İçeriğe Yönlendir

Fiesta Arka Sis Farı Çalışmıyor

Kemal Dönmez
Çözüme git Kemal Dönmez tarafından,

Recommended Posts

Kemal Dönmez

Önsis farı açınca, röle sesi gelip ön sis farı yakıyor.Ama arka sis farını düğmeden açınca herhangi bir röle sesi gelmiyor,arka sis farıda yanmıyor.Arka sis farı ampulü sağlam.Arka sis far göstergeside yanıyor.Sigorta şemasında ön sis farı sigortası ve rölesi bulunuyor ama arka siste herhangi bir ibare yok.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ayrı bir röle yok, ön sis farı rölesinden alıyordur. Rölenin ayaklarından arka taraf için olan kısım bozuk olabilir. 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ampül yuvasından ölçüm yapın yada başka ampül takıp deneyin belki oksitlenme vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Dönmez
Ü.Emre Kartal yazdı:

Ayrı bir röle yok, ön sis farı rölesinden alıyordur. Rölenin ayaklarından arka taraf için olan kısım bozuk olabilir. 

Röleden alsa,röle sesi gelmezmiydi ?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Kemal Dönmez yazdı:

Röleden alsa,röle sesi gelmezmiydi ?

Röle tetiklemediği için yanmıyordur zaten. 

Yapabileceğiniz birkaç şey var,

Ampulü söküp sokete elektrik geliyor mu bakın.

Sokete elektrik gelmiyorsa önce ön sis farı rölesini değiştirin. Olmaz ise tek tek sigortaları kontrol edin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Dönmez
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

Röle tetiklemediği için yanmıyordur zaten. 

Yapabileceğiniz birkaç şey var,

Ampulü söküp sokete elektrik geliyor mu bakın.

Sokete elektrik gelmiyorsa önce ön sis farı rölesini değiştirin. Olmaz ise tek tek sigortaları kontrol edin

Sorun orada,sigorta şemalarında arka sis ve rölesi açıklanmamış.Sadece ön sis far için sigorta/röle var.

Duyun içinde elektrik yoktu.Soket içi ince tespit edemedim.

tarihinde Kemal Dönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Çözüm
Kemal Dönmez

Sokete kadar 12v geliyordu.Sokette biraz oksitlenme vardı.Beyaz sirke,tuz,su karışımı yapıp soketi daldırıp 10 dakika kadar beklettim.Kuruladiktan sonra tekrar denedim,sorun çözüldü.Şu an aktif çalışıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...