İçeriğe Yönlendir

Arabada Kaçak

mert furkan

Recommended Posts

mert furkan

İyi akşamlar cümleten arabam 1 ay önce Park edildikten 5 dakika sonra çalışmamaya basladi.akü takviye kablosu yaptık calismadi bir sekil vurdurduk çalıştı.direksiyonlar kilitlenmisti Eds olduğundan dolayı sanırım ben de bir sekil ustaya gosturdum(yaklasik 20 dakika sürdü) usta dinamosumu değiştirdi ardından araba akü yemeye başladı akü yu değiştirdi ve sorun hala devam ediyor götürdüm ben yapamam başka ustaya götür dedi.yaptiracak durumunda yok şu an kaç para derler ne derler bilmiyorum.sizce sorun ne kaynaklı olabilir ? Çözüm olarak ne yapabilirim ? Kendim cozebilirmiyim ? Kutup başlığını soktum akü yemedi farların ucu yanmjs soktum sonradan takılan Park sensorunu soktum denedim gene sorunu bulamadım kaçak var sanırım yada başka bir şey sizce kendim yapabilir miyim akıl verebilecek var da sevinirim ;( (sigorta kutusunu çektim sanki bu tuhaflık var) arac courier transit 2020

IMG_20251228_211504.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sırayla,

Bir şekilde araç çalıştı o anda akü kaç volt ölçülecek

Pens ampermetre ile şarj akımı ölçümü yapılacak,

Araç kontak kapatılıp pens ampermetre ile kaçak akıma bakılacak

harici bağlı ses sistemi vs varsa iptal edilecek

Sistem akım çekiyorsa sigorta panelinden teker teker sigortalar alınıp hangi hattın sistemin hala akım talebinde olduğu tespit edilecek. 

• Beğen 8
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
mert furkan

İlk dört işlemi yaptım abi aslında. elektrikciyle beraber bakmıştım.son dediğin kısıma bakmadı onu nasıl yapabilirim bi YouTube'dan yada chat gpt'den destek alayım 

Yorum bağlantısı
mert furkan
Servet Aydın yazdı:

Gerek yok. Pensampermetre bul gerisi kolay

Teşekkür ederim abi yeniden.bakayım trendyoldan 🙂 eğer olurda çeken akim sorununu sigortadan bulursam yine yaptırmam gerekecek ama en azından kafamda fiyat oluşur.

Bu arada bana aracın beyni gitmiş olabilir demişti

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yok deve! Hemen beyin yandı derler ya deliriyorum valla. Hangi hat aşırı akım çekiyor bul. Sigortanın nereyi beslediği bilinecek. Devamı sende. 

Bundan al. Daha ucuzları var onlarda dc yok dikkat et

Uni-T Unit UT204+ Ac/dc 600A True Rms Dijital Pensampermetre
https://app.hb.biz/N2WK93EiN8Nc

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
mert furkan

Teşekkür ederim yeniden saolun 😁 bu fordlarda kronik diye okumuştum ben ama bunun kronikligi kalmamış bence 😭 ama ilginçtir ki genel olarak eletkroniginde sıkıntı var;farlar temassizlik yapmaya başladı,Park sensörü bozulmaya başladı ve araçtan indiğimde bagaj kısmı kendini kitliyor kumandadan açmak durumunda kalıyorum 1 sene önce almıştım ben arabayı.saolun link için.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
mert furkan yazdı:

bu fordlarda kronik diye okumuştum ben ama bunun kronikligi kalmamış bence

Ustaların elinden gelmediği her iş markanın kronik arızasıdır. Kronik elektrik kaçağı ilk defa duyuyorum. Servet abi gerekli her şeyi söylemiş zaten. Sigortadan hangi hatta kaçak olduğuna bakılacak sonra oradaki devre elemanları kontrol edilecek. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

LPG var mı? LPG varsa elektrik hatti kontağa mı yoksa direk aküye mi bağlı ona bakin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sonradan eklenen aksesuarlar(led, amfi, park sensörü vs) ya da arızalanıp düzgün tamir edilemeyen elektirik arızaları bu sonuçları doğurur, uzun vadede daha büyük sorunlara yol açar, işinin ehli usta bulmak zor ama arayıp bulacaksın, aldığım fiestada sonradan eklenen sis farı aküyü, şarj dinamosunu ve ekranı bozmuştu

Yorum bağlantısı
mert furkan

Merhabalar yeniden.usta dinamoyu yapamamış farklı elektrikçiye götürdüm bugün şarj almadığını söyledi aynı yere götüreceğim bir daha yapsın diye.pazartesi getirmemi söyledi.(Farklı bir cihazla ölçüm yapmıştı bugün goturdugum farklı ustada olctugu cihazın göstermediğini söyledi)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sıfır alın bence tamir işi sıkıntılı

Usta usta gezip paranızı boşa harcamayın aynı masrafa gelir.

Yorum bağlantısı
mert furkan
Mustafa Yanar yazdı:

Sıfır alın bence tamir işi sıkıntılı

Usta usta gezip paranızı boşa harcamayın aynı masrafa gelir.

Sıfırı çok pahalı bir şeymiş sanırım bir de tamir edilebilir bir şey olduğunu söylediler.en azından yapamadığı işlemin ücretini geri alırım başka her de yaptiririm

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Vallahi ücretini o şekilde biraz zor alırsın genelde, standart alternatör çok pahalı olacağını sanmıyorum. Hatta birçok Ford modeli ile de uyumlu. Araştırın.https://www.hemenotoyedekparca.com/ford-courier-2017-2020-1-5-tdci-sarj-dinamosu-alternator-ford-orjinal-fomoco.html?srsltid=AfmBOoqG2aH4ryFQVAsUCa-SMcACfKABejn0X1TjPmH2zaJqrP54K6A7

İlk çıkanı attım, sanayide güvenilir parçacılar vardır belki daha ucuza bile bulursunuz

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
mert furkan yazdı:

Sıfırı çok pahalı bir şeymiş sanırım bir de tamir edilebilir bir şey olduğunu söylediler.en azından yapamadığı işlemin ücretini geri alırım başka her de yaptiririm

Çok pahalı olmuyor baksanıza internetten

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Motorda en basit parça alternatör. Neymiş yapamadıkları

Yorum bağlantısı
mert furkan

Yok ben dediğim gibi pazartesi götürecegim. Eger yapamiyacak olursa ucretimi alicam.yenisi takilmasi gerekiyorsa başka yerde taktiricam dediğiniz gibi.akrabayla iş yapılmıyor..

Beni sinir eden şey aracın beyni bozuktur demesi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
mert furkan yazdı:

Yok ben dediğim gibi pazartesi götürecegim. Eger yapamiyacak olursa ucretimi alicam.yenisi takilmasi gerekiyorsa başka yerde taktiricam dediğiniz gibi.akrabayla iş yapılmıyor..

Beni sinir eden şey aracın beyni bozuktur demesi 

Yapamadığını nasıl anlıyacaksınız?

Yorum bağlantısı
mert furkan

Yaptı ama bu seferde akü ışığı yanıyor arabada 🥲

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
mert furkan yazdı:

Yani yapamamış

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
mert furkan

Sanırım evet çok ilginç direksiyonu sağa sola çevirince uğultu sesi geliyor artıyor azalıyor her cevirdigimde 😁 elimde kaldı araba 7 k verdik zaten ise girip biriktiricem öyle yaptırırım artık saolun cevaplariniz icin

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
mert furkan yazdı:

Komik gelebilir ama sigortalarını kontrol eder misin? Benim alternatör bilyasını değiştirince akü ışığı yanmıştı, gaz verince sönüyordu. Sorun sigortadan çıktı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Alternatör kontak bağlantısı enteresandır genelde yanlış bağlamıştır

Ses bilyadan geliyor alternatör akım talebi gelince ses yapıyor anlıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...