Hamit inan Perşembe 08:03 Paylaş Perşembe 08:03 Dört beş senedir ses yapan zinciri değiştirmek istiyordum aldım kenarda duruyordu. Geçenlerde ses iyice artınca elime aldım. Araç 400k da yaklaşık 180k ise ben kullandım. Hafta sonu köye gidince el attım. İşin güzel tarafı motor indirmeye sente tutturmaya falan gerek yok. Kızaklarda kırık çatlak yok ise onlarıda değiştirmeye gerek kalmıyor çalışmaya devam ediyor. İki tane basit aparat yapıp dişli ile zincirin birbirinden atlamasını engelliyorsunuz. Kompresyon olmasın diye bujileri çıkarıp eski zinciri kesip yenisini peşine ekliyor kranktan saat yönünde sarıyor sonunda sarılan yeni zinciri eskiden ayırıp birbirine kitliyorsunuz. Zincir gergisi bu araçlarda yolcu tarafında. Zincir değişiminde onunda değişmesi gerekiyor. Yağ basıncı ile çalışan bir itici. Ulaşmak için altörnatör ve kayış sökülüyor. Sökmüş iken altörnatör bilyalarınıda değiştirdim tam oldu. Geçmiş olsun İçeri pim toz v.s. düşürmemek çok iyi kapatmak gerekiyor. Gerisi sabır ve el becerisi... Not: Fazla sarar ek yerini kaçırırsanız paniğe gerek yok. Bu sever eski zinciri yeniye ekleyiip sarmaya devam edin ve başa geri dönün (M112 ve M113 motorlar için geçerlidir ) sol külbürtör kapağı açılıyor uygun yerden spiral aracılığı ile bir bakla kilidi kesilip yeni kilit ve yeni zincir eskinin peşine takılıyor. Ellerim zift gibi ve tek idim o yüzden fazla resim video alamadım. Tüm mesele aparatların sıkı oturmasında. Siz bir yandan yeniyi sarar iken arkadan eskiyi atıyor dışarıya. Çok uzun zamandır enjektörlerin oringleri değiştirip temizliğini yapacaktım. Enkeltör temizleyicide 4-5 saat yatırdım. Bir düzenek yapıp 12 volt ile enjektörleri açtırıp basınçlı balata spreyi ve enjektör temizleyici verdim. Sonuç Ayrıca araç sürekli zenginde çalışıyordu. Bu işlemlerden sonra depo geri dönüş valfini körleyip bir hafta kadar gezdim. Trim ayarları kusursuza yakın oldu 13 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 08:09 Paylaş Perşembe 08:09 elinize sağlık ama ben olsam gergiyi de değişirdim Yorum bağlantısı
Hamit inan Perşembe 08:12 Yazar Paylaş Perşembe 08:12 Çağlar Bayur yazdı: elinize sağlık ama ben olsam gergiyi de değişirdim Gergi değişti. Kızaklar aynı kaldı. Çıkan gergiyi kontrol ettiğimde hafif ezince geri kaçırıyordu zaten. Bunda dişlilere de dikkat etmek gerekiyor altındaki plastikler kırıldı ise iyice aşındığı anlamına geliyor. Yoksa onlarda ses yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı Perşembe 08:13 Paylaş Perşembe 08:13 Çağlar Bayur yazdı: elinize sağlık ama ben olsam gergiyi de değişirdim DEğişmiş abi işte, onun sökmüş alternatörü 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 08:40 Paylaş Perşembe 08:40 Hamit inan yazdı: Gergi değişti. Kızaklar aynı kaldı. Çıkan gergiyi kontrol ettiğimde hafif ezince geri kaçırıyordu zaten. Bunda dişlilere de dikkat etmek gerekiyor altındaki plastikler kırıldı ise iyice aşındığı anlamına geliyor. Yoksa onlarda ses yapıyor. kızak denen parçanın malzemesi nedir bu motorda Yorum bağlantısı
Hamit inan Perşembe 08:44 Yazar Paylaş Perşembe 08:44 Çağlar Bayur yazdı: kızak denen parçanın malzemesi nedir bu motorda tam bilmiyorum ama şu tipte. Genelde değişim olmadan kurtarıyor bu kendini Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 08:46 Paylaş Perşembe 08:46 97 mustangteki gibi, onlarda çat çut çatlardı gergi ile set değişirdik o geldi aklıma, ses yapardı gerçi motora zararı olmazdı 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı Perşembe 08:59 Paylaş Perşembe 08:59 ellerine sağlık hocam, ben uazklaştım bunlara zaman ayıramıyorum artık, ne zevkliydi be 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan Perşembe 09:09 Yazar Paylaş Perşembe 09:09 Furkan Avcı yazdı: ellerine sağlık hocam, ben uazklaştım bunlara zaman ayıramıyorum artık, ne zevkliydi be Bende bezmeye başladım furkan çok vakit alıyor yapsan olmuyor yapmasan olmuyor Yorum bağlantısı
Fatih Keskin Perşembe 09:12 Paylaş Perşembe 09:12 aynı zincirle 400 bin işte kalite bu bence 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Perşembe 09:21 Paylaş Perşembe 09:21 Eline sağlık abi Ayrıca 4 5 senedir ses yapan zinciri kullanmakda ayrı bir cesaret göstergesi 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan Perşembe 10:08 Yazar Paylaş Perşembe 10:08 Oğuzkan Işık yazdı: Eline sağlık abi Ayrıca 4 5 senedir ses yapan zinciri kullanmakda ayrı bir cesaret göstergesi Sordum bir iki servise ses yapar sıkıntı olmaz dediler 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin Perşembe 10:43 Paylaş Perşembe 10:43 ses çoğalınca ve boşluk artınca sabah soğukta araç zor çalışıyor Yorum bağlantısı
Hamit inan Perşembe 13:50 Yazar Paylaş Perşembe 13:50 Fatih Keskin yazdı: ses çoğalınca ve boşluk artınca sabah soğukta araç zor çalışıyor O başka birşeyden olabilir. Bunun uzaması sadece sese etki eder. Belki çok çok aşırı durumda sente kaçırabilir o zamanda her daim sıkıntılı çalışır Yorum bağlantısı
Furkan Avcı Perşembe 14:49 Paylaş Perşembe 14:49 Fatih Keskin yazdı: ses çoğalınca ve boşluk artınca sabah soğukta araç zor çalışıyor Abi senin profili bir ara güncelle ya 2006 wk gideli yılalr olmadı mı Bu zor çalışan mercedes de gideli epey oldu sanırım, en son Mustafa'nın dağda takas ediyorduk 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 17:59 Paylaş Perşembe 17:59 Furkan Avcı yazdı: Abi senin profili bir ara güncelle ya 2006 wk gideli yılalr olmadı mı Bu zor çalışan mercedes de gideli epey oldu sanırım, en son Mustafa'nın dağda takas ediyorduk gönül garajındakini yazmıştır 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin Dün saat 04:58 Paylaş Dün saat 04:58 Furkan Avcı yazdı: Abi senin profili bir ara güncelle ya 2006 wk gideli yılalr olmadı mı Bu zor çalışan mercedes de gideli epey oldu sanırım, en son Mustafa'nın dağda takas ediyorduk hiç bi mercedes im zor çalışmadı ama bundan öncekinin kompresör sesini unutamıyorum ne inlerdi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Fatih Keskin yazdı: hiç bi mercedes im zor çalışmadı ama bundan öncekinin kompresör sesini unutamıyorum ne inlerdi Ara ara açıp izlerim terapi gibi 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Furkan Avcı yazdı: Ara ara açıp izlerim terapi gibi Bu da kedi miyavlaması gibi. 3 silindirin sesi daha hoş bundan Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Fatih Keskin yazdı: hiç bi mercedes im zor çalışmadı ama bundan öncekinin kompresör sesini unutamıyorum ne inlerdi Heleki V6 yada V8 ise Furkan Avcı yazdı: Ara ara açıp izlerim terapi gibi ABD ye giden Ballı bir arkadaşım aldı polis çıkması 120 bin milde. Dehşet vahşet bir makina. 7800 dolara mal olmuş 😁 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Metin Akbal yazdı: Bu da kedi miyavlaması gibi. 3 silindirin sesi daha hoş bundan Bizim halimiz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts