İçeriğe Yönlendir

0 Km Hangisini Tercih Edersiniz?

Eyüp Çetin

0 Km Hangisini Tercih Edersiniz?   

64 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Alptuğ Özcan
Eyüp Çetin yazdı:

Bütçe Egea Cross veya C3 Aircross alabilecek seviyede. 😊 1600-1700 civarı. 

1700 civarı. 

Hafta içi bir kaç defa radyoda reklam duydum Dizel Egea 1.200'den başlayan fiyatlarda diyordu.

1.600 - 1.700 demişsiniz, üst donanım mı bakıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Darbaz yazdı:

Abi senin pejo 2 litre hybrid değilmiydi, :D

Tamam işte eat6 var çok başarılı sistem. Hibrit sistemi benzersiz

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Alptuğ Özcan yazdı:

Hafta içi bir kaç defa radyoda reklam duydum Dizel Egea 1.200'den başlayan fiyatlarda diyordu.

Otomatik ve üst donanım bakıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

yaris cross hybrit , arka diz mesafesi az, bagaj yeterli , motor şanzıman iyi. Geçen hafta 1750 ye aldı arkadaş. 

arona , 1750 civarı , 1.0 dsg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Eyüp Çetin yazdı:

Otomatik ve üst donanım bakıyorum. 

O paraya en üst paket doblo oluyor mesela. 775 litre bagaj, 130 hp eate 8 gearbox . Çiçek gibi drivetrain var. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

O paraya en üst paket doblo oluyor mesela. 775 litre bagaj, 130 hp eate 8 gearbox . Çiçek gibi drivetrain var. 

eat8 ide bir araştırsana Ali, bakalım durumu ne? çiçek ama hangi bitkinin!

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Erhan Doruk yazdı:

yaris cross hybrit , arka diz mesafesi az, bagaj yeterli , motor şanzıman iyi. Geçen hafta 1750 ye aldı arkadaş. 

arona , 1750 civarı , 1.0 dsg

Bu ilgimi çekti. Yaris Cross'a da bakayım. Arona'yı sevmiyorum. 

Metin Akbal yazdı:

Alt yapısını bildiğim araç olsun dersen Egea. Seçenekler bunlarla sınırlı ise. Bu fiyata güzel bir VAG bulunur :)

Vaglar 1.0 motorlu. 1.5 olanları alabilsem düşünürdüm. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Eyüp Çetin yazdı:

Taigo yu ve 1.0 ı test et derim. Sonra 1.5 e ihtiyaç var mı karar verirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Metin Akbal yazdı:

Olabilir ona da bakayım. Yaris'ten vazgeçtim atmosferik motormuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Eyüp Çetin yazdı:

Yeni nesil 1.0 116 hp motor hafifliğin de etkisiyle güzel yürüyor, tork eksiğine rağmen egeadan aşağı kalır fark yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Yeni nesil Dsg şanzımanlar o 1.0 motoru öyle bir kullanıyorki, sanırsın altında 2000 motor gti var. 150 km saat hızdan sonra anlıyorsun araba 100 beygirmiş. Normal sürücüye 1.0 motorlar fazla fazla yeter bence. 1.5 motor ancak rölantide titreme can sıkıcı geliyorsa tercih edilebilir. Öğle yemeğine iş arkadaşlarımı götürdüm rölantideki titremeden rahatsız olan oldu. Ama benim için hava hoş. ben titremeye alıştım.  Tiguanda durum nedir. 

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Bende araba alırken çok düşünüp bu fiyat bantlarında Style Donanım Caddy aldım. Ticari micari:) Hiç pişman değilim. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Bugün volkswagen bayisine baktım ibre T-Cross'a kaydı. O zaman yeni soru;

* Egea Cross 1.6 Multijet Otomatik Lounge 

* Volkswagen T-Cross 1.0 TSI Dsg

seçeneklerinden hangisi?

Bu arada Taigo'ya da baktım daha geniş ama daha basık. Eğer sadece Egea ve Taigo seçeneğim olsa Egea daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum ancak T-Cross yüksek olmasıyla daha ferah geldi. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Eyüp Çetin yazdı:

seçeneklerinden hangisi?

Bu arada Taigo'ya da baktım daha geniş ama daha basık. Eğer sadece Egea ve Taigo seçeneğim olsa Egea daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum ancak T-Cross yüksek olmasıyla daha ferah geldi. 

Daha sağlam bir şeyler olsa malum T Cross çarpışma testinden 3 yıldız aldı. Sıfır olacak diye güvenlik de göz ardı edilmemeli. 

https://www.euroncap.com/en/results/vw/t-cross/57088

F0AACD8D-4E87-4970-87F4-F16E4BCD045A.jpeg

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Skoda Kamiq'e de baktım hiç sarmadı. Oysa bayideki satış danışmanı biz Taigo'dan da T-Cross'dan da büyüğü onlar bizim Fabia ayarında dedi. 😁

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Koray Demir yazdı:

Daha sağlam bir şeyler olsa malum T Cross çarpışma testinden 3 yıldız aldı. Sıfır olacak diye güvenlik de göz ardı edilmemeli. 

https://www.euroncap.com/en/results/vw/t-cross/57088

F0AACD8D-4E87-4970-87F4-F16E4BCD045A.jpeg

2025 Egea Cross için nereden bulabilirim bu bilgiyi? Baktım biraz bulamadım. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Taigo tip olarak daha güzel değil mi?

Euro NCAP kriterleri zorlaştı diye biliyorum, biraz araştırmak lazım. Eskiden 5 yıldız alan şimdi belki 3 Yıldız alacak.

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Evren Erakçora yazdı:

Taigo tip olarak daha güzel değil mi?

Taigo görüntü ve marka olarak daha iyi. Motor seçeneği olarak egea daha cazip geliyor. T-Cross'a ise iç kısım bu ikisine göre daha ferah ve yüksek. Bu cezbediyor. 

Citroen'i tamamen sildim. Çok fazla olumsuz yorum var. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Eyüp Çetin yazdı:

seçeneklerinden hangisi?

Eyüp Çetin yazdı:

Skoda Kamiq'e de baktım hiç sarmadı. Oysa bayideki satış danışmanı biz Taigo'dan da T-Cross'dan da büyüğü onlar bizim Fabia ayarında dedi. 😁

1.0 TSI DSG test edildi o zaman.

Kamiq Elite donanımda çok eksik var.

Taigo Life ise Kamiq Elite ile Premium un arasında tam kararında donanım sunuyor ve ciddi anlamda fiyat performans aracı.

T-Cross daha ferah ama bagaj belki memnun etmez. Arka koltuklar öne kayabiliyor.

Egea ile T-Cross arasında kalirsam donanım ve fiyat kısmına göre karar veririm sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alptuğ Özcan yazdı:

'den başlayan, o modelin listesindeki ilk rakamdır... 99 dan başlayan gömlek yazan dükkandaki etiketler 500 den başlar gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Yeni nesil Dsg şanzımanlar o 1.0 motoru öyle bir kullanıyorki, sanırsın altında 2000 motor gti var. 150 km saat hızdan sonra anlıyorsun araba 100 beygirmiş. Normal sürücüye 1.0 motorlar fazla fazla yeter bence. 1.5 motor ancak rölantide titreme can sıkıcı geliyorsa tercih edilebilir. Öğle yemeğine iş arkadaşlarımı götürdüm rölantideki titremeden rahatsız olan oldu. Ama benim için hava hoş. ben titremeye alıştım.  Tiguanda durum nedir. 

Aynen 150 160 a kadar güzel uzuyor sonra 1.0 olduğu anlaşılıyor ama rampa bayır yük klima bu durumu neredeyse etkilemiyor. Benim arabada 116 HP var Astra da 115 HP idi. Astra 150 kg kadar daha ağır ve bu sebeple yüksek devirde yürüyordu.

Benim arabada rolantide titreme yok ama start stopta titreme belirgin. Clio da ise rolantide titreme daha bariz ama start stop esnasında titreme hissedilmiyor. Hepsinin karakteristiği farklı sanırım. I20 deneyimlemedim.

1.5 e gelince motor sesi atmosferik gibi tat vermiyor 1.0 ın enteresan hoş bir sesi var. 1.5 in tüketim farkı ise yarım litre daha düşük.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Metin Akbal yazdı:

1.0 TSI DSG test edildi o zaman.

Kamiq Elite donanımda çok eksik var.

Taigo Life ise Kamiq Elite ile Premium un arasında tam kararında donanım sunuyor ve ciddi anlamda fiyat performans aracı.

T-Cross daha ferah ama bagaj belki memnun etmez. Arka koltuklar öne kayabiliyor.

Egea ile T-Cross arasında kalirsam donanım ve fiyat kısmına göre karar veririm sanırım.

Gayet yeterli bir motor. T-Cross'un bagajı ihtiyacıma uygun. Daha fazla ihtiyaç duyarsam koltuklar öne gelebilir. Taigo ile T-Cross arasındaki fark tamamen hangi tarzı istediğinle ilgili. Taigo biraz daha sportif. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Eyüp Çetin yazdı:

Gayet yeterli bir motor. T-Cross'un bagajı ihtiyacıma uygun. Daha fazla ihtiyaç duyarsam koltuklar öne gelebilir. Taigo ile T-Cross arasındaki fark tamamen hangi tarzı istediğinle ilgili. Taigo biraz daha sportif. 

taigo audi gibi duruyor 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...