Çağrı Alaf 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Gün boyu gözlük gözümden düşmez. Bilindik bir markadan Polarize gözlük kullanıyorum hem güneşte hem yağmurda yansımaları bayağı azaltıyor rahat ediyorum. Bugün ufak bir kaza tehlikesi geçirince aklıma geldi hava yastığı açılınca ne olurdu acaba diye. Benzer tecrübesi olan var mı hava yastığı surata çarpıp camı kırar mı? Buna binaen gözü bu cam parçaları yaralar mı? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Daha güvenli Kaynak var mı hocam? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Cam olursa zararlı olabilir. Harici bir malzeme daha güvenli olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Takata hava yastığı üreticisi parçacık fırlatma riskine karşı çok dava kaybetti iflasa sürüklendi. Hava yastığı patladığı anda gözlük kolye ve boyutuna göre küpe dahi tehlikeli. yan perde hava yastığından kulağının arka kısmı zarar gören müşterim vardı. boyutu itibarı ile büyükçe bir küpe kulağının arkasına gelen yere zarar vermişti perde hava yastığına çarptığında. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Koray Demir yazdı: Kaynak var mı hocam? Var. İnşattan düşen de var. araçta ön camdan herşey girebilir. Tüm hayat boyunca gözlük koruyucudur. Airbag için de koruyucudur. Bazen korumayabilir tabi anekdot değil istatistik önemli. 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Camlar hard organic'se, kırılmaları çok zor. Kırılsa dahi küçük parçalar dahilinde değil, büyük parçalarla kırılıyor. Yani göze girmesi çok zor. Bu arada, ben arabada polarize kullanamadım. Teyp, telefon, kadran vs her şey gitti 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Sert organik camlar kolay çiziliyor ama kırılmıyor. Ben de gözlüksüz adım atamıyorum. Hiç hava yastığı denemedim, Allah tecrübe ettirmesin ancak oturma pozisyonumu da ona göre ayarlıyorum. Direksiyona asla yakın süremem, muhtemelen burnum falan kırılır ama gözlüğe zarar geleceğini düşünmüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 18 Ocak Paylaş 18 Ocak (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Camlar hard organic'se, kırılmaları çok zor. Kırılsa dahi küçük parçalar dahilinde değil, büyük parçalarla kırılıyor. Yani göze girmesi çok zor. Bu arada, ben arabada polarize kullanamadım. Teyp, telefon, kadran vs her şey gitti Evet lcd,led ekranlar yaygınlaştıkça bu sorun çıkar. Ekranlı arabalarda çözümü var. Sani havacılık meraklısı olarak, senin bilmen lazımdı. Çözüm uçaklardaki gibi, ön cam paneli . Araçlar için de var. Güneşliğe takılıyor ,çıkarılabiliyor da, acık pahalı. Bkz. görsel. Diğer konu; herşey bir kazada zarar verebilir . Cebinizdeki kalem de, saç tokası da. Gözlük de mümkün ama Mehmet hocanın dediği gibi, koruması daha çok. 18 Ocak tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Gemini ile bu konuyu hemen tartıştım; sonuçlar: Bir takım referanslar vermesini istedim ve sonrasında çıkan özet sonuç: Biraz daha detaya inersek: 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Sadece hava yastığını sordun. Ön cama kaya geldi bu kez durum ne? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Emniyet kemerinde de kaburga kemiği kırılma riski var. O zaman onu da takmayalım. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Arabada ölme riski var binmeyelim diye uzatasım var. Gözlükle hava yastığı konusunda bende korkuyorum. Çerçeveyi yüzümden sökmeye hastaneye gitmek falan. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 18 Ocak Paylaş 18 Ocak 11 yaşından beri gözlük kullanıyorum. Ehliyeti de gözlükle aldım. Yazın ve diğer mevsimlerde çok güneşli havalarda numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum. Göremezsem benim için daha zor. Tehlikeli olabilir ama gözlüksüz yapamam. Genelde multifocal zeiss marka cam kullanıyorum. Numaralarım çok büyük değil ama miyop ve astigmatım var. Gözlükle HD bir görüntü sağlıyorum. 2 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Gözlüksüz kaza yapma ihtimalim, gözlükle kaza yaptıktan sonra yüzüme hava yastığı patlaması ihtimalinden daha fazladır. Eskiden dereceli Güneş gözlüğü kullanırdım, şimdi normal gözlüğe ek olarak mıknatıslı antifar ve güneş gözlüğü kullanıyorum, yaşadığım konforu bırakmak imkansıza yakın. 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Ocak Paylaş 18 Ocak E kazada ön cam kırılıp içeri dökülebiliyor (duruma göre). Vaktinde ellerinden kan akan yaralının avuçlarını açtıklarında cam kırıkları çıkmıştı avuçlarından. Çabiden ödünç vesile ile; önün arkan sağın solun sobeyken (her yan cam) tek dert gözdeki gözlük olsun kardeşim Unutmadan; kırılmayan (kolay) gözlük camları var. Güneş gözlüğümün camı ondan, çerçevesi de plastik. Tel çerçeve daha riskli olabilir sanki. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Murat Sahın yazdı: E kazada ön cam kırılıp içeri dökülebiliyor (duruma göre). Vaktinde ellerinden kan akan yaralının avuçlarını açtıklarında cam kırıkları çıkmıştı avuçlarından. Bu avuçta cam işinin sonrası da var. Geçen sene dayımlar Broadway aracı ile köy yolunda seyahat ederken traktörle çarpışıyorlar ve ön cam lamine olmasına rağmen bir sebeple üstüne patlıyor. Bir anlık refleks ile avuç içleri ile gözlerini ovunca 70 yaşında kör oldu. Gözlük olsa belki de gözünü ovma ihtiyacı hissetmezdi ve kör olmazdı. Mevzu tehlikelidir yapmayalım, önden taş girsin, emniyet kemeri de kaburga kırıyor mevzusu değil. Emniyet kemeri alışverişi çok kârlı, kaburgayı veriyorsun ön camdan uçmama ve hayat kafesinde kazayı atlatma garantisini alıyorsun. Gözlükte ne tür bir alışveriş var onu merak edip konuyu açtım ki iyi ki de açmıştım bu mineral gözlük camı işini bilmiyordum benimkiler o camdanmış. Yine de "Belki yüzüme cam patlar" diye dandik gözlük takmayalım bence ön camın yarım bıraktığını dandik gözlük tamamlar belki. Araba içindeki camların nasıl patlayacağı bile hesaplı. Mesela doktor gözlerini ovmasan hiçbir şey olmazdı demiş dayıma. Yan camlar keskin kırılmıyor. Ön zaten acayip bir kaza olmadıkça örümcek ağı gibi patlıyor aradaki film yüzünden. Allah uzak etsin. Mehmet Göktürk yazdı: Sadece hava yastığını sordun. Ön cama kaya geldi bu kez durum ne? https://abcnews.go.com/US/teen-threw-rock-off-highway-overpass-killing-man/story?id=66631347 Ölmezsem korur. Gözlüğün tek bu kırılma ihtimali bir handikap olabilir onun haricinde belki kaza bile engeller. Ben gözlük taktığım zaman çok daha erken bir kaza ihtimalini fark edebilirim. Hele ki gün doğarken ya da batarken. Yorum bağlantısı
Deniz Kom 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Sadece hava yastığını sordun. Ön cama kaya geldi bu kez durum ne? Hocam ön cama kaya gelmesinde zaten her şey anlamını yitirmez mi H.Cenk Bayrakçı yazdı: Genelde multifocal zeiss marka cam kullanıyorum. Numaralarım çok büyük değil ama miyop ve astigmatım var. Gözlükle HD bir görüntü sağlıyorum. O astigmat yüzünden geceleri araba süremiyorum Sanırım tolere aralıklarında olmalısınız. Benim için gece sürüşü tamamen parlak çizgilerden ibaret. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Deniz Kom yazdı: astigmat yüzünden geceleri araba süremiyorum Antifar gözlüğü deneyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 19 Ocak Paylaş 19 Ocak kaza anında gözlük uçup gider zaten yani arkadaşın öyle olmuştu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Deniz Kom yazdı: Hocam ön cama kaya gelmesinde zaten her şey anlamını yitirmez mi O astigmat yüzünden geceleri araba süremiyorum Sanırım tolere aralıklarında olmalısınız. Benim için gece sürüşü tamamen parlak çizgilerden ibaret. Dağ demedim canım taş parçadı, büyük Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Fatih Keskin yazdı: kaza anında gözlük uçup gider zaten yani arkadaşın öyle olmuştu bi arkadaşın kemeri çıkmıştı beldeki, gözlük iyidir 7/24 korur Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Çağlar Bayur yazdı: bi arkadaşın kemeri çıkmıştı beldeki, gözlük iyidir 7/24 korur bi arkadaş ta kemeri koparmıştı avm girişin de 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Deniz Kom yazdı: O astigmat yüzünden geceleri araba süremiyorum Sanırım tolere aralıklarında olmalısınız. Benim için gece sürüşü tamamen parlak çizgilerden ibaret. Antirefle gözlük olacak, yoksa eskiden ben de çok rahatsız olurdum. Bir de gece sürüş gözlüğü camı konabilir üzerine... Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Hocam ben gözlüğü çok düşürdüm, kırılmadı. Hava yastığı yumuşak sonuçta, camın kırılacağını pek sanmıyorum, en fazla çerçeve kırılır. Kırılmaya çok dayanıklı camlar var, şüphe kalacaksa içinizde onlara geçebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts