İçeriğe Yönlendir

Çin Malı Motosiklet Almayın, Aldırmayın. Başımdan Geçenler.

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

honda zaten aslen motör üretir

değilmi uçakta, yatta, arabada ha birde motor da motor var zaten.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Çabiden ödünç vesile ile; triumph candır.

Triumph kadar kısa sürede yağ değişimi dayatan başka firma var mı bilmiyorum. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz ya ürettiğiniz malzemenin kalitesine. 3 binde bir yağ mı değişir ya haftada yapan adam var onu. 

Nc mis gibi 12 bin. 2 tane kavrama var birde yağın içinde.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Murat Sahın yazdı:

Çabiden ödünç vesile ile; triumph candır.

Triumph güzeldir ama Honda değildir, alırımıyım peki? evet T120 olsa atlarım :D

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Triumph güzeldir ama Honda değildir, alırımıyım peki? evet T120 olsa atlarım :D

.Kozak yolunda ne iş yapar ama güpgüpgüpgüp

Çağlar Bayur yazdı:

jazz motorü

At de öyle, Trans alp de kısaca tüm modelleri 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
İlkay Başaran yazdı:

Triumph kadar kısa sürede yağ değişimi dayatan başka firma var mı bilmiyorum. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz ya ürettiğiniz malzemenin kalitesine. 3 binde bir yağ mı değişir ya haftada yapan adam var onu. 

Nc mis gibi 12 bin. 2 tane kavrama var birde yağın içinde.

Hangi modeliymiş o ya 3 binde yağ değiştir diyen. Spesyal motor gibi.

2 farklı Triumph (Tiger 800-900) kullandım, 10bin de bir değiştiriyordum yağını. 

İngiliz olduğu için bakım aralığını mil olarak vermiş olabilirler. :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ayar olduğum rodaj bakımı. Küfür edicem sanki 1900 yılının torna makinaları ile parçalar işleniyor. Tam para tuzağı

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Servet Aydın yazdı:

Ayar olduğum rodaj bakımı. Küfür edicem sanki 1900 yılının torna makinaları ile parçalar işleniyor. Tam para tuzağı

rodaj bakımında sadece yağ ve filtre parası alınıyor işçlik yok, böyle değilmi senin motörde?

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Ali Cihangiroğlu yazdı:

rodaj bakımında sadece yağ ve filtre parası alınıyor işçlik yok, böyle değilmi senin motörde?

Rodaj bakımını bilmem de, Honda senelerdir Avrupa ülkelerinde 12bin'de yapılan bakımı Türkiye'de 6bin olarak uyguluyor. Zamanında götürmezsen motorun garanti dışı. Garantilik bir iş olursa da kullanıcı hatası :) 

Sorunca da Türkiye'nin yolları daha tozlu kirli diyorlar. Avrupalı Afrika Twin'i falan ameliyathanelerde kullanıyor zaten. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Rodaj bakımını bilmem de, Honda senelerdir Avrupa ülkelerinde 12bin'de yapılan bakımı Türkiye'de 6bin olarak uyguluyor. Zamanında götürmezsen motorun garanti dışı. Garantilik bir iş olursa da kullanıcı hatası :) 

Sorunca da Türkiye'nin yolları daha tozlu kirli diyorlar. Avrupalı Afrika Twin'i falan ameliyathanelerde kullanıyor zaten. 

6000 di, bana dedikleri 12000 km, değişmiş sistem, yada Forza için böyle, 6000 de yağ değişsen iyi olur dediler :) bakıcaz artık, hoşuma gitmezse kendim hallederim, zaten helledicemde işte maksat gezme olsun :) 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Kango'lar varken 15bin idi bakım. Fransada 25bin. Sıkıysa çıkarın demiştim. Yok yol hava kıl tüy boş laflar. Yazılı kapıt verin dedim garanti dışı kalacak diye iklim ve yol filan. Veremediler. 25k'da yaptık garantide iken. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Sıfır almadım bilmiyorum da isterse bedava yapsın. Milli servet çöpe atılıyor kansızlıklarından sebep

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Kango'lar varken 15bin idi bakım. Fransada 25bin. Sıkıysa çıkarın demiştim. Yok yol hava kıl tüy boş laflar. Yazılı kapıt verin dedim garanti dışı kalacak diye iklim ve yol filan. Veremediler. 25k'da yaptık garantide iken. 

Sıfır almadım bilmiyorum da isterse bedava yapsın. Milli servet çöpe atılıyor kansızlıklarından sebep

katılıyorum, zaten 6 bin deseler silerim servisi....  elin adamı kaç binde bakıma sokuyor, birde senelrce kullanıyorlar banamısın demiyor aletler, bunlar öyle kolay kolayda bozulmaz ayrıca....

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

katılıyorum, zaten 6 bin deseler silerim servisi....  elin adamı kaç binde bakıma sokuyor, birde senelrce kullanıyorlar banamısın demiyor aletler, bunlar öyle kolay kolayda bozulmaz ayrıca....

Bahadırın dediği gibi 6000 diyorlardı. Motorda değişen birşey yok 15 senelik blok. Millet arıza çıkartmaya başlayınca 12 yaptılar.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Bence bilinçli tüketici alacağı ürünü hizmeti öncesinde bir araştırır. Çoğu kişi araba almadan önce niye burada soruyor ? Motoru almadan önce biraz araştırsan, birkaç kullanana sorsan söylerlerdi sana ne olduğunu ne ile karşılaşacağını. 

Çinli o motoru çok ucuza mal ediyor, çok ucuza da satıyor. 

Kuba markası Çinli değil. Türk markası. Sana 10 binliralık motoru 50 binliraya satan da Çinli değil. Arıza çıkınca hizmet vermesi gereken de Çinli değil. Yedek parça stoğu tutması gereken de Çinli değil. Yaşadığın sorunların kaynağı motosikletin Çin'de üretilmiş olması hiç değil. 

20 sene marşa basıp gittiğin Japon markası motosikletlerinde büyük bir kısmı Çinde, Tayvanda, Vietnamda üretiliyor. Volvo'nun S60ı S90ı da Çinde üretiliyor. Volkswagen'in Çinde en az 30 tane fabrikası var. Sen bu markaların ürünü ile sorun yaşadığında niye Çin malı kötü demiyorsun da, Kuba ile sorun yaşadığında Çin malı kötü diyorsun ? 

Senin eşin dostun akraban falan bu motorları mı satıyor bu kadar savunmaya geçtin ? 

Kullanana sormamın araştırmamın çin malının kalitesi ile alakası nedir ? Hadi ben araştırsam almasam, alan bu kadar insanın günahı ne ? 

Burada konu benim almam veya almamam mı ? Yoksa çin motorlarının kötü olması mı ? 

Kuba markası çinli değil ama çin motoruna kendi ismini yazıp satıyor, (bazı modelleri diyelim, belki sıfırdan kendi ürettiği de vardır)

Sonuç olarak herhangi bir türk markasının bunu satması ile alakayı anlayamadım, konuyu başka yerlere götürme. 

Başlıkta ne yazdığını iyi oku “çin malı motor almayın diyor” Konu motor, vw veya volvo değil. 

Yaşadığım sorunların kaynağı çin malı olması değilse nedir ozaman ben bilincsiz adamım söyle bilgi sahibi olayım ? 

Ben çin malı motor kötü diyorum sen almadan araştırsaydın diyorsun, bidaha söyleyeyim mesele benim araştırmamam değil, verdim parayı aldım, hertarafında sorun var. Şikayetimizi dile getirmeyecek miyiz, kullanıcı olarak yorum yapmayacak mıyız ?

Çok ucuza mal edip çok ucuza satıyor, araştırsaydın almasaydın demek kabul edilebilir birşey değil, ucuz mal etmek için 1 ayda dağılan motor yapıyorsan yapmayacaksın o malı piyasaya sürmeyeceksin. 

Bu benim motorun şase numarası, bak ne yazıyor, kaportada türk malı firma logosu olunca mal türkün olmuyor. 

5FA18060-F6E4-421D-B724-50A50780FDA6.jpeg.4f2b70f67514455d1a8f9d60e7359a0d.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Bahadırın dediği gibi 6000 diyorlardı. Motorda değişen birşey yok 15 senelik blok. Millet arıza çıkartmaya başlayınca 12 yaptılar.

bende onu diyorum zaten, normalde 12000 km bunların bakımı, bizde 6000 masalı vardı vazgeçtiler, şuan deseler 6000 sallardım servisi, yerim garantisini... Millet bir zahmet ses çıkarsın artık, zaten bu sebebten bu halde memleket...

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Yıllar önce YouTube'a da elemanın biri adını hatırlamadığım Çin malı bir motorun şase kaynağını açıp göstermişti. Kaynak yapmamış yarım metreden birleşme yerlerine tukurmuslerdi. Onu görünce gerisine bakmak vakit kaybı olur. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...