İçeriğe Yönlendir

Motor Işığı

Serkan Derya

Recommended Posts

Serkan Derya

Merhaba,

Pazar akşamı Tekirdağ dönüşü Egea 1.3 mjet ile Çerkezköy tarafında 140 km hızda seyir ederken birden bire motor ışığı yandı. 

'' Esc kapalı, Hill Hold kapalı ve Motoru Kontrol Ettirin'' uyarıları geldi. Start Stop ' u kapattı. Aracı hemen ilk dinlenme tesisine çektim. Stop ettim. Bir süre bekledim. Tekrar marş bastığımda sadece motor ışığı yanıyordu ve '' Motoru Kontrol Ettirin '' uyarısı vardı. 

Aracı Dün sabah Otokoç'a götürürken ışık söndü. :) Yine de hata kodu nedir diye götürdüm. Servis '' Bilgisayara bağlamamız lazım 3750+kdv ışık söndüyse boşuna para verme yanarsa getir'' dedi. :) 

Şu an için bir sorun yok. DPF temizliği için geçen hafta sonu bilinçli olarak 30 dk kadar yol yaptım. Başka ne gibi bir sorun olabilir? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Büyük ihtimal düşük devirde kullanmaktan dolayı yapıyor

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Serkan Derya yazdı:

Servis '' Bilgisayara bağlamamız lazım 3750+kdv

Şu servislerin şu cümlesine hastayım :punish:

Ne yapıyolarsa sanki tablete takıp program çalıştırıyo. 4.500 TL'lik ne iş yapıyolarsa.

Geçmiş olsun bu arada, inşallah büyük bir şey değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

2017'den eskiyse aracınız, bir obd okuyucu alarak siz de arızalara erişebilir ve silebilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Sani Gerşon yazdı:

2017'den eskiyse aracınız, bir obd okuyucu alarak siz de arızalara erişebilir ve silebilirsiniz.

Sonraki modellerde ne değişti abi? Elimizdeki obd cihazları hiç bir 18 ve üzeri araçta işlen yapmayacak mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Mustafa Şahin2 yazdı:

Büyük ihtimal düşük devirde kullanmaktan dolayı yapıyor

Aracı alalı 2 ay oldu henüz. Muhtemelen olabilir ağırlık şehiriçi kullanılıyor çünkü 

Sani Gerşon yazdı:

Araç 2020 model 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Derya yazdı:

. Servis ''  ışık söndüyse boşuna para verme yanarsa getir'' dedi. :) 

servisin çaycısı mı söyledi bunu?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Çağlar Bayur yazdı:

servisin çaycısı mı söyledi bunu?

:) abi olabilir bilmiyorum 

Murat Sahın yazdı:

Araç kaç model?

2020 model

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

arıza lambası sönse de hata kodu ve o anki muhtelif data lar hafıza durur, mesela kaç devirde motors suyu sıcaklığı kaç iken n veriler okundu gibi, bile. yani lamba söndü okunmaz denmez. yetkilide arıza okuttum yaptırmadan gideyim denir ise fatura edilir bu normal, yapın bu arızayı denirse okuma ücreti alınmaz. 

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Çağlar Bayur yazdı:

arıza lambası sönse de hata kodu ve o anki muhtelif data lar hafıza durur, mesela kaç devirde motors suyu sıcaklığı kaç iken n veriler okundu gibi, bile. yani lamba söndü okunmaz denmez. yetkilide arıza okuttum yaptırmadan gideyim denir ise fatura edilir bu normal, yapın bu arızayı denirse okuma ücreti alınmaz. 

Abi sorunun ne çıkacağını kestiremediğim ve yetkili servis olunca işin gerçeği gözüm yemedi. Araçta değişik bir ses , çekişten düşme, gaz yememe gibi bir sorun yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzkan Işık yazdı:

Sonraki modellerde ne değişti abi? Elimizdeki obd cihazları hiç bir 18 ve üzeri araçta işlen yapmayacak mı?

Serkan Derya yazdı:

Aracı alalı 2 ay oldu henüz. Muhtemelen olabilir ağırlık şehiriçi kullanılıyor çünkü 

Araç 2020 model 

Bu durum sadece Fiat grubuna özel. Fiat grubu (jeep, alfa vs) 2017'den sonra bir "firewall" kullanarak obd üzerinden erişimi engelledi. Bunun için özel kablolar alınmalı.

Linki tanımam etmem, referans değilim. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum:

https://otoeko.com/fiat-multiecuscan-can-ariza-tespit-cihazi/

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Serkan Derya yazdı:

:) abi olabilir bilmiyorum 

2020 model

Addblue var aracınızda. Belirttiğiniz sorunun aynısını yaşadığımda sorunun kaynağı addblue çıkmıştı. 

Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Murat Sahın yazdı:

Addblue var aracınızda. Belirttiğiniz sorunun aynısını yaşadığımda sorunun kaynağı addblue çıkmıştı. 

Benim araçta iptal edilmiş zannediyorum. 2 kez farklı zamanlarda serviste bakıldı. İkisinde de 11 litre gözüküyordu. 1500 km yaptıktan sonra.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Serkan Derya yazdı:

Benim araçta iptal edilmiş zannediyorum. 2 kez farklı zamanlarda serviste bakıldı. İkisinde de 11 litre gözüküyordu. 1500 km yaptıktan sonra.

Benimki de iptal gözüküyordu ama iptal etmeyi beceremedim leri ortaya çıkmıştı. İptal edilmiş sistemi tekrar iptal ettik. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Murat Sahın yazdı:

Benimki de iptal gözüküyordu ama iptal etmeyi beceremedim leri ortaya çıkmıştı. İptal edilmiş sistemi tekrar iptal ettik. 

Adblue azalmıyor cihaza göre araç dpf %123 dolu ama araç uyarı vermiyor 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Serkan Derya yazdı:

Adblue azalmıyor cihaza göre araç dpf %123 dolu ama araç uyarı vermiyor 

Bana söylenen addblue sistemi çalışmadığında aracın dpf temizleyemedigi idi. Dpf de iptal edince düzeldi. 

Durup dururken belirttiğiniz uyarılar ve arıza ışıkları yanıyor, stop edip tekrar çalıştırınca arıza ışığı ve motoru kontrol ettirin uyarısı kalıyordu. Bazen hiç yanmıyor bazen hiç sönmüyordu. Partikül iptal edilince şunu fark etmiştim, araç eskiden yürümüyormuş. Dpf de dolu çıkmıştı.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Sani Gerşon yazdı:

Bu durum sadece Fiat grubuna özel. Fiat grubu (jeep, alfa vs) 2017'den sonra bir "firewall" kullanarak obd üzerinden erişimi engelledi. Bunun için özel kablolar alınmalı.

Linki tanımam etmem, referans değilim. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum:

https://otoeko.com/fiat-multiecuscan-can-ariza-tespit-cihazi/

2021 egeada arıza kodu görüp sildim ama aynı cihazla. Eski sistemi mi devam ettirdiler acaba ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzkan Işık yazdı:

2021 egeada arıza kodu görüp sildim ama aynı cihazla. Eski sistemi mi devam ettirdiler acaba ?

Muhtemelen geçici silinmiştir. Hafızada duruyordur yani. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Hakan Berk
    • Metin Uzunoğlu
  • Yeni Oluştur...