İçeriğe Yönlendir

Oyuncu Laptopu Tavsiyesi

Fırat Önal
Çözüme git Fırat Önal tarafından,

Recommended Posts

Fırat Önal

Herkese iyi günler. Şu anda kullanmış olduğum bilgisayarım Msi GF63_Thin_10SCSR. Altta özellikleri var. Yakın zamanda bilgisayarımı temizlettim. Termal macun yenilemesi yaptırdım. İlk başlarda iyiydi ancak kısa zamanda ısınma sorunu ve sürekli fan açma sıkıntısı baş göstermeye başladı. Bakım yaptırırken tavsiye üzerine  8gb ram eklemesi yaptırdım. Ama sanırım ömrünü dolduruyor. Youtube de bir şey izlerken bile aşırı ısınma ve donma sorunları olmaya başladı. Bakım yapılırken format atılmıştı. 

Kısacası bana oyun da oynayabileceğim bir laptop gerekiyor. Güncel oyunları oynama isteğim yok. Arada yarım saat Ets2 oynarım. Epeyce araştırma yaptım ama anlayamayacağım terimler karşıma çıktı. Ben aslında Msi den memnunum. Ancak kullandığım model de dahil alt serilerinde tek fan oluyormuş sanırım. Katanadan alt serilere bakılmaması tavsiye ediliyor. Monster bakayım dedim. Forumlarda malzeme kalitesinin kötü olduğundan bahsediliyor. Bir arkadaş Acerin linkteki  modelini önerdi. 65-70 binin üzerine çıkmak istemiyorum. O da taksitle. Ekran kartı son model olmasına gerek yok bence. Ekranı biraz büyük olsa fena olmaz. Isınma ve çok şiddetli fan açması hoşuma gitmiyor. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.  

image.png.a9245154b0f7d77e72c99a5632fe607c.png

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Fırat abi aslında cihaz gayet iyi özelliklere sahip. Bu özelliklere rağmen erken pes etmiş bu bilgisayar. Termal yapısı yeterli değil anladığım kadarıyla. Monster’ımın 3. yılına giriyoruz biz epey memnun kaldık. İyi bir şey olmasını bekliyorsanız abi 60 kağıttan aşağısına bakmayın. 1100-1200 dolar gibi başlıyor iyi oyun bilgisayarları.

Monster’ı şu sebeple tavsiye ederim, servis konusunda çok iyi. Benimkini geçen hafta bakıma gönderdim temizliğini ücretsiz yapıp gönderecekler. Ayrıca şöyle bir durum var hangi marka olursa olsun üst serilerinden alınca çok daha az sorun yaşanıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Abi Msi fan ve soğutma konusunda saydığın tüm markalardan iyi aslında. Bende monster var seninkinin i7 versiyonu sadece. Kendim temizlerim macunu değiştiririm. Hala iyi.

Seni msidan sonra yine msi memnun eder ama özellikle günlük kullanımda bile sorun varsa ya ikinci ramda sorun var ( mhz uymuyor vs de olabilir) ya da sistem kurulumunda bi sorun var.

Ben olsam önce bunlara bakarım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Görkem Karakaş yazdı:

Abi Msi fan ve soğutma konusunda saydığın tüm markalardan iyi aslında. Bende monster var seninkinin i7 versiyonu sadece. Kendim temizlerim macunu değiştiririm. Hala iyi.

Seni msidan sonra yine msi memnun eder ama özellikle günlük kullanımda bile sorun varsa ya ikinci ramda sorun var ( mhz uymuyor vs de olabilir) ya da sistem kurulumunda bi sorun var.

Ben olsam önce bunlara bakarım.

Ram i görüyor. Kurulumda iyiydi. 2-3 ay oluyor. Bu ısınma sorunu için bakım yaptırdım zaten. Yapıldıktan sonra gayet iyiydi. 1-2 haftadır yine çok ısınmaya başladı. 

Emre Şimşek yazdı:

Fırat abi aslında cihaz gayet iyi özelliklere sahip. Bu özelliklere rağmen erken pes etmiş bu bilgisayar. Termal yapısı yeterli değil anladığım kadarıyla. Monster’ımın 3. yılına giriyoruz biz epey memnun kaldık. İyi bir şey olmasını bekliyorsanız abi 60 kağıttan aşağısına bakmayın. 1100-1200 dolar gibi başlıyor iyi oyun bilgisayarları.

Monster’ı şu sebeple tavsiye ederim, servis konusunda çok iyi. Benimkini geçen hafta bakıma gönderdim temizliğini ücretsiz yapıp gönderecekler. Ayrıca şöyle bir durum var hangi marka olursa olsun üst serilerinden alınca çok daha az sorun yaşanıyor. 

Ets2 yi bile bazı özellikleri kısarak oynuyorum. Bende çok ucuz bir şey alıp 1-2 sene de çöp olmasını istemiyorum. 60-70 bin arası taksitle almayı düşünüyorum. Bu bilgisayarda sanırım tek fan varmış. O yüzden böyle oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Berk

Bence de özellikler iyi duruyor, ilginç. Acer'ın üretim kalitesi konusunda sorun yaşamıştım pandemiden önce ama kaliteyi arttırdılarsa düzelmiştir. Monster kullanıyorum oldukça memnunum, istediğim gibi ekleme çıkarma yapıyorum garanti vs bozulmadan. Eski MSI'dan çıkan parçaların uyanlarını kullanabilirsiniz ekstra olarak, ben öyle yapmıştım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba, geldim :flowers:

MSI'ın donanımı gayet iyiymiş. Daha 5. teknolojik yaşında bir alet. Hala güzel oyun oynatır, ets'yi hayli hayli oynatır.

Bununla beraber termal çözümü için youtube'da söküm videolarına baktım ve gerçekten de tek fan koyduklarını gördüm. Bu üzücü zira o kart için ayrı bir soğutma şart. Şu da olabilir ki, fan soğutucu bakır borulara bayağı uzak tutularak soğutma performansında düşüş de görülebilir. Bence bir tasarım hatası olduğu aşikar.

Ben monster öneririm. Gayet kaliteli ürünleri. Forumdan aldırdığım tüm forumdaşlarım çok memnun ( @Servet Aydın @Önder Özcan @Mehmet Ozyurek )

Şu ürünü:

https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a5-v22-1/

Konfig ederek ve şu özellikleri ekleyerek:

24GB (2x12GB) DDR5 1.1V 5200MHz SODIMM

1TB M.2 NVMe GEN4 SSD (Okuma: 7000MB/s - Yazma: 5100MB/s)

Belirlediğiniz bütçeye 12 taksitle bile alabiliyorsunuz.

Sizi senelerce götürecektir.

• Beğen 4
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Sani Gerşon yazdı:

Merhaba, geldim :flowers:

MSI'ın donanımı gayet iyiymiş. Daha 5. teknolojik yaşında bir alet. Hala güzel oyun oynatır, ets'yi hayli hayli oynatır.

Bununla beraber termal çözümü için youtube'da söküm videolarına baktım ve gerçekten de tek fan koyduklarını gördüm. Bu üzücü zira o kart için ayrı bir soğutma şart. Şu da olabilir ki, fan soğutucu bakır borulara bayağı uzak tutularak soğutma performansında düşüş de görülebilir. Bence bir tasarım hatası olduğu aşikar.

Ben monster öneririm. Gayet kaliteli ürünleri. Forumdan aldırdığım tüm forumdaşlarım çok memnun ( @Servet Aydın @Önder Özcan @Mehmet Ozyurek )

Şu ürünü:

https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a5-v22-1/

Konfig ederek ve şu özellikleri ekleyerek:

24GB (2x12GB) DDR5 1.1V 5200MHz SODIMM

Belirlediğiniz bütçeye 12 taksitle bile alabiliyorsunuz.

Sizi senelerce götürecektir.

Abra modelinin bazı makineleri 17.3 inç Biraz büyük olması daha iyi gibi. 17.3 ler içinde önerebileceğiniz var mı?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
(düzenlendi)
Fırat Önal yazdı:

Abra modelinin bazı makineleri 17.3 inç Biraz büyük olması daha iyi gibi. 17.3 ler içinde önerebileceğiniz var mı?

A7 olanlara bak abi o zaman.

Benimki A7 v14.2.4 mesela. 32gb ram ve 1Tb Samsung nvme ssd sayesinde koç gibi. Keşke ekran kartı az daha yüksek olsaymış.. 3050ti şu ana kadar hiç üzmedi ama artık geride kalmaya başlamıştır.

Ekran kartlarının watt değerlerine ve puanlarına iyi bak abi almadan önce..

Mesela şu çok iyi

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v16-2-4/

Alıcı gözle bir daha baktım epey iyi. Eğer ram’ı 1 adet 16 şeklinde gönderirlerse ileride aynı ramden bir tane daha alırsın. Belki ileride bir tane daha m2 nvme ssd alırsın. 

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Ben monster öneririm

kar yağsada şortla koşsam 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Emre Şimşek yazdı:

A7 olanlara bak abi o zaman.

Benimki A7 v14.2.4 mesela. 32gb ram ve 1Tb Samsung nvme ssd sayesinde koç gibi. Keşke ekran kartı az daha yüksek olsaymış.. 3050ti şu ana kadar hiç üzmedi ama artık geride kalmaya başlamıştır.

Ekran kartlarının watt değerlerine ve puanlarına iyi bak abi almadan önce..

Mesela şu çok iyi

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v16-2-4/

Alıcı gözle bir daha baktım epey iyi. Eğer ram’ı 1 adet 16 şeklinde gönderirlerse ileride aynı ramden bir tane daha alırsın. Belki ileride bir tane daha m2 nvme ssd alırsın. 

İnceleme videoları izlemeye başladım. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Evet Monster ürünleri bazı yaşı genç kardeşler tarafından ne kadar yerden yere vurulsa da bence gayet dayanıklı ve jenerik ürünler. 3500$ verip başıma olmadık iş açan Alienware'in aksine 7700HQ - 1050 4GB versiyonu hala işini yapıyor. Kasa kalitesi de o günden bu güne epey arttı. Ben de Monster tavsiye ederim. Sadece RAM krizi nedenli olsa gerek RAM belleklerin transistör kaliteleri biraz düşmüş ancak son kullanıcıya hiç fark yaratmaz. 

Öte yandan bu MSI bilgisayar da eski Asus ROG'lar gibi tek fana sahip. Ben yine de Noctua NT-H1 termal macunla tekrardan temiz bir bakım yapıp formatla hayatta tutmaya çalışırdım. Youtube'da bile kasması normal değil. Oyun şartı olmasa Macbook 16" ömürlük cihaz olurdu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Fırat Önal yazdı:

Tabi ki önerebilirim. Taşımayacaksanız yine bütçeniz dahilinde şu ürüne bakabilirsiniz:

https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a7-v16-2/

Aşağıdaki gibi konfig edebilirsiniz. Freedos geliyor her iki cihaz da, bu sebeple işletim sistemi kurabiliyor olmalısınız.

24GB (2x12GB) DDR5 1.1V 4800MHz SODIMM

Çağlar Bayur yazdı:

kar yağsada şortla koşsam 

Kara gerek yok, biz göreceğimizi gördük geçen gün elimize gelen foto'lardan :fiuw: 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Sani Gerşon yazdı:

Tabi ki önerebilirim. Taşımayacaksanız yine bütçeniz dahilinde şu ürüne bakabilirsiniz:

https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a7-v16-2/

Aşağıdaki gibi konfig edebilirsiniz. Freedos geliyor her iki cihaz da, bu sebeple işletim sistemi kurabiliyor olmalısınız.

24GB (2x12GB) DDR5 1.1V 4800MHz SODIMM

https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v26-2/
abi pratikte 5050 ile 5060ın arasındaki fark ne olur ? Sanki tekrar alacak olsam param yoksa bile şunu alır sonra 16 gb ram ekler canavar yaparım..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Görkem Karakaş yazdı:

pratikte 5050 ile 5060ın arasındaki fark ne olur ?

Tabi ki 5060'ın performansı çok daha yüksek ancak dediğiniz gibi pratikte Fırat bey'in harcaması için gereksiz bir bütçe olacak zira çok zorlayıcı oyunlar oynamıyor. Yoksa sizin önerdiğiniz cihaz da çok güzel.

Dip not: 5050m ile 5060m ile aralarında %20 ye yakın bir performans farkı var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Mobil 5050 birçok oyunu averajda 60 kare oynatacak saf kas gücüne sahip. Bir de üzerine haram kare teknolojileri DLSS - Smooth Motion - MFG girince 1080P oyunculuk için hayli hayli yeter. Mobil 5060'ın VRAM'i büyük olsa böyle demezdim çünkü zaman %1 ve %0.1 değerleri gözle görülür değişecekti.  

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Çağrı Alaf yazdı:

Mobil 5050 birçok oyunu averajda 60 kare oynatacak saf kas gücüne sahip. Bir de üzerine haram kare teknolojileri DLSS - Smooth Motion - MFG girince 1080P oyunculuk için hayli hayli yeter. Mobil 5060'ın VRAM'i büyük olsa böyle demezdim çünkü zaman %1 ve %0.1 değerleri gözle görülür değişecekti.  

Haram kare :sandalye:

Haram beygir den sonra çok güldüm. 

30 yakın monster aldık şimdiye kadar , yeni monster bakıyorum :)

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Aşırı sesli. Oyun oynarken fan sürekli çalışıyor. 

Bu sebeple servise götürdüm, ancak muhtemelen eski bir fordcu sorumlu olmalı ki. Bu modeller böyle dedi.  

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu sebeple servise götürdüm, ancak muhtemelen eski bir fordcu sorumlu olmalı ki. Bu modeller böyle dedi.  

makine ciğerli 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Furkan Avcı yazdı:

Haram kare :sandalye:

Haram beygir den sonra çok güldüm. 

30 yakın monster aldık şimdiye kadar , yeni monster bakıyorum :)

Ne Turbolu arabaya binerim ne DLSS açarım, diğer taraf var. :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Mehmet Ozyurek yazdı:

mehmet abi fanları temizlettir içi doludur mümkünse sag sol fanları sıfırla ben öyle çözüm buldum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Soğumak için başka çözüm yok. Alan küçük, işlemci ısınıyor. Soğutmak için elinden geleni deniyor. Sen kısabilirsin bu arada manuel ama ben önermem.

Masaüstü kullanımlarda bu sorun olmamalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bendeki modelde fan sesi rüzgar sesi gibi, rahatsız etmiyor hiç.

Bugün de bakımdan geri geldi tertemiz olmuş canavarım..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erkan Işık yazdı:

mehmet abi fanları temizlettir içi doludur mümkünse sag sol fanları sıfırla ben öyle çözüm buldum 

Yok Erkan geldiğinden beri böyle. 

Oyunu açtığın an gürlemeye başlıyor. Normal kullanımda ses yok :)

Sani Gerşon yazdı:

Masaüstü kullanımlarda bu sorun olmamalı.

Oyun haricinde sorun yok. 

Evet seninle çeşitli ayarlar denemiştik. Mantıklısı böyle çalışması idi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...