İçeriğe Yönlendir

Arabanın 3/1 i Kadar Masraf Çıktı 🫣

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür
Alptuğ Özcan yazdı:

TR'de bu sistemi yapan var mı bilmiyorum ama yabancı ülkelerde böyle bi sistem var.

Büyük hangar/depo gibi bir yer. Yan yana dizilmiş liftler, her liftin yanında alet arabası, lazım olabilecek tüm alet edevat.

Saatlik lift kiralama yap. Becerebilen kendi aracını kendi tamir etsin.

Bu devirden sonra çok tutar bence.

Evet İngiltere de ABD de duymuştum kiralık küçük dükkanlar var saatlik günlük kiralık aletler ve lif var istediğin gibi kullanıyorsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Triger zinciri ve gergisi 

Maf sensörü, iki lambda 

Şanzıman yağı ve filtresi....

Benzin yağ hava filtresi, yağ ve temizlik v.s. leri

İki ön amortisör, ufak tefek alt takım v.s. v.s. 

Göze görünmeyen malzemeler hepsini internetten en ucuz fiyatlara bulup aldım öyle olduğu halde malzeme 30 bini geçti. 

Ki bunların hepsini nerede ise ben işçilik ödemeden kendim hallediyorum gerisini siz düşünün....

O yüzden fazla az diyemiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Fiyat artışları malum birde Ara Eleman sıkıntısı var.Artık bir çok Sektörde Çırak Teknisyen Usta bulunmuyor.Bunlar hep Faturalara yansıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sanayi bazen çok abartıyor. 
Audinin kaloriferi cama hava üflemiyordu. 
Sanayide 12 bin, 14 bin hatta 25 bin sadece işçilik isteyenler olmuştu.  
Servet ve Köksal bir anda daldılar arabaya 2 saat içinde söküp tamir edip geri topladılar. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

fiyat korkunç, iyice saçmaladılar, ey hükümet, şu vergileri az kısında Millet sıfır araba alsın, 10 sene sorunsuz kullanıp yenilesin, bitsin bu sanayide öpülme çilesi, hem sanayilerde baya küçülür yer açılır, bakım harici tamirciyle işimiz olmaz onada zaten tamirci gerekmez!

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Hamit inan yazdı:

Triger zinciri ve gergisi 

Maf sensörü, iki lambda 

Şanzıman yağı ve filtresi....

Benzin yağ hava filtresi, yağ ve temizlik v.s. leri

İki ön amortisör, ufak tefek alt takım v.s. v.s. 

Göze görünmeyen malzemeler hepsini internetten en ucuz fiyatlara bulup aldım öyle olduğu halde malzeme 30 bini geçti. 

Ki bunların hepsini nerede ise ben işçilik ödemeden kendim hallediyorum gerisini siz düşünün....

O yüzden fazla az diyemiyorum

Bizim ülkede her sektör uçtu ve buna kimse dur demiyor. Çok çok ağır cezalar gelmesi lazım. Yoksa bugün 1 e aldığın yarın 2 oluyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tüm bu arızalar ne kadar zaman içinde oldu? fan ne zamandır furmadan çalışıyordu vites geçileri ne zamandır vuruntulu ve sıralı değil idi?

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
(düzenlendi)

Araç son deme kadar kullanılmış mı ki birden kilitlenmiş şanzıman? Araçta hiçbir semptom olmadan bu zamana kadar gelmesi garip. Yada arızalı şekilde gittiği yer kadar düşüncesi ile kullanıldıysa sonuç normal tabiki

tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Alptuğ Özcan yazdı:

TR'de bu sistemi yapan var mı bilmiyorum ama yabancı ülkelerde böyle bi sistem var.

Büyük hangar/depo gibi bir yer. Yan yana dizilmiş liftler, her liftin yanında alet arabası, lazım olabilecek tüm alet edevat.

Saatlik lift kiralama yap. Becerebilen kendi aracını kendi tamir etsin.

Bu devirden sonra çok tutar bence.

Vardı öyle bir yer ama hangi şehirde hatırlayamadım. Instagram üzerinden bir yerde görmüştüm aklımda yanlış kalmadıysa.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

fiyat korkunç, iyice saçmaladılar, ey hükümet, şu vergileri az kısında Millet sıfır araba alsın, 10 sene sorunsuz kullanıp yenilesin, bitsin bu sanayide öpülme çilesi, hem sanayilerde baya küçülür yer açılır, bakım harici tamirciyle işimiz olmaz onada zaten tamirci gerekmez!

Bütçenin %64 ü dolaylı geri kalanı dolaysız vergilerden oluşuyor. 
Bütçe ise zaten yetmiyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Selçuk Bakış yazdı:

Vardı öyle bir yer ama hangi şehirde hatırlayamadım. Instagram üzerinden bir yerde görmüştüm aklımda yanlış kalmadıysa.

Denizlide idi sanki. Kooperatif kurulacak böyle giderse dükkan+aletler için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Sanki ben de Denizli diye hatırlıyorum. Ama hala faal mi bilmiyorum.

Bir de bunların büyük şehirlerde olması lazım değil mi daha çok?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Lift tehlikeli ben sevmem. Ama eski usul kanal olan bir kulüp mekanı yaratılabilir. Alet edavat verilmez. herkes kendi aleti ile. Belki bir de "mükremin abi" şeklinde aylak bir usta da takılabilir. "dur yapamadın mı ben bakayım" diyebilecek.  Lift olunca iş karışık iş güvenliği vs vs. olmaz yani. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

otocluptürkiye olarak sadece üyelere özel bir bakım atölyesi projesi yapılabilir. aidat sistemi üzerinden sistem yürüyebilir. üyelerden ihtiyacı olan gidip bakımını yapabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

otocluptürkiye olarak sadece üyelere özel bir bakım atölyesi projesi yapılabilir. aidat sistemi üzerinden sistem yürüyebilir. üyelerden ihtiyacı olan gidip bakımını yapabilir.

arhavi de yapaım 

gümrük te yakın yedek parça için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

arhavi de yapaım 

gümrük te yakın yedek parça için

Parça için yakın ama üyeler için çok uzak. 

ama turistik gez kapsamında araç bakımı yapılabilir.:)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Lift tehlikeli ben sevmem. Ama eski usul kanal olan bir kulüp mekanı yaratılabilir. Alet edavat verilmez. herkes kendi aleti ile. Belki bir de "mükremin abi" şeklinde aylak bir usta da takılabilir. "dur yapamadın mı ben bakayım" diyebilecek.  Lift olunca iş karışık iş güvenliği vs vs. olmaz yani. 

Not alınsın, mavi donumu kendim getiricem :D

IMG20251104170449.jpg

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

ama üyeler için çok uzak. 

yahu fırsattır, anlayamazsın kapama tükkan önünü 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Sırf sanayideki artan bu aşırı parça ve işçilik fiyatlarindan dolayı çevremde düşük bütçeyle araç almak isteyene tek tavsiyem elinizde olan parayla km düşük alabildiğin en temiz aracı al diyorum. 

İsin diğer acı kısmıda araca yapilan o masraftan sonra 2. El degeri yine cok değişmemiş olcak. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben yazın sormuştum.. Şanzımancı, söküp, bakım yapıp arıza çıkmadan yağını filtresini değişip geri kapatmaya 60 bin lira istemişti. Arıza çıkarsa 100 bine kadar gider demişti. 

Hangi şanzımancıysa söyle de uğramayalım oraya.

10 bin fiyat aldım aynı işleme. 8 Ocak Perşembeye randevu aldım. Orijinal yağ kullanacak.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

tüm bu arızalar ne kadar zaman içinde oldu? fan ne zamandır furmadan çalışıyordu vites geçileri ne zamandır vuruntulu ve sıralı değil idi?

Vites bir anda 2-3 günde olmuş. Yağı bisaltinca sanırım. Direksiyonu nasıl anlamadı bilemiyorum keza diskleri ve balatalari da gözle kontrol etmemiş . Fan yaklaşık 1.5 senedir varmış araç hararet yapmayınca umursamamiş tekrar tekrar işçilik vermektense onuda yaptırmak istedi. 

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Göktürk yazdı:

Abi eski usulde de lastik sök tak disk balata değişimi salıncak vs kontrol yine kriko lazım , + lastikleri sağa sola yukarı aşağı sallamak lazım boşluk Lara bakmak için. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şile darlık yolunda eski usul atıl bekleyen bir rampa var. Genelde rolci i20N tayfayı önünde masa sandalye çekip otururken görüyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Serhat Işık yazdı:

Bu iş için en güzel dernek.. 

Adamlar "angora tavşanı seven şoförler derneği" kurmuş zamanında. 

Emre Şimşek yazdı:

Hangi şanzımancıysa söyle de uğramayalım oraya.

10 bin fiyat aldım aynı işleme. 8 Ocak Perşembeye randevu aldım. Orijinal yağ kullanacak.

Maslakta otomatikçi 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Serhat Işık yazdı:

Ali Bey'den sıra gelir mi?

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...