İçeriğe Yönlendir

Airbag Işığı Sorunu

Erkan Çağlar

Recommended Posts

Erkan Çağlar
(düzenlendi)

Herkese merhaba. Aracım 2012 1.6 dizel mk4 Mondeo. Far anahtarını açınca 6 - 7 saniye sonra airbag ışığım yanıyor. Farı kapatıp kontağı da kapattıktan sonra tekrar çalıştırınca ışık yanmıyor. Ta ki far anahtarını tekrar açıncaya kadar. Bu arızadan önce arka sis ampulunun duyu bozuktu. Takıldığı yerdeki plastiği eritmiş. Ampul ve duyu değiştirdim. 3 sigorta kutusundaki sigortaları tek tek kontrol ettim. Hepsi sağlam. Röleleri henüz kontrol edemedim. Koltuk altı airbag soketlerinin ikisi de spreyle temizlenip tekrar yerine oturtuldu. Far anahtarı başka aracın anahtarı ile değiştirilip kontrol edildi. Sonuç aynı. Ama ışığı hala söndüremedik. Bu konuda tecrübesi olan yardımcı olursa sevinirim. Muhtemel bir yerden şase alıyor ama nerden bulamadım. Bilgisayar bağlantısında çıkan arızaları aşağı ekledim. Şimdiden teşekkür ederim. 

IMG_20260105_113612_759.jpg

IMG_20260105_113605_812.jpg

IMG_20260105_113556_901.jpg

IMG_20260105_113550_572.jpg

tarihinde Erkan Çağlar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

daha öncesinde teyp te klima da iç lamba da vs. bir tamirat yapılmış mıdır , direksiyon arkasındaki airbag sarmalında mesela. bence bir şekilde şase kablosu hatası olabilir. bir kablo ile bir yerden şase alınmışsa, far anahatrı güç çektiği an şase zayıflar, direnç değişir. airbag arıza prensibi kaboda  direnç ölçümüdür. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Sigorta panelini açın orda BCM var, içinde oksitlenme olmuş mu bakın soketlerine vs. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Çağlar
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Sigorta panelini açın orda BCM var, içinde oksitlenme olmuş mu bakın soketlerine vs. 

Hocam bu videoya denk geldim ve aynen uyguladım herhangi bir oksitlenme falan yok. Soketler tertemizdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Çağlar
Çağlar Bayur yazdı:

daha öncesinde teyp te klima da iç lamba da vs. bir tamirat yapılmış mıdır , direksiyon arkasındaki airbag sarmalında mesela. bence bir şekilde şase kablosu hatası olabilir. bir kablo ile bir yerden şase alınmışsa, far anahatrı güç çektiği an şase zayıflar, direnç değişir. airbag arıza prensibi kaboda  direnç ölçümüdür. 

Üstad, arıza ışığından önce arka sol sis ve ön sağ sis lambam yanmıyordu. Elektrikçi duyun bozuldu dedi ve el aleti ile mevcut duyu tamir etti, eski ampulü geri taktı. Fakat duyun oturduğu plastik sıcaktan erimişti. Elektrikçi sisi yaptı ama aynı günün akşamı bu arıza ile karşılaştım. Bir kaç gün sonra içine sinmedi, duyu ve ampulü yenisi ile kendim değiştirdim. Eski ampulün ucu kararmıştı. Arıza yine kesmedi. Yine bu sıralarda 2 yıldır kullandığım Tesla multimedya serviste yazılım yüklemesi yapılıp gelmişti ve aynı gün montajını ben yaptım. Ekstra bir bağlantısı yok, hepsi soket sokete yapılıyor zaten. Bilmiyorum bunlarla bir bağlantısı varmı? Ama şase olduğu konusunda hem fikiriz de nerde nasıl bulacağımı bilmiyorum. Ayrıca direksiyon ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Buralarda iyi bir usta hak getire. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gariptir ama rastlanmıştır. multimedya soketini söküp deneyin. benim espeski focusta bagajı açınca multimedya açılıyordu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Çağlar
Çağlar Bayur yazdı:

gariptir ama rastlanmıştır. multimedya soketini söküp deneyin. benim espeski focusta bagajı açınca multimedya açılıyordu

Zamanlaması belki bana da denk gelmiş olabilir. Far anahtarını açınca devreye yük biniyor. BCM soketini kontrol ettim ancak birde RCM(Airbag beyni) ' yi kontrol etmek istiyorum ama yerini tam bulamadım. Dediğiniz gibi multimedyayı tekrar kontrol etme fikri benim de aklımda. Eski teybi yerine takınca birde öyle deneyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Erkan Çağlar yazdı:

Zamanlaması belki bana da denk gelmiş olabilir. Far anahtarını açınca devreye yük biniyor. BCM soketini kontrol ettim ancak birde RCM(Airbag beyni) ' yi kontrol etmek istiyorum ama yerini tam bulamadım. Dediğiniz gibi multimedyayı tekrar kontrol etme fikri benim de aklımda. Eski teybi yerine takınca birde öyle deneyeceğim. 

Farları açınca teybin multimedya ışıkları yanıyor onla alakalı bir hata yapılmış olabilir montaj sırasında. Teybin soketini sökün komple teypsiz deneyin. Olmadı sırayla farların sigortalarını çıkartın ön arka sağ sol. Far anahtarını açınca arıza oluyorsa buralarda bişey olmalı mantıken. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Çağlar
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Farları açınca teybin multimedya ışıkları yanıyor onla alakalı bir hata yapılmış olabilir montaj sırasında. Teybin soketini sökün komple teypsiz deneyin. Olmadı sırayla farların sigortalarını çıkartın ön arka sağ sol. Far anahtarını açınca arıza oluyorsa buralarda bişey olmalı mantıken. 

Teyp aklımda, güzel bir havada söküp deneyeceğim. Far olayıda, anahtarı ister Park konumuna getirin isterseniz de normal farları açın her halükarda ışık yanıyor. Far anahtarını açınca 6 - 7 saniye sonra ışık yanıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...