Deniz Kom Salı 16:23 Paylaş Salı 16:23 Merhabalar, Üsküdar Doğancılar - Salacak hattında geçen çocukluğu takip eden Kadıköy barlar sokağı ve Nevizade ergenlik ve gençlik yıllarından sonra 5 seneden fazla Ankara'da solo yaşadım. Yine orada da Bahçeli, Tunalı, GOP derken güzel ve keyifli zamanlar geçirdim tabi ( O kadar sene Ankara'da neden pavyona gitmedin diye beni darlayan arkadaşlarım var hala). Sonra evlendim ve tam o sıralarda patlayan Covid, babamın hastalığı, deprem kayıplarımız vs vs derken kafamız çorba gibi oldu ve yılları takip ettikçe tam patlayacak kadar şişmişken yol bizi önce Gebze sonra da Yozgat'a getirdi. Sahip olduğum boş zamana inanamadım ( bunda kışın da etkisi büyük, 2 aydır henüz evimin bahçesinde yürüyemedim desem doğrudur). Can sıkıntısından benim de çok severek yaptığım 3d baskı işlerine merak salmış ve bu işten para kazanmaya çalışan bir öğrencimiz ile tanıştım, çok temiz ve samimi bir çocuk. Ben de ona model sağlayarak ve heyecanını destekleyerek olmaya karar verdim. Hem kafamı meşgul ediyor hem de cidden keyif alıyorum. Bu aralar takımın batmasından sonra burada yer gök Yozgatspor. Bağış etkinlikleri, afişler vs derken bayağı fanatiği varmış takımın (stadın yanındaki otelde 9 gece kaldım, ses oluyor ) Bu aralar anahtarlık tasarlamanın ne kadar keyifli olduğunu gördüm. Bir de gençlerimizin içindeki arabesk, apaçi isim kalp isim şeklindeki logo tutkusuna şaştım Bizim arkadaş şu sıralar bana sürekli sevgililere anahtarlık tasarlattırıyor ve durmadan onları basıyor İşte size ilk ürünün dijital hali, baskısını henüz almadım, şu anda söz verdiğim zımbırtılar baskıda. Bir de çok sayıda abajur yaptım kendime, bazılarını dağıttım. İsteyenler olduğunda da sadece malzeme ve elektrik parasını karşılamalarını rica ederek dağıtmaya devam ediyorum. Oyalıyor beni, hem ben hem de abajurlarını alanlar mutlu oluyor. Abajurlara özel e14 duy ve bağlantılarını tasarladım, IKEA sağ olsun bu duyu fena halde soktu hayatımıza Devamı gelir, hava soğuk, can sıkılıyor Havalar biraz ısınsa reçine baskıya da geçeceğim ama sistemi çalıştıramıyorum şu anda, kapalı balkon reçine baskı için çok soğuk Selametle 28 2 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Salı 17:58 Paylaş Salı 17:58 Elinjze sağlık, güzel bir hobi. Bazı araçların trim parçaları bulunmuyor maalesef. Mesela mk4 Fiesta cam iç sıyırıcı, kalorifer menfezi gibi. Onların üretimine yönelinirse hobiden ziyade bir gelir kaynağına çok rahat dönüşür bu iş. 5 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat Salı 18:19 Paylaş Salı 18:19 İnan Çınar yazdı: Elinjze sağlık, güzel bir hobi. Bazı araçların trim parçaları bulunmuyor maalesef. Mesela mk4 Fiesta cam iç sıyırıcı, kalorifer menfezi gibi. Onların üretimine yönelinirse hobiden ziyade bir gelir kaynağına çok rahat dönüşür bu iş. mehmet şimşek bunu beğendi inan abi 2 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Salı 18:20 Paylaş Salı 18:20 Evet facebook gruplarında epey parça arayan var. Mesela Honda Crf 250L ve 250R grenajları çok pahalı. Bi omuz verilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Salı 18:46 Yazar Paylaş Salı 18:46 İnan Çınar yazdı: Elinjze sağlık, güzel bir hobi. Bazı araçların trim parçaları bulunmuyor maalesef. Mesela mk4 Fiesta cam iç sıyırıcı, kalorifer menfezi gibi. Onların üretimine yönelinirse hobiden ziyade bir gelir kaynağına çok rahat dönüşür bu iş. 3d tarayıcı aldım, amaçlarımdan biri o parçaları tarayıp, lazım olanları ASA ile basabilmek. Bunu yapıp satan bir firma var (kayseri3d). Benimki biraz hobi, biraz mucitlik, biraz mühendislik sevgisi 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Salı 19:11 Paylaş Salı 19:11 Deniz Kom yazdı: 3d tarayıcı aldım, amaçlarımdan biri o parçaları tarayıp, lazım olanları ASA ile basabilmek. Bunu yapıp satan bir firma var (kayseri3d). Benimki biraz hobi, biraz mucitlik, biraz mühendislik sevgisi Bajaj dominarların dönüşüm grenajları var ve dünyada bulmak bir dert. Ondan bulup bir üretebilseniz mükemmel olur. Hemen alacak 1000 kişi tanıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 19:24 Paylaş Salı 19:24 İlkay Başaran yazdı: dominarların dönüşüm belle bi,şi mi 1 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru Salı 21:43 Paylaş Salı 21:43 İnan Çınar yazdı: Elinjze sağlık, güzel bir hobi. Bazı araçların trim parçaları bulunmuyor maalesef. Mesela mk4 Fiesta cam iç sıyırıcı, kalorifer menfezi gibi. Onların üretimine yönelinirse hobiden ziyade bir gelir kaynağına çok rahat dönüşür bu iş. Mk4 fiesta nin kalorifer menfezleri artık sıfır kaliteli olarak geliyor İnan abi , 3d ler çok dandik oluyor Sadece yapilmayan parcasi cam iç sıyıricı kaldi, onu bekliyoruz 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Salı 22:57 Yazar Paylaş Salı 22:57 Tolgahan Doğru yazdı: Mk4 fiesta nin kalorifer menfezleri artık sıfır kaliteli olarak geliyor İnan abi , 3d ler çok dandik oluyor Sadece yapilmayan parcasi cam iç sıyıricı kaldi, onu bekliyoruz 3d baskılar genelde dışarıda pla olarak, biraz insaflıysa petg olarak ama yine de çoğunluk maliyeti düşürmek adına içi boş olarak basıyorlar. Normalde araba parçalarını mevcut üretildiği malzeme olan ABS'den de dayanıklı olsun diye ASA basmak lazım. O filamenti de aldım öğrenmek için ( kendime bahçe kapı numarası, kablosuz zil muhafazası ve kedi evi basacağım). Ama tablaya yapışma sorununu henüz aşamadım. Ya tablayı feda edip yapıştırıcı materyal kullanacağım ya da bu malzemeye özel tabla bulacağım. Bir tanıdığım projesi için 23 santim, tek parça rüzgar türbini istemişti, onu basmaya çalışırken akla karayı seçtim, 3 seferde de tablaya yapışma sorununu aşamadığım için pes edip PETG malzeme ile tam dolulukta basıp verdim Bir hayli sağlam oldu ama UV'ye karşı koruyucu sprey boya yapmasını önerdim, yapar mı bilmem. Ama sıradaki hedefim ASA'yı öğrenip kaliteli materyal basmak. Laboratuvarda ihtiyacım olan ürünlerin çoğu dışarıda rekor ücretlere satılıyor. KEndi ekipmanlarımı tasarlayıp üreteceğim. Böyle yaptığımda parça başı maliyet onda birine düşüyor. 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Çarşamba 05:38 Paylaş Çarşamba 05:38 Ellerinize emeklerinize sağlık. Son yaptığım Umre ziyaretinde aldığım küçük maskot deve figürü çok ilgilerini çekti çocukların, alıp hemen okul çantalarının fermuarına taktılar. Tasarımlarınızda bir hayvan figürü de kullanabilirsiniz. Faydalı olabilir. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara Çarşamba 06:19 Paylaş Çarşamba 06:19 Ayhan Asil yazdı: Ellerinize emeklerinize sağlık. Son yaptığım Umre ziyaretinde aldığım küçük maskot deve figürü çok ilgilerini çekti çocukların, alıp hemen okul çantalarının fermuarına taktılar. Tasarımlarınızda bir hayvan figürü de kullanabilirsiniz. Faydalı olabilir. Kolay gelsin. Zeytin yağı doldurmak için huni de yapabilir aslında değil mi 😊 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Çarşamba 07:26 Paylaş Çarşamba 07:26 Mustafa Resül Kara yazdı: Zeytin yağı doldurmak için huni de yapabilir aslında değil mi 😊 Bitanesiniz, kralsınız, adamsınız. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı Çarşamba 08:39 Paylaş Çarşamba 08:39 Çok güzel ellerinize sağlık. Biblo ve karakter(figür) de basabilirsiniz. Sosyal medyada çokça görüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara Çarşamba 12:30 Paylaş Çarşamba 12:30 Ayhan Asil yazdı: Bitanesiniz, kralsınız, adamsınız. Eyvallah abi o sizin krallığınız 😊 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Çarşamba 13:42 Paylaş Çarşamba 13:42 Tarayıcı var mıydı sizde? Bir arkadaş soruyor da @Cem Işık 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 20:21 Paylaş Çarşamba 20:21 Deniz Kom yazdı: . Abajurlara özel eski gaz lambası camı. bu formda stl ye rastladınız mı hiç? Yorum bağlantısı
Deniz Kom Dün saat 06:12 Yazar Paylaş Dün saat 06:12 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Tarayıcı var mıydı sizde? Bir arkadaş soruyor da @Cem Işık Merhaba, evet bir adet tarayıcım var. Bu hafta kullanmaya başlayacağım umarım. Yoğunluktan ve Yozgat'ın su sorunlarından hala onu açmaya zmaan bulamadım. Çağlar Bayur yazdı: eski gaz lambası camı. bu formda stl ye rastladınız mı hiç? benzerbir stl buldum buldum. Yoksa da çizmesi kolay muhtemelen hafta sonu tam o tasarım gibi bişey çizebilirim Hatta sarı olanı da ben yaptım az önce Dün saat 06:48 tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 10:03 Paylaş Dün saat 10:03 Deniz Kom yazdı: Merhaba, evet bir adet tarayıcım var. Bu hafta kullanmaya başlayacağım umarım. Yoğunluktan ve Yozgat'ın su sorunlarından hala onu açmaya zmaan bulamadım. benzerbir stl buldum buldum. Yoksa da çizmesi kolay muhtemelen hafta sonu tam o tasarım gibi bişey çizebilirim Hatta sarı olanı da ben yaptım az önce bunun siyah filament ile basacağım da içi boşluklu halde bulabilir myiz Yorum bağlantısı
Deniz Kom Dün saat 18:14 Yazar Paylaş Dün saat 18:14 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bunun siyah filament ile basacağım da içi boşluklu halde bulabilir myiz sadece camın stl'si mi lazım? şu anda içi boş olarak elimde 2 adet farklı stl mevcut. biri benim yaptığım(sarı) biri de internetten bulduğum. Dün saat 18:15 tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Deniz Kom yazdı: sadece camın stl'si mi lazım? şu anda içi boş olarak elimde 2 adet farklı stl mevcut. biri benim yaptığım(sarı) biri de internetten bulduğum. sadece cam, 80 sene öncesinin bir lambasını ayağa kaldırıyorum da. siyah beyaz. üst baskı kısmı siyah olacak delikli yapıda aradan retro led ampül görünecek. belki de şömine ledi Yorum bağlantısı
Deniz Kom 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Çağlar Bayur yazdı: sadece cam, 80 sene öncesinin bir lambasını ayağa kaldırıyorum da. siyah beyaz. üst baskı kısmı siyah olacak delikli yapıda aradan retro led ampül görünecek. belki de şömine ledi Ben bendeki dosyaları size ileteyim. Uymazsa ölçülere göre ayarlayalım yine. Ama siyahta led nasıl görünür bilmiyorum, ışığı fazla soğuruyor. Tek duvar, 0.28 katman ve 0.4 duvar kalınlığı ile basarsanız ışığı geçiriyor. Önerim, siyah transparan petg olurdu. 2 günlük dosya linki aşağıda. Hazır bulduğumu ve benim yaptığımı yükledim. https://we.tl/t-sYvgWCkZf1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Deniz Kom yazdı: Ben bendeki dosyaları size ileteyim. Uymazsa ölçülere göre ayarlayalım yine. Ama siyahta led nasıl görünür bilmiyorum, ışığı fazla soğuruyor. Tek duvar, 0.28 katman ve 0.4 duvar kalınlığı ile basarsanız ışığı geçiriyor. Önerim, siyah transparan petg olurdu. 2 günlük dosya linki aşağıda. Hazır bulduğumu ve benim yaptığımı yükledim. https://we.tl/t-sYvgWCkZf1 teşşekür ederim bunlar şeffaf filmanet ile olabilir, benim aklımdaki süzgeç gibi bir tasarım , dekoratif amaçlı aradan loş lambanın göründüğü Deniz Kom yazdı: Tek duvar, 0.28 katman ve 0.4 duvar kalınlığı ile basarsanız ışığı geçiriyor denyeyim bunu da Yorum bağlantısı
Serhat Işık 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Deniz Kom yazdı: Merhabalar, Üsküdar Doğancılar - Salacak hattında geçen çocukluğu takip eden Kadıköy barlar sokağı ve Nevizade ergenlik ve gençlik yıllarından sonra 5 seneden fazla Ankara'da solo yaşadım. Yine orada da Bahçeli, Tunalı, GOP derken güzel ve keyifli zamanlar geçirdim tabi ( O kadar sene Ankara'da neden pavyona gitmedin diye beni darlayan arkadaşlarım var hala). Sonra evlendim ve tam o sıralarda patlayan Covid, babamın hastalığı, deprem kayıplarımız vs vs derken kafamız çorba gibi oldu ve yılları takip ettikçe tam patlayacak kadar şişmişken yol bizi önce Gebze sonra da Yozgat'a getirdi. Sahip olduğum boş zamana inanamadım ( bunda kışın da etkisi büyük, 2 aydır henüz evimin bahçesinde yürüyemedim desem doğrudur). Can sıkıntısından benim de çok severek yaptığım 3d baskı işlerine merak salmış ve bu işten para kazanmaya çalışan bir öğrencimiz ile tanıştım, çok temiz ve samimi bir çocuk. Ben de ona model sağlayarak ve heyecanını destekleyerek olmaya karar verdim. Hem kafamı meşgul ediyor hem de cidden keyif alıyorum. Bu aralar takımın batmasından sonra burada yer gök Yozgatspor. Bağış etkinlikleri, afişler vs derken bayağı fanatiği varmış takımın (stadın yanındaki otelde 9 gece kaldım, ses oluyor ) Bu aralar anahtarlık tasarlamanın ne kadar keyifli olduğunu gördüm. Bir de gençlerimizin içindeki arabesk, apaçi isim kalp isim şeklindeki logo tutkusuna şaştım Bizim arkadaş şu sıralar bana sürekli sevgililere anahtarlık tasarlattırıyor ve durmadan onları basıyor İşte size ilk ürünün dijital hali, baskısını henüz almadım, şu anda söz verdiğim zımbırtılar baskıda. Bir de çok sayıda abajur yaptım kendime, bazılarını dağıttım. İsteyenler olduğunda da sadece malzeme ve elektrik parasını karşılamalarını rica ederek dağıtmaya devam ediyorum. Oyalıyor beni, hem ben hem de abajurlarını alanlar mutlu oluyor. Abajurlara özel e14 duy ve bağlantılarını tasarladım, IKEA sağ olsun bu duyu fena halde soktu hayatımıza Devamı gelir, hava soğuk, can sıkılıyor Havalar biraz ısınsa reçine baskıya da geçeceğim ama sistemi çalıştıramıyorum şu anda, kapalı balkon reçine baskı için çok soğuk Selametle bu iş için sıfırdan başlamak isteyen birine ne lazım? liste yapıp açıklamasıyla belirtilebilir misin? bende düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: teşşekür ederim bunlar şeffaf filmanet ile olabilir, benim aklımdaki süzgeç gibi bir tasarım , dekoratif amaçlı aradan loş lambanın göründüğü denyeyim bunu da Akıldaki tasarımı basitçe, ölçülerle kağıda çizebilirseniz muhtemelen mevcuta uygulanabilir. En azından o işi yapmayı denerken öğrenmiş olurum Serhat Işık yazdı: bu iş için sıfırdan başlamak isteyen birine ne lazım? liste yapıp açıklamasıyla belirtilebilir misin? bende düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim. Öncelikle sağlam, sallanmayan bir masa. Yazıcılar aşırı titreşim üretiyor, koyulan zeminin çok güçlü olması lazım. Sonra, dertsizliği ile meşhur, bütçeye uygun bir bambulab yazıcı. Sadece pla kullanılacaksa a1 combo alınabilir. 22000 liraya önsipariş var şu anda. Eğer diğer malzemelere de girilecekse (petg, abs, asa vs) kapalı kabinli yazıcı gerekir. Kaliteli filamentten şaşmamak lazım. Çok saç baş yoldum en doğruyu bulana kadar. Amacı belirtirseniz daha net yardımcı olabilirim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts