Mehmet Göktürk 16 Ocak Paylaş 16 Ocak kombı demek çok renkli demek mi? Ürün şu mu? bir de kabin ne anlama geliyor? https://store.metatechtr.com/bambulab-a1-combo-3d-printer 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ocak Paylaş 16 Ocak Serhat Işık yazdı: bu iş için sıfırdan başlamak isteyen birine ne lazım? liste yapıp açıklamasıyla belirtilebilir misin? bende düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim. sabır ve bol hurda plastik .benim baskılar şu an %90 nı iplik halde çıkıyor Deniz Kom yazdı: Akıldaki tasarımı basitçe, ölçülerle kağıda çizebilirseniz muhtemelen mevcuta uygulanabilir. En azından o işi yapmayı denerken öğrenmiş olurum çalışacağım. biraz üstünde teşekkürler, çizimi de yüklerim kabaca çok kaba ca 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 16 Ocak Paylaş 16 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: kombı demek çok renkli demek mi? Ürün şu mu? bir de kabin ne anlama geliyor? https://store.metatechtr.com/bambulab-a1-combo-3d-printer Combo denilen AMS ünitesi, 4 farklı renk kullanarak çıktı alınıyor, teoride güzel. Ama filamentler boruların içinde kırılıyor kaldıkça, çok uğraştırıyor. Ayrıca bu farklı renklerde yazabilme işini yapabilmek için her filament değiştiğinde nozzle kısmını yine filamentle temizliyor, bu da aşırı miktarda boşa giden artık filament demek. Şimdi yenileri çıktı snapmaker U1 gibi, her filament için farklı yazdırma başlığı kullandıklarından artık filament çok çok az oluyor. Kabin konusuna gelirsek; özellikle ABS filamentle yazdırırken parça soğursa eğilme ve tabladan kalkma problemleri olabiliyor, bunu engellemek için kapalı kasa yazıcılar kullanılıyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 17 Ocak Yazar Paylaş 17 Ocak s Mehmet Göktürk yazdı: kombı demek çok renkli demek mi? Ürün şu mu? bir de kabin ne anlama geliyor? https://store.metatechtr.com/bambulab-a1-combo-3d-printer Hocam ocmbo terimini aslında 2 farklı cihazdan oluşturulan paket anlamında (bundle) kullanmışlar. Hem yazıcı hem de automatic material system (ams) beraberinde geliyor. Bu sistemi isterseniz 4 renkli baskılarda, isterseniz de yükte ağır, 2-3 kilo çekebilecek baskılarda aynı renk filamentten 3-4 tane takarak birbirlerini destekleyecek şekilde de kullanabiliyorsunuz. Evet sorduğunuz ürün açık kasa olarak kullanılabilecek en fiyat performans ürünlerden birisidir. Çok atık üretir ancak pla malzeme doğada kısa sürede çözünebildiğinden ben o malzemeyi toprağa karıştırıp toprakta direnaj amaçlı perlit yerine de kullanıyorum Çağlar Bayur yazdı: sabır ve bol hurda plastik .benim baskılar şu an %90 nı iplik halde çıkıyor çalışacağım. biraz üstünde teşekkürler, çizimi de yüklerim kabaca çok kaba ca iplik halde çıkıyorsa biraz optimizasyon lazım kalibrasyon ayarlarını bir kenara bırakırsak pla filament dışarıda 1 haftada kullanılamaz hale geliyor. nemlendiğinde katmanlar yapışmıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Deniz Kom yazdı: optimizasyo full kontranstre ve optimizeyim, abajur un ilk baskısını hallettim. 2. dosya yadakini biraz çalıştım, %90 sonuca vardım teşeküürler, şu an sıfırdan tasarım yapamıyorum ama var olan biraz benzeyeni çalışabiliyorum. filamnet kolleksiyonum az ama vakumlu pakette. ali kapanmadan nozül stoğu da yaptım. eskiden balonu şişirir üstüne uhu sürer iplik satıp tasarım çıkartırdık hey gidi... 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Çağlar Bayur yazdı: sabır ve bol hurda plastik .benim baskılar şu an %90 nı iplik halde çıkıyor Bugün iplik, yarın bakarsın giyim kuşama döner iş Çağlar abi. Deniz Kom yazdı: Amacı belirtirseniz daha net yardımcı olabilirim Amacım, ufak tefek basit parça üretmek. sonrasında ihtiyaca binaen kapsamlı parça üretmek. hiç olmadık yerde bir parçaya gereksinim duyabiliyoruz. bunlarla uğraşırken de tecrübe edinip önümüze çıkacak fırsatları değerlendirmek diyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Serhat Işık yazdı: Bugün iplik, yarın bakarsın giyim kuşama döner iş Çağlar abi. Amacım, ufak tefek basit parça üretmek. sonrasında ihtiyaca binaen kapsamlı parça üretmek. hiç olmadık yerde bir parçaya gereksinim duyabiliyoruz. bunlarla uğraşırken de tecrübe edinip önümüze çıkacak fırsatları değerlendirmek diyebilirim. satlık printır 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Anime karakterlerinin 3D modelleri sitelerde satılıyor. bu dosyaları basıp , güzel de boyarsanız iyi bir ticaret kolu açılabilir. Bir arkadaşım yapıyor, ancak satmaya kıyamadığı için evdede heryer figür oldu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Ocak Paylaş 19 Ocak ne ihraç edebilirk ona kafa yoralım arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: ne ihraç edebilirk ona kafa yoralım arkadaşlar. balina mıdır maymun mudur ihracat için genelge vardı 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Serhat Işık yazdı: Bugün iplik, yarın bakarsın giyim kuşama döner iş Çağlar abi. Amacım, ufak tefek basit parça üretmek. sonrasında ihtiyaca binaen kapsamlı parça üretmek. hiç olmadık yerde bir parçaya gereksinim duyabiliyoruz. bunlarla uğraşırken de tecrübe edinip önümüze çıkacak fırsatları değerlendirmek diyebilirim. Eğer basit ( teknik olmayan) parçalar üretecekseniz PLA ve PETG için aşağıdaki son derece yeterli. https://www.matersan.com.tr/urun/flashforge-adventurer-5x-3d-yazici?srsltid=AfmBOoobg-9xyHMdosPmAHL3gVpT-z9x0PfFRjQgTECzpMciD41Xodur8b8 Daha zahmetsiz olsun derseniz bambulab a1 combo ya da p2s öneririm (daha çok öneririm). https://store.metatechtr.com/bambulab-a1-combo-3d-printer https://store.metatechtr.com/bambu-lab-p2s-combo-3d-printer P2s ABS de basıyor ilave olarak . Masrafsızlığı ve hızı ile ödül alan Snapmaker u1 de var. Bir tane sipariş ettim şimdi bundan. https://market.samm.com/snapmaker-u1-3d-yazici?srsltid=AfmBOop1qCwZtdbO-Bq78u3EQ3kNrV4_Ee5lWuRZlvlt2QD1BNpoNEOG Ancak ABS ve ASA filamentlerde mutlaka kapalı kabin ve kabin ısıtma zorunlu. fiyat performans olarak en iyisi, her şeyi basar, al unut tarzıdır X1 Carbon https://www.ileri3d.com/urun/bambu-lab-x1-carbon-combo-3d-yazici?srsltid=AfmBOooB3ezeuEoBhsVvgSMr1I5Wsj-daNxCPlxm6OSJfwoPSwhuEYA7kRY PLA filament olarak kesinlikle Porima öneririm. Diğerleri çok saç baş yolduruyor. 2 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Üretmek istediğimiz bir ürünü yazıcıya nasıl aktaracağız? bunun için tarayıcı mı lazım? 1- sağlam bir masa 2- yapılacak ürün 3-ürünün taranması için bir tarayıcı 4-taranan ürünü yazıcıya aktarılması 5-iyi bir 3d yazıcı sıralama bu şekilde mi? böyle ise her biri için öneri veya tavsiye olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Serhat Işık yazdı: Üretmek istediğimiz bir ürünü yazıcıya nasıl aktaracağız? bunun için tarayıcı mı lazım? 1- sağlam bir masa 2- yapılacak ürün 3-ürünün taranması için bir tarayıcı 4-taranan ürünü yazıcıya aktarılması 5-iyi bir 3d yazıcı sıralama bu şekilde mi? böyle ise her biri için öneri veya tavsiye olursa sevinirim. Üretmek istediğiniz ürünün 3 boyutlu çizimi lazım öncelikli olarak. %90 STL dosya formatında olur 3D yazıcılar için uygun dosya formatı. Bu dosya formatını yazıcıya aktarmadan önce "slicer" denen programda baskı ayarlarının yapılması gerek. En meşhur programlardan biri "ultimaker cura". Ücretsiz bir program zaten. STL formatındaki dosyayı bu programa attığınızda baskı sırasında önemli ayarları yapabiliyorsunuz. Çok karmaşık değil ama çok detaylı ayarlar mevcut. Son aşamada bu program yazıcının nasıl hareket edeceğini, son ürünün ağırlığını, baskı işleminin ne kadar süreceğini falan gösteriyor. Programdan baskı dosyasını alınıp yazıcıya aktarılır. Geriye beklemek kalır. Üreteceğiniz ürünü kendiniz 3 boyutlu çizemiyorsanız yada çizmesi çok zor bir ürünün numunesi varsa 3 boyutlu tarayıcı lazım. Tarama yapıp ince rutuşlar sonrası stl dosyası elde edersiniz. Ben kendi ihtiyaçlarım için uzun süredir 3d yazıcı kullanıyorum, henüz tarayıcıya ihtiyaç duymadım. Yazıcının çalışacağı masa yada alan sallanmayacak sağlam bir şekilde olursa iyi olur. Ben bir şeyler yapıp satacağım mantığı ile sistem kurmayı düşünüyorsanız tavsiye etmem. Tek yazıcı ile para kazandıracak hızda çalışamazsınız. Kendi ihtiyaçlarınız için uygun fiyatlı bir ürün alabilirsiniz. 3D baskı almak için dosyaların paylaşıldığı siteler var. Kimisinde tamamen ücretsiz, kiminde ise belli bir ücret karşılığı çizim satılan yerler var. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 20 Ocak Yazar Paylaş 20 Ocak Serhat Işık yazdı: Üretmek istediğimiz bir ürünü yazıcıya nasıl aktaracağız? bunun için tarayıcı mı lazım? 1- sağlam bir masa 2- yapılacak ürün 3-ürünün taranması için bir tarayıcı 4-taranan ürünü yazıcıya aktarılması 5-iyi bir 3d yazıcı sıralama bu şekilde mi? böyle ise her biri için öneri veya tavsiye olursa sevinirim. @Bahadır TÜFEKCİ Gayet detaylı açıklamış. Sağlam zemin olmazsa olmaz ilk aşama. Yazıcılar çok yüksek hızlara çıkacağı için zayıf zeminde hem zemine zarar veriyor hem de aşırı sallantıdan yazıcının ayarları kaçmaya başlıyor. Yapılacak ürün, genellikle printables, makerworld, thingiverse gibi sitelerde çoğu modele ait stl, cad, 3mf dosyalarını bulabiliyorsunuz. Eğer 3 boyutlu modelleme yapabiliyorsanız bu çok büyük bir artı. 3d tarayıcı şu anda çok para kazandıran bir alan olarak devam ediyor. Parça başı 900'den aşağı fiyat vermiyorlar buralarda. Taranan ürünü yazılım çoğu zaman size sorunsuz bir stl dosyası olarak sunuyor. Gerekli durumlarda sağı solu ile siz uğraşıyorsunuz. Dilimleme (slicer) yazılımları arasında ben orcaslicer tercih ediyorum. En kapsamlı ve sorunsuz slicer olarak bence piyasada başı çekiyor. Yazıcınızı ağ üzerinden kontrol ediyorsunuz. Slicer'de hazırladığınız ürünü yazıcıya ağ üzerinden gönderiyorsunuz. Sorunsuz bir 3d yazıcı çok önemli. Ender, neptune, artillery yazıcılarla başlayanların çoğu bu işi bıraktı. Ben de enderler üzerinde söke taka tüm mekanizmayı öğrenmek zorunda kaldım Eğer bu işe merakınız varsa önce basit parçalarla basmayı öğrenmeniz lazım. başlangıç sıranızı masa, yazıcı, ürün şeklinde belirleyebilirsiniz. Yazıcıda en sorunsuzlar BambuLab ürünleri oluyor. Akış kalibrasyonu yapan, ısıtmalı kabine sahip X1, H2 gibi modeller en sorunsuzlarıdır. Sadece hobi ve genel ihtiyaçlarda kalacağım derseniz A1 combo işinizi fazlasyla görür. Burada önemli olan yazıcıyı ne amaçla kullanacağınızdır. Hobi amaçlı figür ve genel amaçlı ev aletleri mi basacaksınız? Mühendislik malzemelerine (ABS, ASA, PC) mi bulaşacaksınız? 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Serhat Işık yazdı: ürünün taranması için bir tarayıcı bütçe ne? Serhat Işık yazdı: öneri veya tavsiye olursa sevinirim. 6. sıcak esinti olmayan nemsiz oda 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Masanın üstüne 25 kg bir mermer konsa işe yarama mı yahut masayı duvara L ile dübellese Yorum bağlantısı
Deniz Kom 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Masanın üstüne 25 kg bir mermer konsa işe yarama mı yahut masayı duvara L ile dübellese Hocam gereksiz ağırlık olur. Biz o işi hassas teraziler için yapıyoruz ama sonra hareket ettirmesi zulüm oluyor Zaten filamentlerle beraber yazıcı 20 kiloya yaklaşıyor. Masanın sallanmasını engellese yeterli. Ya da yere koyacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 12:32 Paylaş Çarşamba 12:32 Mehmet Göktürk yazdı: Masanın üstüne 25 kg bir mermer konsa işe yarama mı yahut masayı duvara L ile dübellese olmuo deendim de olmadı, 1984ten kalma eski şifonyer vardı, o iş gördü, eski mal ağır ahşap. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Cumartesi 12:44 Yazar Paylaş Cumartesi 12:44 yeni ofise yeni bardak altlığı canım sıkılıyor icat çıkartıyorum. Şimdi de uzaktan kumandalı, arduino tabanlı ve rpm değeri ayarlanabilen 3d tarayıcı için turntable projesi yapıyorum 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 13:13 Paylaş Cumartesi 13:13 sıkışan filamneti anlayıp işlemi durdurna birşey lazım, hatalı sarılmış %70 den sonra birbine dolandı filament Yorum bağlantısı
Deniz Kom Cumartesi 14:18 Yazar Paylaş Cumartesi 14:18 Çağlar Bayur yazdı: sıkışan filamneti anlayıp işlemi durdurna birşey lazım, hatalı sarılmış %70 den sonra birbine dolandı filament Yazıcı neydi, bambu p1s yapıyor o işi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 16:29 Paylaş Cumartesi 16:29 Deniz Kom yazdı: Yazıcı neydi, bambu p1s yapıyor o işi filamnet bobibni imal edilirken sarmada üst üst geçmiş yarıya gelince anlaşıldı yazcı enderv3 zekasız manuel olan Yorum bağlantısı
Deniz Kom Pazar 00:55 Yazar Paylaş Pazar 00:55 Çağlar Bayur yazdı: filamnet bobibni imal edilirken sarmada üst üst geçmiş yarıya gelince anlaşıldı yazcı enderv3 zekasız manuel olan Adamı mühendis eden yazıcı Şu filament sarımları nedeniyle ender zamanında çok fazla baskıyı çöp ettim. Şu sıralar Porima, Elas filament kullanıyorum. Sarım sorununu çözmüşler, takılma kopma olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 20:04 Paylaş Pazar 20:04 Deniz Kom yazdı: Adamı mühendis eden yazıcı eskİ sAhibi hala raftaki yokluğunu fark etmediği sürece dünyanın en güzel yazıcısı 1 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts