İçeriğe Yönlendir

W203 M112 Zamanlama Zincir Değişimi

Hamit inan

Recommended Posts

Hamit inan

Dört beş senedir ses yapan zinciri değiştirmek istiyordum aldım kenarda duruyordu. Geçenlerde ses iyice artınca elime aldım. Araç 400k da yaklaşık 180k ise ben kullandım.
Hafta sonu köye gidince el attım. İşin güzel tarafı motor indirmeye sente tutturmaya falan gerek yok. Kızaklarda kırık çatlak yok ise onlarıda değiştirmeye gerek kalmıyor çalışmaya devam ediyor. İki tane basit aparat yapıp dişli ile zincirin birbirinden atlamasını engelliyorsunuz. Kompresyon olmasın diye bujileri çıkarıp eski zinciri kesip yenisini peşine ekliyor kranktan saat yönünde sarıyor sonunda sarılan yeni zinciri eskiden ayırıp birbirine kitliyorsunuz. Zincir gergisi bu araçlarda yolcu tarafında. Zincir değişiminde onunda değişmesi gerekiyor. Yağ basıncı ile çalışan bir itici. Ulaşmak için altörnatör ve kayış sökülüyor. Sökmüş iken altörnatör bilyalarınıda değiştirdim tam oldu. Geçmiş olsun :D İçeri pim toz v.s. düşürmemek çok iyi kapatmak gerekiyor. Gerisi sabır  ve el becerisi... 
Not: Fazla sarar ek yerini kaçırırsanız paniğe gerek yok. Bu sever eski zinciri yeniye ekleyiip sarmaya devam edin ve başa  geri dönün :D
(M112 ve M113 motorlar için geçerlidir )
sol külbürtör kapağı açılıyor uygun yerden spiral aracılığı ile bir bakla kilidi kesilip yeni kilit ve yeni zincir eskinin peşine takılıyor. Ellerim zift gibi ve tek idim o yüzden fazla resim video alamadım.

oepvvcf.png

Tüm mesele aparatların sıkı oturmasında.

489c7y6.png
Siz bir yandan yeniyi sarar iken arkadan eskiyi atıyor dışarıya.
hbgif1i.png

Çok uzun zamandır enjektörlerin oringleri değiştirip temizliğini yapacaktım. Enkeltör temizleyicide 4-5 saat yatırdım. Bir düzenek yapıp 12 volt ile enjektörleri açtırıp basınçlı balata spreyi ve enjektör temizleyici verdim. 
Sonuç
ljl1yt4.png

Ayrıca araç sürekli zenginde çalışıyordu. Bu işlemlerden sonra depo geri dönüş valfini körleyip bir hafta kadar gezdim. 
Trim ayarları kusursuza yakın oldu

fcvx7ys.png

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

elinize sağlık ama ben olsam gergiyi de değişirdim

Gergi değişti. Kızaklar aynı kaldı. Çıkan gergiyi kontrol ettiğimde hafif ezince geri kaçırıyordu zaten. Bunda dişlilere de dikkat etmek gerekiyor altındaki plastikler kırıldı ise iyice aşındığı anlamına geliyor. Yoksa onlarda ses yapıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Çağlar Bayur yazdı:

elinize sağlık ama ben olsam gergiyi de değişirdim

DEğişmiş abi işte, onun sökmüş alternatörü :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hamit inan yazdı:

Gergi değişti. Kızaklar aynı kaldı. Çıkan gergiyi kontrol ettiğimde hafif ezince geri kaçırıyordu zaten. Bunda dişlilere de dikkat etmek gerekiyor altındaki plastikler kırıldı ise iyice aşındığı anlamına geliyor. Yoksa onlarda ses yapıyor.

kızak denen parçanın malzemesi nedir bu motorda

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

kızak denen parçanın malzemesi nedir bu motorda

tam bilmiyorum ama şu tipte. Genelde değişim olmadan kurtarıyor bu kendini
591326ea-04a6-4b40-b987-5b1f9ff83656.web

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

97 mustangteki gibi, onlarda çat çut çatlardı gergi ile set değişirdik o geldi aklıma, ses yapardı gerçi motora zararı olmazdı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

ellerine sağlık hocam, ben uazklaştım bunlara zaman ayıramıyorum artık, ne zevkliydi be :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Furkan Avcı yazdı:

ellerine sağlık hocam, ben uazklaştım bunlara zaman ayıramıyorum artık, ne zevkliydi be :)

Bende bezmeye başladım furkan çok vakit alıyor yapsan olmuyor yapmasan olmuyor

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Eline sağlık abi

Ayrıca 4 5 senedir ses yapan zinciri kullanmakda ayrı bir cesaret göstergesi :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Oğuzkan Işık yazdı:

Eline sağlık abi

Ayrıca 4 5 senedir ses yapan zinciri kullanmakda ayrı bir cesaret göstergesi :biggrin:

Sordum bir iki servise ses yapar sıkıntı olmaz dediler :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Fatih Keskin yazdı:

ses çoğalınca ve boşluk artınca sabah soğukta araç zor çalışıyor

O başka birşeyden olabilir. Bunun uzaması sadece sese etki eder. Belki çok çok aşırı durumda sente kaçırabilir o zamanda her daim sıkıntılı çalışır

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Fatih Keskin yazdı:

ses çoğalınca ve boşluk artınca sabah soğukta araç zor çalışıyor

Abi senin profili bir ara güncelle ya 2006 wk gideli yılalr olmadı mı :)
Bu zor çalışan mercedes de gideli epey oldu sanırım, en son Mustafa'nın dağda takas ediyorduk :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Avcı yazdı:

Bu zor çalışan mercedes de gideli epey oldu sanırım, en son Mustafa'nın dağda takas ediyorduk :) 

gönül garajındakini yazmıştır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Furkan Avcı yazdı:

hiç bi mercedes im zor çalışmadı ama bundan öncekinin kompresör sesini unutamıyorum ne inlerdi 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Fatih Keskin yazdı:

hiç bi mercedes im zor çalışmadı ama bundan öncekinin kompresör sesini unutamıyorum ne inlerdi 

Ara ara açıp izlerim terapi gibi :blush:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Furkan Avcı yazdı:

Bu da kedi miyavlaması gibi. 3 silindirin sesi daha hoş bundan :p

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Fatih Keskin yazdı:

Heleki V6 yada V8 ise 

Furkan Avcı yazdı:

ABD ye giden Ballı bir arkadaşım aldı polis çıkması 120 bin milde. Dehşet vahşet bir makina. 7800 dolara mal olmuş 😁

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Metin Akbal yazdı:

Bu da kedi miyavlaması gibi. 3 silindirin sesi daha hoş bundan :p

Bizim halimiz :) 

473083391_9176428539082931_3281781591369
:crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...