Tamer Topaç 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Aliexpress yasaklansın. galata köprüsünde limon sıkma aleti almak istiyorum. Yaz aylarında hala devam ediyor Hocam 1 Yorum bağlantısı
Hakan Berk 19 Ocak Paylaş 19 Ocak (düzenlendi) Evet ikinci el de yapılan ayıplar iğrenç, her ne kadar yarısı kurgu olsa da bu ekspertiz firmalarının videolarında bile neler görülüyor ama bu yaklaşım bana biraz enflasyon düşsün demek yerine her 6 ayda bir paradan 1 sıfır atalım demek gibi geliyor. Bu tip konularda yaptırımların çok çok daha ağır olmasından yanayım. Ayıplı mal satana aracın 2 katı ceza kesilse birdaha kimse araçtaki en ufak sorunu söylemeden satmaya çalışır mı acaba? Tabi bu cezaları verirken yarın bir gün bana oy vermezlerse dememek gerek o ayrı... 19 Ocak tarihinde Hakan Berk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Hakan Berk yazdı: Evet ikinci el de yapılan ayıplar iğrenç, her ne kadar yarısı kurgu olsa da bu ekspertiz firmalarının videolarında bile neler görülüyor ama bu yaklaşım bana biraz enflasyon düşsün demek yerine her 6 ayda bir paradan 1 sıfır atalım demek gibi geliyor. Bu tip konularda yaptırımların çok çok daha ağır olmasından yanayım. Ayıplı mal satana aracın 2 katı ceza kesilse birdaha kimse araçtaki en ufak sorunu söylemeden satmaya çalışır mı acaba? Tabi bu cezaları verirken yarın bir gün bana oy vermezlerse dememek gerek o ayrı... Sorumluluk getirilmeli. 1 saat süren ekspertiz hizmetine 10 bin lira ücret ödeniyor. Raporda hatasız çıkan arabayı ertesi gün götürsek ve 4 arabadan ekleme çıksa adamların umrunda değil. 1 Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Bir SRC firmasının dijital danışmanlığını yapıyorum. Firmanın isteği üzerine Tiktok hesabı açtık tabi. İlgi alanı Otomobiller falan olunca önüme öyle videolar düşüyor ki ? Açıkcası ben de bu işlerin başka bir şekilde ilerlemesinden yanayım. Adamlar resmen birbirlerine araç alıp satıp eğleniyorlar. O satıcı telefonla onu arıyor elimde şu var kaça alırsın, diğer diğerini arıyor aldım almadım falan filen. Yani bu işler çok karmaşık ve dalavereli işler. Etik ve vicdan zaten kalmamış. Diyaloglarda kalite yok, muhattaplar güven vermiyor. Böyle bir ikinci el piyasaına araç vermek de, ordan araç almak da cesaret istiyor gerçekten... Yorum bağlantısı
Hakan Berk 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Murat Sahın yazdı: Sorumluluk getirilmeli. 1 saat süren ekspertiz hizmetine 10 bin lira ücret ödeniyor. Raporda hatasız çıkan arabayı ertesi gün götürsek ve 4 arabadan ekleme çıksa adamların umrunda değil. Kesinlikle katılıyorum. Acaba TÜV muayeneden geçer verdiği araç bir gün sonra yolda giderken üçe ayrılsa o gün içerisinde ekleme yapmışlar bizim sorumluluğumuzda değil der mi? 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Aytac Sakal yazdı: Bana göre Exper işindede sorun var.Sen iyi bir para verip bi işi yapan -Uzman- Firmaya gidiyorsun kapidan çıkınca 1 saat sonra sorumluluk almam diyor asıl geliştirilmesi gereken nokta bu.Ben uzman yada kaporta motor ustası değilimki nerede sorun var sen bulacaksın mesuliyetide alacaksın. Murat Sahın yazdı: Sorumluluk getirilmeli. 1 saat süren ekspertiz hizmetine 10 bin lira ücret ödeniyor. Raporda hatasız çıkan arabayı ertesi gün götürsek ve 4 arabadan ekleme çıksa adamların umrunda değil. Hakan Berk yazdı: Kesinlikle katılıyorum. Acaba TÜV muayeneden geçer verdiği araç bir gün sonra yolda giderken üçe ayrılsa o gün içerisinde ekleme yapmışlar bizim sorumluluğumuzda değil der mi? Tamamen aynı fikirdeyim. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Konudan anladığım: 1- Experler hatalı yorum yaptıklarında belli oranda sorumlu tutulmalı. Burada yasalar alıcıyı korumuyor. Exper ne derse desin bir mesuliyeti yok. Böyle bilirkişilik olmaz. 2- Ustalar bazı işlemleri yapmamalı, reddetmeli ya da yapmaktan men edilmeli. Bir araç eğer hayati bir hasar alırsa misal hayat kafesi darbeye maruz kalırsa hiçbir şekilde tamir edilmeden direkt olarak geri dönüşüm - parçalanma yoluna gidilmeli. Bir aracın birleştirildiği ortaya çıkarsa birleştiren kişinin işyeri ruhsatı iptal edilmeli. 3- TÜVTürk ortaya çıkış amacını yerine getirmediği gibi sürücüler için maddi bir külfet ve mağduriyet yaratıyor. 4- Satıcı, sattığı araçtan belli bir oranda sorumlu tutulmalı. Taraflar, nasıl bir araç aldığı ya da sattığı konusunda ortak bir tutanağın altına imza atmalı. 5- Suçluların salınmasını bırak, gerçekten caydırıcı cezalar masaya yatırılmalı 6- Enflasyon düşmeli ürüne ucuza ulaşılmalı, kalpazanlara böylelikle pabuç bırakılmamalı. 7- Bir tane de tek boynuzlu atım olsun. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Çağrı Alaf yazdı: 7- Bir tane de tek boynuzlu atım olsun. Bu madde diğer altısından daha olası Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 Ocak Paylaş 20 Ocak arabayı aldığınız adamı iyi seçin normal vatandaştan alırsanız paranızı her türlü alıyorsunuz. Ama memur benim favorim işten çıkamaz zaten icraya verdin mi takır takır alırsın Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Mehmet Cihat yazdı: arabayı aldığınız adamı iyi seçin normal vatandaştan alırsanız paranızı her türlü alıyorsunuz. Ama memur benim favorim işten çıkamaz zaten icraya verdin mi takır takır alırsın İşten çıkanına da denk geldim. Eskisi gibi değil anladığım kadarı ile, bir memur arkadaş "görevi masamı silmek odamı paspaslamak olan görevlinin maaşı ve ek göstergesi benden iyi" diyordu. Memur arkadaşların tamamı yurt dışı falan kovalıyor Çağrı Alaf yazdı: Konudan anladığım: 1- Experler hatalı yorum yaptıklarında belli oranda sorumlu tutulmalı. Burada yasalar alıcıyı korumuyor. Exper ne derse desin bir mesuliyeti yok. Böyle bilirkişilik olmaz. 2- Ustalar bazı işlemleri yapmamalı, reddetmeli ya da yapmaktan men edilmeli. Bir araç eğer hayati bir hasar alırsa misal hayat kafesi darbeye maruz kalırsa hiçbir şekilde tamir edilmeden direkt olarak geri dönüşüm - parçalanma yoluna gidilmeli. Bir aracın birleştirildiği ortaya çıkarsa birleştiren kişinin işyeri ruhsatı iptal edilmeli. 3- TÜVTürk ortaya çıkış amacını yerine getirmediği gibi sürücüler için maddi bir külfet ve mağduriyet yaratıyor. 4- Satıcı, sattığı araçtan belli bir oranda sorumlu tutulmalı. Taraflar, nasıl bir araç aldığı ya da sattığı konusunda ortak bir tutanağın altına imza atmalı. 5- Suçluların salınmasını bırak, gerçekten caydırıcı cezalar masaya yatırılmalı 6- Enflasyon düşmeli ürüne ucuza ulaşılmalı, kalpazanlara böylelikle pabuç bırakılmamalı. 7- Bir tane de tek boynuzlu atım olsun. 1- Çağrı kardeşim şöyle düşün, bir ekspertiz firması sadece senin aracınla ilgilense 1 saat sürmez senin ekspertiz işlemin. 1 saat desek saat ücretleri 10 bin lira. TSe belgeli falan kuruluşlar var. Bu gün verdiği raporun tamamen zıttını yarın ispatlasan adamların yükümlülüğü yok. Her meslek erbabı yaptığı işin sorumluluğunu alır normalde. Bunlarda o yok, anladığım kadarı ile kanunen de yok. Bu sebeple her yerde türeyen onlarca ekspertiz firmalarının acilen kontrol altına alınması gerekiyor. Kömürlükte ekspertiz yapan eski emlakçı var mesela. Öyle düşün. 2- Pert kayıtlı araç var sokakta geziyor. Bir aracın neden pert kaydı olur? Aracı güvenle binilebilir hale getirme masrafına değmeyecekse perte ayrılıyor. Sonra birileri bunu alıp yarım yamalak tamir edip satıyor. Pert aracın tekrar trafiğe çıkamaması lazım. 3- Tüvtürk şuan marangozun keseri gibi hep kendine yontuyor. Zamanında 1.3 mtj ile gittim, eksoz ölçümü yapıyor; "dip gaz ver" veriyorum kesiciye giriyor araba "bırak devir rölantiye düşmeden tekrar dip gaz ver" bu şekilde 3 dk uğraştık, araç kaldı eksozdan. İyi de "turbo dizel hiç bir araç bu şekilde yapılan muayeneden geçemez ki, bu şekilde her türlü duman atar araç" dedim. Gidip başka bir yerde tekrar ücret ödedim, anlattım, "ssabit devirde yapılmalı, turbo dizel araç bu" dedi. Tek seferde güzel değerler ile geçti. Benim lise arkadaşım Tüvtürkde muayene alanında görevli. 2 yıl muhasebe okudu. Öyle düşün. 4- İlla ikinci el araçta risk var tamam ama aldığımız aracın ertesi gün yağını değiştirince duman atmaya başlıyorsa burada satıcının sorumluluğu olmalı. Kötü niyet aşikar. Dava edersen bilirkişi raporu ile, kazanırsın muhtemelen ama ülkenin hukuki durumu ortada. Kaç yıl uğraşılır kaç yıl beklenir muamma. 5- Öncelikle sistem düzeltilmeli. Bunu açardım ama emmi kızar. 6- Sıfır araç alırken 1 tane devlete (bazı araçlarda 1 tane de yetmiyor, 1 buçuk tane oluyor) bir tane bankaya almaktan kurtulursak bir şeyler değişir. 7- Bu kolay. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Pert teknik değil mali bir mesele. Tüm dünyada aynıdır. Ayrıca enteresan: pert teslaya süperşarj izni vermez tesla. Bunun için bir servis muayenesi ister 500 dolar. O zaman verir. Abd de böyle. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Pert teknik değil mali bir mesele. Tüm dünyada aynıdır. Ayrıca enteresan: pert teslaya süperşarj izni vermez tesla. Bunun için bir servis muayenesi ister 500 dolar. O zaman verir. Abd de böyle. İyi de reelde öyle mi hocam? Hava yastıklarına direnç, kemerlere direnç. Her şey baştan savma yapılıp hoppa araç trafiğe. Güvenli mi sizce? Ya da bunu denetleyen bir mekanizma var mı Tesla örneğindeki gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts