Yahya Melih Ayaksız 4 Ocak Paylaş 4 Ocak İyi forumlar. Bugün yağ tapasını açamadık. 13 lokma ,14 lokma, 13 ingiliz anahtarı denedik ama olmadı. Buna ne yapmak lazım. Hatta 13 lokma 1/4 cırcırla denedik ama cırcır dağıldı aksi gibi. En son tapa da yuvarlandı biraz. 1/2 T var bununla 14 le açmayı denedik ama yine olmadı. 1/2 ye 13 lokma alıp uğraşsak değermi yoksa uğraşmayıp ustaya mı götüreyim. Edit: üstündeki tapa 13 olması lazım Yorum bağlantısı
Coşku Mert 4 Ocak Paylaş 4 Ocak normal torkunda sıkılsa 1/4 13 lokma söker ama fazla sıkılmış demek ki. kenarlar çok erimediyse 1/2 13 lokmayla rahat sökülür 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ocak Paylaş 4 Ocak İnce demir çubuk tarzı bir metali dayayıp dikkatli şekilde çekiç ile vurup hafiften kanırtarak çıkarabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak Coşku Mert yazdı: normal torkunda sıkılsa 1/4 13 lokma söker ama fazla sıkılmış demek ki. kenarlar çok erimediyse 1/2 13 lokmayla rahat sökülür 1/2 T ye 13 lokma alacağım gibi duruyor. Hazır ustasını bulmuşken soralım. Kısa filtre makyajsıza olurmu? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Ocak Paylaş 5 Ocak (düzenlendi) 1/4 le yağ tapası açmak biraz iyimser olmuş(fazlaca sıkıldığından), 1/2 lokma seti edinmen iyi olur, ilerde de kullanırsın. Kabaca 10 mm ve üstü araç dışındaki cıvata/somunlara 1/2 lokma kullanmanı tavsiye ederim. 1/4 çok uğraştırır. 5 Ocak tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa 5 Ocak Paylaş 5 Ocak Tapanın dişleri yalama olduysa, somun kaynatmaktan başka çare yok gibi. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Tapa ucuz. ben her değişimde değişirim. internette satılan bakım kitlerinde çoğu zaman tapa olur. Kaynatılıp çöp edilecek yerine yenisi takılacak. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Ben de açmakta zorlandım. Tapanın yüzeyi bozulmasın diye zorlamadan onar dakika arayla iki kere wd 40 sıkıp bekledim. Sonra 3/8 T kol ile açtım. Cırcır ile zorlamadım. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Koray Demir yazdı: İnce demir çubuk tarzı bir metali dayayıp dikkatli şekilde çekiç ile vurup hafiften kanırtarak çıkarabilirsiniz. chisel / keski tekniğini hiiç sevmem. hem dişleri bozar hem mekanizmayı. Yahya Melih Ayaksız yazdı: İyi forumlar. Bugün yağ tapasını açamadık. 13 lokma ,14 lokma, 13 ingiliz anahtarı denedik ama olmadı. Buna ne yapmak lazım. Hatta 13 lokma 1/4 cırcırla denedik ama cırcır dağıldı aksi gibi. En son tapa da yuvarlandı biraz. 1/2 T var bununla 14 le açmayı denedik ama yine olmadı. 1/2 ye 13 lokma alıp uğraşsak değermi yoksa uğraşmayıp ustaya mı götüreyim. Edit: üstündeki tapa 13 olması lazım Törpü ile yanlardan alıp daraltın derim. Yahya Melih Ayaksız yazdı: İyi forumlar. Bugün yağ tapasını açamadık. 13 lokma ,14 lokma, 13 ingiliz anahtarı denedik ama olmadı. Buna ne yapmak lazım. Hatta 13 lokma 1/4 cırcırla denedik ama cırcır dağıldı aksi gibi. En son tapa da yuvarlandı biraz. 1/2 T var bununla 14 le açmayı denedik ama yine olmadı. 1/2 ye 13 lokma alıp uğraşsak değermi yoksa uğraşmayıp ustaya mı götüreyim. Edit: üstündeki tapa 13 olması lazım 13 civatayı 13 ile açmak lazım. hele ki tapa gibi kritikse. 1 Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız 8 Ocak Yazar Paylaş 8 Ocak İşlerimi halledeyim bakacağım artık. Çinden lokma seti geliyor T ye 13 takıp ısıta ısıta deneyeceğim galiba. Yaparsam editlerim Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Yahya Melih Ayaksız yazdı: İşlerimi halledeyim bakacağım artık. Çinden lokma seti geliyor T ye 13 takıp ısıta ısıta deneyeceğim galiba. Yaparsam editlerim Çinden 💣 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Yahya Melih Ayaksız yazdı: ısıta ısıta deneyeceğim karteri mi? 1 Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak Çağlar Bayur yazdı: Tapayı ufak çakmak gazlı pürmüzle ısıtsam diyorum Veya 200-400c arası ayarlı lehim sökme ısı tabancası var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak Paylaş 10 Ocak tapa ısıtılırsa daha zor çıkar, çıkacağı varsa da çıkmaz, zira genleşir. 5 Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız 24 Ocak Yazar Paylaş 24 Ocak Bugün çinden gelen lokma takımıyla açmayı yine dededim ama olmadı. 14 zaten bol 13 de ne hikmetse çekiçle vurunca bile girmedi. Farklı bi tek tarafı cırcırlı öbür tarafı açık olann13 anahtarla denedim o da çevirmedi. Tapa çok kötü yuvarlanmış yani, illaki sanayiye gidecez Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Yahya Melih Ayaksız yazdı: Bugün çinden gelen lokma takımıyla açmayı yine dededim ama olmadı. 14 zaten bol 13 de ne hikmetse çekiçle vurunca bile girmedi. Farklı bi tek tarafı cırcırlı öbür tarafı açık olann13 anahtarla denedim o da çevirmedi. Tapa çok kötü yuvarlanmış yani, illaki sanayiye gidecez böyle işler veya diğer somunlar için şu tarz aletler günü kurtarabilir aklınızda olsun https://www.hepsiburada.com/tbg-akilli-pense-universal-vida-ve-somun-sokucu-kirmizi-pm-HB000003WIM8 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Düz ağız olmayan Kilitli pense orada çalışırsa açar. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak Paylaş 24 Ocak bunların dezavantajı açmaya çalışınca ağzı da açılıyor, d,ğerlerinde güç uyguladıkça somunu daha sıkı kavrıyor, marin de paslı yerler için çok ie yarar 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 24 Ocak Paylaş 24 Ocak (düzenlendi) şöyle bişey iş görür muhtemelen. https://www.trendyol.com/grayzer/13-parca-3-8-yalama-somun-civata-sokme-takimi-p-340760449 24 Ocak tarihinde Mustafa Çiçek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Aytac Sakal yazdı: Düz ağız olmayan Kilitli pense orada çalışırsa açar. Wise grip ( dingilizcesi) 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Matkapla delip (tam ortasından) ters kılavuzla sökülecek sonra yeni tapa takılacak. 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 25 Ocak Paylaş 25 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Wise grip ( dingilizcesi) Hocam ben bunu kilitleyip biraz wd 40 takviyesi ile açılmayan çok civata somun açtım. İnşallah tapayı yataklayan paso bozulmamıştır söküldükten sonra Klavuz çekmekte gerekebilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts