İçeriğe Yönlendir

Araç Soruları, Kararsız Kaldım

Deniz Kom

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Oktan yükseltici koysa avansı ecu biraz otomatik ileri alır mı?

Baktım tam tersi: Fuel system: A lower octane level of fuel is required at higher altitudes, since there isn't enough oxygen per volume of air to take advantage of high-octane fuels. If you fill up at a high altitude and return to your lower elevation later, you may suffer from engine sputtering and a lack of power.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yozgat epi topu 1300 metre memleket. O araba hava yoğunluğundan taş çatlasa tam gazda 15 beygir eksik çalışır. Buda pratikte normal kullanımda hissedilir değil. Kaldıki araba torq konverterli CVT şanzıman taşıyor. Bence sadece yeni evinizin arazi yapısı yani yeni topokrafik konumu sizi etkilemiş. yeni arabanızda size farklı gelebilir çünkü onuda istanbuldaki performansını bilmediğiniz için plasebo etkisi yapacaktır.  

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Öncelikle şanzımanınız tork konverlerli CVT diye biliyorum, karakteristiği böyle, gaza çok bastığınızda bağıracak. 

Atmosferik 1500 cc bir araç 10 litre yakabilir, benim anladığım çok engebeli bir yerdesiniz, muhtemelen her benzinli araç o civarda yakacaktır. 

Çok rampalı bir yerde bu yer uzun yolda yüksek vites yüksek süratle gidilmekte ilen denk gelen bir trampa değilse her araç bir şekilde rahatsız edecektir. Bunun pek kaçarı yok. 6. viteste 90 km ile cc de hiç nazlanmadan çıktığı eğimdeki rampa şehir içinde 2. viteste denk gelince çok mutsuz oluyor mesela benim mondeo. 

İhtiyacınız olan sanki daha güçlü bir motordan ziyade cvt olmayan bir şanzıman gibi görünüyor bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

DSG bozuk android tırt LPG can turbo velinimet :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bu arada ek olarak hava sıcaklığı -15 -20 civarlarında o yakıt çok normal, bizim 1.2 pug 9 civarında yakardı bu sene 11e çıkmış, park halinde kar temizleme vs yakıtı yükseltir, üstüne bir de kısa mesafe o yakıt iyi bile denebilir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Klimada ön cam buğu çözrrken otomatik açılır. Onuda hesaba katmalı

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mehmet Cihat yazdı:

atmosferik aracın 10 litre yakması anormal değil ama araç eskisi gibi gitmiyor ise bir sıkıntı var demekki araçta. Benzin pompası neden değişti aracın çok yeni daha 

Bir istasyondan aldığım yakıttan sonra filtre tıkanma yaptı. 

Alptuğ Özcan yazdı:

Motor şanzımanını hiç bilmem ama listeden S-cross yakın geldi bana. 1.4T turbolu herhalde

4x2 s-cross için görüştüm birkaç satıcıyla. Bütçe planlamalarından sonra bakacağım ama arabayla da duygusal bağım var, değiştirmeyi düşündükçe arabanın yüzüne bakamıyorum. Çok kahrımızı çekti zamanında. 

Mehmet Göktürk yazdı:

güzergah kaç km? devir kaça çıkıyor. yığılıyor kelimesi vites yükseltmezse olur vites 1 de mi? o kadar dik mi?

anırmasından korkmayın. 

bırak 10 yaksın yeni aldığın da öyle yakacak mesafe kısa ve yol dik ise. 

Günlük güzergah, sadece ev iş arası 5km civarı yapıyor. Eğer markete gideceksem bu yol 20 km oluyor. Rampalar bayağı dik, şanzıman vites artırmak istemiyor sürekli 60 km hızda 4 bin devir civarlarında takılıyoruz rampalarda. 

İlkay Başaran yazdı:

Eksi 20 de atmosferik araba bile coşmaz mı mis gibi soğuk ve yoğun hava.

Yok hocam coşmuyor :) Oksijen miktarı arabanın alışık olduğu yerden çok daha düşük olduğundan maalesef çekiyor da çekiyor :D 

Buyrun size öğrencilerimizden bir sanat eseri ile günaydın diyeyim :))

IMG_5739.jpg.f7fc2b52d21b183ce5df562abb4d6d7e.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ben Dizel Qashqai öneririm. Vitara ve Scross'lar atmosferik motorludur, hibrid alırsanız elektrik motoruyla turbolu gibi davranır. T-GDI motorlar sağlam ve performanslı motorlardır, ama yolum çoğunlukla yokuş demişsiniz, biraz yakarlar. O yüzden hem Yozgat'ın kışına, hem de kesenize uygun dizel öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Cihat Küçükay yazdı:

Ben Dizel Qashqai öneririm. Vitara ve Scross'lar atmosferik motorludur, hibrid alırsanız elektrik motoruyla turbolu gibi davranır. T-GDI motorlar sağlam ve performanslı motorlardır, ama yolum çoğunlukla yokuş demişsiniz, biraz yakarlar. O yüzden hem Yozgat'ın kışına, hem de kesenize uygun dizel öneririm.

1.4 vitara ve scros turbo ve hibrit yakıtı da çok güzel vites aralıkları da çok iyi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Deniz Kom yazdı:

arabayla da duygusal bağım var, değiştirmeyi düşündükçe arabanın yüzüne bakamıyorum. Çok kahrımızı çekti zamanında. 

İnsan unutuyor zamanla :) 

Allah daha iyilerini nasip etsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Dizel Yozgat’ta imkanı yok ısınmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Her şartta benzinli öneririm. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sorun motordan ziyade cvt gibi, hrv aracımda tadına bakmıştım :vurduvara:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

4000 devirde takılıp kalmaması lazım ekonomi modunda unutulmuş olabilir mi

Şehrin dışına toki yapıyorlar sonra böyle izole kalıyor insanlar

Tahminim

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Tahminim

HOcam tam gaz olmadıkça maks hıza yaklaşmadıkça maks tork devrinde kalıyor zaten cvt. Scooterlarda böyle.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sorun CVT değil sorun Atmosferik :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

HOcam tam gaz olmadıkça maks hıza yaklaşmadıkça maks tork devrinde kalıyor zaten cvt. Scooterlarda böyle.

Bizde albea cvt var sport moda geçince oldukça iyi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Oktan yükseltici koysa avansı ecu biraz otomatik ileri alır mı?

Baktım tam tersi: Fuel system: A lower octane level of fuel is required at higher altitudes, since there isn't enough oxygen per volume of air to take advantage of high-octane fuels. If you fill up at a high altitude and return to your lower elevation later, you may suffer from engine sputtering and a lack of power.

94 senesi teknolojisinde zetec motorlu aracın motor bölümünde bir kör soket vardı, düşük oktan yakıt alınırsa kör soketi çıkartılıyordu oktanın düşük olduğunu anlayıp beyin avansı ayarlıyordu. 

1.4 bütçe ile tiguan bakardım artık hangi yılına denk geliyorsa o, 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Sorun CVT değil sorun Atmosferik :)

Erzurumda ki atmosferikler ne yapsın? 1,1 ve 1,6 atmosferik motor ile Palandöken tırmanmıştım. Erciyes dağına tırmanırken az kalsın hararet yaptıracaktım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Adanaya gidince benim focusun son hızı 20 km artıyordu :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Adanaya gidince benim focusun son hızı 20 km artıyordu :)

Antalyaya taşınırken aracımı kamyon ile yollamıştım, aracı kamyondan indirmek in çalıştırınca acayip gaz vermiş gibi çalışmıştı. Korkup hemen stop ettim geçmeyince sanayiye gittim otomatik avans kendi güsrlir dediler ve sonra düzeldi.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mehmet Göktürk yazdı:

Tahminim

Hocam Toki'lere hiç bulaşmadım Yozgat'da dimdik bir rampaya koymuşlar (Dikmen rampalarlı gibi). Ama Yozgat'da düz yok yol her yer rampa. Küçücük yere ne kadar sıkışabiliriz diyerek buldukları alana dikmişler binayı. Zemin düzeltmesi ya da planlaması yapmadan. 

Ekonomi modunu hiç kullanmadım hayatımda :) 

Kesinlikle turbosuzluktan yana çekiyorum onu anladım artık. Bugün öğrencimle yine bir tepeye gittik, burada arabalar hep böyle bağırıyor biz turbo görmedik ki hocam diyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Rampada giden araç istiyorsan dizel turbo 1.5, 1.6, 2.0 hacimde en az 270nm veya üzeri alacaksın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Metin Uzunoğlu yazdı:

Erzurumda ki atmosferikler ne yapsın? 1,1 ve 1,6 atmosferik motor ile Palandöken tırmanmıştım. Erciyes dağına tırmanırken az kalsın hararet yaptıracaktım. 

Sumelaya zor çıkardım bende :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Sumelaya zor çıkardım bende :)

Orada ani kot farkı çok, şehir içinde o kadar fark olmaz. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...