İçeriğe Yönlendir

Çıkma Lastik Alınır mı ?

Aytac Sakal

Recommended Posts

Aytac Sakal

Geçen yaz ön Lastiklerimden biri yarılınca sıfır bulamayınca aciliyetten bende almak zorunda kalmıştım.

Kendi çevremde çıkma Lastik tercihinin git gide yaygınlaştığını gözlemliyor tartışmaya açık bir konu diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Bence çıkma lastik sizin yaşadığınız durumda alınabilir. Ekonomik durumlar göz önünde bulunca günü kurtarmak için tercih ediliyor. Ama ben ne zaman çıkma lastik alsam fayda görmedim. Sıfır lastik alınca lastik derdi uzun bir süre kafadan siliniyor ama çıkma lastik ömrünü kısa zamanda doldurmuş oluyor bu sefer tekrar lastik almak durumu yaşanıyor. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Simdiye kadar 5 takım aldım 1 tane de yarildigi için aynı marka aynı yıl tek aldım. 3 takım neredeyse sıfır denk geldi. 1 tanesi Ordu dan Rize’ye kadar gelmiş arabayı satacakmış Ordu dan kar sebebi ile kışlık takmadan salmadılar demişti Rize ye gelince söktürmüş. Aralık üretim lastiği Ocakta çıkma olarak almıştım. Bir takım da kişi almış 500 km yapmadan jant lastik denk gelmiş kendi jantlarına kışlık takmış lastikte leke yoktu öyle aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

İhtiyaç halinde neden olmasın. Bir de kullanım durumuna göre değişir. Mesela Panda'nın lastiklerinden biri yarılmıştı. Arabayla günlük haftada 3-4 gün 5-6 km yol yapılıyordu. Bu nedenle idare eder diyip çıkma ucuza almıştım bir tane. Daha sonra artık idare edilemeyecek seviyeye geldiğinde komple set halinde değiştirmiştim. 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Pandemi öncesi olsa kesinlikle alınmaz derdim ama artık koşullar değişiyor.Önceden araç değişince ilk işim bakım yaptırır sonra Lastikleri sıfırlardım.Ben o yerden yere vurulan Yerli Markanın Sıfır setinide kullandım hiç sorun yaşamadım.Senesi çok geçmiş olmayan İzmir gibi iklimi olan diş derinliği iyi olan çıkma lastik alınabilir diye düşünüyorum.

Arkadaşın Lastiği patladığında 2 yamaya 400 tl almışlardı ben 2. El tek lastiği pazarlık ile 800 tl almıştım.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1 yama 400.tl şimdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Berk

Bence de kondisyonuna göre alınabilir. Hatta kaliteli markanın çok iyi kondisyonda çıkması kalitesiz sıfır lastikten iyi olabilir diye bir düşüncem var.

Metin Akbal yazdı:

Simdiye kadar 5 takım aldım 1 tane de yarildigi için aynı marka aynı yıl tek aldım. 3 takım neredeyse sıfır denk geldi. 1 tanesi Ordu dan Rize’ye kadar gelmiş arabayı satacakmış Ordu dan kar sebebi ile kışlık takmadan salmadılar demişti Rize ye gelince söktürmüş. Aralık üretim lastiği Ocakta çıkma olarak almıştım. Bir takım da kişi almış 500 km yapmadan jant lastik denk gelmiş kendi jantlarına kışlık takmış lastikte leke yoktu öyle aldım.

Bu gibi örnekler birkaç arkadaşıma da denk geldi neredeyse sıfır lastiği daha uyguna almış oldular. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Evren Erakçora yazdı:

1 yama 400.tl şimdi.

Vida girmişti lastiğe. Mantar yama yaptırdım 2 gün öncesinde gece 8 buçukta , Bin TL aldı lastikçi.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Azalma yazdı:

Vida girmişti lastiğe. Mantar yama yaptırdım 2 gün öncesinde gece 8 buçukta , Bin TL aldı lastikçi.

O mantar setten arabaya aldım duruyor lastiği sökmeden yaparım diye düşünüyorum insallah ihtiyaç olmaz tabi 😀

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Fiestayi alınca üzerinde riken marka lastik vardı.Yaşı ve durumu kötü değildi ama ebatindan dolayı ve markaya guvenemedigimden forumdan çıkma nokian  lastik aldım.  belki birinin işine yarar diye çok cüzi fiyata ilana koydum. Alan adam pejo partnere taktı. Kendi lastikleri tamamen kabak haldeydi. 

Onun da işi görüldü benim de.

Yazlık kışlık 2 takım lastiği varsa aracı satarken vermiyor ayrı satıyor bazen araç satanlar.

Ben hep araçla birlikte verdim, her seferinde de bir sonraki aldığım araçta lazım oldu yeniden Lastik aldım maalesef 😀

C maxı 2 takım jant lastikle verdim gittim yeniden c Max aldım 😂

• Beğen 5
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Metin Akbal yazdı:

O mantar setten arabaya aldım duruyor lastiği sökmeden yaparım diye düşünüyorum insallah ihtiyaç olmaz tabi 😀

Hocam , lastiği tamir eden usta söktü , içerinden temizledi , tiner gibi bir şey ile silip , o zemine yapıştrıcı sürüp, mantar yamanın fitil kısmını dışarıya doğu uyguladı ve mantar kısmı içeriden yapıştırdı. sonra üstüne tekrar bir şeyler sürdü ve toparlayıp balans yaptı. sökmeden yapılmaz diye düşünüyorum. sadece fitil atılabilir sökmeden.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

Mantar yama bu şekildedir. En güvenli tamir yöntemidir. Sizdeki acil durumlar için geçici lastik tamir fitil seti muhtemelen. 

IMG_2266.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bunların tabanca ile atılanları var dışardan. 

image.png.5f0fbcf48484bd3b4fa6afef2fb4fa8c.png

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Azalma yazdı:

Hocam , lastiği tamir eden usta söktü , içerinden temizledi , tiner gibi bir şey ile silip , o zemine yapıştrıcı sürüp, mantar yamanın fitil kısmını dışarıya doğu uyguladı ve mantar kısmı içeriden yapıştırdı. sonra üstüne tekrar bir şeyler sürdü ve toparlayıp balans yaptı. sökmeden yapılmaz diye düşünüyorum. sadece fitil atılabilir sökmeden.

Koray Demir yazdı:

Mantar yama bu şekildedir. En güvenli tamir yöntemidir. Sizdeki acil durumlar için geçici lastik tamir fitil seti muhtemelen. 

IMG_2266.jpeg

Doğru fitildi aklıma gelmedi.

alfa-lastik-tamir-kiti-fitil-atma-seti_8

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Bunların tabanca ile atılanları var dışardan. 

image.png.5f0fbcf48484bd3b4fa6afef2fb4fa8c.png

Gümrük gelmiştir bunlara şimdi. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Bir kere o hataya düşmüştüm yıllar önce. Bir daha mı asla. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Çıkma var çıkma var tabi ama belirli şekillerin dışında asla almam. 

Çıkma karporta parçası alınır, iç aksam vs alınır ama arabanın yürür kısmında çıkmaya karşıyım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Azalma yazdı:

Hırsızlık bu. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
İnan Çınar yazdı:

Fiestayi alınca üzerinde riken marka lastik vardı.Yaşı ve durumu kötü değildi ama ebatindan dolayı ve markaya guvenemedigimden forumdan çıkma nokian  lastik aldım.  belki birinin işine yarar diye çok cüzi fiyata ilana koydum. Alan adam pejo partnere taktı. Kendi lastikleri tamamen kabak haldeydi. 

Onun da işi görüldü benim de.

Yazlık kışlık 2 takım lastiği varsa aracı satarken vermiyor ayrı satıyor bazen araç satanlar.

Ben hep araçla birlikte verdim, her seferinde de bir sonraki aldığım araçta lazım oldu yeniden Lastik aldım maalesef 😀

C maxı 2 takım jant lastikle verdim gittim yeniden c Max aldım 😂

Bunu bende yapıyordum,hatta depoyu ds dolu teslim ediyordum.Artik yapmam,lastigi ayrı satarım yeni alacağıma uymuyorsa 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Fikri Keleş yazdı:

Bunu bende yapıyordum,hatta depoyu ds dolu teslim ediyordum.Artik yapmam,lastigi ayrı satarım yeni alacağıma uymuyorsa 

Focus trend X pakete ait  alaşımlı gibi görünen 16 inç sac jant ve 16 lastik alıp yazlık kışlık ayrı takım yapmıştım. Satarken verdim. 

IMG_20260111_185208.jpg

IMG_20260111_185138.jpg

Screenshot_2026-01-11-18-50-27-168_com.android.chrome.jpg

123321.PNG.8ec6be4bf06d2a04de188bae13edb3f7.png

Not: Fotolar temsilidir.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Lastiğin durumuna göre değişir,fiyatı da sıfırına göre makulse olabilir.

Ben bu yaz 2023 model cliodan çıkma, 1 tanesinde yama olan continental yazlık lastikleri 4bine aldım.

Şimdi de bulabilirsem iyi bir markanin185.65.15 kışlık bakıyorum.

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
İnan Çınar yazdı:

Hiç gerek yokmuş iste bunlara 😊

Ayrı olarak satılabilir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Ben alırım. Lastik 1 yıllık ise ve çok yol yapmamışsa alırım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Lastiğin durumuna ve tarihine bakılarak alınabilir ama alırken dikkat edin bu sahtekarlığı düşmeyin 

IMG_20251026_122254.jpg

• Beğen 4
  • Şaşkın 4
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Bence de ihtiyaç halinde, çok yol yapmamış, üretim tarihi de çok eski olmayan lastik alınabilir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...