Ege Babacan 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 Yaklaşık 25 bin km önce 4 lastik olarak Ventus Prime 4 taktırmıştım lakin taktırdığım ilk günden beri özellikle de sıcak ve parlak asfaltta aşırı patinaja kalma, virajlarda ortalamanın üstü süratlerde güvensiz hissettirme gibi grip sorunları yaşadım. Ömrünü tamamlayana kadar, en azından bir 50-60 bin km kadar kullanıp farklı bir lastiğe geçmeyi zaten düşünüyordum. Lakin bugün fark ettiğim üzere sol ön lastiğin iç kısmı boydan boya muhtemelen alt takıma sıkışan bir parça tarafından tırnak girecek kadar çizilmiş ve daha önce 70km/h hızda lastik patlatmış biri olarak bunu veya daha kötüsünü bir daha yaşamak istemediğimden ötürü değiştirmek istiyorum. Fakat diş derinliği ve aşınma konusunda özellikle de arka lastiklerde hiçbir sorun yok, gayet iyi durumdalar. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğim için de 4 lastik değiştirmeye elim gitmiyor açıkçası. Aracım önden çeker olduğu için çekiş olan ön tarafa iki adet daha aynı lastikten takmak en doğrusu biliyorum. Lakin beğenmediğim bir lastiğe bir daha para vermek de gelmiyor içimden. Çok da farklı karakterde olmayan Goodyear Efficientgrip Performance gibi bir lastik de düşündüm çekiş olan lastikler için fakat bu sefer de özellikle ıslak zemindeki frenlemelerde aracın arkasının ayrı oynamasından endişeleniyorum. Sizlerin önerisi nedir bu konuda? Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 Laufen öneririm,hem ekonomik hemde performansı iyi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 sıfır lastik arkaya takılır, şimdi 2 adet sıfır alıp yaza da aynısından 2 adet daha alınabilir, şehir içinde farkı hissedilmez bile Yorum bağlantısı
Murat Öngür 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 Şiddetle şuan Goodyear bünyesinde bulunan Alman malı fulda yı öneririm. Hankook dan çok daha iyi. ( İkisininde kullandım) Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 Good Year Eagle Sport bence fiyatına göre en makul lastik... F/P ürünü.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2025 Paylaş 27 Aralık 2025 izmirde efficientgrip iyidir. ne oynayacak düzgün kullanırsan hiçbişey oynamaz. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Lastikçi bir arkadaşimın bana söyledigi ; Continental marka yada Lassa Revola al. Lastikçi ücretli çalışan. Esnaf değil. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Tayfun Aydın yazdı: Good Year Eagle Sport bence fiyatına göre en makul lastik... F/P ürünü.. Yorumlardan bilgin var mı üstad Hankook tan memnun olmayan Eagle sportla çok güzel iletişim içine girer. Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Bridgestone Turanza 6 veya Lassa Revola öneririm. 1 Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Aralık 2025 Yazar Paylaş 28 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: sıfır lastik arkaya takılır, şimdi 2 adet sıfır alıp yaza da aynısından 2 adet daha alınabilir, şehir içinde farkı hissedilmez bile Mehmet Göktürk yazdı: izmirde efficientgrip iyidir. ne oynayacak düzgün kullanırsan hiçbişey oynamaz. Metin Akbal yazdı: Yorumlardan bilgin var mı üstad Hankook tan memnun olmayan Eagle sportla çok güzel iletişim içine girer. Eagle Sport hakkında yazılan tutunma problemlerini okuduğum için bu lastiği direkt elemiştim zaten. Yanlış anlaşılmasın VP4 de kötü bir lastik değil fakat benim sürüş karakterime uyduğunu düşünmüyorum. Daha çok uzun yol yapıyorum, lastiğim de buna uyum sağlasın, uzun ömürlü ve konforlu olsun, yeterli güvenliği sağlasın lastiği VP4. Hiçbir ani manevra anında da koptuğunu görmedim zaten, ıslakta da gayet yeterliydi. Sadece bir önceki modelini hatırlayamadığım Michelin'lere göre yol tutuş konusunda bana istediğim performansı sağlayamadı. Bu beklentiyle Efficientgrip 4 kanallı olanlara ve Premumcontact7'lere bakmıştım fakat Efficientgrip için yanakları çok yumuşak olduğundan darbe ve kaldırım temasında çok çabuk ömrünü tamamladığını okudum, İzmir yollarında biraz dert. Premumcontact7'nin de yumuşaklığı itibariyle direkt çok kısa ömürlü olduğu yazılmış. 2 adet şimdi, 2 adet sonra alıp 4 lastiği tamamlamak mantıklı. Siz ne önerirsiniz marka model olarak? Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Benimde ikamet İzmir asfalt tipi belli sert lastiği adeta traşlıyor arada uzun yolada çıkıyorum.Hankook tan bende hiç memnun kalmamıştım.Hatta o yerden yere vurulan yerli Lastik markası bile ondan kötü değildi.Symbolde Hankook öncesi 4 seneden yaşlı Continental vardı çatlamalar başlayınca değişime gitmiştim yoksa oldukça memnundum. Önceki araçlarımdan birinde Accentte efficientgrip kullanmıştım benim gibi makul kullanıcı için tavsiye ederim sorun yaşamadım.Sizin yerinizde olsam.2 tane alir değiştirir sonra maddi durumum müsait olunca tam set yapar geçerdim. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Yorumlardan bilgin var mı üstad Hankook tan memnun olmayan Eagle sportla çok güzel iletişim içine girer. 6 sene astra h aracımda kullandım good year eagle sport. Sıfır üstünde gelmişti hem de ilk versiyonu. Sertliği dışında hiç bir sorun yaşamadım hatta arabayı sıfır aldığımda sene 2012 o efsane kar yağışına yakalandım Nazilli - Karamürsel arasında. jeepler falan Balıkesir-Manisa arasında yan yatmıştı ben inanın bana sıfır sorunla devam etmiştim. Yaz lastiği olmasına rağmen. Hankook şu anda mevcut aracımda kullanıyorum. Evet good year e göre çok yumuşak lastik. Ancak kaldırımlara şahsen dokunarak park ederim ve maalesef geçenlerde baktığımda bir kaç yerde hafif kesikler olmuş. Good year ın şimdiki durumunu bilmiyorum zira kauçuk kalitesine göre , maaliyet durumuna göre maalesef kaliteyi bozabiliyorlar ancak dediğim gibi o 2012-2018 arası ben memnundum. Sonradan nokian iline aldım lastik resmen kendini imha etti ve her yerinden çatladı.Falken - Lassa - Kumho - Conti -Potenza - Pirelli gibi bir çok lastik denedim. Hankook u en çok falken e benzettim. Özellikle yumuşaklığı. 28 Aralık 2025 tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts