İçeriğe Yönlendir

Togg Yeni Modelleri Tescilledi

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

araba dediğimiz şey buzdolabı gibidir sözünü severim, her evde vardır değilmi, buna böyle bakmak lazım...

öte yandan bu kadar çok araba olması bence gelişmemişlik demek, toplu taşıma ve planlama olmaması açısından yani, normalde büyük şehirlerde yaşayanların araba sahibi olması hafta sonu bir yerlere gitmek yada keyfi kullanım amaçlı olmalı, şehirde buna pek ihtiyaç duyulmayacak planlama yapılmalı, bu olsun arabanın ne yaktığıda önemsiz olurdu zaten, arada bir kullandığın şeyin ne yaktığı önemsiz, elektriklide olur tabii, herkes alabilmeli ama günlük hayatta işe git gelde bunu kulanmamalı, o yüzden önce planlamayı değiştirmek, şehirleri yeniden dizayn etmek, olanlarıda kötüyse yavaş yavaş yıkıp yeniden yapmak lazım, yoksa böyle milyon tane arabayla uğraşır kaynakları boşa harcar dururuz.

Tabii bunun içinde aklı başında eğitimli toplum lazım, yani yine döndük başa.....

küçük Toğğ geliyormu A-B segment, bu önemli...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

“Trafikte” araba olması.. ve gündüz iş saatinde sokakta kalabalık olması..

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

İnsanlar fakir kalsın trafik olmasın görüşü hem acımasız ( bu nedenle üzüldüm bunu duyduğuma) hem de gerçekçi değil. Adam binecekse alır 350 liralık araba biner. Araç sahipliği başka araca her gün şehir merkezine gitmek için binmek başka. 

bir daha düşünün taşının.

gerçek bu. acımasızlıktan demiyorum. herkesin araç sahibi olması iyi bir şey diye belirttim zaten. üzüldüğünüz şey benim cümlem değil. gerçeğe uymayan durumlara tepki.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

İnsanlar fakir kalsın trafik olmasın görüşü hem acımasız ( bu nedenle üzüldüm bunu duyduğuma) hem de gerçekçi değil. Adam binecekse alır 350 liralık araba biner. Araç sahipliği başka araca her gün şehir merkezine gitmek için binmek başka. 

insanlık tarihinin en büyük anket çalışması olarak pandemide bunun sonuçlarını öprenmiştik aslında, evdekal söylemi herkesin hoşuna gitmişti şehirler bomboştu

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Göktürk yazdı:

Bir daha düşündüm de şakayla başlayıp ciddi bitirmişim. Yazdığımdan insanların fakir kalıp araç alamamasından kaynaklı trafikte ferahlama olacağı çıkarılsa da asıl görüşüm tabiki de o değil. Aslolan doğru şehir planlamasıyla insanların genellikle toplu taşımaya yönlendirildiği ve herkesin kendine uygun bineklere kolay ulaşabileceği haldeyken bile trafik sıkışmayacak bir planlama yapılmasıdır.

Gelgelelim ülkede düzgün şehir planlaması yapılmadığı gibi araç alabilen ikinci üçüncü aracı alarak daha çok doluluğa sebep oluyor. Mesela dayımın arabaları yüzünden babamların kapının önünde park edecek yer bulamaması gibi bir örneğim de var. 🤷‍♂️

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

ben biraz da ciddi söyledim. Mesela hiç sultangazi’de, sultanbeyli’de otomobil sürdünüz mü? Kimseyi küçümsemiyorum da seviye düştükçe kuralsızlık artıyor. Gerçek bu. Trafik zaten kötü. Kuralsızlıklar artarsa daha da kötüleşecek. 

biz de isteriz düzenli bir şehirde, kurallara uyan toplumun her kesimi refah içinde özel otomobilini kullansın. Ülkenin refah seviyesini gösterir bu. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben biraz da ciddi söyledim. Mesela hiç sultangazi’de, sultanbeyli’de otomobil sürdünüz mü? Kimseyi küçümsemiyorum da seviye düştükçe kuralsızlık artıyor. Gerçek bu. Trafik zaten kötü. Kuralsızlıklar artarsa daha da kötüleşecek. 

biz de isteriz düzenli bir şehirde, kurallara uyan toplumun her kesimi refah içinde özel otomobilini kullansın. Ülkenin refah seviyesini gösterir bu. 

Güzel nokta. oto sanayiden kötü. inanılmaz tehlikeli. bizim egede Ödemiş de öyle. Arabamı uzak yerde bırakır yürür giderim işime oralarda. 

Bu vatandaşları kalkındıracağız eğiteceğiz. Eriteceğiz. Buna mecburuz. Bunlara araba vermeyerek (kaldı ki bizden zenginler) trafiği çözemeyiz. 

kentsel dönüşüm mevcut arsalara yeni bina yapmayla olmaz. 

Permatik gibi kesip biçip yeniden yol altyapı planlamak gerekir. Yolları geniş yapmak gerekir. Türkiyedeki yollar iki taraflı araç parkedince gidiş geliş kullanılamaz şekilde yapılıyor. Par yapılmaz yerlere regülasyon uygulanmıyor. Kara düzen bir trafik yapısı var. Özellikle park konusu. Hem park bedava. hem de kuralsız. PArk paralı olmalı çoğu yerde. Ama makine ile ve nisbeten ucuz olmalı. Para verilmeli ama acıtmamalı. 

önünde apartman olan bir yolun  3+5+1+5+3= 17 metre asfalt. 6 metre de 3+3 kaldırım 23 metre olması lazım arsalar arasında. Öyle olursa sorun biter çoğu yerde. 

Kural: yeni planlanan yerlerde 23 metreden daha dar yol bırakılamaz. Böyle bir durumda yeni imar verilmez. Bitti. 

23 metre yol bırakamıyorsan defol git diyeceksin kent mimarına. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Elektrikli araçlar satış rakamları kıracak bu petrol muhabbetine. Hürmüz kapalı.

Millet elektriğe yönelecek araplar reset.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İlkay Başaran yazdı:

Elektrikli araçlar satış rakamları kıracak bu petrol muhabbetine. Hürmüz kapalı.

Millet elektriğe yönelecek araplar reset.

+ Eldekini satmakta kolay olmayacak. 

Parası olanın da şu an bence kafası karışık, bir şeye para harcamakta riskli. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ü.Emre Kartal yazdı:

+ Eldekini satmakta kolay olmayacak. 

Parası olanın da şu an bence kafası karışık, bir şeye para harcamakta riskli. 

Dediğim olursa uzun vadede petrole talep düşünce petrol rakamı da düşer de ölme eşeğim ölme hesabı. 

Şu an param yetse sıfır tesla alır geçerdim mis gibi. Çağı takip etmek her zaman iyidir bana göre. Bende takip ediyorum da imkanlar dahilinde 20 sene geriden :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben 17 metre demiştim burda 16 metre demiş. Kaldırımlar hariç. 3 'er metre de kaldırım şart. Etti 22 metre. hadi zorladın 2 metre yaptın parseller arası minimum 20 metre olması gerekiyor kaldırım 2 metre ise. 

image.png.35e1698d8793d75bedcd5dc9807a061f.png

adamlar yazmış çizmiş sınırları belirlemiş:  https://highways.dot.gov/safety/other/road-diets/road-diet-informational-guide/4-designing-road-diet#:~:text=On-street Parking.&text=The desirable minimum width of,accommodated in the parking lane.&text=As noted%2C parallel parking lanes,parking (see Figure 21).

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Denk gelirse fotoğraflarını ekleyeyim adamlar o kaldırıma ev yapmış burada. Ya da bisiklet yolunda park etmiş market tedarikçisi kamyonlar var. Onlar olmasa motosikletler cirit atıyor aynı bisiklet yolunda. Neyse Dalaman'da enteresan yapılar var ve bunlar eski olduğu için bir yere kadar kabul edilebilir tamam da.

Bir de vatandaşın limon bahçesinin arasından S yapıp giden 3 tane yol var mahallemde. Ve o yollar bile düzeltilememiş. Adam 10 metrekare bir yeri var onu bile tel örgüyle ördü, yolu geçirtmedi. O konuda sanırım ilçe belediyelerinin ahbap çavuş ilişkilerinden dolayı hiç ilerleme kaydedemiyoruz.

Öte yandan bu yıl yürürlüğe giren cezalarla o kuralsızlık büyük oranda azalacak, bakın millet 140 bini duyunca APP plakalı nasıl söküp attı.

Ama kolluk kuvvetlerinin kararlı olması ve siyasi etkilerden uzak olması lazım. Yoksa kural 2 ay uygulanmasa reset atar bu toplum eski düzensizliğe dönmek için.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

İstimlak edilemeyen 350 metrelik yol var mesela. Okul yolu ve o kadar önemli ki...

Ekran Alıntısı1 78 m2.PNG

Ekran Alıntısı 2 saçma s.PNG

350 metre.PNG

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...