İçeriğe Yönlendir

SR20DE Motor ile LPG Kullanılırsa Dinamik Avansta Kaç Derecelik Performans Artışı Olur?

Ahmet Karaman

Recommended Posts

Ahmet Karaman

Merhaba arkadaşlar,

Aracım Nissan Primera P11 (1999) 2.0 SE, SR20DE motorlu.

Araçta Atiker sıralı sistem LPG mevcut. Motor tamamen stock, herhangi bir mekanik modifikasyon yok.

Bu araçlarda fabrikasyon avans değeri 15° ve Türkiye’de bu araçlarda ECU’ya müdahale edilemediği için LPG de avans fabrika değerinde bırakılıyor ancak benim elimde 1996–2001 arası Nissan modellerinde ECU’ya tam erişim sağlayan bir cihaz bulunuyor.

Bu cihaz ile:

Avansı elektronik olarak dinamik şekilde artırıp azaltabiliyorum.

Yakıt karışımını manuel olarak yönetebiliyorum.

Silindir kapama.

Fan açma–kapama sıcaklık ayarları.

Tüm motor sensör verilerini canlı okuma.

Arıza kodu okuma ve silme.

Kısacası beyne tam erişim mümkün.

Yani kullandığım sistem basit, sınırlı bir modül değil.

LPG ayarımı da yeni yaptım, AFR tarafı düzgün.

Önceliğim tasarruf değil, performans.

Bilindiği üzere LPG’de avans açmak performansı artırabiliyor. Benim merak ettiğim:

SR20DE motor + LPG kullanımında, vuruntuya girmeden kaç derece avans artışı performans anlamında verimli olur?

LPG’nin oktan avantajı ve SR20DE’nin motor karakteri göz önüne alındığında performans sınırı nedir?

ECU seviyesinde ayar yapmış olanların tecrübelerini özellikle merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Görsel Kaynağı: https://www.auto-data.net/tr/nissan-primera-p11-2.0-16v-140hp-618Nissan-Primera-P11_1.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

yedek parçası bulunamayacak kadar eski olan bir motoru şu anki yurtdışı alışveriş döneminin kapandığı bir dönemde pek kurcalamazdım. LPG iptal eder, stok benzinle binerdim 

Yorum bağlantısı
Ahmet Karaman
Ali Darbaz yazdı:

yedek parçası bulunamayacak kadar eski olan bir motoru şu anki yurtdışı alışveriş döneminin kapandığı bir dönemde pek kurcalamazdım. LPG iptal eder, stok benzinle binerdim 

Yedek parçası konyada çok aşırı satılıyor. En küçük plastiğinin bile çıkmaları var. Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Konyada zibil gibi bunların parçası. Çok severler Konyada nissanları. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Konyada zibil gibi bunların parçası. Çok severler Konyada nissanları. 

Konya’daki modellerin daha çok makyajlı Primera serisi olduğunu biliyorum 2001 2002 kasa

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Konya’daki modellerin daha çok makyajlı Primera serisi olduğunu biliyorum 2001 2002 kasa

4 sene okudum, bu kasayı da makyajlı kasayı da çok tutuyorlar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal egzantrik mili +enjektör ile avans ile oynamak bir şey sağlamaz.  karbüratörlü olsa biraz birşeyler alınabilirdi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...