Serkan Özmen 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Arkadaşlar merhabalar. Ev ve ofis kullanımı için, 13 inç ile 15.4 inç arası ekran boyutu olan, tercihen 32 GB Ram ve minimum 512 GB SSD Harddiski olan fiyat/performans oranı yüksek bir laptop tavsiyesi istiyorum. Oyun oynanmayacağı için ekran kartına gerek yok. Forumdaki kıymetli, uzman kardeşlerimden yardım istiyorum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 saat önce Paylaş 19 saat önce ram den feragat edin bu ara sonradan eklemek için tek 16 lık alabilirsiniz. ben monster e bakın derim. servisi şahane İStanbul için. kapağı açıp kendiniz de ne takarsanız takın garanti etkilenmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Berk 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Çağlar Bayur yazdı: ram den feragat edin bu ara sonradan eklemek için tek 16 lık alabilirsiniz. ben monster e bakın derim. servisi şahane İStanbul için. kapağı açıp kendiniz de ne takarsanız takın garanti etkilenmiyor. Kesinlikle katılıyorum. Kendim eklemelerimi yaptım Monster'ıma hem SSD, hem ram, hem HDD, ne garanti dışı kaldı ne sorun yaşadım. Tek dikkat etmenizi önerdiğim şey kendi gönderdikleri SSDleri zaman içerisinde bozuluyor, çevremde de çok yaşayan oldu. SATA slotu dolu olup M2 slotları boş olan bir model seçer, 2 tane kaliteli M2 SSD alırsanız, ram takviyesi ile birlikte, çok memnun kalacağınızı düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Hakan Berk yazdı: Monster'ıma hem SSD, hem ram, hem HDD, çiftt ssd 1 hdd takıldı sanırım onu merak ediyordum hdd çalışyor mu 3 lü? Yorum bağlantısı
Hakan Berk 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Çağlar Bayur yazdı: çiftt ssd 1 hdd takıldı sanırım onu merak ediyordum hdd çalışyor mu 3 lü? Evet, benim biraz eski model Abra A7 2020 sanırım, 17" olandan. 2 tane M2 slotu var onlarda SSD ler takılı, 1 tane de SATA slotu var onda da HDD takılı. İki SSD'de de ayrı işletim sistemi yüklü, HDD biraz ek depolama alanı için (2TB) 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 18 saat önce Paylaş 18 saat önce (düzenlendi) Oyun oynanmayacaksa Macbook derim. Sıfırına para yetmiyorsa 2. el derim ama yine de Macbook derim. Depolamadan feragat edecekseniz altta kampanya var. Ben tüm Mac'lerimde depolamayı bulut şeklinde hallediyorum. https://www.pt.com.tr/macbook-air-13-inc-m4-10cpu-8gpu-16gb-256gb-gumus-mw0w3tu-a 18 saat önce tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Macbook air. Hiç şaşmaz. 512 alsın 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Ben de kafa bulandırmak istemesem de macbook air diyeceğim, 24 GB RAM, 512 GB Disk içeren bir M4 Air kullanıyorum; bir tık bütçenizi aşıyor gibi gözükse de kullanım ömrü ile bunu amorti edecektir diye düşünüyorum. Kabaca 2000 yılından beri iş için aktif olarak laptop kullanıyorum; 2021 yılında ilk kez macbook pro kullanmaya başladım iş sebebiyle. Şu an kişesel olarak macbook air, iş için ise devasa bir Lenovo laptop kullanıyorum (kendi terciihim değildi kesinlikle; 165W şarj adaptörü var) Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Huawei Matebook serisi de güzel bir seçenek olabilir. İhtiyacınıza bütçenize göre donanım seçenekleri oluyor. Yorum bağlantısı
Deniz Kom 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Gökhan Tuna yazdı: Ben de kafa bulandırmak istemesem de macbook air diyeceğim, 24 GB RAM, 512 GB Disk içeren bir M4 Air kullanıyorum; bir tık bütçenizi aşıyor gibi gözükse de kullanım ömrü ile bunu amorti edecektir diye düşünüyorum. Kabaca 2000 yılından beri iş için aktif olarak laptop kullanıyorum; 2021 yılında ilk kez macbook pro kullanmaya başladım iş sebebiyle. Şu an kişesel olarak macbook air, iş için ise devasa bir Lenovo laptop kullanıyorum (kendi terciihim değildi kesinlikle; 165W şarj adaptörü var) Ömür ile ilgili yorumunuzu destekliyorum. Geçenlerde bir ihtiyaç sahibine hediye ettiğim 4GB RAm'li eski mac air 2014 bilgisayarım hala günlük ve ofis işlerinin tamamını yapabiliyor. 4gb standart pc'de windows dahi çalışmıyor. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce (düzenlendi) Macbook larda USB slotu bulunmuyor sanırım. Sıkıntı olur mu bilemiyorum. Monsterlarda çok model var, kafam karıştı. Direkt M2 slotu boş olan bir model önerebilir misiniz acaba? Bir de Dell de tavsiye ediliyor. Dell Vostro lar nasıl? 16 saat önce tarihinde Serkan Özmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Serkan Özmen yazdı: Macbook larda USB slotu bulunmuyor sanırım. Sıkıntı olur mu bilemiyorum. Monsterlarda çok model var, kafam karıştı. Direkt M2 slotu boş olan bir model önerebilir misiniz acaba? Bir de Dell de tavsiye ediliyor. Dell Vostro lar nasıl? yook 100-300 liralık dönüştürücü var. Zaten USB var.. USB-C https://www.hepsiburada.com/baseus-type-c-otg-type-c-to-usb-3-1-type-c-donusturucu-adaptor-mini-otg-ingenuity-series-pm-HBC00001UFCNM Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Deniz Kom yazdı: Ömür ile ilgili yorumunuzu destekliyorum. Geçenlerde bir ihtiyaç sahibine hediye ettiğim 4GB RAm'li eski mac air 2014 bilgisayarım hala günlük ve ofis işlerinin tamamını yapabiliyor. 4gb standart pc'de windows dahi çalışmıyor. ömür denince 2005 modeli karşılaştırmak lazım, o yılın mac i gagıla giremiyor şu an 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Çağlar Bayur yazdı: ömür denince 2005 modeli karşılaştırmak lazım, o yılın mac i gagıla giremiyor şu an 2012 model şu an bende web server. 2005 elimde yok çalışan. olsa çalışır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: 2012 model şu an bende web server. 2005 elimde yok çalışan. olsa çalışır. bendeki über eski mac gagıla bile giremedi hocam windowsa döndük lake bilmem kaç ios u idi, aynı yılın laptopunda şimdi mixer yüklü dj lik hevesimi atıyorum 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Serkan Özmen yazdı: Bir de Dell de tavsiye ediliyor. Dell Vostro lar nasıl? Herkesin tavsiyesi bi yana, 20 senedir bu işi yapan biri olarak: Dell'ler Latitude serisinden başlar. HP'lerde de probook altına bakmayın. Her iki markanın da yerinde desteği mevcut. Monster'lar güzel aletler. Dayanıklı ve uzun ömürlü cihazlar gerçekten. Ancak bu bütçelere bulamayabilirsiniz. Macbook'lar önerilmiş, hiç kullanmadıysanız yanaşmayın zira alışma süresinde sizi işinizden alıkoyacaktır. Tüm bunlarla beraber Asus Expert'lere de bakabilirsiniz. Çağlar Bayur yazdı: bendeki über eski mac gagıla bile giremedi hocam windowsa döndük lake bilmem kaç ios u idi, aynı yılın laptopunda şimdi mixer yüklü dj lik hevesimi atıyorum Her türlü eski mac'ler canlandırılır. 