Emre Şimşek 26 Aralık 2025 Paylaş 26 Aralık 2025 Sani Gerşon yazdı: İşlemci kodu nedir? 2022 ise tahmini 11. nesil falandır Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Aralık 2025 Paylaş 26 Aralık 2025 Emre Şimşek yazdı: 2022 ise tahmini 11. nesil falandır nesilin içinde de ayrılıyor, o sebeple sordum. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 26 Aralık 2025 Paylaş 26 Aralık 2025 Sani Gerşon yazdı: Şurada bi hata olabilir mi En son bıraktığımda 9'a kadardı zira İş çıkışı kafa pilot moda geçmiş 12. Nesil i9 😁 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Aralık 2025 Paylaş 26 Aralık 2025 Serkan Özmen yazdı: Dell Vostro lar nasıl? Yerinde destek garantili orta kalite bir model Sani Gerşon yazdı: Herkesin tavsiyesi bi yana, 20 senedir bu işi yapan biri olarak: Dell'ler Latitude serisinden başlar. HP'lerde de probook altına bakmayın. Her iki markanın da yerinde desteği mevcut. Monster'lar güzel aletler. Dayanıklı ve uzun ömürlü cihazlar gerçekten. Ancak bu bütçelere bulamayabilirsiniz. Macbook'lar önerilmiş, hiç kullanmadıysanız yanaşmayın zira alışma süresinde sizi işinizden alıkoyacaktır. Tüm bunlarla beraber Asus Expert'lere de bakabilirsiniz. Her türlü eski mac'ler canlandırılır. Altına imza atarım. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Aralık 2025 Paylaş 26 Aralık 2025 Biz yazılım şirketi olarak sanırım şimdiye kadar 30 tane Monster aldık, Servis vs çok hızlı çözüm odaklı ve eklemeler garantiyi bozmuyor. En çok ekran sorunu yaşadık titreme vs gibi, 1-2 tanesinde ekranı komple değiştiler, diğerlerinde de BIOS güncellenince düzelmişti. Onun harici ciddi problem yaşamadık 8. yılındalar bazıları... Casper, Exper gibi düşünmeyin... Ama gündelik iş demişsiniz ekran kartı ihtiyacı çok olmayacaktır, Huma serisine bakılabilir. Bu arada hala aynı mı bilmiyorum ama Monster'ın üreticisi Clevo https://clevo.com/ 1 Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 Oyun oynamayacaksanız bu fiyatlara 13 inçlik M4 Macbook Air almak daha mantıklı. (43 bin civarında 16 gb 256 gb hdd) Hatta biraz daha fazla verip 15 inçlik versiyona da bakılabilir. Bu enflasyon ve rezalet piyasada bu fiyatlara intel işlemcili notebooklar artık akıl karı değil bence. 5 sene sonra çöp olacak tekrar bir daha araştır al elindekini elinden çıkart falan bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Mac OS' lere alışmak daha mantıklı. M1 işlemci ile adamlar test yapıyorlar performans farkı öyle bariz bir fark içermiyor. 2020 'nin Kasım ayında tanıtılan bir Intel işlemciyi şimdilerde teste tabi tutan kaç editör vardır bilemedim? Yani 9-10 saat pil süresi var. Uygulamalar da Windows gibi bir çok versiyon için artık lisanslı lisanssız kullanılabiliyor. Tek sıkıntı klavyesine ve kısayollarına alışıp, windowssuz acaba ne yaparım düşüncesini kafadan söküp atmak. Hoş ben hala atamadım Windows' ta sürekli açık lazım olmuyor değil bu aşamada. Ancak ileri ki süreçte kapağı tamamen kapatıp vedalaşma vakti yakındır. 2 Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Recep Yavuz yazdı: Oyun oynamayacaksanız bu fiyatlara 13 inçlik M4 Macbook Air almak daha mantıklı. (43 bin civarında 16 gb 256 gb hdd) Hatta biraz daha fazla verip 15 inçlik versiyona da bakılabilir. Bu enflasyon ve rezalet piyasada bu fiyatlara intel işlemcili notebooklar artık akıl karı değil bence. 5 sene sonra çöp olacak tekrar bir daha araştır al elindekini elinden çıkart falan bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Mac OS' lere alışmak daha mantıklı. M1 işlemci ile adamlar test yapıyorlar performans farkı öyle bariz bir fark içermiyor. 2020 'nin Kasım ayında tanıtılan bir Intel işlemciyi şimdilerde teste tabi tutan kaç editör vardır bilemedim? Yani 9-10 saat pil süresi var. Uygulamalar da Windows gibi bir çok versiyon için artık lisanslı lisanssız kullanılabiliyor. Tek sıkıntı klavyesine ve kısayollarına alışıp, windowssuz acaba ne yaparım düşüncesini kafadan söküp atmak. Hoş ben hala atamadım Windows' ta sürekli açık lazım olmuyor değil bu aşamada. Ancak ileri ki süreçte kapağı tamamen kapatıp vedalaşma vakti yakındır. Aslında Windows konusu pek sorun değil. Söylediğiniz gibi birçok uygulama artık Arm mimarisiyle de çalışacak şekilde tasarlanıyor fakat hala tasarlanmayan bazı programlar var. Ben de çıkış yaptığı ilk günden beri 16/256GB bir M1 Air kullanıyorum ve benim de kullandığım birkaç program var MacOS ile uyumlu olmayan. Fakat artık VMmare Fusion aynı Parallels gibi çok optimize şekilde Windows 11 çalıştırabiliyor ve tamamen ücretsiz. Windows'un resmi sitesinde artık yok fakat internette Windows 10 ISO'sunu da bulmak mümkün Windows 10 isteyenler için. Ayrıca M2'lerde 256GB depolamada karşılaşılan okuma yazma sorununu da çözmüş gibi görünüyorlar artık. M4 16/256 konfigürasyonu gayet mantıklı duruyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Lenovo thinkpad T ve X serilerine de bakılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts