İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 Sorun

Muhittin Başer

Recommended Posts

Muhittin Başer
(düzenlendi)

Monde Mk4 2010 2.0 trend dizel aracım var. Başlarda aracımda radyo varken ya açılıp ya kapanıyor, seyir halinde iken açılıp kapanıyordu. Bende aracıma kendim sonradan multimedia taktırdım.  Montajdan sonra aracımda multimetdia çalışmayınca sigorta kutusundan kablo çekip bağladılar ve çalışmaya başladı ancak şimdi de multimedya ekran gidiyor geliyor ve çalışmaya devam ediyor.  Daha sonraları Aracımda vites kutusu servis gerekli diye uyarı vermeye başladı.  Ankarada elektronikçiye götürdüm vites kutusu kulesine sigorta kutusundan kablo çekmiş. İlk başta oldu dedim ama yine vites kutusu servis gerekli uyarısı vermeye başladı. Ancak seyir halindeyken araçta vites geçişleri normal. Aracımda kontak açıp kapayınca uyarı kayboluyor.  Bütün bunlar varken şimdi birde sağ kısa far arızası ve fren lambası uyarısı vermeye başladı. Bu araba da elektronik bir sorun var ama çözemedim Yardımcı olur musunuz ?

Bu arada direksiyon da bulunan yol düğmesine bastıgında ekran da geçişler yapmıyordu. ELektronikçiye götürdüm ekran arkasında dirençler zamanla çatlıyor dediler ve söktüler. dedikleri gibi tamir ettiler o sorunum kalktı. Bu sorunu yaşayanlar için yardımcı olsun. 

Teşekkürler şimdiden

tarihinde Muhittin Başer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bu tip genel her yerde çıkan elektronik hatalar için ilk önce akü kontrol edilir.

Yorum bağlantısı
Muhittin Başer

Üstad aküyü yeniledik zaten . Bir yıl olmadı alalı.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

tesisat arızası var belliki. bilgisayara bağlayınca hangi hata kodlarını veriyor ?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

BCM i kontrol ettirin sigorta kutusunun altındaki 

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Mk4'ün en zayıf noktası elektrik tesisatı.Farklı arızalar olunca insanın aklına BCM modülü de geliyor. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Sorununuz kapanıyor derken ara sıra teyp 1 Hour moduna geçmekse buna çözüm bulamadım. Kablo demetinin arkasındaki Canbus pinini tespit edip o kabloya BCM'den, kontak açılınca açılacak, kontak kapanınca kapanacak bir sigortayı tespit edip (örneğin esp) onu bağlayın. Ben yanlış hatırlamıyorsam esp sigortasından çektim, sorunu çözdüm. Esp ve canbus çalışmasında herhangi bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Muhittin Başer
(düzenlendi)
Hüseyin Sönmez yazdı:

Araçta 3 tane sigorta kutusu var hangisini kontrol ettirelim. Bilgisayara bağlayınca bcm de  olan arıza çıkıyor mu ?

Harun Kocaçalışkan yazdı:

BCM i kontrol ettirin sigorta kutusunun altındaki 

hangi sigorta kutusu ? Akünün üstündekini mi, torpido altında ki mi yoksa bagajda olan mı. Bmc kontrolünde arıza ortaya çıkıyor mu ?

Yusuf Gerdan yazdı:

Sorununuz kapanıyor derken ara sıra teyp 1 Hour moduna geçmekse buna çözüm bulamadım. Kablo demetinin arkasındaki Canbus pinini tespit edip o kabloya BCM'den, kontak açılınca açılacak, kontak kapanınca kapanacak bir sigortayı tespit edip (örneğin esp) onu bağlayın. Ben yanlış hatırlamıyorsam esp sigortasından çektim, sorunu çözdüm. Esp ve canbus çalışmasında herhangi bir sorun yok.

Üstad zaten torpido altından kablo çekti multimedia için çalışıyor ama ekran gidip geliyor.

tarihinde Muhittin Başer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhittin Başer

Verilen hatalar bunlar. Genel olarak bcm hatasi veriyor

IMG-20260122-WA0010.jpg

IMG-20260122-WA0009.jpg

IMG-20260122-WA0008.jpg

IMG-20260122-WA0007.jpg

IMG-20260122-WA0006.jpg

IMG-20260122-WA0005.jpg

IMG-20260122-WA0004.jpg

IMG-20260122-WA0002.jpg

IMG-20260122-WA0003.jpg

IMG-20260122-WA0001.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cbm kodların başlığı hepsinde bcm yazar. universal test cihazları ile böyle hassas bir arıza tespit edilemez. 

multimeida tesisasttan ayrılmalı sonra devam edilmeli bakmaya

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Vuuu..

Bu kadar hata kodu verse benim araba psikolojim bozulur valla. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Burda okuyamamış aslında arıza kodlarını

forscanla bakmak lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Muhittin Başer yazdı:

Araçta 3 tane sigorta kutusu var hangisini kontrol ettirelim. Bilgisayara bağlayınca bcm de  olan arıza çıkıyor mu ?

hangi sigorta kutusu ? Akünün üstündekini mi, torpido altında ki mi yoksa bagajda olan mı. Bmc kontrolünde arıza ortaya çıkıyor mu ?

Üstad zaten torpido altından kablo çekti multimedia için çalışıyor ama ekran gidip geliyor.

Torpidonun altındaki

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan
Muhittin Başer yazdı:

Teybe giren 2 adet + olur. Biri direkt aküden elektrik alır (ACC veya VCC olmalı tam hatırlamıyorum kitapçıktaki karşılığı). Diğeri ise canbus modülünden gelir, kontak elektriğini tespit edip ona göre ekranı açar ya da kapatır (Canbus Low Ve Canbus High Olmalı). Bu ikisinin düzgün şekilde çalıştığına emin misiniz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Muhittin Başer yazdı:

Monde Mk4 2010 2.0 trend dizel aracım var. Başlarda aracımda radyo varken ya açılıp ya kapanıyor, seyir halinde iken açılıp kapanıyordu. Bende aracıma kendim sonradan multimedia taktırdım.  Montajdan sonra aracımda multimetdia çalışmayınca sigorta kutusundan kablo çekip bağladılar ve çalışmaya başladı ancak şimdi de multimedya ekran gidiyor geliyor ve çalışmaya devam ediyor.  Daha sonraları Aracımda vites kutusu servis gerekli diye uyarı vermeye başladı.  Ankarada elektronikçiye götürdüm vites kutusu kulesine sigorta kutusundan kablo çekmiş. İlk başta oldu dedim ama yine vites kutusu servis gerekli uyarısı vermeye başladı. Ancak seyir halindeyken araçta vites geçişleri normal. Aracımda kontak açıp kapayınca uyarı kayboluyor.  Bütün bunlar varken şimdi birde sağ kısa far arızası ve fren lambası uyarısı vermeye başladı. Bu araba da elektronik bir sorun var ama çözemedim Yardımcı olur musunuz ?

Bu arada direksiyon da bulunan yol düğmesine bastıgında ekran da geçişler yapmıyordu. ELektronikçiye götürdüm ekran arkasında dirençler zamanla çatlıyor dediler ve söktüler. dedikleri gibi tamir ettiler o sorunum kalktı. Bu sorunu yaşayanlar için yardımcı olsun. 

Teşekkürler şimdiden

Kontak termiği bozulmuş olabilir, yenisini denemekten zarar gelmez.

Arşiv yazanlar eski hata kodları.obd cihazı uygulama Ayarlardan arşivi kapatın.Kafa karıştırmasın.

Yorum bağlantısı
Muhittin Başer

Teşekkürler arkadaşlar. Sol fren lambası değiştirince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

fren lambası yüzünden bu kadar arızamı gösteriyordu araba  . ilginç ya elektronik denen şey bela

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

fren lambası yüzünden bu kadar arızamı gösteriyordu araba  . ilginç ya elektronik denen şey bela

fren lamba uyarısı yanıyordu o sönmüştür

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Fren lambası çift duylu, yanlış takılınca kendi arızasını verir, sizin gördüğünüz arızaların biri dışında hepsi arşiv, önceden bu hataları vermiş ama şimdi vermiyor, arşiv olmayan.b109b o da patlak ampül ya da yanlış takılmış ampülü gösteriyor, ampül çift duylu olduğu için yanlış takılabiliyor ya da yanlış ampül takılıyor, her iki durumda da arıza verecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...