İçeriğe Yönlendir

Yağ Tapasını Açamadık

Yahya Melih Ayaksız

Recommended Posts

Yahya Melih Ayaksız

İyi forumlar.  Bugün yağ tapasını açamadık. 13 lokma ,14 lokma, 13 ingiliz anahtarı denedik ama olmadı.  Buna ne yapmak lazım. Hatta 13 lokma 1/4 cırcırla denedik ama cırcır dağıldı aksi gibi. En son tapa da yuvarlandı biraz. 

1/2 T var bununla 14 le açmayı denedik ama yine olmadı. 1/2 ye 13 lokma alıp uğraşsak değermi yoksa uğraşmayıp ustaya mı götüreyim.

Edit: üstündeki tapa 13 olması lazım

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

normal torkunda sıkılsa 1/4 13 lokma söker ama fazla sıkılmış demek ki. kenarlar çok erimediyse 1/2 13 lokmayla rahat sökülür

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bozduysanız boru anahtası ile sökün. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

İnce demir çubuk tarzı bir metali dayayıp dikkatli

şekilde çekiç ile vurup hafiften kanırtarak çıkarabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız
Coşku Mert yazdı:

normal torkunda sıkılsa 1/4 13 lokma söker ama fazla sıkılmış demek ki. kenarlar çok erimediyse 1/2 13 lokmayla rahat sökülür

1/2 T ye 13 lokma alacağım gibi duruyor. Hazır ustasını bulmuşken soralım. Kısa filtre makyajsıza olurmu?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

1/4 le yağ tapası açmak biraz iyimser olmuş(fazlaca sıkıldığından), 1/2 lokma seti edinmen iyi olur, ilerde de kullanırsın. Kabaca 10 mm ve üstü araç dışındaki cıvata/somunlara 1/2 lokma kullanmanı tavsiye ederim. 1/4 çok uğraştırır. 

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa

Tapanın dişleri yalama olduysa, somun kaynatmaktan başka çare yok gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Tapa ucuz. ben her değişimde değişirim. internette satılan bakım kitlerinde çoğu zaman tapa olur. Kaynatılıp çöp edilecek yerine yenisi takılacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Ben de açmakta zorlandım. Tapanın yüzeyi bozulmasın diye zorlamadan onar dakika arayla iki kere wd 40 sıkıp bekledim. Sonra 3/8 T kol ile açtım. Cırcır ile zorlamadım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Koray Demir yazdı:

İnce demir çubuk tarzı bir metali dayayıp dikkatli

şekilde çekiç ile vurup hafiften kanırtarak çıkarabilirsiniz. 

chisel / keski tekniğini  hiiç sevmem. hem dişleri bozar hem mekanizmayı. 

Yahya Melih Ayaksız yazdı:

İyi forumlar.  Bugün yağ tapasını açamadık. 13 lokma ,14 lokma, 13 ingiliz anahtarı denedik ama olmadı.  Buna ne yapmak lazım. Hatta 13 lokma 1/4 cırcırla denedik ama cırcır dağıldı aksi gibi. En son tapa da yuvarlandı biraz. 

1/2 T var bununla 14 le açmayı denedik ama yine olmadı. 1/2 ye 13 lokma alıp uğraşsak değermi yoksa uğraşmayıp ustaya mı götüreyim.

Törpü ile yanlardan alıp daraltın derim. 

13 civatayı 13 ile açmak lazım. hele ki tapa gibi kritikse. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yalama somun açan takımlar var pıt diye açar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız

İşlerimi halledeyim bakacağım artık. Çinden lokma seti geliyor T ye 13 takıp ısıta ısıta deneyeceğim galiba. Yaparsam editlerim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İşlerimi halledeyim bakacağım artık. Çinden lokma seti geliyor T ye 13 takıp ısıta ısıta deneyeceğim galiba. Yaparsam editlerim

Çinden 💣

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ısıta ısıta deneyeceğim

karteri mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız
Çağlar Bayur yazdı:

Tapayı ufak çakmak gazlı pürmüzle ısıtsam diyorum

Veya 200-400c arası ayarlı lehim sökme ısı tabancası var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tapa ısıtılırsa daha zor çıkar, çıkacağı varsa da çıkmaz, zira genleşir.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yahya Melih Ayaksız

Bugün çinden gelen lokma takımıyla açmayı yine dededim ama olmadı. 14 zaten bol 13 de ne hikmetse çekiçle vurunca bile girmedi. Farklı bi tek tarafı cırcırlı öbür tarafı açık olann13 anahtarla denedim o da çevirmedi. Tapa çok kötü yuvarlanmış yani, illaki sanayiye gidecez

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bugün çinden gelen lokma takımıyla açmayı yine dededim ama olmadı. 14 zaten bol 13 de ne hikmetse çekiçle vurunca bile girmedi. Farklı bi tek tarafı cırcırlı öbür tarafı açık olann13 anahtarla denedim o da çevirmedi. Tapa çok kötü yuvarlanmış yani, illaki sanayiye gidecez

böyle işler veya diğer somunlar için şu tarz aletler günü kurtarabilir aklınızda olsun

https://www.hepsiburada.com/tbg-akilli-pense-universal-vida-ve-somun-sokucu-kirmizi-pm-HB000003WIM8

e438836a244b64c3002eb11503b94a7130e9c90d

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Düz ağız olmayan Kilitli pense orada çalışırsa açar.

images.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunların dezavantajı açmaya çalışınca ağzı da açılıyor, d,ğerlerinde güç uyguladıkça somunu daha sıkı kavrıyor, marin de paslı yerler için çok ie yarar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aytac Sakal yazdı:

Düz ağız olmayan Kilitli pense orada çalışırsa açar.

images.jpeg

Wise grip ( dingilizcesi)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Matkapla delip (tam ortasından) ters kılavuzla sökülecek sonra yeni tapa takılacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mehmet Göktürk yazdı:

Wise grip ( dingilizcesi)

Hocam ben bunu kilitleyip biraz wd 40 takviyesi ile açılmayan çok civata somun açtım.

İnşallah tapayı yataklayan paso bozulmamıştır söküldükten sonra Klavuz çekmekte gerekebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...