Deniz Kom 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Merhaba, Aracın yakıt pompasını değiştikten sonra sorunlar azalmış olsa da yolumun sürekli olarak rampa olması beni araç değişikliğine itiyor. -20'lere inen havalarda dik rampalarla dolu bir şehir atmosferik motoru işkenceye döndürüyor. İlk baktığım yeniden bir Honda idi ancak 2. el piyasası uçmuş durumda, Civic 2019 sonrası araçları ağır hasarlı olmadıktan sonra bütçeyi zorlamadan alamıyorum. Dolayısıyla bazı alternatiflere yöneldim. Önerilere açığım, bu araç sorununu en kısa sürede çözmeliyim. Kriterlerim aşağıdaki gibi: Araç için ayırdığım maksimum bütçe 1.4 mtl. Turbo beslemeli olmak zorunda, Otomatik vites olmak zorunda, manuel kullanamıyorum. Tercihen sedan, yoksa suv Tercihen benzinli, yoksa dizel Servisi bol ve yakın (renault, opel, honda, ford, hyundai). Benim bulduğum araçlar Benzin: Focus 1.5 Ti-VCT TrendX. (araç temiz, mevcut araçla neredeyse kafa kafaya bütçeye gidiyor). Focus 1.5 Ti-VCT Titanium ( 2 kapı boya, 140 bin eklemem gerekiyor) Civic 2020 1.5 Vtec 4 kapı boya, (300 bin eklemem lazım) 2020 HYUNDAİ KONA 1.6 T-GDI ELİTE ( 240 bin eklemem lazım) mokka 2024 1.2T ( bu motordan korkuyorum. 2025'de kayış sorunu yok dediler ama 2024ü bilmiyorum. 200 bin eklediğimde en dolu paket geliyor). eşimin 1.2 corsa 2025 rampalarda uçuyor resmen. Suzuki s-cross 1.4T hibrid 250 bin lira eklemem lazım Hibrit: COROLLA 1.8 Hybrid DREAM 2022 hatasız (300 bin eklemem lazım) CHR 2020 flame (250 bin eklemem lazım, arka 2 kapı boyalı, boya takıntım yok) Dizel: Focus 1.5 tdci 2020 (300 bin eklemem lazım) Megane Sedan 1.5 BluedCi Touch EDC ( 200 bin eklemem lazım ancak adblue donması olayından korkuyorum. ) Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Bildiğim kadarı ile focus 1.5 ti vct ler turbolu değil ama Toyotanın vvti gibi bir teknolojiye sahip. Ben olsam 1.2 c4 veya c4x bakarım. Ama 2024 üzeri model olursa iyi olur. Kayış meselesini çok takmayın, en olumsuz durumda 4-5 senede 1 değişirseniz sorun olmaz. Yeter ki hatalı bir yağ vs kullanılmasın. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Forumdaki herkes sizin sayenizde Yozgata gitmeden Yozgat da yaşamadan bir çok sorunu öğrenmiş olduk 😊 popüler bir tweet vardı ya 3 bin yıldır işgal edilmemiş sevr de paylaşılmamış diye gerçekten favori şehir olmayı hak ediyor 😊 şaka bir yana bence araç seçerken Yozgat sanayide ufak tefek sorunları da çözebilecek bir araç bakın derim. Orda bosch car servis var bildiğim kadarıyla başka da iyi bir yer var mıdır bilmiyorum. Bu arada Yozgat da en beğendim yer Çamlık milli parkı olmuştu gerçekten çok güzel bir park 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Sedan olacaksa tek seçenek Megane 1.3 TCE EDC. Suv ise profilimdeki araçtan o fiyatlara bulunur diye tahmin ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Ben ilk tercih olarak Corolla derim. Megane konusunda anlatılanlara bakmayın dizel korkutuyorsa 4 silindirli 1.3 Tce var.Düzgün bakım yapılır Devirdaim ve Termostata dikkat edilirse problem yaşamazsınız. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ocak Paylaş 18 Ocak O coğrafyada 1,8 hibritten hibrit verimi alamazsın. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 18 Ocak Paylaş 18 Ocak mokka filan olacağına en azından 4x4 s cross olabilir. karda filan az oyun oynarsınız sedan için aracımı değiştirmezdim ben yerinizde olsam Yorum bağlantısı
Deniz Kom 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak Mustafa Resül Kara yazdı: Forumdaki herkes sizin sayenizde Yozgata gitmeden Yozgat da yaşamadan bir çok sorunu öğrenmiş olduk 😊 popüler bir tweet vardı ya 3 bin yıldır işgal edilmemiş sevr de paylaşılmamış diye gerçekten favori şehir olmayı hak ediyor 😊 şaka bir yana bence araç seçerken Yozgat sanayide ufak tefek sorunları da çözebilecek bir araç bakın derim. Orda bosch car servis var bildiğim kadarıyla başka da iyi bir yer var mıdır bilmiyorum. Bu arada Yozgat da en beğendim yer Çamlık milli parkı olmuştu gerçekten çok güzel bir park Ayağımı nasıl bereketli getirdiysem cidden geldikten 1 hafta sonra ilk defa su sorunu başladı şehirde Yakıt meselesi biliniyormuş da millet paylaşmamış benimle. Buradaki Bosch car servis pek tutulmuyor, araçlarlı çoklukla bozduğu söyleniyor. Mehmet Göktürk yazdı: Böyle idare etseniz? Hocam araç gitmiyor Ü.Emre Kartal yazdı: Bildiğim kadarı ile focus 1.5 ti vct ler turbolu değil ama Toyotanın vvti gibi bir teknolojiye sahip. Ben olsam 1.2 c4 veya c4x bakarım. Ama 2024 üzeri model olursa iyi olur. Kayış meselesini çok takmayın, en olumsuz durumda 4-5 senede 1 değişirseniz sorun olmaz. Yeter ki hatalı bir yağ vs kullanılmasın. Evet focus uyarınızı az önce ben de fark ettim. Bkaımlarımı hep yetkilide yaptırırım araçlarımda ( megane 2011 hariçti ) Koray Demir yazdı: Renault 1.3 TCE baktınız mı? Metin Akbal yazdı: Sedan olacaksa tek seçenek Megane 1.3 TCE EDC. Suv ise profilimdeki araçtan o fiyatlara bulunur diye tahmin ediyorum. Ona baktım ancak o aracın iç malzemesini hiç sevmiyorum. Çok kalitesiz duruyor. Mehmet Ozyurek yazdı: O coğrafyada 1,8 hibritten hibrit verimi alamazsın. Mehmet Ozyurek yazdı: Qashqai veya suzuki 4x4 Mehmet Bey, 1.8 i ilk başta düşündüren hocamın aracıydı. 1.8 Corolla cross kullanıyor. Ancak araştırınca motorlarının ve şanzımanlarının farklı olduğunu gördüm. Haklısınız burada o araç gitmeyecek gibi. Şu anda Scross ya da vitara 4x4 gibi görünüyor öncelik. Mehmet Cihat yazdı: mokka filan olacağına en azından 4x4 s cross olabilir. karda filan az oyun oynarsınız sedan için aracımı değiştirmezdim ben yerinizde olsam Hocam karda honda city ile de oyun oynadım ama buzda hiç affetmiyor 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 18 Ocak Paylaş 18 Ocak (düzenlendi) Buraya kadar yazılanları okuduktan sonra bir Erzurumlu (rakım 1853m) olarak bu gibi yüksek rakımlı şehirlerde herkes turbolu araç kullanmıyor. Bu yöndende duruma bakın derim. 18 Ocak tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 18 Ocak Paylaş 18 Ocak @Deniz Kom su sorunu konusunda bence de haklısınız orda yaşamadım ama bir süre bulunmuştum her yerde Çeşme vardı şaşırmıştım 😊 bosch car servisi de geçerken görmüştüm, burda yaşasam buraya gelirim demiştim. Sizin dediğiniz gibiyse araçları bozuyorsa yaklaşılmaz 😊 Ordan bir defa yakıt aldım o da lpgydi. Opet ten almıştım. Sorun yaşamadım. Ama benzin ve dizel farklı yakıtlar tabiki. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 18 Ocak Paylaş 18 Ocak 4x4 bi Suzuki Vitara veya scros iç plastik kalitesi biraz düşük ama motor şanzıman çekiş sistemi çok güzel Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Araç gitmiyor deniyorsa bozuktur yahut paspas felan yüzünden gaza basılamıyordur. Gitmeyen araç olmaz. Kaç devre çıkıyor? Kick-down çalışmıyor mu 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Hocama twingo lazım Ben vitarayı alana kadar kışın bu sitelerden aşağı hep twingoyla indim hocam gerisinde de tırmandım Vitarada atmosferik bu arada. İşe hiç minibüsle gitmedim 6 senedir 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak (düzenlendi) Hocam araç gitmiyor değil, rampada yığılıyor. Sürekli zengindeyiz, çekişi korumak için anırıyor ve tüketim 10 litrelere çıktı. OBD bir hata kodu vermiyor şu durumda. 18 Ocak tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Deniz Kom yazdı: Hocam araç gitmiyor değil, rampada yığılıyor. Sürekli zengindeyiz, çekişi korumak için anırıyor ve tüketim 10 litrelere çıktı. OBD bir hata kodu vermiyor şu durumda. 1.6 crdi yeni nesil bir Koreli veya 136 HP lik Astra sorunu çözer bence. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Bu gidişle benim dediğime gelip bitane binek Toros alacaksın gibi görünüyor 😁 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Deniz Kom yazdı: Hocam araç gitmiyor değil, rampada yığılıyor. Sürekli zengindeyiz, çekişi korumak için anırıyor ve tüketim 10 litrelere çıktı. OBD bir hata kodu vermiyor şu durumda. güzergah kaç km? devir kaça çıkıyor. yığılıyor kelimesi vites yükseltmezse olur vites 1 de mi? o kadar dik mi? anırmasından korkmayın. bırak 10 yaksın yeni aldığın da öyle yakacak mesafe kısa ve yol dik ise. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Eksi 20 de atmosferik araba bile coşmaz mı mis gibi soğuk ve yoğun hava. 1 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Bence rakım farkından dolayı ve aracınızın eski halini bildiğiniz için size gitmiyor gibi geliyor. Bana sorarsanız yeni bir araca geçme sebebi yoksa bu sebeple araç değişmezdim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 18 Ocak Paylaş 18 Ocak atmosferik aracın 10 litre yakması anormal değil ama araç eskisi gibi gitmiyor ise bir sıkıntı var demekki araçta. Benzin pompası neden değişti aracın çok yeni daha Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Motor şanzımanını hiç bilmem ama listeden S-cross yakın geldi bana. 1.4T turbolu herhalde Yorum bağlantısı
Recommended Posts