İçeriğe Yönlendir

350-400 Bin Civarına Araba Önerisi

Mert Uslu

Recommended Posts

Mert Uslu
Metin Akbal yazdı:

Sedan deyince yazdım yoksa ilk aklıma gelen Golf 4 idi.

Hocam bakıyorum da temiz bulamadım ya şehir dışı da almaya çekiniyorum ilk arabam en azından kazık yiyeceksem şehir içi yiyim

Eray Aksoylu yazdı:

en sorunsuz denilen modeli bile alsanız yine sorun çıkartabilir tamamen şans işi, yaklaşık 2 ay önce otomatik vites 2000 model astra g aldık kilometresi ise 386bin.. aldığımız rakam 285bin₺, bir araçtan ne beklediğiniz önemli, çok bütçe olmadan (ki bizim bütçemiz 200-250arası idi) otomatik sedan araca ihtiyacımız vardı kime gitsek düşük bütçeli otomatik bakıyorsan opelden başkasına bakma dediler motoru yaparsınız kaporta da bi şekilde yapılır ama şanzıman para verseniz bile sıkıntı olduğundan opel astralara bakın denildi. biz de şansımız yaver gitti kaportayı önemsemeden çürük çarık ve ağır darbe dışında bikaç boya değişen gözetmedik, ustaya götürdük liftle altına baktık motor gayet sağlıklı kilometreyi söyleyince usta bile şaşırdı klima 4 airbag elektrikli ayna 4cam elektrik her şeyi çalışıyor standart yeni alınmış araba bakımını yaptık biniyoruz ki 2 ayda da nerdeyse 5bin km yakın yol yapmışız... hyundai grubu özellikle bakmadık çünkü sıkıldık 5-6 sene hyundai kullanmıştık..

neyse uzattım, sizin önceliğiniz ayağımı yerden kessin biraz modelli olsun sedan olsun klima olsun dert tasa çıkartmasın ise görsel 2. planda olmalı diye düşünüyorum. opel alırken güzelce incelenmeli özellikle elektrik tertibatı düzgünse, kurcalanmamışsa neden olmasın ki?

Hocam ilk arabam olacak ya o yüzden etrafa ala ala bunu mu aldın izlenimi uyandırmak istemiyorum o yüzden evet biraz abartı ama mümkünse değişensiz boyasız km si 250 binin altında görünüşü biraz iyi yaşı iyi bişey bakıyorum ama bütçe belli işte :/

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mert Uslu yazdı:

Baba aracım reno broadway ve her ne kadar yaşına göre çalışan sağlam bir araç olsa da tipi köşeli tasarımı hiç hoşuma gitmiyor hocam 0 modern duruyor.

Bu albeanın çok ilanını görüyorum ama görmezden geliyordum Fiat çok tutulmuyor diye iyimidir sizce pişman olur muyum satarken falan zorlanır mıyım?

Mert Uslu yazdı:

Hocam opel markasına hiç bakmıyordum açıkcası sıkıntılı bir marka değil midir acaba fiat gibi?

Fiatın tutulmadığı, sorunlu olduğunu kimden duydunuz? :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Mert Uslu yazdı:

Hocam bakıyorum da temiz bulamadım ya şehir dışı da almaya çekiniyorum ilk arabam en azından kazık yiyeceksem şehir içi yiyim

Hocam ilk arabam olacak ya o yüzden etrafa ala ala bunu mu aldın izlenimi uyandırmak istemiyorum o yüzden evet biraz abartı ama mümkünse değişensiz boyasız km si 250 binin altında görünüşü biraz iyi yaşı iyi bişey bakıyorum ama bütçe belli işte :/

tercih sizin. alacağınız modele karar verdiğinizde sadece sarı siteye değil de sosyal medya gruplarına da bir göz atın derim. oralara ilan dışı satılık araçlar çok düşüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Uslu yazdı:

Hocam opel markasına hiç bakmıyordum açıkcası sıkıntılı bir marka değil midir acaba fiat gibi?

Hocam albea da çok oyuncak araba gibi duruyor, astra g kasa baktım hoş duruyor ama 450-500 civarlarına var alt fiyatlarda olanlar da bi korkuttu üst mesaja verdiğim cevap gibi opel markasına güvenilir mi sorunsuzluk vs. açısından?

Hangi modeller mesela hocam

Hocam valla aslında Golf bakıyorum ama golf b ulamazsam bora bakıcam gibi duruyor

450-500 e alınan arabanın oyuncak gibi olması avantajdır ayrıca kötü araba değil

Yorum bağlantısı
Mert Uslu
Köksal Yılmaz yazdı:

Fiatın tutulmadığı, sorunlu olduğunu kimden duydunuz? :) 

Valla hocam öyle çok bilen birileri değildi ama genel fikir olarak fiatı evime sokmam fln deniyordu bende hiç anlamadıgım için öyle kalmış aklımda

Eray Aksoylu yazdı:

tercih sizin. alacağınız modele karar verdiğinizde sadece sarı siteye değil de sosyal medya gruplarına da bir göz atın derim. oralara ilan dışı satılık araçlar çok düşüyor.

Hocam öyle de bulamıyorum ki çok uğraştırıyor

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mert Uslu yazdı:

Valla hocam öyle çok bilen birileri değildi ama genel fikir olarak fiatı evime sokmam fln deniyordu bende hiç anlamadıgım için öyle kalmış aklımda

Arkadaşın canı yanmıştır bi sebepten ondan demiştir, genel olarak parçası bol ve ucuz, ustası bol, piyasası iyidir. 1.3 multijet motor(bakımları yapılıyorsa) sağlamdır. Mümkünse atmosferik bir araç hem lpg uyumu hem bakım maliyeti olarak daha iyi olacaktır. 

Mert Uslu yazdı:

mümkünse değişensiz boyasız km si 250 binin altında görünüşü biraz iyi yaşı iyi bişey bakıyorum ama bütçe belli işte :/

Boya değişene bu kadar takılmayın 1 milyon da verseniz boyasız bulmak zor, bulduğunuza bu parayı verirken içiniz acır, yine verilmez. Yaşına göre komple boyalı almak daha da iyi olabilir. 20 yaşında araçların gerçekten 250 bin km altında olma olasılığının çok düşük olduğunu da unutmayın ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Uslu
(düzenlendi)
Köksal Yılmaz yazdı:

Arkadaşın canı yanmıştır bi sebepten ondan demiştir, genel olarak parçası bol ve ucuz, ustası bol, piyasası iyidir. 1.3 multijet motor(bakımları yapılıyorsa) sağlamdır. Mümkünse atmosferik bir araç hem lpg uyumu hem bakım maliyeti olarak daha iyi olacaktır. 

Boya değişene bu kadar takılmayın 1 milyon da verseniz boyasız bulmak zor, bulduğunuza bu parayı verirken içiniz acır, yine verilmez. Yaşına göre komple boyalı almak daha da iyi olabilir. 20 yaşında araçların gerçekten 250 bin km altında olma olasılığının çok düşük olduğunu da unutmayın ;) 

Hocam şimdi açık söylemek gerekirse ben bu kadar takıntılı değilim ilk arabam olacak babam biraz takıntılı ona kalsa boyasız, değişensiz, kazasız, 150 bin km'lerde bir araba olacak ki alınacak... 

Bende de ondan gelen bir pimpirik kalıntısı var yoksa bana kalsa bence de boyalı falan olması daha iyi gıcır gıcır. Ama içime sinmiyor bir türlü eğer kendi kafama göre alırsam ve kötü çıkarsa bu sefer keşke babamı dinleseydim moduna girmek istemiyorum.

Benim şuan kriterlerim şunlar:
1- en azından max 220k km bandında olsun.

2- değişen olacaksa da kaput kapı vs. olmasın da çamurluk fln olsun
3- en azından komple boyalı olmasın
4- tipi genç güzel tipli olsun tipo gibi broadway gibi eski tipli kare köşeli durmasın

tarihinde Mert Uslu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Mert Uslu yazdı:

Hocam şimdi açık söylemek gerekirse ben bu kadar takıntılı değilim ilk arabam olacak babam biraz takıntılı ona kalsa boyasız, değişensiz, kazasız, 150 bin km'lerde bir araba olacak ki alınacak... 

Bende de ondan gelen bir pimpirik kalıntısı var yoksa bana kalsa bence de boyalı falan olması daha iyi gıcır gıcır. Ama içime sinmiyor bir türlü eğer kendi kafama göre alırsam ve kötü çıkarsa bu sefer keşke babamı dinleseydim moduna girmek istemiyorum.

Benim şuan kriterlerim şunlar:
1- en azından max 220k km bandında olsun.

2- değişen olacaksa da kaput kapı vs. olmasın da çamurluk fln olsun
3- en azından komple boyalı olmasın
4- tipi genç güzel tipli olsun tipo gibi broadway gibi eski tipli kare köşeli durmasın

bu kadar ince düşünüyorsanız ekspertize götürmeden almayın zaten.. komple boyadan ziyade boyanın altında ne kadar macun var bu konuya takılın. Yoğun macunlu olanlar zaten dıştan bakınca kendini belli ediyor. Boya dediğin şey sadece bir renk unutmayın. imzamda yazan araçların arasında peugeot 308 olan hatasızdı kar yağdı millete güvenemediğimden 2 hafta garajdan çıkartamadım e arabam var binemiyorum dolmuşlarda vakit geçirdim. o gün dedim ki yemişim boyasını aynı araba sırf boyasız diye daha fazla para veremem komple boyalı olsun macununu bileyim yeter dedim şuanki aracım punto komple boyalı sadece 3 yerde macun var onun da fotoğrafları mevcut yanyana bi araçla sürtüşmüşler hafif ezilmiş mecbur macunlamışlar arabam bordo renk güneş yanıkları da varmış eski sahibi de 3 parça boyanacak diğer yerler soluk kalacak diyip komple boyatmış iyi ki de yapmış tertemiz cillop gibi biniyorum ekspertizde de hem izledim hem de söylediler 3 yer dışında macun yok serpme boya atılmış okey dedim aldım, birisi sürtse canım acımaz.

değişen konusunda da vidalı parçalara takılmayın kaput bombe yapar ama panjura dahi bişey olmaz , o bombeyi bazı ustacıklar düzeltemez mecbur değişir ee noldu şimdi o araba patates mi oldu? ön 3 parça değişiktir tamam onu tercih etmezsiniz anlarım. veya kapı değişmiş ama neden değişmiş kamyon yırttıysa değişsin abi, öbür türlü 1 kilo macun basacaklar düzgün durmayacak park halinde çocuklar top atacak vatandaşın biri yaslanacak sonra o macunlu yer patlayacak sonra uğraş dur. ama arka çamurluk değişirse orası da benim kırmızı çizgim. arka çamurluk dediğimiz parçaya bakın hiçbir yerinde vida yok mecburen kesecekler kaynatacaklar. bu işlem benim işime gelmiyor. her şeyiyle aynı 2 araç olsun birinin kaputu değişik olsun birinin arka çamurluğu değişik olsun tercihimi kaputu değişik olandan yana kullanırım (ön panele veya kılıç saçlarına inmediyse tabi) benim farklı bir bakış açım var. ne kadar çok irdelerseniz o kadar çok sıkılırsınız rahat olun kasmayın altı üstü araba böyle dedim diye de önünüze geleni kör topal almayın tabiki lakin çokta seçici olmayın. sonuçta kısıtlı bir bütçe mevcut, bütçe problemi olmasa tamam irdeleyin lakin bütçe belli piyasa belli araçlar belli o yüzden bir şeylerden feragat etmek lazım.. eğer ki paranın tamamı sizin bütçeniz ise baba tarafından gelecek olan yorumlara birazcık kulak kapatın :)  ben de ilk 3-4 arabama kadar babamla çok takışırdım kulak kapattım vakit geçti o da kabullendi ve şuan o kendi arabalarına biniyor ben kendi arabama biniyorum :)
yerinizde olsam şu araçlara bi bakarım, ilanlarla hiçbir ilgim yok Ankara'da da değilim orada tanıdığım da yok, sizin yazdıklarınıza göre filtreleyip biraz bakındım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-yildirim-motors-degisensiz-klima-230.000-km-1.6-16v-astra-1286642045/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-orjinal-kazasiz-degisensiz-tramersiz-opel-1295662165/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-orrjinal-degisen-sokulen-tramer-yok-1294154993/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2004-1.6-authentique-megane-2-1291854982/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Uslu
Eray Aksoylu yazdı:

bu kadar ince düşünüyorsanız ekspertize götürmeden almayın zaten.. komple boyadan ziyade boyanın altında ne kadar macun var bu konuya takılın. Yoğun macunlu olanlar zaten dıştan bakınca kendini belli ediyor. Boya dediğin şey sadece bir renk unutmayın. imzamda yazan araçların arasında peugeot 308 olan hatasızdı kar yağdı millete güvenemediğimden 2 hafta garajdan çıkartamadım e arabam var binemiyorum dolmuşlarda vakit geçirdim. o gün dedim ki yemişim boyasını aynı araba sırf boyasız diye daha fazla para veremem komple boyalı olsun macununu bileyim yeter dedim şuanki aracım punto komple boyalı sadece 3 yerde macun var onun da fotoğrafları mevcut yanyana bi araçla sürtüşmüşler hafif ezilmiş mecbur macunlamışlar arabam bordo renk güneş yanıkları da varmış eski sahibi de 3 parça boyanacak diğer yerler soluk kalacak diyip komple boyatmış iyi ki de yapmış tertemiz cillop gibi biniyorum ekspertizde de hem izledim hem de söylediler 3 yer dışında macun yok serpme boya atılmış okey dedim aldım, birisi sürtse canım acımaz.

değişen konusunda da vidalı parçalara takılmayın kaput bombe yapar ama panjura dahi bişey olmaz , o bombeyi bazı ustacıklar düzeltemez mecbur değişir ee noldu şimdi o araba patates mi oldu? ön 3 parça değişiktir tamam onu tercih etmezsiniz anlarım. veya kapı değişmiş ama neden değişmiş kamyon yırttıysa değişsin abi, öbür türlü 1 kilo macun basacaklar düzgün durmayacak park halinde çocuklar top atacak vatandaşın biri yaslanacak sonra o macunlu yer patlayacak sonra uğraş dur. ama arka çamurluk değişirse orası da benim kırmızı çizgim. arka çamurluk dediğimiz parçaya bakın hiçbir yerinde vida yok mecburen kesecekler kaynatacaklar. bu işlem benim işime gelmiyor. her şeyiyle aynı 2 araç olsun birinin kaputu değişik olsun birinin arka çamurluğu değişik olsun tercihimi kaputu değişik olandan yana kullanırım (ön panele veya kılıç saçlarına inmediyse tabi) benim farklı bir bakış açım var. ne kadar çok irdelerseniz o kadar çok sıkılırsınız rahat olun kasmayın altı üstü araba böyle dedim diye de önünüze geleni kör topal almayın tabiki lakin çokta seçici olmayın. sonuçta kısıtlı bir bütçe mevcut, bütçe problemi olmasa tamam irdeleyin lakin bütçe belli piyasa belli araçlar belli o yüzden bir şeylerden feragat etmek lazım.. eğer ki paranın tamamı sizin bütçeniz ise baba tarafından gelecek olan yorumlara birazcık kulak kapatın :)  ben de ilk 3-4 arabama kadar babamla çok takışırdım kulak kapattım vakit geçti o da kabullendi ve şuan o kendi arabalarına biniyor ben kendi arabama biniyorum :)
yerinizde olsam şu araçlara bi bakarım, ilanlarla hiçbir ilgim yok Ankara'da da değilim orada tanıdığım da yok, sizin yazdıklarınıza göre filtreleyip biraz bakındım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-yildirim-motors-degisensiz-klima-230.000-km-1.6-16v-astra-1286642045/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-orjinal-kazasiz-degisensiz-tramersiz-opel-1295662165/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-orrjinal-degisen-sokulen-tramer-yok-1294154993/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2004-1.6-authentique-megane-2-1291854982/detay

Hocam belki uğraştırıcı oldu ama aldığım tavsiyeler arasında en iyisi böyle örnek arabalarla verilen bir tavsiye oldugundan bu çok ama çok teşekkürler.

Bu attığınız araçlarla ilgili bir şey sormak istiyorum şimdi ben reno olanı renginden dolayı daha çok beğendim ama sigorta migorta aldıktan sonra belki bişeyler çıkar diye gri astra da mantıklı geldi hem experi de var hiç değişeni de yok, ama 30 bin km farkla lacivert olanı (1. ilan) 399 bine koymuslar hemde kapısı falan boyalı, bana en mantıklısı gri astra gibi geldi şuan sizce de öyle mi? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu yaştaki herhangi bir markayı alırken boyaya, vidalı bir kapıya çamurluğa değişti mi diye bakarak karar verecekseniz mekaniğe çok tamir parası harcarsınız 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Uslu
Çağlar Bayur yazdı:

bu yaştaki herhangi bir markayı alırken boyaya, vidalı bir kapıya çamurluğa değişti mi diye bakarak karar verecekseniz mekaniğe çok tamir parası harcarsınız 

Neye bakmak lazım bilmiyorum ki hocam en azından güzel görünsün temiz görünsün yani bilmiyorum ki ilk arabam olacak kazık da yemek istemiyorum yaşlı araba herşey olabilir diye

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Eski vw lere bulaşmayın.reno, hyundai, fiat, ford markalardan b sınıfı bir araç bakın.Usta, parça sıkıntısı yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Hakan Berk
Mert Uslu yazdı:

Neye bakmak lazım bilmiyorum ki hocam en azından güzel görünsün temiz görünsün yani bilmiyorum ki ilk arabam olacak kazık da yemek istemiyorum yaşlı araba herşey olabilir diye

O yaştaki arabada o kadar ince eleyip sık dokursanız, o yaştaki mekanik parçalardan gelen en ufak seste rahatsız olup maliyet çıkarırsınız demek istemiş Çağlar abi. En azından benim anladığım bu oldu. Don't fix it if ain't broke yapmak lazım bazen. Özelikle eski araçlarda. Bu arada LLM'lerden yardım aldınız mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Uslu yazdı:

ilk arabam olacak kazık da yemek istemiyorum

o daha da zor :) tanıdıktan falan olmaz ise hepimiz yedik 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Uslu
Hakan Berk yazdı:

O yaştaki arabada o kadar ince eleyip sık dokursanız, o yaştaki mekanik parçalardan gelen en ufak seste rahatsız olup maliyet çıkarırsınız demek istemiş Çağlar abi. En azından benim anladığım bu oldu. Don't fix it if ain't broke yapmak lazım bazen. Özelikle eski araçlarda. Bu arada LLM'lerden yardım aldınız mı?

Onlar ikinci el fiyatları tam bilmiyor 300 lük dersen 500lük öneriyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Focus 1 2.0 Ghia m var.

O paraya satmak istemiyorum.

Önümüzdeki ay yapilcaklar listem var 

Her iş kalemi 10 bin 10 bin gidiyor

Lastik alicam

4 disk balata değişecek

Far camları vs temizlik olcak

Yag filtre bakımı olacak 

Soğutma sistemi bakımı olacak 

LPG tankı değişimi olacak

Muayene yapılacak

Ufak tefek alt takım işleri olacak vs vs

Bı 50 60 bin para harcayacam kısacası 

İlanlara bakıyorum 300 400 arası ilandaki araçlar var.  Düşük dediğim km benimki gibi 250 binlerde arabalar. Birini alsam ki benimki kadar geçmişi bilineni zor. Onlarda böyle ufak tefek işler 100 binlik eder sorunsuz hale getircek bi durumda.

Sorunsuz dediğin araç bile bu saydığım işleri 2 yıl da bir yapcam desen güzel masraf demek yani

Yani sanayiye uğramadan yürütülebilir araçlar o paralara zor.

Onu bilerek bakın.

Kimse sorunsuz masrafsız arabasını o paralara ilana koymaz

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hakan Berk
Mert Uslu yazdı:

Onlar ikinci el fiyatları tam bilmiyor 300 lük dersen 500lük öneriyor

Mert Uslu yazdı:

Neye bakmak lazım bilmiyorum ki hocam 

Buna istinaden dedim, piyasa için değil. Mesela genleşme kabında paslı su varsa 250-300 bin km deki araca hiç bulaşma diyebiliyor. Bu da ekspere gitmeden, hatta araç başına gitmeden aracı elemeye yarıyor, tecrübe ile sabit. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hem çok bilgim yok denilecek sonra öneri yapınca o iyi değil istemiyom begenmiyorum denecek. Ben bu işi anlamadım. Tavsiye istiyorsanız verdik. Kendiniz alacaksanız buyrun alın. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

O bütçeyle araç alacak olsam. 

1. Benzin yada lpg li arac bakardim, dizelden uzak dururdum o bütçeyle dizelde masraf cikarmiycak araç denk gelmesi düşük. 

2. Japon veya kore grubu bakardim en azindan düşük bütçeli araçlarda birazdaha güvenli liman. 

3. Boyaya cok takilmaz, büyük kazası olmayan ve mümkünse uzun yıllar aynı sahibinden olan bir araç denk getirmeye çalışırdım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

ben olsam o paralara araba almam biraz daha bekler para toplar daha yeni araç alırdım.

kaporta yı Eray çok güzel özetlemiş yukarıda bugün iyi bi yerde yapılacak ağır bakım bile 50 bin tutar e araba zaten 300 bin bence bekle biraz daha para topla

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Zamanında bir abim araç önerisi istedi, araç chr 1,2 turbo. Bak abi incelerim almazsan olmaz ne yani almak zorundaymıyım dedi. Aracı bayiden alıp test edip inceledim ve aracı aldı. En son görüştüğümde 3~4 yıl geçmesine rağmen teşekkür etti ve iyi ki aldatmışsın dedi.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

satlık mı 

Değerini bilecek çıkmadıgi için ilan da değil.

Ne diyor sinyor terim

"Biz, adı geçenlerin pek çoğuyla rakip bile değiliz. Aynı yoldan yürümedik, aynı yollardan geçmedik. Benzer başarılarımız da yok. Üstüne üstlük rütbemiz de farklı"

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet Göktürk
  • Yeni Oluştur...