Erman Uzun 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: İnsanların inancının bu kadar istismar edildiği az ülke vardır İnsanların inancına göre alternatif olanaklar sunulabilse birde insanlar inançlarını sosyal medyadan değil kitaplarından öğrense böyle sorunlar kalmaz veya azalır Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Erman Uzun yazdı: İnsanların inancına göre alternatif olanaklar sunulabilse birde insanlar inançlarını sosyal medyadan değil kitaplarından öğrense böyle sorunlar kalmaz veya azalır İnanç içinden gelendir. Kitapla olana “öğreti” diyoruz literatürde 🌋 çok zor bir konu haklısın ama sosyal medya öncesi de aynıydı? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Yani Mehmet hocam inançtan vuruyorsunuz hala. Göstergede bulundum hesapla ornek gösterdim mevzu faize girip girmemek değil 2.69 oranla 2.2 katı geri para ödüyorsunuz ve aylık 110 bin ödüyorsunuz katılım bankaları da ayni durumda şu an mevzumuz fazla para ödememek faiz ödememek değil. Siz sağlayacaksanız bu şartları size gelsin katılımcılar. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Metin Akbal yazdı: Yani Mehmet hocam inançtan vuruyorsunuz hala. Göstergede bulundum hesapla ornek gösterdim mevzu faize girip girmemek değil 2.69 oranla 2.2 katı geri para ödüyorsunuz ve aylık 110 bin ödüyorsunuz katılım bankaları da ayni durumda şu an mevzumuz fazla para ödememek faiz ödememek değil. Siz sağlayacaksanız bu şartları size gelsin katılımcılar. Vuracam. Çünkü sebep o. Daha da ucuz değil. Mustafa hesaplasın. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Vuracam. Çünkü sebep o. Daha da ucuz değil. Mustafa hesaplasın. Tamam o da hesaplasın. Yalnız bizde berber çırağı değiliz. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak O Mustafa bensem benim matematik zayıf İki hoca varken ben Berber çırağı olmaya razı olur çekilirim kenara Bu arada dini boyutunu bilmem o kadar, ama sistemi kuranın ahlâkî değerleri gercek manada din temeline yerleşmedigi kanısındayım. 2 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Finansman problemi klasik bir tanımlı problem. bunun çözümü için bir efor ve risk alıp finansman sağlaman gerekiyor. Bu bi maliyet. bu maliyeti finansmanın geri ödemesine ekliyorsun, tabi yevmiyeni de ekliyorsun, bilgisayarının parasını vs. Ofisin kirasını. daha sonra ödenen bu fazla meblağa ne takla attırırsan attır içeriği ve gerekçesi aynı. eminevimde riski diğer üyelerin sırtına vuruyorsun. Erken alan şanslı diğerleri riski üstleniyor tabi çoğu kez de yaşıyor. ekonomik bir mekanizma basit mekanizmadır. Katmanlar ne kadar az ise o kadar iyi. Bu da bankacılık sistemi olarak ya da satıcının finansmanı ( veresiye) ile en basit. Araya operasyonlar döşeyerek yapılan illüzyonlar birşeyi değiştirmediği gibi riski ve maliyeti artırır. benim fikrim böyle. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Sisteme kayıt yaptırdıktan sonra ayrılma kararı ile ödediğim parayı geri iade alabilir miyim? Müşterimizin cayma hakkı süresi dolduktan sonra organizasyon ücretini yatırmış olan müşterinin, üyeliğinin herhangi bir döneminde (teslimattan önce) ayrılmak istemesi halinde; - Konut Çekilişli üyeliklerde organizasyon ücretinin TAMAMI kesilerek 6 ay sonra iadesi yapılır. - Oto Çekilişli üyeliklerde organizasyon ücretinin TAMAMI kesilerek 6 ay sonra iadesi yapılır. Bu bir Neden 6 ay? Devam eden borcun tamamını ödeyerek borcun erken kapatılmasını talep edebilir miyim? Bunun için nasıl bir işlem yapılması gerekiyor? - Kira yardımlı çekilişli sistemlerde erken kapatma talebi olması durumunda EMİNEVİM Şirketi tarafından gerekli hesaplamalar yapılarak indirimli ödenecek tutar müşterimize bildirilir. Diğer sistemlerde erken kapatma talebi yapılması durumunda indirim uygulaması yapılmaz. İndirim kastı nedir neden yapılamıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Mustafa Tüfekçi yazdı: Neden 6 ay? kasa daima kazanır. iyimiş valla bu 6 ay işi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Ödeme Gecikme durumunda net bişi yazmıyor. Çünkü yazarsa faiz oluyor o da sisteme ters Borç tefeciden alınır Kredi bankadan , alınan kredi değilse veren tefeci gibidir dicem. Olmayacak. O zaman da Nasreddin hoca fıkrası gibi oluyor kedi buysa ciğer nerde ciger buysa kedi nerde 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Mustafa Tüfekçi yazdı: Berber çırağı Ne yapayım dinden inançtan vuramadım Çağlar abinin berberin çırağından vurayım dedim lafım sana değil 😅 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Metin Akbal yazdı: Katılım sistemde 3 milyonluk evi 3 milyona alıp belirtilen sürede 3 milyon+katılım ücreti(%10 diyelim) yani 3.3 milyon olarak ödeyip o sürede atıyorum evim 6 milyon olacak. Karım bu etapta 2.7 milyon. 60-80 ay arasında 50-60 bin ödeme Kredi sistemde şu an en uygun oran 2,69 dan 3 milyonluk evi 3 milyona alıp masraflara 55000 ödeyip belirtilen sürede toplamda 6.68 milyon olarak ödeyeceğim evim 6. milyon olacak karım -680000. Aylık ödeme 110000 ve 60 ay. 3 milyonluk eve ne kadar kredi verileceği de muamma. Enerji sınıfı evin değeri vs vs. 3 milyona 60 ayda başka ne olur ev alma yolunda benim güncel bilgim bu kadar. Önceki sayfadaki maliyet hesabım. Buradaki banka Mustafa nın bankası. Direk sayfasından hesaplayarak aldım. Eminevim sistemde %40 lık ödemeyi yapıp kurasız 5 ay sonra teslim alabiliyorsun. Banka sisteminde ise banka şartlara göre istediğim paranın %50-90 ını veriyor. Şartlar ise evin yaşı degeri enerji sınıfı vs etkiliyor. Hala dini ya da inanç boyutunu tartışmak istemiyorum. Çünkü şu an katılım bankalarındaki oranlarda diğer bankalarla aynı ya da yakın durumda. İster faizli sistem ister katılım bankası aylık 110 bin ödeme ile 60 ayda minimum ödeme miktarı 6.68 milyon. Katılım sistemde ise aylık 50 bin ödeme ile 60-80 ay arası minimum ödeme kampanya vs olmazsa 3.24 milyon. Bazen kampanya oldenk gelir organisazyon ücreti %8 olmaz %4 olur oda 120 bin olur. Risk değerlendirilerek erken teslimat tercihi göz önünde bulundurulur. Simdi ister deist ister ateist ister şafi ister hanefi ister işçi ister memur ister pragmatist ister materyalist isterse feminist olalım soruyorum bu durumda benzer şartlarda hangimiz 3.4 milyon fazladan öder? Aramızda birçoğu 0.60 li oranlar varken evini arabasını aldı o zamanlar ödeme sistemleri yakındı birbirine. Şu an bankalar ayni oranı verecekte ben ayda 50-60 bin ödeyip totalde 3.3 milyonu ödeyeceğim. Geçelim efendim. Ortada din inanç vs yok desenizki insanların umudunu somuruyorlar hah işte o zaman tamam derim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak O değilde bankam varmış haber vermiyonuz. Kesin vergisini benden isterler kâr da başkası alır. Bu kerede evdekilere komşu sitemde bulunmuş. "Mustafa evlenmiş düğüne niye çağırmadiniz" diye. O zamanda demiştim gelini Batı görseydim. :P 3 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Vuracam. Çünkü sebep o. Daha da ucuz değil. Mustafa hesaplasın. Nasıl daha da ucuz değil 151 gün sonunda teslim ediyor evin finasmanini kura olmayan sistemde ödemede sadece yüzde 40 kuralı var ister bastan az ödeyip 6. Ayda yüzde kırka ulaşıp sonra sabit yapın yada baştan fazla ödeyip ödemeleri evi alınca makul seviyede sabit tutun Artı inanç konusuna da katılmıyorum öğreti dediğinizi öğrenirsiniz ancak inanmayabilirsiniz inanmak için kitaba gerek olmasa da inandığın gibi yaşamak için kitaba ihtiyaç var Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Erman Uzun yazdı: Nasıl daha da ucuz değil 151 gün sonunda teslim ediyor evin finasmanini kura olmayan sistemde ödemede sadece yüzde 40 kuralı var ister bastan az ödeyip 6. Ayda yüzde kırka ulaşıp sonra sabit yapın yada baştan fazla ödeyip ödemeleri evi alınca makul seviyede sabit tutun Artı inanç konusuna da katılmıyorum öğreti dediğinizi öğrenirsiniz ancak inanmayabilirsiniz inanmak için kitaba gerek olmasa da inandığın gibi yaşamak için kitaba ihtiyaç var Enflasyonun kabaca %30 olduğu bir ortamda herhangi bir finansmanın %30+X (X mesela %5 neyse) olması gerekiyor. O hesaba göre 3 milyon evi aldığında geri ödemelerinin toplamı %35 ile mesela diyelim 5 milyon.. yani bu işin maliyeti bu kadar. Eğer hala 3.3 e alıyor olduğunu düşünüyor ya da alıyorsan, sistemde bundan zarar gören başkası var demektir. Sürekli büyüyerek ilk peşinatları kullanan sistemler ise sürdürülebilir değildir. AKıl var mantık var. Banka kazıklıyor denebilir bunu anlarım ama enflasyon altında bir oran olanaksızdır. O işte bir iş vardır. Sadece halkbank vakıfbank ziraat gibi politik nedenlerle alınmış kararlara binaen verilen sıfır faizli krediler hariç. Onun da cezasını diğer vergi verenler ödemektedir. Ödüyoruz yani. İnanç konusu dediğim gibi zor bir konu. inandın tamam. kitabı araya kim soktu? hatta kitapları diye düzelteyim. Evi 3.3 milyona aldım, 5 sene sonra taksitler bittiğinde evimi 7 milyona satacağım dediğinde aradaki 3.7 milyon aslında diğer vatandaşlardan enflasyon ile kotarılan değer oluyor. Yani enflasyon altında servet transferi gerçekleşiyor. Sürdürülemez kararlar alıp sonra 5-10 senede bir reset atmak gerekiyor sisteme. Mesela GSS ile ilgili prim ödeyenler enayi durumuna düştü. Çünkü sürdürülemez bir planlamaydı. 2 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Geri ödeme ev kaç tl ise o , sadece finanasmanin yüzde 7 oranında (oran artıp azalabilir kampanya vs oluyor bazen) fazla odemen oluyor buradaki tek risk 6 ayda ev veya arac neyse onların fiyatları çok artarsa almak istediğin ev veya arabayı degismen gerekebilir İnanç konusunu uzatmak istemiyorum ancak kitapsız veya kitaplarsiz neye nasıl neden ne şekilde inanacaksiniz Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Mustafa Tüfekçi yazdı: O değilde bankam varmış haber vermiyonuz. Kesin vergisini benden isterler kâr da başkası alır. Bu kerede evdekilere komşu sitemde bulunmuş. "Mustafa evlenmiş düğüne niye çağırmadiniz" diye. O zamanda demiştim gelini Batı görseydim. :P Çağlar abinin berberinin çırağı yazmış 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Metin Akbal yazdı: Çağlar abinin berberinin çırağı yazmış çırak gümüşe berber altın işine bakıyor bizde 