İçeriğe Yönlendir

İşsiz Gençlere Üniversite Okuması Şartı ile Maaş Bağlanacak

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Evde oturan, Çalışmayan gençlere aylık verilecek olan 19.000₺’nin şartları belli oldu.

— Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

— 18 yaşını tamamlamış olmak.

— Yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

— Kuruma kayıtlı olmak.

— Devlet üniversitelerinde aktif olarak ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alıyor olmak.

— Son 1 ay içinde herhangi bir işte çalışmamak.

— Hane gelirinin, net asgari ücretin 3 katından az olması.

— Programa haftada 3 gün katılım sağlamak.

Ek olarak 

18-25 yaş arasındaki gençlerin işe girdikten sonraki ilk 6 aylık maaşı devlet tarafından ödenecek.

• 6 aya kadar sigorta primleri de karşılanacak.

• 3 yıl sürmesi beklenen projeden her yıl 250 bin kişi faydalanacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Çalışan da artık çalışmaz..

Bu hatalar yapıldı geçmişte yabancı ülkelerde de. Yardım almayıp çalışan enayi oldu evde oturanlar arttı.

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Çalışan da artık çalışmaz..

Bu hatalar yapıldı geçmişte yabancı ülkelerde de. Yardım almayıp çalışan enayi oldu evde oturanlar arttı.

Kurum dediği nedir hocam. En azından üni bitince maaşı kesilsin. iş bulmak zorunda kalır. Şimdi çoçuk okurken aileye yük olma durumuda var. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Kurum dediği nedir hocam. En azından üni bitince maaşı kesilsin. iş bulmak zorunda kalır. Şimdi çoçuk okurken aileye yük olma durumuda var. 

işkur felandır. işkurun şimdi zaten bizim öğrencilere de programı vardı okulda çalıştırıyorduk ve 20 bin lira gibi bir para alabiliyorlardı. Şimdi aynı parayı çalışmadan alan olunca bu kez bu işin suyunu çıkarırlar.  Adam okumaz ki? Mış gibi yapar. Bir sürü yüzer gezer öğrenci çıkar. 

bedava işler hep hüsranla sonuçlanır. Herşeyin bir maliyeti var. 

Ali Darbaz yazdı:

işkur felandır. işkurun şimdi zaten bizim öğrencilere de programı vardı okulda çalıştırıyorduk ve 20 bin lira gibi bir para alabiliyorlardı. Şimdi aynı parayı çalışmadan alan olunca bu kez bu işin suyunu çıkarırlar.  Adam okumaz ki? Mış gibi yapar. Bir sürü yüzer gezer öğrenci çıkar. 

bedava işler hep hüsranla sonuçlanır. Herşeyin bir maliyeti var. 

Mesela aşağıdaki video çok enteresandır. Anlatanın dediğine göre çalışmayanın aldığı maaş çalışandan fazla olduğu için çalışıp evini geçindirmeye çalışan cezalandırılıyordu. Aynısının amerika versiyonu da var. Başka ingliz versiyon filimler de var.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

türk vatandaşı mı yoksa diğeri mi? link var mı ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

türk vatandaşı mı yoksa diğeri mi? link var mı ? 

yani para verip olmak. sonra o parayı geri alıyın.. 19000x48=912.000   evi de satarsın çıkışta.

Ben mesela Türk vatandaşı olmadım. Türk vatandaşıyım zaten. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı da olmadım. Zaten vatandaşım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir sürü çinliye evde otursun diye para verilecek sanırım hangi ülkede olacak acaba bu? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

19 bine hangi telefon var?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

19 bine hangi telefon var?

honor

tecno da olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bunu mutlaka izleyin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

saçlar ne kadar gürmüş, obez de yok 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

bunu mutlaka izleyin

Abi bu video  Voyager 2 samanyolundan çıkmadan önceki zaman diliminde çekilmiş. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

sen izleme tamam. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

bakış açısına örnek olsun  mesela: videoda izlediğin adamlar voyager ı tasarlayanlar... vesile ile senin ilgi alanındadır, şimdiki havada uçan B2 ler de 1980 lerde ki teknoloji

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

sen izleme tamam. 

İzledim, ama amerikanın dinamikleri ile Türkiye aynı değil. Peki şöyle yapalım. Benden veya eşimden gelir vergisi kesilmesin. Çoçuklu ailelerde çoçuk başına gelir vergisi kesmesinler , ama iş verende bunu suistimal etmesin. 

Yaw kafamda canlandırdımda hemen suistimal edilir. Gene aynı maaş alırız. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

amerikanın dinamikleri ile Türkiye aynı değil.

kopya zekaya sorsana bir garaj inşaatı için kaç işçi gerekir diye?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

İzledim, ama amerikanın dinamikleri ile Türkiye aynı değil. Peki şöyle yapalım. Benden veya eşimden gelir vergisi kesilmesin. Çoçuklu ailelerde çoçuk başına gelir vergisi kesmesinler , ama iş verende bunu suistimal etmesin. 

Yaw kafamda canlandırdımda hemen suistimal edilir. Gene aynı maaş alırız. 

niye kesmiyecekler ki? Sen o çocukları yaptın devletten daha çok faydalanıyosun? Daha çok hastaneye gidiyorsun daha çok okulu kullanıyorsun?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Çok kötü bir uygulama, üniversitelerin işsizliği geciktirme, az gösterme ve taşra yatırımı olarak görüldüğünün bir resmi niteliğinde. Herkesi zorla üniversiteye sokmaya neden hala devam ediyorlar ki? Teknik okul deseler desteklerdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Her yer üniversite oldu herkes üniversiteye gidiyo birçoğu işsiz iş bulamıyo fabrikalarda taşlamacı yok yardımcı eleman yok sanayide çırak yok usta yetişmiyo yirmi yıl sonra memlekette usta kalmıyacak birazda bunları düşünseler

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Ersen şahin yazdı:

Her yer üniversite oldu herkes üniversiteye gidiyo birçoğu işsiz iş bulamıyo fabrikalarda taşlamacı yok yardımcı eleman yok sanayide çırak yok usta yetişmiyo yirmi yıl sonra memlekette usta kalmıyacak birazda bunları düşünseler

Üç dört yıl önce sanayide çırak bulunamıyor diye tartıştığımızda kimse kaale almıyordu, şu anda arabayı sanayiye götürmeye korkar olduk, sadece bir kablo bağlamaları bile 500 TL. olmuş, çırak olmazsa usta yetişmezse hali hazırdaki ustalar da kıymete biner tabi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Çıraklık köleliktir. Herkes lise okuyacak. Muslukçu olacaksa felsefe okusun tarih okusun muslukçu olsun

Çıraklıkla yürümeyecek bir döneme girdik arkadaşlar bu basmakalıp yaklaşımı unutun. Geçti o dönem. 2 senelik okullar iyi olur myo. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağrı Alaf yazdı:

Çok kötü bir uygulama, üniversitelerin işsizliği geciktirme, az gösterme ve taşra yatırımı olarak görüldüğünün bir resmi niteliğinde. Herkesi zorla üniversiteye sokmaya neden hala devam ediyorlar ki? Teknik okul deseler desteklerdim. 

Üniversite de teknik. Myo diyorsan o da üniversite sayılıyor zaten.

Halkın yüzde 90 ı üniversite mezunu olsaydı ülke bu sıkıntıları yaşar mıydı sence?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Göktürk yazdı:

Halkın yüzde 90 ı üniversite mezunu olsaydı ülke bu sıkıntıları yaşar mıydı sence?

Üniversite var üniversite var hocam. Halkın kendini idare edecek - hakkını arayacak vatandaşlık bilgisini liseye kadar çözmesi gerekiyor zaten. Kaliteli bir lise temel düzey eğitimi gerektiğinden fazla derece verebilir. 

Babam da liseden sonra ne olacaksan ol önce git büyük bir şehirde üniversite oku biraz zora gel biraz farklı insanlarla otur kalk, gerek tartış gerek hakkını savun, gerek birileri ile dost ol sonra gel buraya ne olursan ol demişti. Bu bakış açısını gayet anlıyorum ancak üniversitenin temeli yaşadığın yeri, konfor alanını terk edip bir yerlere bir şeyler edinmeye gitmek. Her yere üniversite açarsan, evine yürüme mesafesinde üniversitelerde de vakit öldürürsen yankı odandan çıkamadığın gibi belki de pekiştirir. E herkesin illa köklü üniversitelere girmek gibi bir imkanı da yok ki bu kurumların kapasitesi yetersiz ve belki de o kurumlara da zarar verecek bu girişimler. Kaldı ki bence üniversiteleri bir sermaye kapısı olarak görmek işini de biraz abarttık.

O yüzden teknik lise -  myo işi olsa desteklerdim diyorum. Lisem köken olarak, eğitim kültürü olarak çok iyiydi, Sakarya uygulamalı bilimler myo bitirip lisans için Avustralya'ya geldim. Hepsinin tadına az çok bakan birisi olarak benim düşüncem bu yönde. Yanılıyor olabilirim belki de boş tarafından bakıyorum. Ying Yang. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

myo ile teknik liseyi karıştırma. teknik lise yanlıştır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Mehmet Göktürk yazdı:

Çıraklık köleliktir. Herkes lise okuyacak. Muslukçu olacaksa felsefe okusun tarih okusun muslukçu olsun

Çıraklıkla yürümeyecek bir döneme girdik arkadaşlar bu basmakalıp yaklaşımı unutun. Geçti o dönem. 2 senelik okullar iyi olur myo. 

Çıraklık ustalığın temel taşıdır hocam çıraklık yapmazsan usta olamazsın 

Çıraklık yapmazsan usta yetiştiremezsin 

Evet okumak kültürel olarak gerekli ve lazım  fakat üniversite okumuş bir genci bir sanayide çalıştıramazsınız bir, bir fabrikada masabaşı olmazsa çalıştıramazsınız 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...