Deniz Kom 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Merhaba, Artan susuzluktan ötürü eve hidroforlu bir su deposu yaptırma zorunluluğu doğdu. Yozgat'ın müthiş belediyesi bozdukları su hattını 1 haftadır onarmadıkları için bizim siteye su verilemiyor. Su taşımaktan hem ekonomik hem de fiziksel olarak yorulmaya başladım. Uyanık marketler de suya sürekli zam yapmaya başladı bu bahaneyle. Evin çatı katında aslında bir depo var ancak kullanılması şu an için imkansız. İnşaat sırasında evlere 2 tonluk depolar bırakılmış ancak hem bağlantıları yapılmamış hem de Yozgat'ın sert suyundan ötürü şamandıra arızası verip evleri su bastırıyormuş, sitedeki komşuların hepsinden aynı yorumları aldım. Bu nedenle evin kilerine hidroforlu bir depo yaptıracağım. Zaten ana tesisat giriş ve dağıtımı da oradan yapılıyor. Sayaç da kilerde. Yer ve kapı problemlerinden ötürü kileri kullanım dışı bırakıp maksimum 2 adet dikey 500 litre depo koyabiliyorum. Aşağıda mevcut tesisat planı ve benim yaptığım tesisat planı var. Sistemi elle devreye alıp çıkartacağım. Tek arzum sorunsuz çalışması. Burada ustalar çok bilmiş olduğundan işi ona bırakırsam elimde işe yaramayan bir depoyla kalırım. Maalesef çoğu eline mala alıp ustayım ben diyen kazmalardan ibaret. Planımın doğruluğundan emin olup, parçaları tedarik ettikten sonra sadece montaja usta çağıracağım. İşi bilen dostlardan kontrol ve öneriler rica ediyorum. Mevcut tesisat durumu Benim çizdiğim plan Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Ocak Paylaş 17 Ocak (düzenlendi) Otomatik yapın suyun kesilip/ geldiğini anlamazsınız, konfor kaybınız olmaz. Sayaç çıkışındaki iki vanaya gerek yok, sayaçtan sonra çekvalf yeterli. Sadece depo çıkışına bir tane vana kayın tamir bakım için gerekli olur. 17 Ocak tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Deniz Kom 17 Ocak Yazar Paylaş 17 Ocak Çok teşekkür ediyorum. Planı biraz güncelledim. Otomatikte pompanın sürekli devrede olması gerekmiyor mu? Bir de evde kiracıyım, ev sahibim sökülebilir bir sistem yapmamı istedi. Benden sonra kileri kiler olarak kullanmaya devam edecekler, ben de sistemimi alıp yeni lokasyonuma kuracağım. yeni tasarımda sayaç - küresel vana - 2 adet seri y tip partikül tutucu - basınç düşürücü - çekvalf ile başlayan tesisat T bağlantıya gidiyor. depolardan önceki filtreyi alan hesabından sonra çıkartıp tesisatın en başına y tip filtre koydum. Metin Uzunoğlu yazdı: Otomatik yapın suyun kesilip/ geldiğini anlamazsınız, konfor kaybınız olmaz. Sayaç çıkışındaki iki vanaya gerek yok, sayaçtan sonra çekvalf yeterli. Sadece depo çıkışına bir tane vana kayın tamir bakım için gerekli olur. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Demonte sökülebilir galvanizli depolar var, otomatik olması için hidtoforun açık olması lazım. Eski evimde 16 yıl kullandım sıkıntı yaşamadım. Ev sahibiniz haklı o zaman saat çıkışına çekvalf peşine bir T ile depo giriş ve hidrofor çıkışı olur. Hidrofor küçük alınız. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Ocak Paylaş 17 Ocak (düzenlendi) 17 Ocak tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Ama iki yol çıkmış? Düzelttim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Deniz Kom yazdı: evleri su bastırıyormuş ana problem bu, mutlaka tahliye hortumu takın belli bir seviye üstüne çıkarsa diye Yorum bağlantısı
Deniz Kom 17 Ocak Yazar Paylaş 17 Ocak Çağlar Bayur yazdı: ana problem bu, mutlaka tahliye hortumu takın belli bir seviye üstüne çıkarsa diye Binalar yapılırken çok şey planlanmamış. Çatı katına su için depo koymuşlar, tesisat oraya bağlı değil, gider vermek istesek o apayrı bir inşaat maliyeti. Site ahalisi hafta içi bir firma çağıracak bakalım toplu onarım için. Eğer yapılabilir bir şey ise mevcut depoyu aktif eder yoluma giderim. Eğer maliyet benim planlarıma yaklaşırsa kilerin yarısını feda eder sistemi kurarım en azından sistem benim olur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Bizim Nevşehir’deki apartmanda var. Bu kadar karmaşık değildi diye hatırlıyorum. Otomatik idi. Otomatik şemaları incele ona sadık kal bence 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Sayaçtan sonra bir T bağlayın depoların dolumuna gitsin. Şamandıra arızasında şamandırayı kolay değiştirebilmek için bir tane vana koyun şamandıra öncesi.İki depoya tek şamandıra yeterli.İki depo alttan birbirine paralel bağlansın. Sayaçtan sonra attığınız T den sonra bir çekvalf koyun. Bu çekvalften sonra da bir T koyup buraya da hidrofor çıkışını bağlayın. Bu şekilde diğer vanalara gerek kalmadan otomatik sisteminiz olur. Hidrofor değil de hidromat işinizi görür diye düşünüyorum. Hidromatların içerisinde çekvalf bulunuyor ancak yine de önlem olarak çekvalf buraya da takabilirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Ali Gülmez yazdı: bu yardımcı olur bence Dahiyane.. Takdir ettim. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Ocak Paylaş 22 Ocak En önemli nokta ise depodaki mikrobiyal aktivite. Depoda uzun süre su beklerse bakteri üremesi olur, Depoya ara ara klor eklemelisiniz. bulamazsanız sodyumhipoklorit (çamaşır suyu) de olur ama klor derişimi 0,2-0,3ppm olmalı . yani çok az koyacaksınız. klor uçuçu olduğu için ara ara yapılmalı. Klor u da basit test kitleri var 300-400 tl civarında onunla ölçebilirsiniz. Bence en güzeli suyun direk depoya dolması, oradan hidrofor ile eve verilmesi ama bu şekilde şebeke suyu olsa bile sürekli bir hidrofor elektrik gideri olur. Hidrofor denge tankı ne kadar büyük olur ise kısa süreli musluk açmalarınızda sesini o kadar az duyarsınız. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 22 Ocak Yazar Paylaş 22 Ocak Erhan Doruk yazdı: En önemli nokta ise depodaki mikrobiyal aktivite. Depoda uzun süre su beklerse bakteri üremesi olur, Depoya ara ara klor eklemelisiniz. bulamazsanız sodyumhipoklorit (çamaşır suyu) de olur ama klor derişimi 0,2-0,3ppm olmalı . yani çok az koyacaksınız. klor uçuçu olduğu için ara ara yapılmalı. Klor u da basit test kitleri var 300-400 tl civarında onunla ölçebilirsiniz. Bence en güzeli suyun direk depoya dolması, oradan hidrofor ile eve verilmesi ama bu şekilde şebeke suyu olsa bile sürekli bir hidrofor elektrik gideri olur. Hidrofor denge tankı ne kadar büyük olur ise kısa süreli musluk açmalarınızda sesini o kadar az duyarsınız. Klor konusunda haklısınız. Ancak belediye burada zaten o kadar yüksek klor basıyor ki sulara, su sürekli bembeyaz akıyor. Doldurup hemen mühürlediğimiz şişelerde üstte biriken klor yığını tam bir görsel şölen (!) oluyor. Doğrudan depoya kullanım burada biraz riskli. Filtreye rağmen tamamen temizlenemeyen kireç problemi var. Suyun sürekli sisteme verilmesi aslında sağlık için en doğrusu olsa da neredeyse 1 ay içerisinde şamandırayı kullanılamaz hale getiriyor ve su taşmalarına neden oluyor. Bölgedeki herkes doğrudan beslemeyi iptal etmiş durumda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts