İçeriğe Yönlendir

Ötv Muafiyeti Hakkında

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Özgür ÇETİNKAYA

Basında sık sık 6 ayda bir 20 yaş 25 yaş ötv muafiyeti haberler dönüp dönüp duruyor. Bu konular hakkında görüşleriniz nelerdir? O sene bu senemi :)

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Temenniler o yönde ama, şu aralar devletin kimseyi bir vergiden muaf tutası yok.

Hatta 20 yaş üstü arabası olanlardan ek kulak arkası vergisi filan da alabilir.  

Zor bir ihtimal bence. 

• Beğen 6
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim berber 3 yıldır her yağ değişimi öncesi sorguluyor, tabi ki yok öyle bir şey, cari açık artık hele apaçıkken ekonomiye soğtuma köpükleri sıkılırken hele olmaz öyle bir muafiyet

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali YILDIZ06
Çağlar Bayur yazdı:

bizim berber 3 yıldır her yağ değişimi öncesi sorguluyor, tabi ki yok öyle bir şey, cari açık artık hele apaçıkken ekonomiye soğtuma köpükleri sıkılırken hele olmaz öyle bir muafiyet

en son yapılan hurda teşvikinde galiba 2003 yılı, satışların durma noktasında olduğunu söylüyorlar, fakat şuan satışlar da iyi durumda, teşvik zor gibi 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Şu an  , Engelli araç alımlarında yapılan düzenleme 5 yılda 10 yıla çıkması ve ilk 5 yıl diliminde olup da aracını satmamış olanlara bir sefere mahsus ayrıcalık tanınması yönünde bir düzenleme üzerine çalıştıklarını duydum, olursa yılın ilk yarısında olabilir. 

Araç satışı = ötv, kdv, mtv , ceza, sigorta , yakıt v.s. v.s. gelirleri olduğundan satışlar da iyi gittiğinden bence kolay kolay ötv den vazgeçmezler. ,

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali YILDIZ06 yazdı:

2003 yılı, s

dünyada yağmur yerine dolar yağıyordsu o zamanlar, dinamikler bambaşka 

Ali YILDIZ06 yazdı:

satışların durma noktasında olduğunu söylüyorlar,

söylerler söylereler, teşvik çıkıtığı günden sonraki 3. gün stok kalmamaıştı ama onu söylemezler, winwin procesi idi herkes kazandı 

döviz boldu kasada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Yakın zamanda böyle bir ÖTV den vaz geçme olması bana mantıklı gelmiyor. 

Hali hazırda para gelen bir yerden paraya ihtiyaç olduğu bu zamanda devlet alacağı vergiden neden vaz geçsin. 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Evde bir paliomuz var 6 yıldız bizde. Ne zaman satıp başka bir şey alalım dersek, sattıktan hemen sonra ÖTV kesin çıkar. Şu dönemde o arabayı değiştirecek bütçemiz yok bu yüzden ÖTV indirimi beklemiyorum.   

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Akaryakitta OTVyi 6 aylik artisa baglanmis durumdayken OTV indirimli arac isi bence imkansiza yakin bir ihtimal

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2026 bütçesi 2.700.000.000.000 lira (70 küsür milyar dolar) açıkla onaylandı. Nüfus başına 31.764 lira. 

Bence ötv indirimi muafiyeti yapılmamalı.

Vergi kaybından ziyade, ithalatı artırır. Zaten dış ticaret açığımız var. Yerli araçla kısıtlasa bile, yerli araçların bile yarısı ithaldir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Ne ötv indirim gelir nede vergi yapılandırması hiç sanmıyorum. Biri kanun teklifi hazırlıyor onu da olacakmış gibi kamuoyuna lanse ediyorlar . 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

3 çocuklu aileye ilk yerli arabam(toki gibi bu gune kadar araba alamayan yani) ÖTV siz diye bir bilgi okumustum bir haber sitesinde. 

Çıksa çıksa en fazla bu tarz birşey çıkar, çünkü bu aralar çoğu şeyi 3 ve üzeri çocuk yapmaya teşfik icin çıkarıyorlar. 

Bütün herkesin yararlanabileceği bir indirim geleceğini en azindan 2026 da düşünmüyorum. 

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Derya

ÖTV Muafiyeti ile araç alıp satmış biri olarak; 

1.Araç sahiplik mecburiyetinin 10 yıla çıkarılmış olması zorlayıcı. 

2.Hem parasal hem de %40 yerlilik limiti olması saçma.

3.Bahsedilen modellere 10 sene binme sabrı gösterilmesi bence biraz zor. 

4.Aracın satış zamanından önce satmak istediğinizde prosedürlerin uğraştırıcı olması. 

5.Verginin güncel döneme göre hesaplanıp hep yüksek seviyede tutulması. 

ben engelli muafiyeti ile araç almıştım. Bahsedilen hurda teşvik prosedürü belki daha farklı işleyecektir ama her durumda bürokrasi belli oranda can sıkacaktır. Bende diğer arkadaşlar gibi özellikle bu dönemde böyle bir istisnanın uygulanmasını ihtimal olarak görmüyorum. 

Gerçekten ihtiyacı olan bir kişinin ya da ailenin bugünün şartlarında araç alım limitini göz önünde bulundurarak, ÖTV ' siz minimum 800-900 bin TL bandına denk gelecek bir aracı alması da kolay olmayacaktır.  

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Serkan Derya yazdı:

ÖTV Muafiyeti ile araç alıp satmış biri olarak; 

1.Araç sahiplik mecburiyetinin 10 yıla çıkarılmış olması zorlayıcı. 

2.Hem parasal hem de %40 yerlilik limiti olması saçma.

3.Bahsedilen modellere 10 sene binme sabrı gösterilmesi bence biraz zor. 

4.Aracın satış zamanından önce satmak istediğinizde prosedürlerin uğraştırıcı olması. 

5.Verginin güncel döneme göre hesaplanıp hep yüksek seviyede tutulması. 

ben engelli muafiyeti ile araç almıştım. Bahsedilen hurda teşvik prosedürü belki daha farklı işleyecektir ama her durumda bürokrasi belli oranda can sıkacaktır. Bende diğer arkadaşlar gibi özellikle bu dönemde böyle bir istisnanın uygulanmasını ihtimal olarak görmüyorum. 

Gerçekten ihtiyacı olan bir kişinin ya da ailenin bugünün şartlarında araç alım limitini göz önünde bulundurarak, ÖTV ' siz minimum 800-900 bin TL bandına denk gelecek bir aracı alması da kolay olmayacaktır.  

bir ihtimal olsa bile 0 ötv siz değilde belki indirimli olur %10 15 gibi fazlası asla olmaz gibi heleki bu yıl 1.4m araç satmayı başarmış iken. zaten elektriklide ötv alamıyor (%25) zor gibi geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Kemal Korkmaz yazdı:

Biri kanun teklifi hazırlıyor onu da olacakmış gibi kamuoyuna lanse ediyorlar . 

Her sene bu dönemler piyasaya pompalıyorlar bu tür haberleri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

sıfır bayide lada niva haberleri gelmedi bu mevsim ona üzüldüm

Şahin imal edilecek

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz

paket yap evde yeriz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

120 amperlik alternatör koysun ses sistemi için. 

digital anfi ile çözeriz hovam, devir entegre devri. digital aciko çıksa iyi satar aslında 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...