İçeriğe Yönlendir

W221 S350 Deri Koltuk Tamir ve Bakımı

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Herşeye girişimişken zamanında uyduruktan taktıkları ve benim söktüğüm kafalıkların yırtık ve delikleri çok canımı sıkıyordu, arabayı satlığa koyduğunda bile bunu nasıl anlatacağız adamlara diye düşünüyordum. 

Bu arada sanayi işi oto boyasıyla deri koltuk boyayan kasaplarla işim olmaz biliyorsunuz, çok araştırıp bulduğum Eskişehir'de bu şekil bir restorasyonu yapan tek yer var orjinal deriklinik ürünleri kullanılıyor.

Deri kesik tamiri yapılırken koltukların artık soyulan ve boya ihtiyacı olan yerleri içinde komple deri boyama işlemi ve deri koruma işlemi yapıldı.
Direksiyon da da soyulmalar vardı.

İşlem öyle hemen al boyayı sür olmuyor

Öncelikle derideki yağ pislik 2-3 gün boyunca özel solüsyonlarla kusturuluyor, bitene kadar tekrarlanıyor bu işlem, sonra boyama işine geçiliyor.

İki kat boya işleminden sonrada yine deriklinik in deri kalkanı ürünüyle son kat yapılıyor.
koltuklar ve kesikler gayet güzel oldu ama direksiyonda bir şeyi hesap edememişim, usta direksiyon kalsın dediğinde anlamalı ve yok yok onuda yapalım dememeliydim :)

s350_deri_kesik_tamir.jpg

s350_deri_on.jpg

s350_deri_arka.jpg

Bu da direksiyon, fotoğrafta çok bariz çıkmış ama neyseki bu kadar belirgin değil. Ama direksiyon göbeği ile deri koltuğun rengi tam aynı değilmiş :)
O yüzden biraz sırıttı bu rengi biraz koyultup ilerde tekrar uygulayacağız bakalım.

s350_direksiyon_deri.jpg

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Güzel olmuş. Furkan boya olarak ne kullanıyorlar benimde koltuklara işlem yapasım var.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Hamit inan yazdı:

Güzel olmuş. Furkan boya olarak ne kullanıyorlar benimde koltuklara işlem yapasım var.

Hocam direk https://www.deriklinik.com/ burdan geliyor ama, önce arabadan bir parça söküp gönderiliyor, kafalık gibi.
Ona göre boya geliyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Furkan Avcı yazdı:

Hocam direk https://www.deriklinik.com/ burdan geliyor ama, önce arabadan bir parça söküp gönderiliyor, kafalık gibi.
Ona göre boya geliyor.

Dur canım çekti bende konu açayım :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Elinize sağlık çok iyi, valla bence direksiyon çok sırıtmamış ama o benim zevksizliğim de olabilir. :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Eline sağlık yıldız seni kendiyle ilgilensin diye ufak tefek problemlerini öne çıkarmış seviyorsun yıldızı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Kemal Korkmaz yazdı:

Eline sağlık yıldız seni kendiyle ilgilensin diye ufak tefek problemlerini öne çıkarmış seviyorsun yıldızı...

19 yaşında araç normal artık, bu sökülen parçalar orjinal fabrikasyon üstünde gelen parçalar hep, daha önce değişen yok.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Direksiyonu koltuk rengi yapmasan siyah olsa daha güzel olmaz mı? Bence olur :kutlama:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

Elinize sağlık çok iyi, valla bence direksiyon çok sırıtmamış ama o benim zevksizliğim de olabilir. :D 

boşta şaft var, onunla kovalar seni 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Adnan Çakır yazdı:

Direksiyonu koltuk rengi yapmasan siyah olsa daha güzel olmaz mı? Bence olur :kutlama:

Evet abi öyle yapacağız, koltuk rengi olan boyayı siyah ile koyultup direksiyon göbeği rengine yaklaştırıp yeniden boyanacak.
Aynı fikirdeyiz yani.

Çağlar Bayur yazdı:

boşta şaft var, onunla kovalar seni 

On numara koltuk yanı alet ama şaftın ucunda mafsal var çok tehlikeli :D  :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...