İçeriğe Yönlendir

Bir Garip Dolandırılamama Hikayesi

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

İnan Çınar
Coşku Mert yazdı:

samet bunun acısını kimden çıkardı acaba :biggrin:

Ben tahmin ediyorum da burda söylenmez 😄

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Bir garip hikaye de ben anlatıyım. Dolandırılacakken dolaştırılma hikayesi :)

Ben uzun süredir çekme karavan kullanıyorum. Az çok piyasa, karavanlar vs konusunda bilgiliyim diyebilirim. Yakın bir arkadaşımın babası çekme karavan alacakmış, bununla ilgili bana bahsetti bende nedir ne değildir şeklinde genel bilgi verdim. Aradan 1 hafta geçti, bir karavan bulmuşlar satılık. Pazarlık yapmışlar, arkadaşın arabasında çeki demiri olmadığı için benden rica etti gidip getirebilir miyiz diye. Bende olur gidelim dedim fakat karavanın özellikleri fiyatı vs nedir diye sormadan da edemedim. Karavanın mevcut özellikleri ile fiyatı çok olmasa da biraz mantıksız geldi. Olması gerekenden ucuz ama çok da ucuz değil. Arkadaşa kapora falan göndermeyin diye uyardım. Arkadaş, satıcı istemedi zaten, istese de göndermem dedi. İyi o zaman dedim. Karavan sözde Amasya Taşova'da. Biz Konya merkezdeyiz. Satıcı ile görüşmüşler biz almaya geliyoruz demişler, satıcı da tamam demiş. Bir Cumartesi sabahın köründe 3 kişi yola düştük. Yolun yarısına gelince, ya şu adamı bir arayın dedim. Aşağı yukarı oraya varış saatimiz belli, ona göre hazır olsun bizde oyalanmayalım. Aynı gün geri dönmek istiyoruz çünkü. Telefon ettiler, cevap yok. Yarım saat sonra bir daha aradılar yine cevap yok. Varmak istediğimiz yere 1 saatlik yolumuz kaldı, arkadaşın moralini bozmak istemiyorum ama ben içimden bu iş olmayacak diyorum. Derken son aramada adam telefona baktı, bende hoparlörden dinliyorum.

Kusura bakmayın, işteyim açamadım telefonu dedi. Nereye geldiniz diye sordu (Mümkün bir bahane)

Bir köy ilçe neyse bulunduğumuz yer onu söyledik. 

İyi az yolunuz kalmış, karnınız açmı yemek hazırlatıyım falan dedi. (Bölgeyi biliyor, insancıl tavrı var)

Karnımız tok, sen bize bir konum at dedik.

Tamam hemen eşime haber edeyim, karavan evde oranın konumunu atsın bende gönderiyim dedi. (İlk bahanesini destekliyor)

Görüşme sonrasında konum falan gelmedi. Biz ilçeye vardık, adam halen açmıyor telefonu. Zaten ufacık bir yermiş, 1 saat bir parkın yanında bekledik. Tekrar telefonu açarmı diye. En son ya dedim ufacık yer, eğer gerçekten böyle bir karavan varsa ben bulurum onu dedim. Araba bindik, ilçenin içinde dolaşıyoruz. Karavan fotoğraflarındaki binalara benzer yeri bulmaya çalışıyoruz falan. Sonrasında bir emlakçının önünde çekme karavan gördüm. Dedim burada sizin almak istediğiniz bir karavan varsa, diğer karavancı kesin biliyordur. Gittik emlakçı ile tanıştık, adam da aynen benim dediğimi söyledi. Böyle bir karavan olsa ben kesin bilirdim, ama yok dedi. 

Sonuç olarak dolandırılmadık ama güzelce dolaştırıldık. Niye böyle bir şey yaptı dolaştırıcı onu da anlamadım. Hiç kapora istememiş. Herhalde alıcının kapora teklif etmesini bekledi. Bizde buraları gezmemiz gerekiyormuş dedik, gittik güzel bir yemek yedik. Amasya merkezi gezdik falan. Ertesi gün evimize döndük.  

• Beğen 2
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Kafa radyo dan Zeki Kayahan Coşkun ile 20 yıllık bir tanışıklığım var,

Çok geçmiş olsun 🙂 tabii ki dolandırıcılara sert kayaya çatmışlar. 

20 yıl önce Zeki Kayahan Coşkun'u ben de çok dinlerdim. Matrax diye bir programı vardı. İnsanları trollerdi yardım isteyen insanlara yardım ederdi. Sürekli arayan müdavimleri vardı onları arar muhabbet ederdi çok komikti. 

En çok da kayahan'ın bizimkisi Bir aşk hikayesi şarkısıyla dalga geçmesini çok severdim 🙂

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Dolandırma dümenleri için yordukları kafanın yarısını işe güce yorsalar, zengin olurlar. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
İnan Çınar yazdı:

Ben tahmin ediyorum da burda söylenmez 😄

benimde aklimda biri var aslinda 😃

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Keskin yazdı:

tanıdığım  noter katibi var adam tuvalete gitmeye zamanı yok arayıp kapora muhabetini anlat desem kürekle döver beni

Ben de ilk bunu söyledim zaten.. Noterin işi gücü yok da kapora için arayıp tarif edip iban verecek :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Güzel numara bulmuşlar, adamları tebrik etmek lazım. Emek var, ekip çalışması var, kurgu var. Ama en çok da ş..lik var. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bunu bir Alman'a anlatsan filmi çeker.

Bizde çok normal işler.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bizde çok normal işler.

İzlemiştim polsatta. Dolandıranı cezalandırıyorlardı. Dublajsızdı, zaten replik de yoktu direkt konuya girmişler :crazy:

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bizde çok normal işler.

Bu tür işler Dünya'nın her yerinde var. 

Hatta bazı ülkelerde o kadar basit şeyler için dolandırıcılık taktiği geliştiriyorlar ki, bizdekiler elit kalır.  İngiltere'de 100 liralık pizza için yapanları gördüm ben.

Geçenler de youtube de arabalar üzerine Japonya'da yaşamış bir Türk'ün dolandırılma hikayesi vardı. Eleman Nissan GTR'ı kaptırmış. Kendisi de diyor, Japonya gibi yerde beklemezsin ama oluyor diye. Hatta bir yerde dolandırıldığını anladıktan sonra olaya müdahele ediyor, polise şikayet ediyor. Polis'in yüzünden arabası çalınmış oluyor falan. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bizde çok normal işler.

Onlar daha büyük dolandırıcı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Bu tür işler Dünya'nın her yerinde var. 

Hatta bazı ülkelerde o kadar basit şeyler için dolandırıcılık taktiği geliştiriyorlar ki, bizdekiler elit kalır.  İngiltere'de 100 liralık pizza için yapanları gördüm ben.

Geçenler de youtube de arabalar üzerine Japonya'da yaşamış bir Türk'ün dolandırılma hikayesi vardı. Eleman Nissan GTR'ı kaptırmış. Kendisi de diyor, Japonya gibi yerde beklemezsin ama oluyor diye. Hatta bir yerde dolandırıldığını anladıktan sonra olaya müdahele ediyor, polise şikayet ediyor. Polis'in yüzünden arabası çalınmış oluyor falan. 

Hatta arabayı buluyor. Ama polis yine de bir şey yapmıyor. Sonra polis hız limitlerini ihlal ettiği gerekçesiyle ehliyetine el koyuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Servet Aydın yazdı:

Onlar daha büyük dolandırıcı. 

Vur kaç işi bizde. Kimseye bırakmam. 

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Kafa radyo dan Zeki Kayahan Coşkun ile 20 yıllık bir tanışıklığım var,

Mesaj attım böyle bi olay var, Oda arayım seni canlı yayında anlat dedi

Tamam olur ara dedim... aradı ... anlattım detay detay dikkatli olun durum bu şekilde diye... 

Aynı zamanda da wp dan grup da @İlkay Başaran ile konuşuyorum... 

Oda bana yazıyor, adamın biri dolandırılmaya çalışılmış baaaak böyle böyle diye... 

O anlatan benim dedim.... 

Hadı canım yeme bizi şimdi diyor...

Arama kayıtlarını attım :D   

Podcast var mı? Gün, saat bazında dinlesek. Ya da sizin yayın ne zaman oldu, bulalım...

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Çağlar Bayur yazdı:

süperrrr :rofl: garibim samet sen nerelere düştün böyle

Yazık yaaa

Furkan Avcı yazdı:

Kaçıncı dakika? Dinleyelim :)

Sitesinde podcast var 

Murat Gedik yazdı:

Çok geçmiş olsun 🙂 tabii ki dolandırıcılara sert kayaya çatmışlar. 

20 yıl önce Zeki Kayahan Coşkun'u ben de çok dinlerdim. Matrax diye bir programı vardı. İnsanları trollerdi yardım isteyen insanlara yardım ederdi. Sürekli arayan müdavimleri vardı onları arar muhabbet ederdi çok komikti. 

En çok da kayahan'ın bizimkisi Bir aşk hikayesi şarkısıyla dalga geçmesini çok severdim 🙂

Zeki iyi adamdır. 

Mahmut Yıldız yazdı:

Güzel numara bulmuşlar, adamları tebrik etmek lazım. Emek var, ekip çalışması var, kurgu var. Ama en çok da ş..lik var. 

Güvenli ödeme... 

Güvenli güvenli dolandırılıyorsunuz... 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Bir garip hikaye de ben anlatıyım. Dolandırılacakken dolaştırılma hikayesi :)

Ben uzun süredir çekme karavan kullanıyorum. Az çok piyasa, karavanlar vs konusunda bilgiliyim diyebilirim. Yakın bir arkadaşımın babası çekme karavan alacakmış, bununla ilgili bana bahsetti bende nedir ne değildir şeklinde genel bilgi verdim. Aradan 1 hafta geçti, bir karavan bulmuşlar satılık. Pazarlık yapmışlar, arkadaşın arabasında çeki demiri olmadığı için benden rica etti gidip getirebilir miyiz diye. Bende olur gidelim dedim fakat karavanın özellikleri fiyatı vs nedir diye sormadan da edemedim. Karavanın mevcut özellikleri ile fiyatı çok olmasa da biraz mantıksız geldi. Olması gerekenden ucuz ama çok da ucuz değil. Arkadaşa kapora falan göndermeyin diye uyardım. Arkadaş, satıcı istemedi zaten, istese de göndermem dedi. İyi o zaman dedim. Karavan sözde Amasya Taşova'da. Biz Konya merkezdeyiz. Satıcı ile görüşmüşler biz almaya geliyoruz demişler, satıcı da tamam demiş. Bir Cumartesi sabahın köründe 3 kişi yola düştük. Yolun yarısına gelince, ya şu adamı bir arayın dedim. Aşağı yukarı oraya varış saatimiz belli, ona göre hazır olsun bizde oyalanmayalım. Aynı gün geri dönmek istiyoruz çünkü. Telefon ettiler, cevap yok. Yarım saat sonra bir daha aradılar yine cevap yok. Varmak istediğimiz yere 1 saatlik yolumuz kaldı, arkadaşın moralini bozmak istemiyorum ama ben içimden bu iş olmayacak diyorum. Derken son aramada adam telefona baktı, bende hoparlörden dinliyorum.

Kusura bakmayın, işteyim açamadım telefonu dedi. Nereye geldiniz diye sordu (Mümkün bir bahane)

Bir köy ilçe neyse bulunduğumuz yer onu söyledik. 

İyi az yolunuz kalmış, karnınız açmı yemek hazırlatıyım falan dedi. (Bölgeyi biliyor, insancıl tavrı var)

Karnımız tok, sen bize bir konum at dedik.

Tamam hemen eşime haber edeyim, karavan evde oranın konumunu atsın bende gönderiyim dedi. (İlk bahanesini destekliyor)

Görüşme sonrasında konum falan gelmedi. Biz ilçeye vardık, adam halen açmıyor telefonu. Zaten ufacık bir yermiş, 1 saat bir parkın yanında bekledik. Tekrar telefonu açarmı diye. En son ya dedim ufacık yer, eğer gerçekten böyle bir karavan varsa ben bulurum onu dedim. Araba bindik, ilçenin içinde dolaşıyoruz. Karavan fotoğraflarındaki binalara benzer yeri bulmaya çalışıyoruz falan. Sonrasında bir emlakçının önünde çekme karavan gördüm. Dedim burada sizin almak istediğiniz bir karavan varsa, diğer karavancı kesin biliyordur. Gittik emlakçı ile tanıştık, adam da aynen benim dediğimi söyledi. Böyle bir karavan olsa ben kesin bilirdim, ama yok dedi. 

Sonuç olarak dolandırılmadık ama güzelce dolaştırıldık. Niye böyle bir şey yaptı dolaştırıcı onu da anlamadım. Hiç kapora istememiş. Herhalde alıcının kapora teklif etmesini bekledi. Bizde buraları gezmemiz gerekiyormuş dedik, gittik güzel bir yemek yedik. Amasya merkezi gezdik falan. Ertesi gün evimize döndük.  

Bu konudan benzer bir durumdan daha önce bahsetmiştim. Aynı şekilde karavan da farklı il ve ilçelerde farklı isimlerle aynı fotoğraflar kullanılarak ilana konmuştur muhtemelen .

Bu arada Amasya -Tokat hep benim çevrede dolaşıyor muhabbet. Göbek adımın Samet olduğunu soylemiş miydim?

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bizde çok normal işler.

geçen yurt dışında depoyu dolduracaktım girdim istasyona kimse yok aldım pompayı taktım arabaya doldurdum sonra içeri girip pompa no yu söyledim ödemeyi yaptım.

Adama doldurup kaçsaydım ne olacaktı dedim niye öyle bi şey yapasın ki dedi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
İnan Çınar yazdı:

Bu konudan benzer bir durumdan daha önce bahsetmiştim. Aynı şekilde karavan da farklı il ve ilçelerde farklı isimlerle aynı fotoğraflar kullanılarak ilana konmuştur muhtemelen .

Bu arada Amasya -Tokat hep benim çevrede dolaşıyor muhabbet. Göbek adımın Samet olduğunu soylemiş miydim?

Yani kapora dolandırıcılığı özellikle karavanlarda meşhurdu bir ara. Bu konuda zaten temkinliydik. 

Bizdeki sıkıntı dolandırıcının bize boş yere 1200km yol yaptırmaktan çıkarı ne ? 

Kapora yolu ile para almaya çalışan, başkası da almak istiyor der... işi aceleye getirir... seni bir şekilde kapora göndermeye yönlendirir. Böyle bir şey de olmadı :) 

Neyse şahsen ben ikinci kez Amasya'yı gezmiş oldum. 

Memlekette dolaylı yönlerden turizmi canlandıralım diye bir uygulama yok demi :) İlk ağızdan duyalım. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Yani kapora dolandırıcılığı özellikle karavanlarda meşhurdu bir ara. Bu konuda zaten temkinliydik. 

Bizdeki sıkıntı dolandırıcının bize boş yere 1200km yol yaptırmaktan çıkarı ne ? 

Kapora yolu ile para almaya çalışan, başkası da almak istiyor der... işi aceleye getirir... seni bir şekilde kapora göndermeye yönlendirir. Böyle bir şey de olmadı :) 

Neyse şahsen ben ikinci kez Amasya'yı gezmiş oldum. 

Memlekette dolaylı yönlerden turizmi canlandıralım diye bir uygulama yok demi :) İlk ağızdan duyalım. 

Taşova da canlanacak turizm yok ki 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
İlkay Başaran yazdı:

Adamı Tokat Samet diye kaydetmişsin ondan olmış bu.

Şimdi normal samet olarak kaydedip yeniden dene.

Doğru mu Samet ? HsynZ | DonanımHaber Forum

Aklıma bu geldi :)

Aziz Başkan :P

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Emin Önal yazdı:

Doğru mu Samet ? HsynZ | DonanımHaber Forum

Aklıma bu geldi :)

Aziz Başkan :P

dikkat et tel her an aranabilisin sonrasına ben karışmam

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Fatih Keskin yazdı:

Adama doldurup kaçsaydım ne olacaktı dedim niye öyle bi şey yapasın ki dedi

Mal işte.  :) 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Fatih Keskin yazdı:

dikkat et tel her an aranabilisin sonrasına ben karışmam

Noter mi arar yoksa Samet mi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...