Furkan Avcı 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Aracımda Hidrolik direksiyon pompası bazen parktan çıkarken hafif gaz vermezsen direksiyon çok sert oluyor, ustayla baktığımızda artık değişim zamanı gelmiş dedi, Sürüşe engel değil ama rahatsız oldum bir kere. Parçayı alalım dedik orjinal parça Almanya sipariş, BOSCH marka olanı da bulamadık, başka markalarda var ama Mercedes'in bu tarz parçalarını zaten genelde BOSCH ya da Hella üretiyor. O sıra bir arakdaşım gelirken getirme durumu olunca aldı geldi, şase kodundan vs doğrulayarak aldık. Parça geldi bir heves gittim taktırmaya, daha usta eline alınca suratı düştü hayrola HAsan usta dedim. Bu parça kasnağıyla olur ya bu işte bir şey var dedi Baktık evet orjinal parça kasnaklı, Bosch da da aynısının kasnaklısı ayrı olarak var. Bu parçada aynı parça yanlış anlaşılmasın sadece kasnaksızı. Yorumlarda, kasnak arızalı hasarlı değilse değişmek mantıksız, eski kasnağı buraya aktarın demiş. Aldığımız parça şu TR de satılan: Maalesef bu kasnağı eskisinden söküp yenisine taşıyacak aparatı olan kimseyi bulamadık Eskişehir'de. Bu hafta Gebze tarafına geleceğim pompayı da bagaja atacağım, belki bulurum bir yer ama yinede bu iş için bir aparat satın aldım, çünkü bu aparatın ücreti de dahil TR deki fiyatın yarısına daha ulaşmamış oluyorum https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0FCYLDJBH/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2ATPTBPLY53F&psc=1 Sonrada bunu yapacağız: 3 1 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Ocak Yazar Paylaş 24 Ocak Adnan Çakır yazdı: Çok ta zor değilmiş 🫣 ben bile sökerdim Bu kit olmazsa kasnak yamulup çöp oluyor abi, bu tam göbekten çekip tam göbekten basıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Yiğitoğlu 25 Ocak Paylaş 25 Ocak Tornacılar bu işi 2 saniyede yapıyor. Aldığınız set pahalı ise bir daha kullanmayacağınız bir şeye para vermeniz kötü olmuş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ocak Paylaş 25 Ocak nefiss set bayılırım böyle aparatlara hala yurt dışından gelebiliyor mu?böyle amazoın üstünden? 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Ocak Paylaş 25 Ocak Çağlar Bayur yazdı: nefiss set bayılırım böyle aparatlara hala yurt dışından gelebiliyor mu?böyle amazoın üstünden? Yurtdışından gelen tanıdığın varsa amazon.com dan alıp getirebilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ocak Paylaş 25 Ocak Metin Uzunoğlu yazdı: Yurtdışından gelen tanıdığın varsa amazon.com dan alıp getirebilir. gidip alsak? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Ocak Paylaş 25 Ocak Çağlar Bayur yazdı: gidip alsak? Maliyet artar, devir ekonomi devri. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Ocak Yazar Paylaş 25 Ocak Ali Yiğitoğlu yazdı: Tornacılar bu işi 2 saniyede yapıyor. Aldığınız set pahalı ise bir daha kullanmayacağınız bir şeye para vermeniz kötü olmuş. Bir yerde lazım olur yine Ali Yiğitoğlu yazdı: Tornacılar bu işi 2 saniyede yapıyor. Aldığınız set pahalı ise bir daha kullanmayacağınız bir şeye para vermeniz kötü olmuş. Yapamadılar 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ocak Paylaş 25 Ocak Metin Uzunoğlu yazdı: Maliyet artar, devir ekonomi devri. ipone alalım 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Ocak Paylaş 26 Ocak Furkan Avcı yazdı: Yapamadılar İyi olmuş, çekiçle vesayre ile girişip parçayı hurdaya çevirirlerdi. Aslında bunları sökecek aparat motosiklet tamircilerinde oluyor. Varyatör sökerken kullanıyorlar ama geri takma işi nasıl olur onu bilemedim 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Furkan Avcı yazdı: Aracımda Hidrolik direksiyon pompası bazen parktan çıkarken hafif gaz vermezsen direksiyon çok sert oluyor, ustayla baktığımızda artık değişim zamanı gelmiş dedi, Sürüşe engel değil ama rahatsız oldum bir kere. Parçayı alalım dedik orjinal parça Almanya sipariş, BOSCH marka olanı da bulamadık, başka markalarda var ama Mercedes'in bu tarz parçalarını zaten genelde BOSCH ya da Hella üretiyor. O sıra bir arakdaşım gelirken getirme durumu olunca aldı geldi, şase kodundan vs doğrulayarak aldık. Parça geldi bir heves gittim taktırmaya, daha usta eline alınca suratı düştü hayrola HAsan usta dedim. Bu parça kasnağıyla olur ya bu işte bir şey var dedi Baktık evet orjinal parça kasnaklı, Bosch da da aynısının kasnaklısı ayrı olarak var. Bu parçada aynı parça yanlış anlaşılmasın sadece kasnaksızı. Yorumlarda, kasnak arızalı hasarlı değilse değişmek mantıksız, eski kasnağı buraya aktarın demiş. Aldığımız parça şu TR de satılan: Maalesef bu kasnağı eskisinden söküp yenisine taşıyacak aparatı olan kimseyi bulamadık Eskişehir'de. Bu hafta Gebze tarafına geleceğim pompayı da bagaja atacağım, belki bulurum bir yer ama yinede bu iş için bir aparat satın aldım, çünkü bu aparatın ücreti de dahil TR deki fiyatın yarısına daha ulaşmamış oluyorum https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0FCYLDJBH/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2ATPTBPLY53F&psc=1 Sonrada bunu yapacağız: hadi hayırlısı. bakalım bu revizyon işleri nereye varacak bu arabada. dandik usta el aleti sahibi yapar. hadi hayırlısı bakalım bu revizyon işleri nereye varacak bu araçta. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ocak Yazar Paylaş 27 Ocak Doğan Arşiray yazdı: hadi hayırlısı bakalım bu revizyon işleri nereye varacak bu araçta. 18 yaşında araba hocam, normal değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 27 Ocak Paylaş 27 Ocak elinizdeki malzemelere göre yani kasnaksız pompa ve boş kasnağı varsayarsak aparatın yaptığı 2. uygulamaya gerek var sadece. onu da pompa milinin içindeki çapa uygun bir saplama ve kalın pul + somun ile pekala yapabilirsiniz. önceki aracımda bu şekilde uygulama yapmıştım Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ocak Yazar Paylaş 27 Ocak Elimizde boş kasnak yok hocam, eskisinden söküp buna aktaracağız Coşku Mert yazdı: elinizdeki malzemelere göre yani kasnaksız pompa ve boş kasnağı varsayarsak aparatın yaptığı 2. uygulamaya gerek var sadece. onu da pompa milinin içindeki çapa uygun bir saplama ve kalın pul + somun ile pekala yapabilirsiniz. önceki aracımda bu şekilde uygulama yapmıştım Yorum bağlantısı
Coşku Mert 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Furkan Avcı yazdı: Elimizde boş kasnak yok hocam, eskisinden söküp buna aktaracağız yanlış anladım öyleyse tamamdır Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Eğer kasnak presle geçme şeklinde montajlanmışsa, eski kasnağı tekrar takmak ilerde sorun oluşturabilir bilginiz olsun. Yeni parçalarda belli tolerans ile üretilir, pres ile bir kez montaj yapılınca kasnak yuvası genişler. Aynı kasnağı yeni bir pompaya taktığınızda gevşeme, çıkma ihtimali olur. Kesin çıkar demiyorum ama böyle bir ihtimal var, eğer yeni kasnak bulma imkanınız varsa ve pahalı parça değilse yeni ürün kullanın derim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Ocak Paylaş 27 Ocak İncepğrmüz ile ısıtılsa hemen çıkar bu oarça. Takarkende azıcık ısı kafi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Furkan Avcı yazdı: 18 yaşında araba hocam, normal değil mi? tabii ki öyle. ama sürekli para harcamak can sıkıcı bence. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ocak Yazar Paylaş 27 Ocak Doğan Arşiray yazdı: tabii ki öyle. ama sürekli para harcamak can sıkıcı bence. Aynısının sıfır 25.000.000 TL olunca ufak ufak sıkıntı olmuyor hocam Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Eğer kasnak presle geçme şeklinde montajlanmışsa, eski kasnağı tekrar takmak ilerde sorun oluşturabilir bilginiz olsun. Yeni parçalarda belli tolerans ile üretilir, pres ile bir kez montaj yapılınca kasnak yuvası genişler. Aynı kasnağı yeni bir pompaya taktığınızda gevşeme, çıkma ihtimali olur. Kesin çıkar demiyorum ama böyle bir ihtimal var, eğer yeni kasnak bulma imkanınız varsa ve pahalı parça değilse yeni ürün kullanın derim. gördüğüm kadarıyla parça zaten çıkarılabilsin diye çentikli yapılmış ve sanırım plastik değil. deneyip göreceğiz artık Servet Aydın yazdı: İncepğrmüz ile ısıtılsa hemen çıkar bu oarça. Takarkende azıcık ısı kafi Alıp geleyim tükkana? 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Servet Aydın yazdı: Bende yok la ekipman Bende yok(şüpheli) la ekipman 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Bende yok(şüpheli) la ekipman Uzak dur tükkanıMdan! 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ocak Paylaş 27 Ocak Pompacilar var yaparlar bence. Bide pompa m271 pompası ile yakın mi . Bende feda edilebilir bir pompa var da Sonuçta buda m27x bişi motor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts