Mehmet Dagdeviren Çarşamba 08:27 Paylaş Çarşamba 08:27 Herkese Merhaba. Kızım doğum günüde benden balık istedi.Bende ona şöyle ufak çaplı içinde ısıtıcısı filtresi hava motoru olan bi akvaryum yaptırdım. İçinde 4 adet japon balığı 1 adet vatoz ve çöpçü balığı mevcut.Bu arada hayatımda ilk defa balık besliyorum.Aslında çok keyifli bir hobiymiş bunu farkettim. Yanlız bi durum var.Bende vatoz balıklarına karşı bi sevgi oluştu.Gariplik bendemi bilmiyorum Akvaryumda sadece vatozda olsa olur benim için.O kadar Hastalık Asıl sorunum ise vatoz balığının kafa bölgesinde bi beyazlık oluştu.Bu neden olur acaba? bi hastalık belirtisi olabilirmi? İnternetten araştırdığımda stresten bazen renk değiştirir sonra düzelir yazıyor.Ama bu dünden beri bu şekilde. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim.Sadece bu konuda değil balık besleme hakkında ince nüanslar varsa onlarıda paylaşırsanız sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Çarşamba 09:03 Paylaş Çarşamba 09:03 Oluşan beyazlık, pamukçuk gibi mi? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 09:07 Paylaş Çarşamba 09:07 MAntarsa eğer metilen solüsyonu iyi gelir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök Çarşamba 09:09 Paylaş Çarşamba 09:09 akvaryumda kenarı sivri taş varsa balıklara zarar veriyor genelde içinde taş varsa akvaryumun kontrol etmenizi tavsiye ederim. ben daha önce 2 sene şimdi 3 yıldır akvaryumda balık besliyorum ne zaman içine taş koysam bir mevzu oldu artık hiç taş süs bişe koymuyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Çarşamba 09:18 Yazar Paylaş Çarşamba 09:18 Tamer Topaç yazdı: Oluşan beyazlık, pamukçuk gibi mi? Evet Pamukçuk gibi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 09:30 Paylaş Çarşamba 09:30 Ali Gök yazdı: akvaryumda kenarı sivri taş varsa balıklara zarar veriyor genelde içinde taş varsa akvaryumun kontrol etmenizi tavsiye ederim. ben daha önce 2 sene şimdi 3 yıldır akvaryumda balık besliyorum ne zaman içine taş koysam bir mevzu oldu artık hiç taş süs bişe koymuyorum Gözenekli taşlar problem çıkartır genelde. Taşıdıkları mikrop bakteri vs 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Çarşamba 11:35 Paylaş Çarşamba 11:35 Bir sorun görünmüyor ama akvaryumdaki plastik ve boyalı şeylere dikkat etmenizi öneririm. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay Çarşamba 12:32 Paylaş Çarşamba 12:32 akvaryumu yakın zamanda bırakmış birisi olarak; - Boyalı, sivri taş koymayın. - Taşları en geç ayda bir yıkayın. Ama deterjan, sabun gibi şeylerle değil. Pet shoplarda temizlik sıvısı olur, ben onlar ile temizledim. - Taş yerine kum koyacaksanız, bu işlemi kumu karıştırarak (bir kısmını alın, yıkayın, tekrar temizlemek için yeni partiyi alırken eskisini akvaryuma koyun) temizleyin. Ortamı bozmadan temiz tutmaya çalışın. - Camı içeriden temizlemeyin, o işi balığa bırakın 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür Çarşamba 17:00 Paylaş Çarşamba 17:00 Mantar olabilir her ihtimale karşı mantar solüsyonu ve suya gerekli damlalari alın yumuşatıcı vitamin berraklastirici gibi. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Çarşamba 17:16 Paylaş Çarşamba 17:16 Öncelikle hayırlı olsun. Eğer severseniz geçmiş olsun başınıza çok güzel bir tatlı bela almışsınız. Forumda birkaç tane akvaryum konusu var. Bir tanesini paylaştım burada. Onları da incelemenizi öneririm 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Çarşamba 21:42 Paylaş Çarşamba 21:42 (düzenlendi) akvaryumun bakteriyel bir florası olur. Suyunun tümünü değiştirmeyin. Fazla yemlemeyin. Japonlar dayanıklıdır. aç bırakırsanız çöpçüleri yerler. 😁Çok güneş gören yere koyarsanız yeşillenir. Çarşamba 21:43 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar Perşembe 05:54 Paylaş Perşembe 05:54 İlla ki araştırınca karşınıza çıkmıştır ancak tekrar hatırlatmakta fayda var. Beslediğiniz balıklara göre akvaryum kurmanız her zaman işleri daha kolaylaştırır. Mesela; japon balıkları 40 litreye bir balık hesaplaması yapılır, sizde 4 tane japon balığı olduğunu düşünürsek akvaryumunuzun en az 120-150 litre arası olması lazım, sonra filtrasyon sistemi. Bu balıklar çok çabuk büyürler ve büyüdükçe dışkıları olsun yaşam alanları olsun büyür, buna göre çok iyi bir filtre sistemi olması lazım. Aksi halde balıklarda sık sık hastalık görmeniz veyahut balık kaybı yaşamanız yüksek olasılık. Sonra kum seçimi. Japonlar kumları eşelemeyi severler, ağızlarına alıp çıkarırlar, bu nedenle küçük silis kum dediğimiz kumlar daha uygun olur. Yukarıda da bahsedilmiş, renkli taşlar ve plastik objeler zamanla suya salınım yapar ve suyun dengesini bozar. Vatoz balığınız karanlığı sever, bir kaya yahut saklanabileceği alan olması lazım. Yoksa strese girer. Şimdiden kolay gelsin. Zahmetli iş ancak sistemi oturtunca zevk alınır hale gelir. Balık kaybı yaşamanız bu hobiden çabuk soğumanıza sebep de olabilir. Ama burada hataların en büyüğü petshoplarda. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Perşembe 06:15 Yazar Paylaş Perşembe 06:15 Oğuzkan Işık yazdı: Öncelikle hayırlı olsun. Eğer severseniz geçmiş olsun başınıza çok güzel bir tatlı bela almışsınız. Forumda birkaç tane akvaryum konusu var. Bir tanesini paylaştım burada. Onları da incelemenizi öneririm Evet gerçekten dediğiniz gibi tatlı bela Ama bendeki durum şöyle akvaryum ve balıktan ziyade vatoz balığına karşı bi sempati var.Akvaryumda sadece vatozda olsa olur benim için. Bana çok cool bi tür geliyor 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Perşembe 06:27 Paylaş Perşembe 06:27 O zaman cüce vatozlara yönelin. Ülkemizde de artık çok popüler cinsleri bulunabilmekte. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Perşembe 06:33 Paylaş Perşembe 06:33 Mehmet Dagdeviren yazdı: Evet gerçekten dediğiniz gibi tatlı bela Ama bendeki durum şöyle akvaryum ve balıktan ziyade vatoz balığına karşı bi sempati var.Akvaryumda sadece vatozda olsa olur benim için. Bana çok cool bi tür geliyor L144 vatoz akvaryumu yapabilirsiniz. Tül kuyruklar çok güzel balıklar hele birde boynuzlusu olursa. Eski akvaryumumdan bir görsel paylaşayım bende 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır Perşembe 17:06 Paylaş Perşembe 17:06 Fotolar çok net değil. Eğer pamuğumsu bir yapısı varsa pamukçuk olmuş olabilir. ayrı bir kaba akvaryum suyu alıp Kaya tuzu ve metilen mavisi ile su hazırlayıp içine hava taşı ile bolca hava vererek 3-4 dk bekletebilirsiniz. Bunu 2-3 gün tekrarlarsanız iyileşir. Ek olarak bu pamukçuk diğer balıkçılara da bulaşabilir.. Tekrar normal akvaryuma aldığınızda biraz sersemleyebilir tuzdan dolayı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Oğuzhan Çakır yazdı: Fotolar çok net değil. Eğer pamuğumsu bir yapısı varsa pamukçuk olmuş olabilir. ayrı bir kaba akvaryum suyu alıp Kaya tuzu ve metilen mavisi ile su hazırlayıp içine hava taşı ile bolca hava vererek 3-4 dk bekletebilirsiniz. Bunu 2-3 gün tekrarlarsanız iyileşir. Ek olarak bu pamukçuk diğer balıkçılara da bulaşabilir.. Tekrar normal akvaryuma aldığınızda biraz sersemleyebilir tuzdan dolayı Yazdıklarınızı harfiyen uyguladım balık iyileşti çok teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts