Eray Çalışkan 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 2023 model Honda City aracım için orijinal lastik ebatları 185/55/16 olmasına rağmen yol tutuşu ve konforu bir nebze olsun arttırmak için(bunu yapan çok insan var ve etkisini hissetmişler) 195/55/16 lastiklere geçmeyi düşünüyorum. Zaten araç 50.000km'ye yaklaştı değişim zamanı da geldi. İzmir'de yaşadığım için direkt yazlık lastik bakıyorum. Bütçe çok önemli değil, önemli olan ıslak ve kuru zemin yol tutuşu, frenlemesi iyi olsun, aracın yalıtımı iyi olmadığı için ses seviyesi makul sayılabilecek seviyede olsun, ömrü 15-20.000 km de bitmesin. İki model arasında kaldım, Continental Ultracontact(bu ölçüde premiumcontact 7 olsa onu tercih edecektim) yoksa bridstone turanza 6 mı? Sizin tecrübe ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 Bu sizin seçiminize bağlı aslında, ıslak&kuru yol tutuşu derseniz Turanza 6 bence Ultracontact'tan daha iyi bir lastik; ama bu Ultracontact kötü anlamına gelmez. Ama diğer konularda, frenleme mesafesi, ses düşüklüğü, konfor vb konularda Ultracontact daha önde bence. İki lastiği de kullandım daha önce. Ultracontact biraz daha yumuşak hamurdur Turanza'ya göre, eğer sakin kullanıyorsanız, çukurlara girerken dikkatli iseniz, yani lastiğe balon yapma ihtimaliniz yok denecek kadar azsa Ultracontact seçin derim. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 İzmir'in asfaltı çabuk sertleşen lastiklerin düşmanı çok lastik değiştirdim orada yaşarken, çok marka denedim. yumuşak hamurlu ve ömrünün tamamında yumuşak kalabilen lastikler tercih edilmeli. 195-55-16 premium contact var ilanlarda da gördüm. sitesinde de karşıma çıktı bakınca İzmirin kaymak asfaltında ben olsam premium contact H tercih ederdim. yıllarca da öyle yaptım. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 19 Aralık 2025 Paylaş 19 Aralık 2025 City 2021 aracımda 195/55/16 lastiğe geçtim ilk sezonda. Kışlık olarak da LM005 alıp memnun kalmamıştım. TS870 XL aldım. Yozgat'ta kullanıyorum şu anda. Yazlıkta Michelin e-primacy den memnunum şu anda. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 20 Aralık 2025 Paylaş 20 Aralık 2025 Geçen ay Duster a şundan taktım Ertesi günü kar yağdı, hemen çıktım teste kar lastiğinden farkı yoktu. Haftasına yollar kurudu, kuru zemin testinde de başarılı. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Aralık 2025 Paylaş 21 Aralık 2025 turanza. desibeline dikkat et ama. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2025 Paylaş 21 Aralık 2025 Eray Çalışkan yazdı: 2023 model Honda City aracım için o cvt şanzıman mı ? Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 21 Aralık 2025 Yazar Paylaş 21 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: cvt şanzıman mı ? Evet abi Hasan Karabekiroglu yazdı: Geçen ay Duster a şundan taktım Ertesi günü kar yağdı, hemen çıktım teste kar lastiğinden farkı yoktu. Haftasına yollar kurudu, kuru zemin testinde de başarılı. 4 mevsimler pek içime sinmiyor açıkçası hele İzmir gibi sıcak bir memlekette Selçuk Keleş yazdı: turanza. desibeline dikkat et ama. turanza 005 lerin desibeli yüksek ama 6’nın daha iyimiş Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 Aralık 2025 Paylaş 21 Aralık 2025 Aracımda Turanza var çok memnunum. Benzer bir iklimdeyiz. Aracım da cvt 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2025 Paylaş 21 Aralık 2025 teker çapı değişir ise cvt de gariplikler başlayabilir, yeni lastiğin ölçüsünü beyine yazdırmalı , cvt sanal yönü ağır basan bir şanzımandır Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 21 Aralık 2025 Yazar Paylaş 21 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: teker çapı değişir ise cvt de gariplikler başlayabilir, yeni lastiğin ölçüsünü beyine yazdırmalı , cvt sanal yönü ağır basan bir şanzımandır Çap aynı hatta yanak ölçüsü de aynı aslında sadece taban genişliği değişecek bu yine etki eder mi cvt’ye? Farklı facebook whatsapp gruplarında 205/55/16 taktıran 30 40.000km’ler yapan da çok ama o fazla marj dışı kalıyor diye yanaşmadım Emre Şimşek yazdı: Aracımda Turanza var çok memnunum. Benzer bir iklimdeyiz. Aracım da cvt Kaç km yaptınız hocam, aşınma durumu nedir ortalama bir lastik ömrüne göre sence daha hızlı aşınma gözlemledin mi? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 22 Aralık 2025 Paylaş 22 Aralık 2025 Lastikler 2023 eylül Arabaya takılalı fazla olmamıştı ben 2024 Ekim’de aldığımda. 1 yıldır 16.000 km yaptım öyle anormal bir aşınma görünmüyor. Hepsi t005’ti birini yanlışlıkla yardım, t006 varmış artık, onu aldım. Elinghten yani hafifletildi yazıyor üstünde, desen aynı desen. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Aralık 2025 Paylaş 22 Aralık 2025 Eray Çalışkan yazdı: etki eder mi cvt’ye? cvt sanal ayarlı bir şanzıman , 185/55 yerine 195/55 takınca güvenli % korunur ancak araç gittiği hızı yanlış görür, beyine yeni lastik ölçüsünün girilmesi iyi olur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts