İçeriğe Yönlendir

Mk3 Mondeo Far Yıkama Sorunu

Yusuf Davaz

Recommended Posts

Yusuf Davaz

Merhaba arkadaşlar. 

2005 mondeo aracımda cam su deposunda su kaçağı vardı. Damlatıp devamlı su eksiltiyordu. Yazın sorun yoktu ama kışın antifirizli cam suyu koyulmasindan kaynaklı masraflı olmaya başlamıştı. Davlumbazı söküp işe koyuldum ama akıtan yerin diğer tarafta oldugunu gördüm ve aracı kaldırarak alttan işlem yapmaya başladım. Far yıkamanın pompa hortumu ve bidona giren yerden su geliyordu. Hortumu sökmeye çalıştım ama kaynadigi için çıkmadı. Pompa komple geldi. 2 parça olduğu içinde içindeki ince su taşıyan plastik parça kırıldı. Pompayı takiyim derkende deponun contası depo içine düştü. Şimdi depoda hiç su durmuyor. Parçacılara pompaya baktım ama çoğunda yok. 1 tanesi sipariş ile 10.000 TL digeride stokda görünüyor ama bulmak lazım oda 2.500 TL dedi. Benzer modeller diğer markalarda 750 1.000 TL arasında değişiyor. Opel vw Chevrolet felan. Soketleri uymuyor ama. Yan yana tam bakmadım ama en yakını Captivanin pompası gözüküyor. Soketi bı şekilde çözeriz ama basınç konusunda aracımın far yikamalarini calistirabilirmi? Malum mondeolarda robotlar basınç ile içerden çıkıyor. Makul fiyatta Ford pompası bulabileceğimiz çıkma yada arizalida olur(sadece içerdeki plastik lazım bana. Pompa çalışıyor çünkü) yardımcı olabilecek biri varmidir

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Yusuf Davaz yazdı:

Hortumu sökmeye çalıştım ama kaynadigi için çıkmadı. Pompa komple geldi. 2 parça olduğu içinde içindeki ince su taşıyan plastik parça kırıldı. Pompayı takiyim derkende deponun contası depo içine düştü. Şimdi depoda hiç su durmuyor.

Burayı okuyunca aklıma ilk gelen sağ salim isimli film oldu ard arda bu kadar aksilik olurmu ya çok geçmiş olsun 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

ben 2 sene önce bu işle uğraştım pompa arıza yapmıştı opel vectra nın pompası tam uyuyor bildiğim kadarıyla çift çıkışlı herhangi birinin basıncı yeterli olur su kaçırma muhabbetine gelince depoyu yerinden çıkarıp daha kolay tamir edebilirsin mk3 te tamponu söküp depoya ulaşma 10 dak alır önce panjur sonra farlar ve tampon sökmüşken yıkama robotlarının içini de çözücü bi madde ve basınçlı hava ile mutlaka temizlemek gerek senelerin kiri ve pası tıkanmaya yol açıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben değiştirmiştim. Opel Vectra tam uyuyor. 

Bu işlemler için depoyu sökmediğin sürece bir yerlere zarar vermeye devam edeceğini düşünüyorum. 

Önce pompayı bul ve depo sök Yusuf. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
Fatih Keskin yazdı:

ben 2 sene önce bu işle uğraştım pompa arıza yapmıştı opel vectra nın pompası tam uyuyor bildiğim kadarıyla çift çıkışlı herhangi birinin basıncı yeterli olur su kaçırma muhabbetine gelince depoyu yerinden çıkarıp daha kolay tamir edebilirsin mk3 te tamponu söküp depoya ulaşma 10 dak alır önce panjur sonra farlar ve tampon sökmüşken yıkama robotlarının içini de çözücü bi madde ve basınçlı hava ile mutlaka temizlemek gerek senelerin kiri ve pası tıkanmaya yol açıyor

Damla Damla akitiyordu. Kış günü başımıza iş aldık. Tamponu sokup o şekilde caliscam insallah. Pompayı bugün sokup 5lik pet şişe kapağı ile silikon türevi bir yapıştırıcı ile şimdilik orayı körledim. En azından sileceklerimi kullaniyim. Pompayı alıp havalar az yumsasin tamponu sokup ise koyulcam. Hangi vectraninkini kullanmistiniz hatirliyormusunuz. Soket kısmı 1 e 1 olmusmusdu yoksa yeni bir soket mi uydurdunuz.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben değiştirmiştim. Opel Vectra tam uyuyor. 

Bu işlemler için depoyu sökmediğin sürece bir yerlere zarar vermeye devam edeceğini düşünüyorum. 

Önce pompayı bul ve depo sök Yusuf. 

Malesef öyle oldu abi. Alan dar olunca çalışma zorlaştı. Buda zarar ettirdi. Bugün pompayı soktum. Parçacılarda o şekilde arayacam. Hangi vectranin olduğunu hatirliyormusun. Soket 1e1 olmusmuydu. Tamponu sokup işlemleri o şekilde yapacam ins. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yusuf Davaz yazdı:

Malesef öyle oldu abi. Alan dar olunca çalışma zorlaştı. Buda zarar ettirdi. Bugün pompayı soktum. Parçacılarda o şekilde arayacam. Hangi vectranin olduğunu hatirliyormusun. Soket 1e1 olmusmuydu. Tamponu sokup işlemleri o şekilde yapacam ins. 

Çıkmacılara da bakablirsin. Vectra C olmalı. Öyle hatırlıyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...