ibrahim LALE 30 Aralık 2025 Paylaş 30 Aralık 2025 Arkadaşlar cümleten hayırlı günler. 2010 model, manuel, dizel, 215.000 km citroen c5 aracım var. Yaklaşık 80 bin km dir bende arac . Son 3 5 aydır araçla seyir halinde hızlandırken 2200 devirlerde anlık tekleme silkeleme yapıyor. Bunu tüm viteslerde yapıyor . 2200 devire yaklaşınca ayağımı gazdan çekip yavaş yavaş gaz verince bu sorun olmuyor . Geçen hafta krank sensörü değiştirdim ama sorun çözülmedi. Bugünde trafik ışıklarında beklerken durduk yere stop etti. Arıza neler olabilir yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2025 Paylaş 30 Aralık 2025 ibrahim LALE yazdı: krank sensörü değiştirdim bunu kim nasıl teşhis etmişti? ibrahim LALE yazdı: Bugünde trafik ışıklarında beklerken durduk yere stop etti. siz önce kızdırma bujilerine baktırın derim. Yorum bağlantısı
ibrahim LALE 30 Aralık 2025 Yazar Paylaş 30 Aralık 2025 Mini obd cihazım var, telefona bluetooth ile bağlanıp arıza tespiti yaptığımda karank sensörü arızası ve kızdırma bujisi arızası gösterdi. Bende kızdırma bujisinden yapmaz diye krank sensörünü değiştirdim . Şimdi siz kızdırma bujisine baktırın deyince şaşırdım . Kızdırma bujisi yolda giderken arac devirlendiği esnada tekleme yapmaya sebep olurmu Çağlar Bayur yazdı: bunu kim nasıl teşhis etmişti? siz önce kızdırma bujilerine baktırın derim. Abi yukarıda yazdım alıntı yapmayı unuttum 1 Yorum bağlantısı
ibrahim LALE 30 Aralık 2025 Yazar Paylaş 30 Aralık 2025 Obd cihazına bagladığımda p1351 ve p0335 arızası gösteriyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2025 Paylaş 30 Aralık 2025 tek başına bir kod bir şey ifade etmez, en sık rastlanaan egzos sensörü değişmektir mesela. buji arızası veya emme manifoldu kaçağı da aynı kodu verebilir benzinli motorda. arıza kodu yol gösterir, mesela freeze frame data ya baklılır, sonra canlı veri okunur vs. bazen o da yetmez, kızdırma bujisinde bile kendisini saklar bozuksa kod vermeyebilir de . siz kızdırma bujilere bir baktırın öncelikle. Yorum bağlantısı
ibrahim LALE 30 Aralık 2025 Yazar Paylaş 30 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: tek başına bir kod bir şey ifade etmez, en sık rastlanaan egzos sensörü değişmektir mesela. buji arızası veya emme manifoldu kaçağı da aynı kodu verebilir benzinli motorda. arıza kodu yol gösterir, mesela freeze frame data ya baklılır, sonra canlı veri okunur vs. bazen o da yetmez, kızdırma bujisinde bile kendisini saklar bozuksa kod vermeyebilir de . siz kızdırma bujilere bir baktırın öncelikle. Abi dizel benim arac. Yinede aynı yolumu izleyeyim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2025 Paylaş 30 Aralık 2025 ibrahim LALE yazdı: Abi dizel benim arac. Yinede aynı yolumu izleyeyim mesela cinsinden yazdım motor tipi fark etmez, bir kod görüp onun altında yazan parça değişilmez kesin çözüm olmaz her zaman Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2025 Paylaş 30 Aralık 2025 Kesin teşhis olmaz tabi ama, siz o kızdırma bujilerini değiştirin. Değiştirirken de tesaisatı kontrol edilsin. Benzinli arabadaki buji değişimi gibi belirli peryotlarda değiştmek gerekir bu parçaları. Oksijen sensörleeri de böyledir. Bozulmasını beklemeden değiştirmek iyidir. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Aralık 2025 Paylaş 30 Aralık 2025 Egr arızası bu Oem teşhis cihazı yoksa hata kodları yanıltır. Elma der araç, üniversal cihaz pazartesi anlar Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 31 Aralık 2025 Paylaş 31 Aralık 2025 Bahsettiğiniz durum direk bujiyi akla getirdi. Motor yüke binince tekliyorsa ateşleme ilk gelen olmalı bence de . 1 Yorum bağlantısı
ibrahim LALE 31 Aralık 2025 Yazar Paylaş 31 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: mesela cinsinden yazdım motor tipi fark etmez, bir kod görüp onun altında yazan parça değişilmez kesin çözüm olmaz her zaman Tamamdır abim, haftasonu gideyim ustaya. Değiştirelim kızdırma bujisini Servet Aydın yazdı: Egr arızası bu Oem teşhis cihazı yoksa hata kodları yanıltır. Elma der araç, üniversal cihaz pazartesi anlar Lexia cihazı olan usta bulsam net hata kodunu görürmü acaba Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Aralık 2025 Paylaş 31 Aralık 2025 Gösterir ve tek tek teşhis yapılır 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts