Deniz Kom Perşembe 05:50 Paylaş Perşembe 05:50 Merhabalar, Yozgat'da ilk kar fırtınamızı yaşadık. (şu anda hava rüzgarla hissedilen -14, yarın hissedilen -22 olacakmış) . Lastiklerimi yoğun kar ve buzlu yollarda test ettim ve ts870'ler olabildiğince iyi iş yaptı. Ancak oturduğum bölge Kayseri yolu üzerinde. Burada oturanlarda neden hep suv var diye merak ediyordum. Bir sebebi varmış. Burada belediye kar buz temizliği yapmıyor. Dahası burası sürekli rüzgar alıyor. Genelde 4x4 araçlara sahip insanlar yaldır yaldır giderken biz önden çekişliler bayağı temkinli gitmek zorunda kalıyoruz. Honda'yı verip üzerine biraz ekleyerek 4x4 e geçersem daha güvenli giderim diye düşündüm. Göz Amarok, Ranger görüyor ancak arabayı park edecek yer zor. 4x4 piyasasını pek bilmiyorum. Bütçe Vitara diyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan önerilere açığım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 07:46 Paylaş Perşembe 07:46 Qashqai Ama o paraya vermem ben 1 7 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Perşembe 07:54 Yazar Paylaş Perşembe 07:54 Duster ile aramda anlamazlıklar var vitara ve sx4 şu anda dikkatimi çekiyor. Dağa çamura çıkmadan yolda güvenle gitmek ilk hedefim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 10:08 Paylaş Perşembe 10:08 B planı: bir tane eski 4x4 alın sedici gibi felan. Bütçe kurtarabilir iki araç olur. Bunun yazında var ayrıca gerekirse satılır vb Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 10:36 Paylaş Perşembe 10:36 Deniz Kom yazdı: Burada oturanlarda neden hep suv var diye merak ediyordum. B bazen 4x2 ye alıp yolda kalma lezzetiini yaşardım manuel 4x4 jeep te çok çeker iyidir her gün yaz tadında araç sürmek keyifli. vitara çok kararında bir araba, sadece ısrarla lock a alıp karda buzda gitmeye çalışanlar ısınma uyarısı alıp 4x2 devam eder yola onun haricinde sorunsuz. birz fazla yakacak onu kabullenmeli. ben olsam 2. araba olarak sedici çekerdim otoparka, çekmişliğim de oldu pişman etmedi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 10:54 Paylaş Perşembe 10:54 Servet'in Sedici yi alabilirsin bence. O yüzden dastır diye bastırıyor. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Perşembe 12:00 Paylaş Perşembe 12:00 Otomatik takıntısı yoksa @Hasan Karabekiroglu kasa Duster on numara beş yıldız. Şu anda satılık. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen Perşembe 12:23 Paylaş Perşembe 12:23 Bende karavan için 4*4 otomatik bakarken buluyorum kendimi ama bütçe 1,2 falan. 1.5 ecoboost Kuga çıkıyor karşıma hep 2015 ama birinin ilan fotoğrafinda 12 litre ortalama tüketim görünce tırstım. Karavan ile 20 litre yakar sanırım:) Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz Perşembe 12:30 Paylaş Perşembe 12:30 Hilux Kilit var, yokuş iniş vs daha ne olsun 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir Perşembe 12:41 Paylaş Perşembe 12:41 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Bende karavan için 4*4 otomatik bakarken buluyorum kendimi ama bütçe 1,2 falan. 1.5 ecoboost Kuga çıkıyor karşıma hep 2015 ama birinin ilan fotoğrafinda 12 litre ortalama tüketim görünce tırstım. Karavan ile 20 litre yakar sanırım:) Karavan nedeniyle aracın rutin bakımını biraz erkene alıyor musunuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 12:51 Paylaş Perşembe 12:51 Emre Şimşek yazdı: Otomatik takıntısı yoksa @Hasan Karabekiroglu kasa Duster on numara beş yıldız. Şu anda satılık. 10 numara seçenek. Benzin + lpg olması sebebiyle tam soğuk iklim aracı. Hem de nadide bir 4x4 Yorum bağlantısı
Onur Demir Perşembe 13:17 Paylaş Perşembe 13:17 4x4 suv da kalmadı piyasada. otm 4x4 hele hele çok kısıtlı. Bir ara ciddi ciddi Subaru alıyordum ama ustası yok servisi yok diye vaz geçtim. Şuan eşimin rahat kullanabileceğini ve kapalı garajda sorun yaşamayacağımdan emin olsam Nissan Navara alacağım. (Navara f/pi, L200 yada hilux da isterim tabiki) Ben yaşımın da ilerlemesinden kaynaklı sanırım artık bir araca eğilerek binmek istemiyorum. karda çamurda da gitsin 4x4 her zaman kullanmayacak da olsam olsun derdindeyim. Duster ile ilgili parantez açayım, 12 ayrı duster'i şirket aracı olarak kullandım yada takip ettim. Kapı menteşelerinin denk gelmemesi hava kapakçıklarının çamurdan tıkanması ve yakıt deposunun büzüşmesi rulman sorunları yalıtım eksikliği konfor eksikliği vs. gibi durumları var. ha süper bir arazi kabiliyeti de var ama 4x4 en son tercihim olurdu sanırım. Alana saygım var ama kendi fiziki özelliklerimden kaynaklı çok bel ağrısı çektim. 4 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu Perşembe 15:28 Paylaş Perşembe 15:28 2 milyon altı 1.9 milyon üstü: Çinlilere karşı önyargınız yoksa jaaeco j7 evolve4x4 de bakılabilir . Vitara ve sxcroos da olabilir. Jaaeco da uzaktan çalıştırma aracı koltuk direksiyon ısıtma da var. Yorum bağlantısı
Ramazan Turan Perşembe 15:56 Paylaş Perşembe 15:56 Hocam Yozgat'ta 10 yıl yaşamış biri olarak 4x4 SUV'a gerek yok, iyi bir lastik işinizi görür. Megane 4, Skoda Superb kullanmıştım, öncesinde Honda Civic'ler vardı, hepsinde yeni tarihli lastiklerle hiç sorun yaşamadım. Benim evim de Üniversite yolunda, çalıştığım okul ise Emniyet müdürlüğü üzerindeydi. Sadece bu kadar soğuk olacağı zamanlar varsa kapalı garaj, yoksa önü kapalı bir yere gelecek şekilde park ediyorduk. Yozgat maceranızda başarılar dilerim... 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Perşembe 16:34 Paylaş Perşembe 16:34 Lastikleriniz yeni zaten, bence de yeni araca gerek yok, zaten 1 hafta 10 gün yağar sonrası normal kış, biraz kar buz sürüşünüzü geliştirince probleminiz kalmaz. Boş mekanlarda aracı deneyerek sınırlarınızı öğrenebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat Perşembe 20:09 Paylaş Perşembe 20:09 gümüşhanede vitarayı alana kadar twingoyla gidip geliyordum her gün işe birde ben şehrin en tepe noktasında oturuyorum 4x4 sadece kış için alınacaksa bencede gerek yok 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 19 saat önce Paylaş 19 saat önce suzuki bence en iyi seçenek çok ta yakmıyor 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Ben de Jeacoo diyorum. Hem çok konforlu hem 4X4 . Arazi derdi yoksa maksat karda buzda güven ise bence güzel bir seçenek. Hiç merak etmeyin öyle kronik sorun yolda kalma 1 yılın sonunda komple çürüme yolda giderken koltuk bir yere araba bir yere falan öyle dertleri yok. Yurt dışında baya tecrübe etme fırsatım oldu. Adamlar 4-5 yıldır en soğuk iklimlerde köpek gibi biniyorlar hem de dünyanın en kirli benzini ile. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Ucuz bir ikinci araç alın 4 çeker. Mümkünse japon. Yozgat'da kış uzun olur yılın yarısında ona binersiniz. Terios, Jimny vs. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Bi tane binek reno 12 önlere bir çift kar lastiği gitmeyeceği yol yoktur tecrübeyle sabittir 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Erzurumlu biri olarak kar buz için 4x4 hiç gerek yok iyi bir kar lastiği ve bagajda zincir oldumu gidemeyeceğiniz yol yok. 57 yıllık hayatımda iki defa yolda kaldım ikisinde de 4x4 del paletli araç lazımdı. Biri pülümürde 2 m üzeri kar yağdı otobüsün üstü örtülecekti neredeyse diğeri balıkesir İzmir arası kayıp yolu kapatan tırlar yüzenden. Yorum bağlantısı
Recommended Posts