Alpay Köse 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Slm arkadaşlar aracımın yol bilgisayarı uzun yıllardır 8,5 litre.gösteriyordu.uzun yol dahil.km sıfırladım sonrasında anlık tüketim gibi davranmaya başladı.350 km şehir içi yol yaptım.evden çıkıyorum 9,2litre yolda trafik sıkışıksa 9.6 çıkıyor.biraz rahatlarsa 9,3 düşüyor otobanda 10 km gideyim 8,8 düşüyor.rolantide 10 dk çalışsın hemen yükseliyor oda. 9,3 gibi.normalde böyle değildi.sabit kalırdı.sadece şehir dışına çıkınca biraz düşerdi.1 haftadır böyle aracın yakıtında yükselme yok.ortalama 2,5 lira gaz yakıyor km'de.ustaya gidip bilgisayara bağlamayı düşünüyorum arıza kaydı yok.fotograflar 10 km yol mesafesinde çekildi.benim yapabileceğim birşey varmı Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Araba LPG'li sanırım. Zaten düzgün çalışması beklenmez LPG yaktığı için. Sizin sürüşünüze göre bir yakıt tüketimi tahmin ediyor araç ama depodan o kadar yakıt azalmıyor. Gayet normal yaşadığınız durum. 2 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 9 Ocak Paylaş 9 Ocak (düzenlendi) 8.5 uzun yılların ortalaması olduğu için kısa mesafelerde çok fazla yükselme düşme olmaz. Siz sifirladiktan sonra yakın zamanın ortalamasını hesapladığı için çok daha değişken olur. Benzinle çalışıyor gibi ölçtügü için gerçek değeri yansıtmaz zaten. Takılmayın. Dizelde bile pompa ile yol bilgisayarı tam tutmuyor. 9 Ocak tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Alpay Köse 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak hep aynı değerde durduğu için,şimdi sürekli değişince zengin fakir karışım olayından çekindim.oksijen sensörü tam ölçüm yapamıyor diye düşündüm Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak 1000km geçsin eskisi gibi uzun süre aynı rakam gözükecek ekranda 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Hiçbir sorunu yok; 5 tane sayının ortalamasını almakla 50000 tane sayının ortalamasını almak arasında fark var. 4 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Alpay Köse yazdı: hep aynı değerde durduğu için,şimdi sürekli değişince zengin fakir karışım olayından çekindim.oksijen sensörü tam ölçüm yapamıyor diye düşündüm Arıza lambası yakar fakir yada zengin karışımda 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Araç bilgisayarındaki ölçüm gramı gramına tutmaz. Benzin olsa tutmaz, Lpg de hiç tutmaz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Alpay Köse yazdı: Slm arkadaşlar aracımın yol bilgisayarı uzun yıllardır 8,5 litre.gösteriyordu.uzun yol dahil.km sıfırladım ustaya gidip bilgisayara bağlamayı düşünüyorum arıza kaydı yok.fotograflar 10 km yol mesafesinde çekildi.benim yapabileceğim birşey varmı Yok, Her şey normal ve olması gerektiği gibi. Bahsettiğiniz seyirler değişken seyirler. Sıfırladığınız için veriler çabuk değişiyor. Bu takıldığınız yer tam olarak şunu söylüyor ; Bu şartlarda kullanmaya devam edersen bu kadar yakarım. Sıfırladıktan sonraki geçen km yükseldikçe oynama azalacaktır. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts