Çağlar Bayur Dün saat 13:48 Paylaş Dün saat 13:48 filo işi bize göre değil yeğen demiş ramiz dayı Yorum bağlantısı
Mert Uslu Dün saat 14:16 Yazar Paylaş Dün saat 14:16 Aşırı kararsız kaldım evet beğenmediğimi düşünüyor olabilirsiniz ama gerçekten ilk aracım olacak ve titiz yaklaşıyorum. Örnek olarak atılan araçlardan bir tanesini aradım bugün, adam sadece bagaj değişmiş dese de konuştukça tampondan kazalı, ön çamurluk değişen, 10k tramer vs. oldugunu öğrendim exper de yok. Yani demek istediğim tamam ona buna takılmayalım ama 350 ye araba alıp 500'e mâl edicem bu gidişle. Model konusunda da çok tereddütte kaldım o kadar çok model birikti ki şuan kafamda birisi ilan atsa direk onu alıcak durumdayım şuan kafa karışıklığından Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 14:41 Paylaş Dün saat 14:41 Mert Uslu yazdı: ama 350 ye araba alıp 500'e mâl edicem bu gidişle. reelde yaşanan da böyle oluyor zaten 3 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş Dün saat 18:00 Paylaş Dün saat 18:00 Mustafa Tüfekçi yazdı: Focus 1 2.0 Ghia Anadolu yakasında,tavsiye edebilecek forddan anlayan usta önerebilirmisin Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Dün saat 18:15 Paylaş Dün saat 18:15 Fikri Keleş yazdı: Anadolu yakasında,tavsiye edebilecek forddan anlayan usta önerebilirmisin İzmit'te arkadaş var yarin gidicem yanina Anadolu yakası bilmirem Yorum bağlantısı
Fikri Keleş Dün saat 18:46 Paylaş Dün saat 18:46 Mustafa Tüfekçi yazdı: İzmit'te arkadaş var yarin gidicem yanina Anadolu yakası bilmirem Uzak yaa Benim focusu 1 aylığına satayım sana sonra geri alayım ben 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Fikri Keleş yazdı: Anadolu yakasında,tavsiye edebilecek forddan anlayan usta önerebilirmisin Barış Çer var Dudullu OSB de. Ataşehir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Fikri Keleş yazdı: Uzak yaa Benim focusu 1 aylığına satayım sana sonra geri alayım ben Araba izmite gitmiyor mu? Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Mert Uslu yazdı: Aşırı kararsız kaldım evet beğenmediğimi düşünüyor olabilirsiniz ama gerçekten ilk aracım olacak ve titiz yaklaşıyorum. Örnek olarak atılan araçlardan bir tanesini aradım bugün, adam sadece bagaj değişmiş dese de konuştukça tampondan kazalı, ön çamurluk değişen, 10k tramer vs. oldugunu öğrendim exper de yok. Yani demek istediğim tamam ona buna takılmayalım ama 350 ye araba alıp 500'e mâl edicem bu gidişle. Model konusunda da çok tereddütte kaldım o kadar çok model birikti ki şuan kafamda birisi ilan atsa direk onu alıcak durumdayım şuan kafa karışıklığından arkadaşım zaten olması gerekeni de bu.. aramazsan konuşmazsan gidip görmezsen nasıl araba alacaksın ki? önden ararsın konuşursun içine sinerse görmeye gidersin orda da okey olursa bi çıtır pazarlığını yapıp ustaya/ekspere götürürsün orda da tamamsa alırsın satışını devam edersin. herkes ilk gördüğünü direk almıyor ki. vakti zamanında 2-3 gün boyunca görüşüp anlaşıp sakarya'dan kalkıp izmir'e giderken yolda arıyor kardeşim gelme ben satmaktan vazgeçtim dedikleri bile oldu parayı ayarlamışım iznimi ayarlamışım otobüse binmişim adam arıyor gelme satmıyorum diyor.. bunun gibi nice hikayeler var. boş yere kafanı karıştırma aç filtrelemeni yap yakın yerdeki ilanları incele gözüne güzel görünen açıklaması içine sinen ilanları ara telefonda da aklına yatarsa git gör arabayı. bu kadar basit iş. modele takılı kalma, max fiyat ve kilometreni gir, vitesi seç, ilini seç, alttan da ağır hasar kayıtlı sekmesini hayır olanı seç, ilanları yeniden eskiye göre sırala o şekilde takip et. şu model bu model diye bakma yeni gelen ilanları incele belki burda aklımıza gelmeyen araçlar olacaktır. hiç kimse durduk yere başına iş açmak masraf açmak istemez ama bu kadar da dert edilecek bir durum yok. alamıyorsan da vardır bir sebebi bide bu açıdan bak. 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 saat önce Paylaş 12 saat önce 208 bakabilirsin , ufak tefek tipi idare eder. 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Araba izmite gitmiyor mu? Gider de,zaman sıkıntım var İnan Çınar yazdı: Barış Çer var Dudullu OSB de. Ataşehir. Buna bi bakayim ben,sağolun 1 Yorum bağlantısı
Mert Uslu 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Eray Aksoylu yazdı: arkadaşım zaten olması gerekeni de bu.. aramazsan konuşmazsan gidip görmezsen nasıl araba alacaksın ki? önden ararsın konuşursun içine sinerse görmeye gidersin orda da okey olursa bi çıtır pazarlığını yapıp ustaya/ekspere götürürsün orda da tamamsa alırsın satışını devam edersin. herkes ilk gördüğünü direk almıyor ki. vakti zamanında 2-3 gün boyunca görüşüp anlaşıp sakarya'dan kalkıp izmir'e giderken yolda arıyor kardeşim gelme ben satmaktan vazgeçtim dedikleri bile oldu parayı ayarlamışım iznimi ayarlamışım otobüse binmişim adam arıyor gelme satmıyorum diyor.. bunun gibi nice hikayeler var. boş yere kafanı karıştırma aç filtrelemeni yap yakın yerdeki ilanları incele gözüne güzel görünen açıklaması içine sinen ilanları ara telefonda da aklına yatarsa git gör arabayı. bu kadar basit iş. modele takılı kalma, max fiyat ve kilometreni gir, vitesi seç, ilini seç, alttan da ağır hasar kayıtlı sekmesini hayır olanı seç, ilanları yeniden eskiye göre sırala o şekilde takip et. şu model bu model diye bakma yeni gelen ilanları incele belki burda aklımıza gelmeyen araçlar olacaktır. hiç kimse durduk yere başına iş açmak masraf açmak istemez ama bu kadar da dert edilecek bir durum yok. alamıyorsan da vardır bir sebebi bide bu açıdan bak. Hocam çok teşekkür ederim gerçekten tavsiyeleriniz çok değerli benim için. Şu yazdığınız gibi filtreleyip yeniden eskiye bakmayı yaklaşık 1 aydır yapıyorum ama sıkıntı şu işte mesela ben bi araba beğeniyorum kusursuz değişensiz boyasız veya az boyalı düşük km tipi de hoşuma gidiyor, işte park sensörü var, dokunmatik ekran takılmış falan filan ilginç bir şekilde parası da uygun alayım diyorum ama işte belki de o marka modelde bir sıkıntı vardır diye korkuyorum. Misal bu opel astra attınız ya ben ona karar kılmıştım baya bi araştırdım videolar izledim beğendim tam dün yatıcam bu sabah o arabayı aramak üzere, şansa yatmadan önce karşıma şey çıktı işte opel pişmanlıktır, 4 opel kullandıysam 3 ünde vardı antifiriz içiyor, antifiriz boruları patlıyor, işte kronik fazla ısınıyor antifiriz dayanmıuyor falan diye pişmanlık falan diye paylaşımlar çıktı. Bunu görünce ürktüm açıkcası. İşte demek istediğim bu yani tek atımlık kurşunum var o da yanlış yere gidecek diye korkuyorum. Örneğin: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ihtiyac-fazlasindan-temiz-1296539022/detay Tipi güzel, fiyatı güzel, değişen yok, multimedya sistemi var, fiyatı da benim bütçeden bile uygun, ama bi sıkıntı mı var da bu fiyatlar veya tutulmayan bi model mi elimde mi kalır kroniği var mıdır alamıyorum işte korkudan 3 saat önce tarihinde Mert Uslu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Berk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Forumda arayıp daha önce neler tartışılmış baktınız mı? Kronik arızaları vs? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mert Uslu yazdı: elimde mi kalır mesela nedir bu satılamayıp sahibinde ömür boyu yaşayacak olanlar? onları denize atalım? 1 Yorum bağlantısı
Mert Uslu 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Hakan Berk yazdı: Forumda arayıp daha önce neler tartışılmış baktınız mı? Kronik arızaları vs? Hocam baktım da bire bir model için bulamıyorum örneğin opel astra 1.6 GL modeli için bakındım çok bi veri bulamadım internette ama benzer modeller için var o da aynı yorum için geçerli midir bilemiyorum gibi gibi. Çağlar Bayur yazdı: mesela nedir bu satılamayıp sahibinde ömür boyu yaşayacak olanlar? onları denize atalım? Hocam illa her malın uygun fiyata koyulunca alıcısı vardır da işte sallıyorum 400 bine X model araba alırım temiz diye, bilmediğim bir kroniği çıkar, ne biliyim satıcı beni kandırır bişey olur 250 ye koymak zorunda kalırım vs. o anlamda elimde kalır yoksa illa satılır tabiki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mert Uslu yazdı: Hocam illa her malın uygun fiyata koyulunca alıcısı vardır da işte sallıyorum 400 bine X model araba alırım temiz diye, bilmediğim bir kroniği çıkar, ne biliyim satıcı beni kandırır bişey olur 250 ye koymak zorunda kalırım vs. o anlamda elimde kalır yoksa illa satılır tabiki düşüncedeki hata şu. piyasada 400 e biri alıcı oluyorsa 250 ya de kimse satmaz. her araba alınır satılır , şehir efsanelerinden sıyrılın beğendiğiniz bir şey olursa sonraki sahibini düşünmeden alın yani 3 Yorum bağlantısı
Hakan Berk 40 dakika önce Paylaş 40 dakika önce Mert Uslu yazdı: Hocam baktım da bire bir model için bulamıyorum örneğin opel astra 1.6 GL modeli için bakındım çok bi veri bulamadım internette ama benzer modeller için var o da aynı yorum için geçerli midir bilemiyorum gibi gibi. Attığınız Seat için var mesela ben okumuştum yazılanları daha önce, aynı şekilde Astra G kasa için de. LLMleri bu tip durumlar için önermiştim aslında. Youtube'da birçok kanal var yapay zekaya aracın hikayesini yazdırıp üzerine dublaj yapan ki dedikleri hep doğru (mesela sizin baktığınız Astra için de vardı, uzay kasa Vectra için de). Yani aracın kronik sorunlarını forum(lar)dan ve ek olarak yapay zekadan öğrenebilirsiniz, bu cepte. Bu kadar süredir araç bakıyorsunuz, hangi araçları favoriye eklediğinizde 1 hafta 10 gün içerisinde ilandan kalkıyorsa o aracın piyasası hareketlidir mantıken, o iş de cepte. Yoksa herkes aldığı araçtan bir noktada kar da etti zarar da, ben ilk aracımdan 200 tl kar ettim demiştim o günün kuru ile 70 dolar etmişti, yani ~3000 tl şuan. Kronik sorun genelde çok fazla karşılaşıldığı için kronik, çözümü de vardır elbet o ya da bu şekilde. Her araçta kronik sorunlar var zaten. Bence araç ararken bir yandan da şehrinizdeki iyi ustaları ve parçacıları öğrenin. Diğer büyüklerim o kadar güzel ve detaylı yorumlar yazdılar ki buraya, benim de okuyup öğrendiğim şeyler oldu. Fakat belirttikleri gibi, bakış açısını değiştirmeniz gerekiyor sanki. Bu kadar yorumdan sonra cepteki paraya hoşunuza giden ne varsa onu almak kaldı çünkü. Ha gittiğimde nelere bakayım ayrı bir soru ama oraya varamadık gibi daha?? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts