Erhan Doruk 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Her şehirde belediyelerin bu tip ücretsiz hizmetleri genelde oluyor ancak lazım olunca bulmak zor. Geçen mahalledeki kedi için araştırma yapmıştım. Belediye sağlolsun tedavi için geldi aldı . Herkes yaşadığı şehirdeki bu tip hizmetleri paylaşırsa lazım olunca bulmuş oluruz, Ankara; Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri: 153 (Ücretsiz) Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri: 0 (312) 458 89 00. Keçiören Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi: 0 (312) 360 10 00. Yenimahalle Belediyesi Veterinerlik Birimi: 0 (312) 315 04 60 Etimesgut Belediyesi - Veteriner hizmetleri (0312) 939 95 01 Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi :(0312) 433 12 12 SİNCAN SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ (0312) 507 42 32 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARATAŞ HAYVAN BAKIMEVİ (0312) 507 36 41 Sahipsiz sokak hayvanlarının ücretsiz kısırlaştırılması - ( Çipsiz ve sahipsiz hayvanlar için) https://epati.ankara.bel.tr/kisirlastirmarandevusu KISAMER(Gölbaşı) 0312 484 22 95 Sahipsiz köpekler için tedavi, bakım , sahiplendirme; (gölbaşı) Yolunuz düşerse mama veya katkılarınız iyi olur, gidip sevebilirsiniz. https://patilikoyankara.com/ Ankara Üniversitesi - Veteriner Fakültesi Hastane&Acil Özel hastanelerden daha uygun fiyata tedavi ve 7/24 acil hizmeti https://hayvanhastanesi.veterinary.ankara.edu.tr/acil-klinik/ 4 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Bu konularda hep aklıma şu geliyor "Belediyeler bu hayvanları alıyor fakat sonra bu hayvanlar yok oluyor" gibi bir düşünce içerisine giriyorum(Günah almak istemem bende uyandırdıkları imaj bu). Belki de haberlerde gördüklerimden kaynaklıdır. Bilgilendirme için teşekkürler Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Başka illerde mevcut mu bilmiyorum ama Konya'da sokak hayvanlarına özel ambulanslar var. Hizmetin ismi "Canbulan". 153'ten belediyeyi arayarak yaralı yardıma muhtaç sokak hayvanları için bu ambulanslardan çağırabiliyor vatandaşlar. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Başka illerde mevcut mu bilmiyorum ama Konya'da sokak hayvanlarına özel ambulanslar var. Hizmetin ismi "Canbulan". 153'ten belediyeyi arayarak yaralı yardıma muhtaç sokak hayvanları için bu ambulanslardan çağırabiliyor vatandaşlar. Konya Selçuklu Belediye'sininde var. 444 99 19 numralı hat çevrilip kayıt altına alınarak tedavi, bakım vs gerçekleştiriliyor. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Aralık 2025 Yazar Paylaş 24 Aralık 2025 Alptuğ Özcan yazdı: Bu konularda hep aklıma şu geliyor "Belediyeler bu hayvanları alıyor fakat sonra bu hayvanlar yok oluyor" gibi bir düşünce içerisine giriyorum(Günah almak istemem bende uyandırdıkları imaj bu). Belki de haberlerde gördüklerimden kaynaklıdır. Bilgilendirme için teşekkürler Burada sorunun temeline inmek gerekiyor, Eve alınıp ssokağa bırakılanlar bir yana , kontrolsüzce sokakta beslenen hayvanlar kısırlaştırılmazsa sayısı hızla artıyor, Kediler yemek için restoran önlerine , çöp kutularının yanına , besleme noktalarına yoğunlaşıyor. Köpekler arasında çeteleşme ve içgüdüsel avlanma davranışları başlıyor, Kedilere ve insanlara saldırabiliyorlar. Aşılanmayan , bakılmayan hayvanlar hastalık taşıyabiliyor. İnsanlar belediyeyi arıyor, belediye de bunları kontrollü bir alana toplayıp beslemeye başlıyor. Türkiyede resmi kayıtlara göre 4 milyon sokak hayvanı var, bunları kontrol etmeye-bakmaya hiçbir kurumun kapasitesi yetmez, Bence bu noktada kısırlaştırıp saldırganlık davranışı olmayanlar tekrar alındığı yere salınması ve zamanla nüfusları kontrol altına alınmalı. Sahiplenilip sokağa salanlara ise ciddi cezalar verilmeli. Ben bu tabloyu gönüllülerin kurduğu patiliköye gidince gördüm. Her türden yüzlerce köpek bir alana toplanmış, tesisi kuranlar gönüllülük esasıyla hepsine yetişilmeye çalışılıyor. Şöyle bir tablodan bahsediyorum, çözüm ne olmalı? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Sokakta köpek olmaz. Çocuğuma saldırmayacağının garantisi yok. Son birkaç yılda kaç çocuk bu sebepten öldü sakat kaldı. 21.yüzyılda sokakta başıboş gezen 3 dakika sonra ne yapacağı belli olmayan hayvanları konuşuyoruz. Tek çözüm şu: Sokaklardan toplanan köpekler barınağa alınır, 1-2 ay kimse sahiplenmezse uyutulur. Ama belediyeler uyuyor işte. 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Buralar onların doğasıydı biz geldik işgal ettik doğru söylem değil. Domuz, ayı, kirpi, tilki, kuş bunlar tamam. Ama fare köpek kedi insanın ürettiği çoğalmasına zemin hazırladığı şehir hayvanları. Ve diğer hayvanları tepeliyorlar. Kampüste köpekleri azalttık tavşan görmeye başladık. 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Tabi onların yaşamaya hakları var, fakirin çocuğunun yok. Sınıfsal sorun bu. Nişantaşından sallamak kolay, adamın çocuğunun kafa derisini koparttılar sokakta, birsürü çocuk öldü. Sabah çocuğumu 15 20 köpek arasında yürümek zorunda kaldığı için 50 metre mesafeye araba ile bırakıyorum. Hep aynı şeyler, heryer b.k ve yemek artığı dolu. Sabaha kadar havlamalar vs. 5 Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Sokağa, bina önlerine gelişigüzel mama serpiştirenlerin, apartman içinde kedi beslemeye kalkışanların gerçekten bilinci ve saygısı yok. 4 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Eskiden bırakın kedileri köpekler bile çöp kovalarının içine girerdi karnını doyurmak için. Şimdi çöp kovalarının yanına bile gitmiyorlar çünkü mama ayaklarına geliyor. Her gün 5 km yürüyüş yapıyorum İzmir'in Hatay semtinde, her köşede kedi maması her kuytu yerde kedi yuvası var. Uzun süre park halinde olan araçların lastiklerinin rengi değişmiş kedi köpek çişinden. Her yer çiş, b.k, ıslak mama, yoğurt kabı. Geçen biri dükkanın önündeki kaldırım taşının altını oyup toprak çıkarmış, gidip benim arabanın altına döküp kedi tuvaleti yapmış. Yakında görürüz sokaklarda kedi tuvaletlerini. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts