Murat Sahın 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Evi değiştirme niyetindeyim. Almak istediğim evin %40'ı cebimde hazır. Kalan kısım için kredi incelerken daha önce eminevim üzerinden araç almış bir arkadaş eminevime katıl sistem güzel dedi. Araştırdığımda online bilgiler çok açıklayıcı değil. Bilen, kullanan, öneren, önermeyen özetle fikir verebilecek olan var mı? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak Mustafa Tüfekçi yazdı: Kuralı mi kurasız mi olacak Kurasız olabilir, kurada çok bekleniyormuş. Mehmet Göktürk yazdı: Oh noooooooo ⚽️ Why not hocam? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Oh noooooooo ⚽️ Emlak katılım konut finansmanı olmaz mı hocam Devlet destekli. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Zararına olur girmeyin. Araba arsa neyse de ev işi çok masraflı. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak Ümit Türk yazdı: Zararına olur girmeyin. Araba arsa neyse de ev işi çok masraflı. Bunu biraz açabilir miyiz? Nasıl zararlı yani? Şimdi benim anladığım (yanlış anlamış olabilirim) 6 ay içinde parayı veriyorlar gibi görünüyor. Burada zarar yazabilecek şey sanırım konut fiyatlarında 6 ayda yaşanacak artış gibi. Bunun dışında bir şey var mı Ümit dostum? Yani neyi atlıyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Ocak Paylaş 7 Ocak %8-10 arası katılım ücreti. Bunu organizasyonu yapan şirketlerden bazıları taksite bölüyor. Kurasız teslimatta %40 lık miktarın tamamlanması gerekiyor. BDDK ya tabiler. Kura kısmı ise süreç uzuyor o yüzden sıkıntılı. Toplam ödenecek miktar aynı her 12 aylık dönemde galiba enflasyon oranında ödeme miktarı artıyor. Bu sene 10k seneye 15k gibi ama totalde çekilen 1 milyon yine 1 milyon olarak ödeniyor katılım ücreti hariç. Çevremde katılımevim görevim ve eminevimden araç teslimatı gerçekleşen var ama ev alan duymadım görmedim. Sistem aynı zaten. 3 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak Metin Akbal yazdı: %8-10 arası katılım ücreti. Bunu organizasyonu yapan şirketlerden bazıları taksite bölüyor. Kurasız teslimatta %40 lık miktarın tamamlanması gerekiyor. BDDK ya tabiler. Kura kısmı ise süreç uzuyor o yüzden sıkıntılı. Toplam ödenecek miktar aynı her 12 aylık dönemde galiba enflasyon oranında ödeme miktarı artıyor. Bu sene 10k seneye 15k gibi ama totalde çekilen 1 milyon yine 1 milyon olarak ödeniyor katılım ücreti hariç. Çevremde katılımevim görevim ve eminevimden araç teslimatı gerçekleşen var ama ev alan duymadım görmedim. Sistem aynı zaten. Katılım ücreti tamam, yani banka kredi maliyetine kıyasla devede kulak kalıyor. %40 hatta %50 hazır diyebilirim. BDDK ya tabi olmaları avantajlı. Kura gecikebiliyormuş, işime gelmez açıkçası. Toplamda ödenecek miktar aynı ama ödeme miktarı artıyor ama çekilen 1 milyon 1 milyon olarak ödeniyor derken, bu durumda ödenecek taksit tutarı artıyor ve toplam ödeme değişmiyorsa totalde ödenecek taksit sayısı mı azalıyor bunu tam anlamadım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak Paylaş 7 Ocak sistemde olanlar herkese tavsiye eder, zira sistem çökmemeli. hesabı yaparken baştan aylarca ödenenleri kimse hesaplamıyor matematik ağır geliyor bazen. mesela 1 milyon çekecek, kura çıkana kadar 500 ödedi diyelim. o zamanki 1 milyonu alınca ozaman kadarki ödediği 500 ün maliyet hesabını yapmıyor, 1 milyon aldım 10 ay 60 60 ödüyrum mutluyum diyor. rakamlar mesela cinsinden. hesabınızı iyi yapın, bir de alacağınız evin sahibinin tapu devrinden sonra parayı almayı kabul etmesi lazım vb. gibi işler var. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Koray Demir yazdı: Emlak katılım konut finansmanı olmaz mı hocam Devlet destekli. devlet?? destek? destek olacaksa alım satım vergisi almasın. Murat Sahın yazdı: Katılım ücreti tamam, yani banka kredi maliyetine kıyasla devede kulak kalıyor. %40 hatta %50 hazır diyebilirim. BDDK ya tabi olmaları avantajlı. Kura gecikebiliyormuş, işime gelmez açıkçası. Toplamda ödenecek miktar aynı ama ödeme miktarı artıyor ama çekilen 1 milyon 1 milyon olarak ödeniyor derken, bu durumda ödenecek taksit tutarı artıyor ve toplam ödeme değişmiyorsa totalde ödenecek taksit sayısı mı azalıyor bunu tam anlamadım? anlamana gerek yok çünkü there is no free lunch. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak Çağlar Bayur yazdı: sistemde olanlar herkese tavsiye eder, zira sistem çökmemeli. hesabı yaparken baştan aylarca ödenenleri kimse hesaplamıyor matematik ağır geliyor bazen. mesela 1 milyon çekecek, kura çıkana kadar 500 ödedi diyelim. o zamanki 1 milyonu alınca ozaman kadarki ödediği 500 ün maliyet hesabını yapmıyor, 1 milyon aldım 10 ay 60 60 ödüyrum mutluyum diyor. rakamlar mesela cinsinden. hesabınızı iyi yapın, bir de alacağınız evin sahibinin tapu devrinden sonra parayı almayı kabul etmesi lazım vb. gibi işler var. Abi arada emlakçı arkadaş var, çözer. Totalde banka kredisinden ucuza gelmiyor mu yani? 1 çekince 2 ödüyorum mevcut ihtiyaç miktarı ve ödeme tablosuna göre. Mehmet Göktürk yazdı: devlet?? destek? destek olacaksa alım satım vergisi almasın. anlamana gerek yok çünkü there is no free lunch. Nothing is free, welcome to capitalism. Sadece gidip Ali Koçun bankasından kredi çekmek mi yoksa eminevimden finansman sağlamak mı daha karlı onu anlamaya çalışıyorum. (Burası size değil hocam; faiz haramdır şeklinde yazacak arkadaş varsa yazmasın, zira o kısmına takılmıyorum) Yani temelde bu işi bir şekilde halledeceğim ama finansmanı nereden sağlamam durumunda avantajlı olacağımı anlamaya çalışıyorum. Damned BDDK kuralları istediğim miktarda krediyi çekmeme müsaade etmeyebiliyormuş. Danışmanım öyle dedi. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ocak Paylaş 7 Ocak ya bence yine de devlet bankaları bazen düşük kredi veriyor. halkbank, vakıfbank bi gidip konuşmanızda fayda olur. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Bddk bu sistemlerde kuralları değiştirdi diye bir haber okudum. Şartları bir daha inceleyin isterseniz. 1 ocak itibari ile yazıyordu haberde. Sistemle şuan için ilgilenmediğim için detaylarına bakmadım. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Murat Sahın yazdı: Toplamda ödenecek miktar aynı ama ödeme miktarı artıyor ama çekilen 1 milyon 1 milyon olarak ödeniyor derken, bu durumda ödenecek taksit tutarı artıyor ve toplam ödeme değişmiyorsa totalde ödenecek taksit sayısı mı azalıyor bunu tam anlamadım? Aynen tam anlamadığın yeri tan anlamışsın 😁 1 milyonu 1 milyon olarak ödeyip taksitlerin azalıp ödeme miktarın artıyor. Yine de şirketten şirkete veya ilgili kurumun organizasyon seçenekleri olabilir yuzyuze görüşmek gerekir. Bazen kampanya denk geliyor. Aracılık hizmetlerinde indirim, çay kahve seti hediye alanlarda oldu 😀 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: ya bence yine de devlet bankaları bazen düşük kredi veriyor. halkbank, vakıfbank bi gidip konuşmanızda fayda olur. En dusuk kredi 2.5 olunca 3 milyona 60 ayda 100 küsür bin odemeyle 6 milyondan fazla para ödeniyor. 10 yılı düşünemiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Metin Akbal yazdı: En dusuk kredi 2.5 olunca 3 milyona 60 ayda 100 küsür bin odemeyle 6 milyondan fazla para ödeniyor. 10 yılı düşünemiyorum. 3 milyonun değeri 60 ayda ne oluyor ona bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Bu sistem riskli bir sistem. Piyasa ani artış olur ise kar edeceğim derken zarar edersiniz. Özellikle pandemi döneminde bu sisteme girenlerin hepsi battı diyebilirim. Son altın artışından önce altın bozdurup bu işe girenlerde zarar etti. Piyasa stabil ise karlı iş. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Murat Sahın yazdı: Bunu biraz açabilir miyiz? Nasıl zararlı yani? Şimdi benim anladığım (yanlış anlamış olabilirim) 6 ay içinde parayı veriyorlar gibi görünüyor. Burada zarar yazabilecek şey sanırım konut fiyatlarında 6 ayda yaşanacak artış gibi. Bunun dışında bir şey var mı Ümit dostum? Yani neyi atlıyorum Eşimin bir arkadaşı girmişti bu işe. Yaşı büyük tahminim 14 yaşında daire aldılar. 3m para aldılar ama istediği evi alamadılar çünkü almak istedikleri sıfır ev için ilave para istemişler daha doğrusu ekliyorlarmış o rakamda 500.000 TL. Tabi bunu sonradan söylüyorlar. İşin içine çakallık girmiş oldu. Nihayetinde kirada oldukları için aldıkları eve razı geldiler. Zaten aldıkları eve ayrıca masraf ettiler. Boya badana dolap parke aklına ne gelirse. Kuzenim 1 milyona arsa aldı. Sadece 70.000 dosya masrafı ödedi. Onunda dışındaki verdikleri 1m parayı aylık sabit taksitle ödüyor. Faizsiz tabi. ( arabasını güvenilir birine sattı üç ay önce gitti başvurdu rehşn gösterdi geri aldı.hem arabası hem nakiti oldu. Bendeki Kia sorentoyu alan adam 400 bin para çekti. Sadece 40.000 TL dosya masrafı ödedim dedi. 400 bini aylık 7500 TL ile aylık taksitle ödüyorum diyordu. Ev dışındaki arsa araba mantıklı gibi. Ev içinde firmalardan firmaya değişkenlik gösterebilir çok iyi araştırmak lazım. Yerinde bilgi almak çok daha iyi. Zaten almak istediğiniz neyse önce onay verirse alabiliyorsun . Aldığını ipotek ediyorlar Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Ümit Türk yazdı: Kuzenim 1 milyona arsa aldı. Sadece 70.000 dosya masrafı ödedi. Onunda dışındaki verdikleri 1m parayı aylık sabit taksitle ödüyor. Faizsiz tabi. ( arabasını güvenilir birine sattı üç ay önce gitti başvurdu rehşn gösterdi geri aldı.hem arabası hem nakiti oldu. Enteresan... Ayhan Asil yazdı: Enteresan...Mantıklı Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Aklıma şöyle bir senaryo geldi. Cebimde 1M var, gidip anneme araba aldım. Sonra Evim şirketlerine araç almak için başvurdum , annemin aracını evim finansmanı ile geri aldım, annem de evimden aldığı parayı bana geri verdi. Gün sonunda 1M yine cebimde , aracı aldım, sabit taksitim var, sadece katılım payı ödedim. İhtiyaç kredisi gibi kullanılabilir. :) 1 Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Ben araç için kullandım. Önceden ödediğim parayı kullandığım zamanki değerine göre hesapladığımda banka kredisi faizine göre %50 avantajı olmuştu. Aldığım aracın fiyatı 6 ayda artmamıştı. Ev fiyatının artışını öngörüp 6 ay sonrasına hesap yapmalısınız bence. Hangisi avantajlı ise onu tercih edersiniz. Ama kredi gibi vadesi çok uzun değil. Erhan Doruk yazdı: Aklıma şöyle bir senaryo geldi. Cebimde 1M var, gidip anneme araba aldım. Sonra Evim şirketlerine araç almak için başvurdum , annemin aracını evim finansmanı ile geri aldım, annem de evimden aldığı parayı bana geri verdi. Gün sonunda 1M yine cebimde , aracı aldım, sabit taksitim var, sadece katılım payı ödedim. İhtiyaç kredisi gibi kullanılabilir. :) Ne yazıkki artık önceki satışa ve akrabalık durumuna bakıyorlar artık. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Konuyu görünce içimden direkt hayır olamaz diye haykırdım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Ümit Türk yazdı: Kuzenim 1 milyona arsa aldı. Sadece 70.000 dosya masrafı ödedi. Onunda dışındaki verdikleri 1m parayı aylık sabit taksitle ödüyor. Faizsiz tabi Sistemi bilmem, kuzen bazı rakamları gizliyor olabilir ki çoğu öyle yapıyor. Ne kadar çarpıldığını görmesinler diye. bedava peynir kapanda duruyor, faiz'in adı dosya masrafı olmuş da denebilir 3 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Emrullah Aydoğdu yazdı: akrabalık durumuna bakıyorlar artık. Bunu da aşmak çok zor değil ki, güvendiğin bir arkadaşına devredersin arabayı sonra yine aynı yolla geri alırsın o zaman Yorum bağlantısı
Recommended Posts