İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Hidrolik Pompası Değişimi Kasnak Sorunsalı

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Aracımda Hidrolik direksiyon pompası bazen parktan çıkarken hafif gaz vermezsen direksiyon çok sert oluyor, ustayla baktığımızda artık değişim zamanı gelmiş dedi, Sürüşe engel değil ama rahatsız oldum bir kere.
Parçayı alalım dedik orjinal parça Almanya sipariş, BOSCH marka olanı da bulamadık, başka markalarda var ama Mercedes'in bu tarz parçalarını zaten genelde BOSCH ya da Hella üretiyor. 
O sıra bir arakdaşım gelirken getirme durumu olunca aldı geldi, şase kodundan vs doğrulayarak aldık.
Parça geldi bir heves gittim taktırmaya, daha usta eline alınca suratı düştü :D hayrola HAsan usta dedim.
Bu parça kasnağıyla olur ya bu işte bir şey var dedi :) 
Baktık evet orjinal parça kasnaklı, Bosch da da aynısının kasnaklısı ayrı olarak var. Bu parçada aynı parça yanlış anlaşılmasın sadece kasnaksızı.

Yorumlarda, kasnak arızalı hasarlı değilse değişmek mantıksız, eski kasnağı buraya aktarın demiş.

Aldığımız parça şu

image.png.075d0ba0c9832bea20d6682b4edcba05.png

TR de satılan:
image.png.36f511ce62119e4155acd0b5301539e6.png

Maalesef bu kasnağı eskisinden söküp yenisine taşıyacak aparatı olan kimseyi bulamadık Eskişehir'de.
Bu hafta Gebze tarafına geleceğim pompayı da bagaja atacağım, belki bulurum bir yer ama yinede  bu iş için bir aparat satın aldım, çünkü bu aparatın ücreti de dahil TR deki fiyatın yarısına daha ulaşmamış oluyorum :)

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0FCYLDJBH/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2ATPTBPLY53F&psc=1

Sonrada bunu yapacağız:

• Beğen 3
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çok ta zor değilmiş 🫣 ben bile sökerdim 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Adnan Çakır yazdı:

Çok ta zor değilmiş 🫣 ben bile sökerdim 

Bu kit olmazsa kasnak yamulup çöp oluyor abi, bu tam göbekten çekip tam göbekten basıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Yiğitoğlu

Tornacılar bu işi 2 saniyede yapıyor. Aldığınız set pahalı ise bir daha kullanmayacağınız bir şeye para vermeniz kötü olmuş. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nefiss set bayılırım böyle aparatlara

hala yurt dışından gelebiliyor mu?böyle amazoın üstünden?

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

nefiss set bayılırım böyle aparatlara

hala yurt dışından gelebiliyor mu?böyle amazoın üstünden?

Yurtdışından gelen tanıdığın varsa amazon.com dan alıp getirebilir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yurtdışından gelen tanıdığın varsa amazon.com dan alıp getirebilir. 

gidip alsak?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

gidip alsak?

Maliyet artar, devir ekonomi devri.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Ali Yiğitoğlu yazdı:

Tornacılar bu işi 2 saniyede yapıyor. Aldığınız set pahalı ise bir daha kullanmayacağınız bir şeye para vermeniz kötü olmuş. 

Bir yerde lazım olur yine :)

Ali Yiğitoğlu yazdı:

Yapamadılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

Maliyet artar, devir ekonomi devri.

ipone alalım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Furkan Avcı yazdı:

Yapamadılar

İyi olmuş, çekiçle vesayre ile girişip parçayı hurdaya çevirirlerdi.

Aslında bunları sökecek aparat motosiklet tamircilerinde oluyor. Varyatör sökerken kullanıyorlar ama geri takma işi nasıl olur onu bilemedim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Furkan Avcı yazdı:

Aracımda Hidrolik direksiyon pompası bazen parktan çıkarken hafif gaz vermezsen direksiyon çok sert oluyor, ustayla baktığımızda artık değişim zamanı gelmiş dedi, Sürüşe engel değil ama rahatsız oldum bir kere.
Parçayı alalım dedik orjinal parça Almanya sipariş, BOSCH marka olanı da bulamadık, başka markalarda var ama Mercedes'in bu tarz parçalarını zaten genelde BOSCH ya da Hella üretiyor. 
O sıra bir arakdaşım gelirken getirme durumu olunca aldı geldi, şase kodundan vs doğrulayarak aldık.
Parça geldi bir heves gittim taktırmaya, daha usta eline alınca suratı düştü :D hayrola HAsan usta dedim.
Bu parça kasnağıyla olur ya bu işte bir şey var dedi :) 
Baktık evet orjinal parça kasnaklı, Bosch da da aynısının kasnaklısı ayrı olarak var. Bu parçada aynı parça yanlış anlaşılmasın sadece kasnaksızı.

Yorumlarda, kasnak arızalı hasarlı değilse değişmek mantıksız, eski kasnağı buraya aktarın demiş.

Aldığımız parça şu

image.png.075d0ba0c9832bea20d6682b4edcba05.png

TR de satılan:

Maalesef bu kasnağı eskisinden söküp yenisine taşıyacak aparatı olan kimseyi bulamadık Eskişehir'de.
Bu hafta Gebze tarafına geleceğim pompayı da bagaja atacağım, belki bulurum bir yer ama yinede  bu iş için bir aparat satın aldım, çünkü bu aparatın ücreti de dahil TR deki fiyatın yarısına daha ulaşmamış oluyorum :)

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0FCYLDJBH/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2ATPTBPLY53F&psc=1

Sonrada bunu yapacağız:

hadi hayırlısı. bakalım bu revizyon işleri nereye varacak bu arabada. dandik usta el aleti sahibi yapar.

hadi hayırlısı bakalım bu revizyon işleri nereye varacak bu araçta.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Doğan Arşiray yazdı:

hadi hayırlısı bakalım bu revizyon işleri nereye varacak bu araçta.

18 yaşında araba hocam, normal değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

elinizdeki malzemelere göre yani kasnaksız pompa ve boş kasnağı varsayarsak aparatın yaptığı 2. uygulamaya gerek var sadece. onu da pompa milinin içindeki çapa uygun bir saplama ve kalın pul + somun ile pekala yapabilirsiniz. önceki aracımda bu şekilde uygulama yapmıştım

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Elimizde boş kasnak yok hocam, eskisinden söküp buna aktaracağız 

Coşku Mert yazdı:

elinizdeki malzemelere göre yani kasnaksız pompa ve boş kasnağı varsayarsak aparatın yaptığı 2. uygulamaya gerek var sadece. onu da pompa milinin içindeki çapa uygun bir saplama ve kalın pul + somun ile pekala yapabilirsiniz. önceki aracımda bu şekilde uygulama yapmıştım

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Furkan Avcı yazdı:

Elimizde boş kasnak yok hocam, eskisinden söküp buna aktaracağız 

yanlış anladım öyleyse tamamdır 

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Eğer kasnak presle geçme şeklinde montajlanmışsa, eski kasnağı tekrar takmak ilerde sorun oluşturabilir bilginiz olsun.

Yeni parçalarda belli tolerans ile üretilir, pres ile bir kez montaj yapılınca kasnak yuvası genişler. Aynı kasnağı yeni bir pompaya taktığınızda gevşeme, çıkma ihtimali olur. Kesin çıkar demiyorum ama böyle bir ihtimal var, eğer yeni kasnak bulma imkanınız varsa ve pahalı parça değilse yeni ürün kullanın derim. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İncepğrmüz ile ısıtılsa hemen çıkar bu oarça. Takarkende azıcık ısı kafi

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Furkan Avcı yazdı:

18 yaşında araba hocam, normal değil mi?

tabii ki öyle. ama sürekli para harcamak can sıkıcı bence.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Doğan Arşiray yazdı:

tabii ki öyle. ama sürekli para harcamak can sıkıcı bence.

Aynısının sıfır 25.000.000 TL olunca ufak ufak sıkıntı olmuyor hocam :D

Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Eğer kasnak presle geçme şeklinde montajlanmışsa, eski kasnağı tekrar takmak ilerde sorun oluşturabilir bilginiz olsun.

Yeni parçalarda belli tolerans ile üretilir, pres ile bir kez montaj yapılınca kasnak yuvası genişler. Aynı kasnağı yeni bir pompaya taktığınızda gevşeme, çıkma ihtimali olur. Kesin çıkar demiyorum ama böyle bir ihtimal var, eğer yeni kasnak bulma imkanınız varsa ve pahalı parça değilse yeni ürün kullanın derim. 

gördüğüm kadarıyla parça zaten çıkarılabilsin diye çentikli yapılmış ve sanırım plastik değil. deneyip göreceğiz artık :)

Servet Aydın yazdı:

İncepğrmüz ile ısıtılsa hemen çıkar bu oarça. Takarkende azıcık ısı kafi

Alıp geleyim tükkana? :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bende yok la ekipman

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Servet Aydın yazdı:

Bende yok la ekipman

Bende yok(şüpheli) la ekipman :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Köksal Yılmaz yazdı:

Bende yok(şüpheli) la ekipman :crazy:

Uzak dur tükkanıMdan!

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Pompacilar var yaparlar bence.

Bide pompa m271 pompası ile yakın mi . Bende feda edilebilir bir pompa var da

Sonuçta buda m27x bişi motor 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...