4 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Şahsen Macbook ürünlerini gereksiz pahalı buluyorum. Aynı düşüncem Iphone'lar içinde geçerli. Donanım olarak rakiplerinden daha iyi değil Macbooklar (yakın fiyat skalasında) Kullanım alanı Windows'a göre daha kısıtlı. Bundan dolayı da daha stabil uzun süre çalışıyor. Amaç kullanım alanını kısıtlayıp kullanım süresini uzatmaksa, çok daha uygun fiyatlı yüksek donanımlı bir cihaza linux tabanlı işletim sistemi kurularak yapılabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Sani Gerşon yazdı: Herkesin tavsiyesi bi yana, 20 senedir bu işi yapan biri olarak: Dell'ler Latitude serisinden başlar. HP'lerde de probook altına bakmayın. Her iki markanın da yerinde desteği mevcut. Monster'lar güzel aletler. Dayanıklı ve uzun ömürlü cihazlar gerçekten. Ancak bu bütçelere bulamayabilirsiniz. Macbook'lar önerilmiş, hiç kullanmadıysanız yanaşmayın zira alışma süresinde sizi işinizden alıkoyacaktır. Tüm bunlarla beraber Asus Expert'lere de bakabilirsiniz. Her türlü eski mac'ler canlandırılır. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Sani Bey. Yazdığınız markalar üzerine yoğunlaşacağım. Bir de bir arkadaşta Monster Abra 5 Laptop var. 2022 yılında alınmış. İ5 işlemcili, üzerinde 8 GB ram varmış ama o 32 GB a yükseltmiş. 512 GB M2 slotlu SSD varmış. 1650 ekran kartı var. Sizce 2. el olarak alınır mı? Hala iş görür mü? 23.000 TL istiyor ama 20.000 TL ye kadar düşürebilirim sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Şahsen Macbook ürünlerini gereksiz pahalı buluyorum. Aynı düşüncem Iphone'lar içinde geçerli. Donanım olarak rakiplerinden daha iyi değil Macbooklar (yakın fiyat skalasında) Kullanım alanı Windows'a göre daha kısıtlı. Bundan dolayı da daha stabil uzun süre çalışıyor. Amaç kullanım alanını kısıtlayıp kullanım süresini uzatmaksa, çok daha uygun fiyatlı yüksek donanımlı bir cihaza linux tabanlı işletim sistemi kurularak yapılabilir. Kullanımı bilakis kısıtlı değil. Unix var içinde aç herşeyi profesyonel seviyede yap. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Serkan Özmen yazdı: Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Sani Bey. Yazdığınız markalar üzerine yoğunlaşacağım. Bir de bir arkadaşta Monster Abra 5 Laptop var. 2022 yılında alınmış. İ5 işlemcili, üzerinde 8 GB ram varmış ama o 32 GB a yükseltmiş. 512 GB M2 slotlu SSD varmış. 1650 ekran kartı var. Sizce 2. el olarak alınır mı? Hala iş görür mü? 23.000 TL istiyor ama 20.000 TL ye kadar düşürebilirim sanırım. Alıp bir serviste temizletip kullanabilirsiniz bence. Gayet yeterlidir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Serkan Özmen yazdı: 2022 yılında alınmış. İ5 işlemcili, üzerinde 8 GB ram varmış ama o 32 GB a yükseltmiş. 512 GB M2 slotlu SSD varmış. 1650 ekran kartı var. Sizce 2. el olarak alınır mı? Hala iş görür mü? 23.000 TL istiyor ama 20.000 TL ye kadar düşürebilirim sanırım. İşlemci kodu nedir? Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 saat önce Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) ABD den arkadaşa Asus rog 15 getirttim ilerleyen günlerde satmayı düşünüyorum. i12 işlemci 3070 ti ekran kartı 16 GB ddr5 4800 ram 1 TR M2 disk Ortalama bir fiyat belirleyip ilana atacağım. 13 saat önce tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Hamit inan yazdı: i12 işlemci Şurada bi hata olabilir mi En son bıraktığımda 9'a kadardı zira Yorum bağlantısı
Recommended Posts