İçeriğe Yönlendir

Arabanın 3/1 i Kadar Masraf Çıktı 🫣

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

Merhaba akrabamin otomatik benzinli focus u vardı 2012 araç kendini kitlemiş . Özel servise getirdik ( ford servisi ) şanzımanla birlikte herşeye bakılsın dedi kendisi. 

Sorunlar....

şanzıman yağ kaçırmış içinde 300 mg yağ çıktı baskı balata yağ içerisinde kalmış .

1 şanzıman baskı balata değişti şanzıman beyni arızalanmış değişti. 

En vahimi sanziman içerisindeki iki dişli ve geçiş sağlayan senkromecler kırılmış onlar değişti.

2 Direksin kutusu tamamen revizyon oldu ses yapıyordu.

3 ön arka diskler balatalar değişti. Diskler Bosch balatalar orj ford.

4 araç fanı sürekli çalışıyordu, fan ve fan beyni değişti ( orjinal ) 

Bunların hepsi 238 bin TL tuttu sadece şanzıman dişli tamiri 55 bin TL

Fiyat nasıl sizce 🤔 ?

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Koray Demir yazdı:

Kalem kalem maliyetlere bakmalı. Totalde ucuz değil ama kazık da değil bence. 

Zaten sadece sanzimanci 55 aldı. Baskı balata 20 civarı 15 fan . Direksiyon revizyon 18500 şanzıman beyni 20 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Darbaz yazdı:

Sıfır sandık motor Citroen c3 motoru bile okadar tutmuyor :/ 

C3 diyorsun 😊 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

C3 diyorsun 😊 

Çok pahalı geldi bana. Citroen c3 ve c4 de kullanılan 1400 cc sıfır motor 170 bin tl. 

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-0135qz-komple-motor-207-208-c3-picasso-c4-ep3c-1.4-16v-benzinli-1237505267/detay

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Sıfır sandık motor Citroen c3 motoru bile okadar tutmuyor :/ 

citröen motoru ile focusun şanzımanı arasında nasıl bir bağ kurdun anlamadım.

özel sektörde böyle bir rapor sunsan döverler 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Fiyatlar kontrolsüz olmaya başladı. Öyle bir duvara toslayayacağız ki aklımız şaşacak O ustalar 1000 liraya o işi yapacak. ot yiyecekler. 

5 litrelik su gebze bakkalında 50 lira olmuş. 50.... 1.25 dolar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Fan çalışıyor ise neden değişmiş ki? Fuzuli

Mehmet Göktürk yazdı:

Fiyatlar kontrolsüz olmaya başladı. Öyle bir duvara toslayayacağız ki aklımız şaşacak O ustalar 1000 liraya o işi yapacak. ot yiyecekler. 

Merak ettim şimdi, Bu arabanın tamiri hangi sanayi sitesinde veya özel servisde yapılmış ki. Bostancı çok pahalı, Kartal onla yarışır ama @Servet Aydın abi bizi Körfezde sanayiye göndermişti neredeyse yarı fiyatına yapmıştık. @Murat Öngür siz arabayı hangi sanayi sitesinde veya il ilçede yaptırdınız. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

sanayilerde her dükkanın önünde 4 5 araba sıra bekliyor

aşağıdaki linki olan sitedeki grafiğe bakınca  şuan trafiğe kayıtlı araç sayısı 30 Mİlyon.  2014 yılında 18 Milyonmuş

yani 10 yılda 12 milyon araç artmış trafikte. peki bu arabaları tamir edecek usta sayısı arttımı hayır . saçma sapan bölümlerde öğrenciydi 20 senedir insanlar .milyonlaraca kişiye işletme vs bölümler okutuldu usta sayısı artmadı teknik personel yetişmedi.

12 milyon araç eklenince 10 senede ne usta yeter ne yol . araba tamircileri 10 15 sene daha iyi para kazanır sonra belki piyasa dengeye oturur

https://www.verikaynagi.com/grafik/motorlu-kara-tasit-sayisi/

araba tamircilerine bu rakamları söyleseniz üstüne *4 zam yaparlar işçiliklerin :D 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Çok pahalı geldi bana.

Ben yazın sormuştum.. Şanzımancı, söküp, bakım yapıp arıza çıkmadan yağını filtresini değişip geri kapatmaya 60 bin lira istemişti. Arıza çıkarsa 100 bine kadar gider demişti. 

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam sanayi esnafının çoğunun 2-3 dükkan, 2-3 evi çoktan oldu bile, her işe burun kıvırır oldular. Geçen ay Superb'in bagaj kilidi arızalandı, servis 4600 dedi, çıkmacı 4000 istedi, serviste parça mevcut değil sipariş edilecek denildi, muadil parçayı 2 bin liraya aldım... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu ihtimal zor bence. Oldukça yoğun sirkülasyon olduğunu görüyoruz. Yetkili servis 2 liraya iş yapıyor mu ki o ustalar 1 liraya yapsın. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ramazan Turan yazdı:

Hocam sanayi esnafının çoğunun 2-3 dükkan, 2-3 evi çoktan oldu bile, her işe burun kıvırır oldular. Geçen ay Superb'in bagaj kilidi arızalandı, servis 4600 dedi, çıkmacı 4000 istedi, serviste parça mevcut değil sipariş edilecek denildi, muadil parçayı 2 bin liraya aldım... 

Sırf bu sebeplerden dışarıda 2000 liraya yaptırabileceğim işi gerekirse 2500 lira masraf edip gerekli aletleri edinip kendim yapıyorum. 

Günün sonunda hiç değilse ikinci defa bir işte kullanabileceğim bir şey edinmiş oluyorum. 

Elbette ki bu herşey için olmuyor ama yapabildiğimiz kadar

• Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben arabamın yağ vanos valfi valfi bozuk kaça değiştirirsini diyerek aradım, Telefonda artiz artiz yazdı sonra biz ısmarlama iş yapmıyoruz deyip kestirip  attı.  O kadar rahatsız edici bir durumki 1600 liraya gerekli aletleri , 4800 liraya arızalı parçayı aldım taktım. Tamam bunlar kolay şeyler, şimdilik debriyajı veya triger kayışını değiştirecek seviyede değil ama bir yerden başlamak lazım. Sonucta o işi yapan adamın senle arandaki en büyük fark onun aleti ve lifti olması. Konw How bir şekilde internetten bulunur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Koray Demir yazdı:

Bu ihtimal zor bence. Oldukça yoğun sirkülasyon olduğunu görüyoruz. Yetkili servis 2 liraya iş yapıyor mu ki o ustalar 1 liraya yapsın. 

para olmayınca veremeyeceğiz. araba yatar. usta da yatar. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Göktürk yazdı:

Ahh keşke. İki dişli değiştirip sök tak az 55 olmamalı. 

Servet Aydın yazdı:

Fan çalışıyor ise neden değişmiş ki? Fuzuli

Fan sürekli çalışıyordu hararete sıcaklığa dayalı çalışıp durmuyor du

Ali Darbaz yazdı:

Ben arabamın yağ vanos valfi valfi bozuk kaça değiştirirsini diyerek aradım, Telefonda artiz artiz yazdı sonra biz ısmarlama iş yapmıyoruz deyip kestirip  attı.  O kadar rahatsız edici bir durumki 1600 liraya gerekli aletleri , 4800 liraya arızalı parçayı aldım taktım. Tamam bunlar kolay şeyler, şimdilik debriyajı veya triger kayışını değiştirecek seviyede değil ama bir yerden başlamak lazım. Sonucta o işi yapan adamın senle arandaki en büyük fark onun aleti ve lifti olması. Konw How bir şekilde internetten bulunur. 

İşte o lif varya lif en önemlisi o yoksa bende motor meslek mezunuyum tüm bakımları fren disk balata vs vs yaparım ama lift olmayınca kriko ile uğraşmak deli çilesi 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Darbaz yazdı:

Merak ettim şimdi, Bu arabanın tamiri hangi sanayi sitesinde veya özel servisde yapılmış ki. Bostancı çok pahalı, Kartal onla yarışır ama @Servet Aydın abi bizi Körfezde sanayiye göndermişti neredeyse yarı fiyatına yapmıştık. @Murat Öngür siz arabayı hangi sanayi sitesinde veya il ilçede yaptırdınız. 

Kağıthane de özel bir serviste. Ama bu işlemler yetkili serviste olsa 300 ü rahat geçerdi. Şuan bir kaç yere sordum. Baskı balata sök tak değişim, adam 10 bin TL istiyor ki bu sıradan en küçük tamirci. Biraz daha kalite arttıkça fiyat artıyor. Sadece bakım a 1000 1500 TL istiyorlar parça hariç. Lif olsun en kral en zor arabanın bakımı 1 saat sürmez ve kendim yaparım.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Öngür yazdı:

İşte o lif varya lif en önemlisi o

Murat Öngür yazdı:

Lif olsun en kral en zor arabanın bakımı 1 saat sürmez ve kendim yaparım.

TR'de bu sistemi yapan var mı bilmiyorum ama yabancı ülkelerde böyle bi sistem var.

Büyük hangar/depo gibi bir yer. Yan yana dizilmiş liftler, her liftin yanında alet arabası, lazım olabilecek tüm alet edevat.

Saatlik lift kiralama yap. Becerebilen kendi aracını kendi tamir etsin.

Bu devirden sonra çok tutar bence.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Alptuğ Özcan yazdı:

TR'de bu sistemi yapan var mı bilmiyorum ama yabancı ülkelerde böyle bi sistem var.

Büyük hangar/depo gibi bir yer. Yan yana dizilmiş liftler, her liftin yanında alet arabası, lazım olabilecek tüm alet edevat.

Saatlik lift kiralama yap. Becerebilen kendi aracını kendi tamir etsin.

Bu devirden sonra çok tutar bence.

20 metrekare biryer bulsana lift koyalım kendimiz için 😄krikoların altında yoruldum 😃😃

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Oğuzkan Işık yazdı:

20 metrekare biryer bulsana lift koyalım kendimiz için 😄krikoların altında yoruldum 😃😃

Ona gerek yok ki

Haftasonu bizim fabrikaya gidelim 5 tonluk vinç dolu her yer. Yerden 5 metre yükseğe kaldırırız :biggrin:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...