İçeriğe Yönlendir

Termostat değişti hararet hala düşük duruyor

Yahya Melih Ayaksız

Recommended Posts

Yahya Melih Ayaksız

İyi forumlar.  Araba lpg ye geçmiyor diye usta termostat dedi. Termostat ama muhtemelen sağlamdı. Rölantide 5dk beklettim ana hortum ve üstteki minik hortumu hala soğuktu ama alttaki hortum düzenli olarak ısınıyordu, 3km yol yapınca bütün hortumlar ısınmıştı yani termostat sağlamdı. Yine de değiştirdik

Şimdi

1- hararet göstergesi hep düşük seviyelerde

2- fan açıyor araba ara ara ama gösterge hep düşük

3- lpg regülatörüne giden bir hortumu biraz araladım o aradan pı pıt soğuk su aktığını gördüm

4- kalorifer cılız ısıtıyor ve geç ısınıyor

Bütün bunları göz önünde bulundurursak arabada neler sorunlu duruyor. 

Hararet genelde buralarda gözüküyor. Arabada yüksek hararet sorunu yok.  Araba hatta eskiden 80km hız sonrası lpg den çıkardı çünkü soğuyordu. Son 2 aydır lpg hiç yok 20km geziyorum yine yok. Aldığım termostatı da resim ekledim

son olarak kaloriferi porçöz olmadan sadece iki yönüne de su vererek yıkasam faydası olurmu. 

Lpg girişleri nereden geliyor çözemedim usta da hiç bakmadı. Screenshot_20260131_141225_Photos.jpg.f19f8aa2986a0b10b099d04f45b64db3.jpg

20260131_125458.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yahya Melih Ayaksız yazdı:

kaloriferi porçöz olmadan sadece iki yönüne de su vererek yıkasam faydası olurmu. 

olmaz, yani %5 açar tıkalı yer varsa

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sadce termostatın kendisi ile olmaz ısıyı gösteren termostat kütüğü üzerindeki ısı sensörüdür, arızalı olan odur, değiştirirken komple değiştirmek en mantıklısıdır, termostatın yan yan sanayi olanlar sıkıntı çıkarabilir, kaliteli marka veya mümkünse orijinal en iyisi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...