İçeriğe Yönlendir

Turuncu CHR'em.

Ahmet İhsan Akşen

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Keşke başlığı ilk okuyunca akla gelen gibi bir araç almış olsam ama 12 yıldır focus ile devam :)

50 bin nüfuslu ama yazın 100 bini aşan yazlıkçı akını olan bir ilçede yaşıyorum ve araba eziyet haline geliyor. Geçen sene arkadaşlar ile birlikte Honda dio alacaktım ama küçük (dizler değiyor dönerken) geldiği için PCX e bakmıştım o da pahalı gelmişti. Dio 110 bin TL liste fiyatı varken 82 bin TL ye aldılar, PCX çok az indirimli satılıyordu. Bu yazı da araba ile kanser olarak geçirirken A101 de volta vs2 gördüm niyeti bozdum. Araştırdığım kadarıyla bazı eksileri vardı. Gözüme küçük geldi, jel akü kullandığı için ömrü kısa olacaktı ve şarj için priz şartı. Yaz bitti ama ben bir yerden elektrikli araça adım atmak istiyordum. Gözüme bu şeker şey takıldı. Eski modeli 62V 12 Ah lityum batarya ile çok iddialı değildi ama Max modeli o eksiğini de 72V 20 Ah LFP batarya ile kapatmış görünüyordu. Direksiyon kısmı dizime değmeyecek şekilde ve ön kısım çok geniş. Batarya da çıkarılıp şarj ediliyor, diğer modele göre daha mantıklı bir modeldi.

43 bine bazı mağazalarda vardi ama eski modeliydi zira 12 Ah yazıyordu. Volta sitesinde 45 e verdi oradan almak daha garanti derken A101 de broşürünü gördüm. Volta se-03 Max 39,999 TL 6 taksit :)

Ürünü İnternet mağazasından 27 Kasım da aldım. 9 Aralık'ta teslim edildi buradaki yetkili servisinden. Kozmetik kusurları var ama fiyatı göz önüne alınca çok takılmadım. 

1.5 kW motor gücü olduğu için plaka ve ehliyet zorunlu. B sınıfı yetiyor.  Teslim alınca plaka ile e devlet e düştü. 12 sinde kargo ile tescil belgesi ve plaka basım belgesi geldi. 1600 TL ile ruhsat çıkardım. Dün plaka bastırdım 425 TL. Bugün de 3000 TL ye yarım kask aldım, LS2 airflow 2. 

Şarj aleti 84 V 3A, batarya Max 74 V oluyor ama o kısmı çözemedim. Takribi 7 saatte doluyor, kaç km gidecek göreceğiz. Düz yolda tek kişi 45 görüyor rahat, oğlanı alınca o hızlara çıkmıyorum zaten. 16 km yaptım tek diş düştü 9 günde.

Şimdilik memnunum, yazarım kullanım tecrübelerini, sorusu olan sorabilir. Ekleme: Otoparktan çıkarken sorun olur mu diyordum, epey dik, yavaşlıyor ama çıkıyor rahatça. Boy 182, kilo 86.

IMG_20251219_170201.jpg

IMG_20251219_170143.jpg

IMG-20251211-WA0021.jpg

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 34
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Sermet Gündoğdu yazdı:

Kazasız belasız inşallah.Tekerleklerin kalın olmasının avantajı ya da dezavantajı nedir ?:nazar:

Teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla yazlık yerler ve sahil kullanımı için tasarlanan motorların (Citycoco) Replikası bir model bu. Şehir içinde şimdilik gördüğüm avantaj, bekleme yaparken neredeyse ayak koymaya gerek kalmıyor, birde arka fren yapıp kayınca stabil duruyor, düşmek zor gibi. Biraz lastik sesi var dezavantaj olarak.

Ali Darbaz yazdı:

Çok pis köşe oldum. Valla hayırlı olsun. Hiç bu kadar şaşıracağımı düşünmemiştim. 

Teşekkür ederim, bende plakayı e devlette görünce şaşırdım, bizim ilçe hep R ile başlardı eskiden.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunun sürüşünü çok merak ediyorum. 
Güle güle kullan kardeşim. 
Çok değişikmiş :)

Ali Darbaz yazdı:

Çok pis köşe oldum. Valla hayırlı olsun. Hiç bu kadar şaşıracağımı düşünmemiştim. 

Ben de aslında, motoru olduğunu biliyordum ama 

Hoca Chr yi ne zaman almış diye düşündüm. 😂

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hoca Chr yi ne zaman almış

Almış olsam hanımdan önce senin haberin olur abi :)

Teşekkür ederim herkese, daha iyileri sizlerin olsun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Güle güle kullanın. Bunlara deri çanta çok yakışıyor. City Coco ilk çıktığında baya ilgi çekmişti. Bu da replika olsa bile ondan aşağı kalmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

hayırlı olsun. düzünde hız ve batarya sorunları vardı. Max ile bu sorunları çözdüklerini okumuştum. Alışınca güzel diyorlar kullanmadım hiç ama keyifli bir alete benziyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

Havalı

Arkada amortisör var mı

Plakanın arkasında kalıyor, bu yüzden görünmüyor ama var hocam.

Ahmet hocam hayırlı olsun. Tekeriniz düz bassın. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Hayırlı olsun kullanması çok zevkli bunları.

Bizim markada da var bu modelden eec-03(1500w) eec-06 (2000w) bunların piline bir şey yapabilir miyiz abi @Servet Aydın Benim bir tane arkadaşımda var. 15km gidiyor şarjı..

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Bundan iki tane alıp, birleştireceksin.

Güzel ATV yad UTV olur :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...