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Erman Uzun yazdı: Geri ödeme ev kaç tl ise o , sadece finanasmanin yüzde 7 oranında (oran artıp azalabilir kampanya vs oluyor bazen) fazla odemen oluyor buradaki tek risk 6 ayda ev veya arac neyse onların fiyatları çok artarsa almak istediğin ev veya arabayı degismen gerekebilir İnanç konusunu uzatmak istemiyorum ancak kitapsız veya kitaplarsiz neye nasıl neden ne şekilde inanacaksiniz Çok güzel açıkladın. yani enflasyon yükünü arkadan gelen üyelere dağıtıp benim yukarda X dediğim para operasyon maliyetini üstüne ekliyor. Enflasyon %2 olsa 7+2 = 9% ile banka da verirdi. diğerini de güzel açıkladın. herkes 6 ayda mı alıyor parasını? "buradaki tek risk 6 ayda ev veya arac neyse onların fiyatları çok artarsa almak istediğin ev veya arabayı degismen gerekebilir" bildiğim kadarı ile bir kura sıra vb olayı vardı. En çok bekleme süresi 6 ay ise. 6 ayın enflasyonunu ekle tabi 6 aylık mevduat/fon getirisini de ekle. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Çağlar Bayur yazdı: sistemde olanlar herkese tavsiye eder, zira sistem çökmemeli. hesabı yaparken baştan aylarca ödenenleri kimse hesaplamıyor matematik ağır geliyor bazen. mesela 1 milyon çekecek, kura çıkana kadar 500 ödedi diyelim. o zamanki 1 milyonu alınca ozaman kadarki ödediği 500 ün maliyet hesabını yapmıyor, 1 milyon aldım 10 ay 60 60 ödüyrum mutluyum diyor. rakamlar mesela cinsinden. hesabınızı iyi yapın, bir de alacağınız evin sahibinin tapu devrinden sonra parayı almayı kabul etmesi lazım vb. gibi işler var. Hesabı altın üzerinden yapsalar hepsi zararda farkında değiller. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak banka sistemide musluk kısılınca, ve/veya kaara listede zaten borçlu ise zaten başka yer kalmaz kredi almak için, onun da bir finansman yükü olacak göz görmez ise gönül katlanırmış. 1 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Baştan misal 1 milyona 70bin ödemek ile n 1 milyona yüzde 2.5 ev kredisi faizi ödemek aynı miktar değil sonrakilere yükleme kısmında ise banka da hayır kurumu değil 6 aylık beklemede peşinat vereceğin miktarı dediğiniz fon mevd da bekletip ödemeleri az yapıp 6. ayda getiri ile pesinati da verebilirsiniz yani sonradan verip enf değişmeyi kısmen bertaraf etmiş olabilirsiniz Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Metin Akbal yazdı: Ne yapayım dinden inançtan vuramadım Çağlar abinin berberin çırağından vurayım dedim lafım sana değil 😅 Berberin ciragini bilemiyorum; ama bizim mahalle berberinin taksi plakasi var simdi Esenyurt taraflarinda minibus plakasi falan alacakti en son yilbasindan once. (Mahalle berberi deyip gecmeyelim; randevu ile gidiyorum ) Eminevim, bankalar, bilgisayar muhendisligi falan birakip berber dukkani acmayi dusunuyorum; ama oncesinde forumdaslarimin sac yogunluklarindan bir emin olmam lazim 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Gökhan Tuna yazdı: Berberin ciragini bilemiyorum; ama bizim mahalle berberinin taksi plakasi var simdi Esenyurt taraflarinda minibus plakasi falan alacakti en son yilbasindan once. (Mahalle berberi deyip gecmeyelim; randevu ile gidiyorum ) Eminevim, bankalar, bilgisayar muhendisligi falan birakip berber dukkani acmayi dusunuyorum; ama oncesinde forumdaslarimin sac yogunluklarindan bir emin olmam lazim sakal vardır çoğunda.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts