Eyüp Çetin 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Arkadaşlar evdeki banyoda resimdeki gibi küf oluştu. Nedeni muhtemelen banyonun aşırı nemli kalması. Havalandırmak için banyoda küçük bir pencere var genelde de açık kalıyor. Peki sizin düşünceniz tam olarak nedir, bunu nasıl engelleyebilirim? Daha önce benzer sorun yaşayan oldu mu? 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Özel küf engelleyici boyalar falan var. Her markada var. Ama uzun vadede yine böyle olur. Havalandırabilmek gerek. Bu arada bir kaba çamaşır suyu koyup bir bez yardımı ile küflü alanı çamaşır suyu ile silerseniz geçecektir. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Havalandırmanın arkasına bacalı bir fan takıp içerideki nemi dışarıya atman lazım. Bu iş için üretilmiş fanlar var. ışığı açınca otomatik çalışmaya başlıyor. Tabii bağlantıları falan yapmak gerekiyor. Nem oluşma sebebi sıcak su bildiğiniz gibi bu sıcak su meme oluşturduğu andan itibaren dışarıya atılabilirse bu kadar sorun olmayacaktır. Ayrıca nem tutucu kimyasallar da var ama onların çok işe yaradığını düşünmüyorum. Fan dışında içeriyi de bir havlupanla ısıtmak yine faydalı olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Öncelikle mevcut küfü yok etmeniz lazım. Bu çok önemli. Sonrasında havalandırmaya bir fan şart. Nemin dışarı çıkması lazım. Son olarak boya için yağlı boya tercih edilebilir. Küf tutunamıyor ona. Furkan Bakırel yazdı: Asma tavan yaptırın Tavan asma gördüğüm kadarıyla. Zaten asma tavanın bir önleyiciliği yok. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak Arkadaşlar çok teşekkür ederim dediklerinize bakacağım. Tavan evin diğer yerlerine göre daha alçakta konumlanmış alçıdan oluşuyor. Buna asma tavan mı demiyor bilmiyorum ama bildiğimiz çıkabilen plastik parçalar şeklinde asma tavan değil. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Birde ilave olarak ortamdaki nemi emen kartuşlar vardı, yapımarketlerde olur genelde. Biz bunları eski evimizde kullanıyorduk ve duvardaki yoğunlaşmaları engellemişti. Bir haftada 1 litre su yakalıyordu bir tanesi. 4 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 4 Ocak Paylaş 4 Ocak (düzenlendi) Aynı sorun benim evimde de var,dere yanında oturuyorum.Sprey şişeye sek çamaşır suyu,bir kaç fıs,kufler ölüyor.sonra silinecek. 4 Ocak tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Ters tavanı da alçıpanla yapmışlar. O da neme doyup dışarı kusmuş, duş üstü olduğu için. Menfezi söküp içeriye bakın havalandırma bacası var mı. Varsa da yoksa da ters tavandaki alçıpana mineral (dekoratif) sıva yaptırıp boyatın. Tavandaki spotları iptal ettirin, nemli yere uygun armatür taktırın. Duş sonrası kapıyı açık bırakın. 4 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Bununla ilgili özel boyalar ve spreyler var hocam. Benim evimde de banyo sıkıntı. Ben Bosch marka ultra sessiz ve güçlü bir fan aldım. Hem manuel hem lambaya bağladım. Ayrıca tavanım metal tavan olduğu için küf olmuyor tavanda. Ben de ki sıkıntı derz aralarında küf oluşuyor . Onu da küf sil alıp arada temizliyorum. metal derz temizleyicilerle arada siliyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak Şöyle bir videoya denk geldim gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 😕 5 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Küfü çamaşır sulu bir bez ile silip temizlemelisiniz. Eğer içten erişim varsa içeriden de silin. Sonrasında ilk önerim antibakteriyel ve silinebilir özellikli boya ile bu tavanı boyayın. Nem konusuna gelince, havalandırma tasarımı muhtemelen hatalı. Bu havalandırmayı zaman ayarlı bir röle ile çalışacak şekilde fan ile destekleyin. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Bir şekilde küf problemi çözülse bile banyonun nemli kalmasının da önüne geçilmeli. Ben olsam o ufak pencereye direkt hat çeker bir çerçeveye fan oturturum. Hem nem, hem de küf problemi böylece çözülür. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Üstten kaçak alıyor olabilir. Bacaya fan fotoselli bir devre ile bağlanır ne kadar buhar varsa birikmeden atar 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Ben olsam iyi bir Banyo aspilatörü alır bağlar nemi dışarı atardım. Sürekli calışmasını istemezseniz Hygrostat Nem Ölçer cihazlar var.Nem belirli bir seviyeye ulaşınca ayarlanan sete kontak verir fanı devreye sokar atınca durur.Nem olan noktaya monte eder bağlantı noktalarını iyice izole ederseniz işe yarar diye düşünüyorum. https://www.fanmarketi.com/urun/qhd-pano-icin-higrostat 1 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Bende aynı sorundan muzdariptim. Havalandırma menfezlerine fan bağlattım. Hem manuel, hemde ışık açılınca çalışıyor. Nem sorunum kalmadı. Küf yapan yerleri sirke ve çamaşır suyu karışımı ile temizleyerek çözdük. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak Paylaş 5 Ocak nem/su/buhar hapis kalıyor. menfezde ışığa bağlı fan var mı? asma tavan olunca hava boşluğu var demketir o da nem i hapseder, küf te sonuç olarak ortaya çıkıyor Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Menfezi uygun şekilde kesip fan tak, elektrik hattını da ayrıca al, aydınlatma ile aynı olmasın. Kışın buharın çıkması uzun sürüyor. Ben bu şekilde iki evde yaptım memnunum. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 5 Ocak Paylaş 5 Ocak bizim evde hergün duş alan çok olduğu için banyoda tavanda yogusma oluyor sizinki gibi,öncelikle duştan sonra eğer yeriniz müsaitse ıslak havlu vs banyoda bırakmayın, kurutma makinası veya dışarda kurutup asın,banyo içi havalandırması için fan vs takviye şart,sizin havalandırma ızgara kenarlarından sanki dışardan nem geliyor gibisöküp iç tarafa bakın,nem,rutubet kararmaları için sirkeli su kullanın çamaşır suyu vs kokusunu maruz kalmayın sirkeli su temizlik için en ideali...kolay gelsin Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Fikri Keleş yazdı: Aynı sorun benim evimde de var,dere yanında oturuyorum.Sprey şişeye sek çamaşır suyu,bir kaç fıs,kufler ölüyor.sonra silinecek. aynı yöntemle sprey şişeye çamaşır suyu ile suyu yarı yarıya karışrırın o bolgeye sıkın yoğun şekilde, 10 dakika bekleyin silme olayı yapmayın kaybolduğunu göreceksiniz, silerseniz o esnada siyah leke kalabilir. silmeden yoğun kullanın gözle kaybolduğunu göreceksiniz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Eyüp Çetin yazdı: Şöyle bir videoya denk geldim gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 😕 büyük ihtimal ile sizin havalandırma da böyle bir şey. Menfezi bir söküp bakın bakalım baca vs var mı. Temizlemek geçici çözüm. Kök sebebi nemi dışarı gidemiyor oluşu. ya da tavanda cok ciddi bir ısı farkı var. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 5 Ocak Yazar Paylaş 5 Ocak Hüseyin Sönmez yazdı: büyük ihtimal ile sizin havalandırma da böyle bir şey. Menfezi bir söküp bakın bakalım baca vs var mı. Temizlemek geçici çözüm. Kök sebebi nemi dışarı gidemiyor oluşu. ya da tavanda cok ciddi bir ısı farkı var. Ben de bundan şüpheleniyorum. Buhar nereye gidiyor bakacağım. Allah'tan pencere de var, belki oraya fan takarım. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Aynısı bizim banyoda da var, Kurutma makinası aldıktan sonra oldu. Takipteyim. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Eyüp Çetin yazdı: Şöyle bir videoya denk geldim gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 😕 Geçen bir video gördüm, adam gider borusunu temele vermiş, tüm su evin temeline akıyor. Dövsen mi, sövsen mi 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts