek 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Cam tavan, metal tavandan ağır mıdır? Aynı aracın cam tavanlı ve cam tavamsız modellerinin orijinal verilerini bulup ağırlığa bakmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Cam tavanda kenarda ek profil oluyor galiba. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Mehmet Ozyurek yazdı: Cam tavan, metal tavandan ağır mıdır? Aynı aracın cam tavanlı ve cam tavamsız modellerinin orijinal verilerini bulup ağırlığa bakmak lazım. Cabrio arabalar daha ağır mesela 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Tavanın arkasını kaldırıp spoyler gibi yere basmasını sağlasak Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Köksal Yılmaz yazdı: Tavanın arkasını kaldırıp spoyler gibi yere basmasını sağlasak 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 İlkay Başaran yazdı: Damlaya damlaya göl oluyordu hani işinize gelince? Demekki işimize gelmiyor şansını zorlama. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Metin Uzunoğlu yazdı: Demekki işimize gelmiyor şansını zorlama. Aslında zorlardım ama servet abinin doğum gününde gerginlik olmasın şimdi 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 20 Aralık 2025 Paylaş 20 Aralık 2025 sizin çatçipiniz yokmu ? zonno ustaya soraydınız bari Cam Tavan Yol Tutuşu Arttırır mı? Kısa cevap: Hayır, cam tavan yol tutuşunu artırmaz. Hatta çoğu durumda çok az da olsa olumsuz etkisi vardır. Detaylandırayım: 🚗 Cam tavanın yol tutuşuna etkisi Ağırlık artışı: Cam tavan, sac tavana göre daha ağırdır. Bu ekstra ağırlık genelde aracın en üst noktasına eklenir. Ağırlık merkezinin yükselmesi: Ağırlık yukarı çıktığı için virajlarda: Gövde salınımı (roll) artar Ani manevralarda denge biraz azalır Lastiklerin yere basma avantajı yoktur: Cam tavan, süspansiyon, lastik veya şasi rijitliğini iyileştirmez. ⚠️ Peki neden bazıları “daha iyi yol tutuyor” diyor? Bu genelde algısal bir durumdur: Cam tavanlı paketlerde çoğu zaman: Daha geniş lastik Spor süspansiyon Daha rijit şasi ayarları bulunur. Yol tutuşu artıran aslında bunlardır, cam tavan değil. 🛠️ Teknik olarak ne artırır? Yol tutuşu esas olarak şunlara bağlıdır: Lastik kalitesi ve taban genişliği Süspansiyon ayarı Ağırlık dağılımı (ön–arka ve alçak merkez) Şasi rijitliği Elektronik denge sistemleri (ESP, TCS) 📌 Özet ❌ Cam tavan → yol tutuş artırmaz ⚠️ Hafif de olsa ağırlık merkezi yükselir ✅ Görsellik, ferahlık ve konfor sağlar 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Aralık 2025 Paylaş 20 Aralık 2025 Chatgpt Standart Opel Corsa 1.2 Benzinli Otomatik ~1 158-1 205 kg Auto Data+1 Cam tavan (opsiyon) eklenmiş Corsa ~1 170-1 220 kg (yaklaşık +10-20 kg) 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Aralık 2025 Paylaş 21 Aralık 2025 Doğan Arşiray yazdı: azaltır çünkü tavanın burulması artar. mesela coupe arabalar, cabrio arabalardan herzaman daha ağırdır çünkü olmayan davanın dinamiklerini artı konulan parçalarla sağlayabiliyorlar. ben olsam açılmayan türde tamamen metal tavanlı birşey alırdım. sunroof bile gereksiz. Ters yazmisim, coupeler daha hafiftir 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2025 Paylaş 21 Aralık 2025 (düzenlendi) bazen basit düşünülmesi rahat olur, cam tavanlı ralli arabası ben görmedim? ilave olarak daha iyi dönsün diye içine ağırlık konan da görmedim. hesap makinesi gereksiz 21 Aralık 2025 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts